Facebook-viljely – meitä lypsetään?

Käynnissä oleva skandaali siitä, kuinka Cambridge Analytica pääsi käyttämään 50 miljoonan Facebook-käyttäjän profiileja palkkasoturien poliittisen hyödyn saamiseksi ja on väärinkäyttänyt niitä, on osoittanut, kuinka suuren osan yksityisyydestämme luotamme sosiaalisen median verkkoon.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on lopulta katkennut kannen julkaistakseen tilanteen. Vaikka hän myöntää, että Facebook jakaa vastuun tapahtuneesta, hänen viestinsä pääasiallisena tavoitteena on vakuuttaa meille, että yksityisyytemme on turvallinen Facebookin käsissä.

"Tässä tapauksessa otimme jo tärkeimmät vaiheet muutama vuosi sitten vuonna 2014 estääksemme huonoja toimijoita käyttämästä ihmisten tietoja tällä tavalla."

Sitten hän hahmottelee suunniteltuja toimia, joilla rajoitetaan edelleen käyttäjien henkilökohtaisten tietojen käyttöoikeuksien kehittämistä ja parannetaan käyttäjien hallintaa heidän tietojensa suhteen..

Tämä on ymmärrettävää, mutta siinä ei käsitellä sitä tosiasiaa, että Facebook on olemassa henkilökohtaisten tietojen keräämistä ja ansaitsemista varten. Facebookin koko liiketoimintamalli on selville, kuinka paljon sinusta voi kohdistaa erittäin henkilökohtaisia ​​mainoksia (ja ilmeisesti poliittista propagandaa) - lypsämällä meille tietomme myydäksemme sitten korkeimman tarjouksen tekijälle ja sen ulkopuolelle.

Jos Facebook ei lypsä laumaa, sillä ei ole liiketoimintamallia ilmaisena palveluna. Koska sanonta kuuluu: “Jos et maksa tuotteesta, olet tuote”. Todistaakseni tämän asian olen koonnut joitain Facebookin käyttämiä taktisia taktiikoita, joita äskettäin Facebook on käyttänyt tietojen syömiseen ilman sinun tietämistäsi tai suostumustasi..

Facebookin kasvojentunnistusohjelma

Vuonna 2013 Facebook esitteli kasvojentunnistuksen. Tämän ilmoitetun tarkoituksena oli antaa Facebookin suositella ystäviä merkitsemään valokuvia. Aluksi valokuvat skannattiin vain läheisten ystävien tunnistamiseksi, mutta kaikki Facebookiin ladatut valokuvat skannataan nyt. Nämä skannaukset voivat tunnistaa henkilöt 98% tarkkuudella, jopa heidän kasvonsa piilotettuina.

Nyt suoritetun ryhmäkanneoikeudenkäynnin jälkeen Facebook aloitti käyttäjien varoittamisen uudella työkalusarjalla, joka on suunniteltu hallitsemaan kasvojentunnistuksella saatujen kuvien käyttöä.

Mutta tässä on asia. Näiden työkalujen avulla voit hallita vain sitä, mitä muut käyttäjät tekevät kuvasi sinusta. Et voi pyytää Facebookia estämään valokuvia valokuvista sinusta, etkä voi hallita mitä se tekee kerättyjen tietojen avulla tunnistamalla sinut skannatuissa valokuvissa.

Tämä sisältää sen, missä, milloin ja kenen kanssa olit kuvan ottamisen aikana - mikä on erittäin intiimiä tietoa. Saatat ehkä estää valokuvien itsesi näkymisen Facebook-uutissyötteissä, mutta et voi estää Facebookia itse louhimasta niitä.

Kuten monissa Facebookin yrityksissä vakuuttaa käyttäjiä, että sillä on selkänsä yksityisyyden suhteen, nämä työkalut ovat pääosin savua ja peilejä; suunniteltu piilottamaan itse Facebookin erittäin häiritsevä luonne.

On syytä huomata, että huomattavasti tiukempien tietosuojamääräysten (kuten tulevan GDPR: n) ansiosta kasvojentunnistustekniikkaa ei "tarjota" käyttäjille EU: ssa tai Kanadassa.

Onavo VPN

Vuonna 2013 Facebook osti Onavon, israelilaisen verkkoanalytiikkayrityksen, joka markkinoi myös VPN-tuotetta.

Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) on tekniikka, joka on suunniteltu parantamaan käyttäjiensä yksityisyyttä ja turvallisuutta. Se tekee tämän luomalla suojatun yhteyden laitteen ja VPN-palveluntarjoajan ylläpitämän palvelimen välille. Tämä estää Internet-palveluntarjoajaasi, hallitusta tai WiFi-hakkereita näkemästä tietojasi tai häiritsemästä niitä.

VPN-palveluntarjoaja voi kuitenkin nähdä tietosi, minkä vuoksi on tärkeää valita luotettavia VPN-palveluntarjoajia. Valitettavasti Onavon tapauksessa tämä tarkoittaa luottamusta Facebookiin.

Onavo Protect VPN -sovellusta käyttää yli 33 miljoonaa iOS- ja Android-käyttäjää. Useimmat eivät todennäköisesti tiedä, että sen ilmoitettu tarkoitus on "parantaa Facebook-tuotteita ja -palveluita, saada käsitys tuotteista ja palveluista, joita ihmiset arvostavat, ja rakentaa parempia kokemuksia".

Tämä on melkein suora vastakohta yksityisyyden tarjoamiselle, jota useimmat ihmiset melko kohtuudella odottavat käyttäessään VPN: ää

Elokuussa 2017 Wall Street Journal kertoi, että Facebook oli hyödyntänyt Onavo-sovelluksen kautta kerättyjä tietoja kilpailijoiden, kuten Snapchatin, suorituskyvyn seuraamiseen, mikä vaikutti sen päätökseen ostaa WhatsApp.

