Fappening ja kuinka suojata yksityisiä valokuvia

31. elokuuta 2014 menee todennäköisesti Internet-historiaan nimellä "Fappening 2014". Leikkaaksesi pitkän ja erittäin sieppaisen tarinan lyhyeksi, 4Chan-verkkosivuston jäsen julkaisi eilen joukon intiimejä valokuvia lähes sadasta (melkein kokonaan naispuolisesta) A-listan näyttelijästä, laulajasta ja kuuluisuudesta, mukaan lukien Jennifer Lawrence, Avril Lavigne. , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza ja Winona Ryder.

Kun uutiset vuotaneista valokuvista levisivät tulipalona, ​​ensin Redditille ja sitten laajemmalle tiedotusvälineille, kiinnostuksen myrsky ilmaantui. #Fappening jatkaa suuntausta Twitterissä, ja Fappening-alajoukko saavutti muutamassa tunnissa yli 40 000 lukijaa (monet miehet tyylikkäästi viittasivat karkeisiin viittauksiin valokuvien nykimiseen).

Tuloksena oleva media sirkus on julistanut törkeästä vuodosta, mutta jatkamalla tarinan levittämistä uutisotsikoihin on kannustanut yleisöä etsimään valokuvia. Pyydämme lukijoitamme kunnioittamaan naisten yksityisyyttä, jota he eivät vaikuta, tai pidättämään seksististä käyttäytymistä tai rohkaisemaan valokuvia hankkinut ryöstö (ja joka on luvannut vapauttaa enemmän vastineeksi) vastustamalla kiusausta etsiä ja / tai napsauttaa näissä kuvissa.

Kuten kauhuelokuvanäyttelijä Mary Elizabeth Winstead totesi Twitterissä,

"Toivottavasti niille teistä, jotka katsovat valokuvia, jotka otin aviomieheni kanssa vuosia sitten kodin yksityisyydessä, tunnet olosi hyväksi."

'Tarpeeksi sanottu.

Kuinka valokuvat saatiin?

Alkuperäinen vuotolainen väitti saaneen alastomia valokuvia sellaisen hyväksikäytön kautta, joka antoi hänelle (heille) mahdollisuuden käyttää uhrin puhelimiin tallennettuja kuvia Apple iCloud -tiliensä kautta, ja tiedotusvälineiden huomio on keskittynyt pääasiassa tähän alueeseen (mukaan lukien Applen Photo Stream) apuohjelma- ja iCloud-valokuvien varmuuskopiointipalvelu).

Jotkut valokuvat ovat kuitenkin "selfies", ja niissä näkyvät selvästi julkkikset, jotka käyttävät Android-laitteita tai web-kameroita valokuvien ottamiseen. Joissakin valokuvissa on teksti päällekkäin, mikä osoittaa, että ne ladataan Snapchaten (palvelu, jolla on tallennettu turvallisuusongelmia) avulla ).

Kun otetaan huomioon valtava määrä valokuvia, joissa esiintyy niin laaja valikoima kuuluisuuksia, on myös ehdotettu, että sosiaalisen tekniikan avulla päästäisiin lähelle kohteita (ehkä jonkinlainen ryhmä), saadakseen luottamustehtäviä, kuten henkilökohtaiset avustajat tai henkivartijat. , joka mahdollistaisi pääsyn tähtiin intiimeihin levyihin. Myös henkilökohtaisten puhelimien fyysinen varkaus on mahdollisuus.

Kuinka estää tämän tapahtuvan sinulle

Median huomio on keskittynyt Applen iCloud-palveluun, mutta kuten edellä on todettu, se voi olla jonkin verran epäreilua Applen suhteen, ja vastaavat palvelut, kuten Dropbox ja Google Drive, aiheuttavat joka tapauksessa vastaavia tietoturvariskejä. Siksi, vaikka nämä muistiinpanot keskittyvät iCloudiin ja iDeviceihin, suosittelemme voimakkaasti muiden laitteiden ja pilvipalveluiden käyttäjiä ottamaan vastaavia varotoimia.

Käytä vahvoja salasanoja

Heikot salasanat ovat Internetin suurin turvallisuusriski. Salasanat, kuten '123456' ja 'salasana', eivät ole vain naurettavan yleisiä, mutta kuuluisuuksien tapauksessa, joissa julkisessa elämässä on paljon henkilökohtaisia ​​tietoja heidän elämästään, hyökkääjien ei ole vaikea arvata heikkoja salasanoja. - perheen tai lemmikkien nimissä, missä he ovat asuneet, harrastuksistaan ​​ja kiinnostuksenkohteistaan ​​jne.

Vahvan salasanan tulisi sisältää pitkä merkkijono satunnaisia ​​kirjaimia ja numeroita, mukaan lukien symbolit sekä sekoitus isoja ja kirjaimia, jotka eivät sisällä isoja kirjaimia. Tietenkin edes yhden tällaisen salasanan muistaminen on melkein mahdotonta meille pelkille kuolevaisille, puhumattakaan jokaisesta tärkeästä tilistä, joten tässä kohtaa salasananhoitajat tulevat sisään.

Salasananhallinnat tuottavat satunnaisesti turvallisia salasanoja, muista ne sinulle ja integroivat käyttöjärjestelmääsi ja / tai selaimeesi, jotta niiden käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja saumattomasti käytettävää. Vaikka ehkä hieman karkeampi reunojen ympärillä kuin kaupalliset tarjoukset, kuten LastPass ja 1Password, suosittelemme KeePassia iOS: lle ja KeePassX for OSX (molemmat täysin yhteensopivat erinomaisen KeePass-iteraation), koska ne ovat ilmaisia ​​ja avoimia lähteitä.

Käytä kaksikerroista todennusta

Kaksi tekijää (tai vaihe) autentikointi (2FA) turvaa tilin vaatimalla, että kaikki sitä käyttävät tarvitsevat paitsi salasanan ja käyttäjänimen, myös puhelimeensa lähetetyn koodin, yhdistämällä 'jotain mitä tiedät' eli käyttäjänimesi / salasanasi ja 'jotain sinulla on 'eli puhelimesi.

iCloud 2FA

Ohjeet 2FA: n kytkemiseen iCloudiin ovat täällä, mutta tämä ominaisuus on saatavana myös vastaaville palveluille, kuten Dropbox, Google (mukaan lukien Drive) ja Microsoft (SkyDrive). Täydellisempi luettelo palveluista, jotka tarjoavat 2FA: ta, on saatavana täältä.

Poista valokuvien automaattinen lataus käytöstä

ICloud tarjoaa useimpien pilvitallennuspalvelujen tavoin Photo Stream -nimisen ominaisuuden, joka automaattisesti varmuuskopioi iPhonessa tai iPadissa otetut valokuvat ja lähettää ne pilveen. Tätä pidetään yleisesti tietoturvan heikkoutena (vaikka iCloud käyttääkin ainakin 128-bittistä AES-salausta), ja voi olla hyvä idea poistaa tällainen ominaisuus käytöstä riippumatta siitä, kuinka hyödyllistä se on..

johtopäätös

On todennäköistä, että kuuluisuuksien tilit murtautuivat huonon tietoturvan takia käyttäjän loppupäässä, eikä perustavanlaatuisen teknologiavirheen vuoksi. Edellä kuvattujen yksinkertaisten vaiheiden seurauksena voit parantaa huomattavasti mahdollisuuksia, että samanlainen asia ei tapahdu sinulle..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me