Gabriel Weinberg DuckDuckGo toimitusjohtajan haastattelu

Gabriel Weinberg on DuckDuckGon perustaja ja toimitusjohtaja. Se on suosittu ja erittäin kiillotettu hakukone, joka kunnioittaa yksityisyyttäsi. Gabriel oli äskettäin niin ystävällinen, että antoi minulle haastattelun, jossa keskustelemme verkkotietosuojan tilasta.


DuckDuckGo on saanut maineensa sillä perusteella, että se on hakukone, joka kunnioittaa käyttäjien yksityisyyttä. Voiko siksi olettaa, että yksityisyys on sinulle tärkeää? Ja miksi?

Kyllä, uskon, että nykyaikaisessa yhteiskunnassa yksityisyyden tulee olla perusoikeus muiden, kuten sanan- ja lehdistönvapauden, ohella.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät uhat yksityisten käyttäjien yksityisyydelle tällä hetkellä?

Digitaalitekniikka on tietenkin tekemässä tiensä entistä suurempaan osaan elämäämme, ja tietomme muuttuvat nopeasti arvokkaammaksi niin meille kuin muille. Suurin uhka on, että verkkoseurannalle on tällä hetkellä määritelty oikeudellisesti rajat, ja ilman niitä yritykset ja hallitukset ovat yhä tunkeilevampia pääsyä näihin arvokkaisiin henkilötietoihin. Asetamme jo lailliset rajoitukset taloudelliselle, lääketieteelliselle, sotilaalliselle, kuljetus-, televiestintä- ja maatalouden tekniikalle. Miksi ei online-seurantaa?

DuckDuckGo BillboardWide_cc

Asetamme jo lailliset rajoitukset taloudelliselle, lääketieteelliselle, sotilaalliselle, kuljetus-, televiestintä- ja maatalouden tekniikalle. Miksi ei online-seurantaa?

Poliitikot ovat nykyään erittäin kiinnostuneita puhumaan yksityisyyden / turvallisuuden kompromisseista ja tarpeesta löytää oikea tasapaino näiden prioriteettien välillä. Henkilökohtaisesti katson tämän olevan väärää kaksijakoisuutta, jota edistetään poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Mitkä ovat ajatuksesi asiasta?

Kyllä, uskon, että se on väärä kaksijakoisuus. Toinen tapa määritellä keskustelu on vahva tai heikko salaus. Vahva salaus on ensisijainen asia, joka suojaa arkaluonteisia tietojamme, kuten pankki-, lääketieteellisiä ja jopa julkisia asiakirjoja. Heikko salaus sen sijaan mahdollistaa nämä massiiviset tietorikkomukset, joista kuulemme jatkuvasti. Uskon, että jos heikentät salausta, heikentät prosessin turvallisuutta.

”Yhdistynyt kuningaskunta on juuri laillistanut länsimaisen demokratian historian äärimmäisen tarkkailun” (Edward Snowdenia lainata). Luuletko, että tämä on suunta, johon maailma yleensä menee?

Ei, en usko, että joukkovalvonta on väistämätöntä. Uskon, että voimme päättää asettaa kohtuulliset rajat online-seurannalle ja tehdä yksityisyydestä perusoikeuden. Nämä päätökset tapahtuvat kuitenkin maittain, ja ne ovat riippuvaisia ​​kyseisen kansalaisuuden eduista. Snowden ymmärsi ennakkoon tämän julkisen keskustelun tarpeen ja aiheutti sen. Nyt meidän on jatkettava sitä. Kokemukseni mukaan, kun ihmiset ymmärtävät asiat täysin, suuri osa ihmisistä haluaa puolustaa yksityisyyttä koskevia oikeuksiaan.

Uskon, että olemme samaa mieltä siitä, että kuka tietää mitä tulevaisuus tuo Yhdysvaltojen nykyisen erittäin arvaamattoman poliittisen tilanteen vuoksi Yhdysvalloissa? Mutta jos katselet kristallipalloa, olisitko valmis jakamaan spekulointeja?

Kuten Isossa-Britanniassa, uskon mihin tahansa demokratiaan, poliittiset tilanteet seuraavat lopulta kansalaisten tahtoa, jos se on riittävän vahva. Yhdysvalloissa yhä suurempi osa ihmisistä kiinnittää huomiota verkkoseurantaan, ja uskon, että tämä johtaa lopulta sääntelyyn, joka rajoittaa sitä. En ole kuitenkaan varma aikajanasta.