Koska Facebook voi nähdä melkein kaiken, mitä teet verkossa käyttäessäsi Onavoa, tämän pitäisi asettaa yksityisyyden hälytyskellot soimaan.

Facebook ajaa nyt Onovo VPN: ää iOS-sovelluksessaan Suojaa" osio navigointivalikosta…

Onavo VPN

Vaikka Onavo poistettiin Google Play Kaupasta muutaman päivän kuluttua, käyttäjien pahoinpitelyn jälkeen, se julkaisi myös Bolt App Lock -sovelluksen. Tämän tarkoituksena oli parantaa käyttäjien turvallisuutta lukitsemalla sovellukset PIN-koodilla, kuviolla tai sormenjälillä.

Tätä sovellusta käytettiin taas käyttäjille kuuluvien tietojen keräämiseen Facebookin käyttöön.

”Keräämme tietoja mobiililaitteestasi ja siihen asennetuista sovelluksista. Tämä sisältää tietoja siitä, milloin näitä sovelluksia käytetään, sekä laite- ja verkkotietoja. Käytämme ja analysoimme näitä tietoja auttaaksemme meitä käyttämään Onavo-sovelluksen Bolt App Lock ja parantamaan palvelua. Koska olemme osa Facebookia, haastamme tämän tiedon myös parantamaan Facebook-tuotteita ja -palveluita, saadaksemme tietoa tuotteista ja palveluista, joita ihmiset arvostavat, ja rakentaaksemme parempia kokemuksia. ”

Tai toisin sanoen: juuri lataamasi sovellus tietoturvasi parantamiseksi on itse asiassa Facebook-vakoiluohjelma.

Facebookin kahden tekijän todennus

Yhden tekijän todennus vaatii yhden vaiheen henkilöllisyytesi tarkistamiseksi, kuten käyttäjänimen ja salasanan tietämisen.

Kaksitekijäinen todennus (2FA) tarjoaa uuden suojakerroksen hakkereilta vastaan ​​myös edellyttämällä, että sinulla on jotain - usein puhelin - jota käytetään henkilöllisyytesi varmentamiseen. Siksi 2FA: n käyttö parantaa tietoturvaa huomattavasti.

Valitettavasti Facebook on tarttunut 2FA: hon varmennettuna tapana saada käyttäjien puhelinnumeroita, jotta se voi lähettää heille sähköpostia SMS-ilmoituksilla. Jos haluat lisätä loukkaantumista loukkaantumiseen, kaikki vastausyritykset näihin viesteihin (kuten yleisesti tunnustettu ”STOP” -viesti) johtavat vastauksen lähettämiseen Facebook-seinällesi.

On huomattava, että on epäselvää, ovatko tällaiset ilmoitukset tahallisia vai ovatko niitä "virhe", mutta Mathew Greenin kaltaiset käyttäjät eivät olleet epäilyksiä siitä, mitä heille tapahtui.

Monet ihmiset ehdottavat, että Facebook SMS-roskapostit ovat virhe. Paskaa. Joku FB: n päätti tarkoituksellisesti päästä käyttäjiä kiinnostamaan uudelleen roskapostin avulla kaikille niille matkapuhelinnumeroille, joita 2FA-käyttäjät olivat kirjoittaneet. Ei vikaa täällä ollenkaan.

- Matthew Green (@matthew_d_green) 14. helmikuuta 2018

Facebook-viljely: johtopäätös

Facebook on turhamainen, ja sen vastaus Cambridge Analytica -skandaaliin on pelkkä vahingonrajoitus. Vaikka se onkin tehnyt myönteisiä parannuksia (ja aikoo tehdä enemmän), mikään ei muuta perustana olevaa tosiasiaa, että Facebook on olemassa tunkeutuaksesi yksityisyyteesi ja hyötymään siitä saatavista tiedoista. Olemme Facebookin lauma lypsää ja myydä tuotteena kaikille, jotka katsovat sopiviksi.

Sinun ei pidä määrätä mitään tietosuoja-asetuksista, joita Facebook myöntää sinulle, että se muuttaa tätä. Viime päivinä uutispisteet ovat kannustaneet lukijoita yksinkertaisesti poistamaan Facebook-tilinsä kaikkialla.

Tämä ei todellakaan ole huono idea, mutta edes Facebook-tilisi poistaminen ei riitä välttämään sosiaalisen median jätteen seuraamista ja profilointia. Lähes jokaisessa Internet-sivustossa on Facebookin “Tykkää” -painikkeet, joita käytetään seuraamaan myös muita kuin Facebookin käyttäjiä.

On myös melko varmaa, että Facebook ei tosiasiassa poista kaikkia tietoja, jotka se on kerännyt sinusta, kun poistat tilisi.

Facebook-tilisi poistaminen on hyvä aloitus taistelussa tätä yritysmonseria vastaan, joka uhraa henkilökohtaisen yksityisyytesi, objektiivisen totuutesi ja liberaalin demokratian muuttuvan (suurimmaksi osaksi veroton) voiton kivellä. Meillä on täällä ohjeet siihen.

Tosiasia on, että Facebook on epäilemättä yksi maailman suurimmista tiedonviljelijöistä, ja rahoittamalla toistuvasti käteislehmää menemällä pumppuihin henkilökohtaisilla tietoihimme.

Kuvan lähde

https://itunes.apple.com/us/app/onavo-protect-vpn-security/id577491499?mt=8

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me