DuckDuckGo-toimitusjohtaja toimistossa

Ei, en usko, että joukkovalvonta on väistämätöntä. Uskon, että voimme päättää asettaa kohtuulliset rajat online-seurannalle ja tehdä yksityisyydestä perusoikeuden

Online-tietosuojaan ja -turvallisuuteen liittyy nykyään paljon huonoja uutisia, mutta näetkö myös positiivisia suuntauksia??

Kyllä, muutaman viime vuoden aikana Snowdenin paljastusten jälkeen yhä useammat ihmiset ovat saaneet koulutusta verkkoon liittyvissä yksityisyyden ja turvallisuuden kysymyksissä, ja he ovat alkaneet olla todellisia huolenaiheita ja ryhtyvät seurauksena todellisiin toimiin. Esimerkiksi PEW-tutkimuksessa 40% amerikkalaisista sanoi, että he haluaisivat, että hakupalveluntarjoaja ei seuraisi heidän hakuaan.

Olet eri mieltä äskettäisestä artikkelista, jossa sanoin, että yhdysvaltalainen yritys on haittaa yksityisyydelle. Haluatko selittää miksi olen väärässä?

Joo . DuckDuckGo ei kerää tai jaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Se on yksityisyydensuojakäytäntömme pähkinänkuoressa. Yhdysvaltojen tietosuojatoimenpiteet - kuten NSL: t - on suunniteltu purkamaan olemassa olevat yritystiedot. Tapauksessamme meillä ei ole ketään jaettavaa, koska emme kerää tai jaa henkilökohtaisia ​​tietoja, joten nämä toimet ja niihin liittyvät lait eivät koske meitä. Usko, että Yhdysvaltain hallitus voi pakottaa minkä tahansa yhdysvaltalaisen yrityksen tekemään mitä tahansa, on vain vääriä, kuten käy ilmi äskettäisestä Apple vs FBI -tapauksesta.

Yleisemmin, kuten edellä huomautit, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja monissa muissa maissa on kiistatta aivan yhtä huonoja yksityisyyttä koskevia lakeja ja muita oikeudellisia ennakkotapauksia kuin Yhdysvalloissa, kun niitä sovelletaan tiettyyn tapaukseen. Jokainen erityistapaus riippuu todella tietystä tilanteesta ja siihen liittyvistä yksityiskohtaisista parametreista, joihin viitataan usein yleisemmin uhka-arviointeina. Kuten edellä todettiin, DuckDuckGo on näissä arvioissa eri luokassa kuin muut yritykset, koska emme yksinkertaisesti kerää tai jaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Toisin sanoen jotain sähköpostia, jossa on olemassa yritystietoja, on hyvin erilainen kuin haku, jossa meillä ei ole henkilökohtaisia ​​tietoja jaettavaksi.

Mitä tulevaisuus pitää DuckDuckGolla? Onko sinulla valmisteilla suunnitelmia, jotka haluat jakaa?

Olemme tulossa olemaan kymmenen vuoden ajan! Yleisesti ottaen haluamme jatkaa edistymistä visiomme luottamusstandardin nostamiseksi verkossa ja nykyisen tehtäväämme olla maailman luotettavin hakukone. Tässä yhteydessä haluamme auttaa ajan myötä paremmin suojaamaan yksityisyyttäsi verkossa, vaikka minulla ei tällä hetkellä ole erityisiä ilmoituksia..

DuckDuckGo Office_cc

DuckDuckGo on eri luokassa kuin muut yritykset, koska emme yksinkertaisesti kerää tai jaa henkilökohtaisia ​​tietoja

Mitkä ovat lukijamme tärkeimmät tietosuojavinkit?

On todellakin muutamia ratkaisuja, jotka antavat sinulle osittaisen helpotuksen online-seurannan kipuista. Vaihda ensin hakukone, sähköposti ja muut tärkeät palvelut, joissa henkilökohtaisia ​​tietojasi seurataan voimakkaasti hyviin yksityisiin vaihtoehtoihin, kuten DuckDuckGo-haku. Toiseksi, lisää EFF: n HTTPS Everywhere -laajennus selaimeesi, joka salaa verkkosivustoyhteydet mahdollisuuksien mukaan. Kolmanneksi, lisää EFF: n Privacy Badger -laajennus selaimeesi, joka estää kolmansien osapuolien jäljittäjiä. Nämä kolme yksinkertaista muutosta vähentävät saumattomasti ja merkittävästi digitaalista jalanjälkeäsi.

Joten mitä ankkalla on??

Kuten useimmat Internetin ihmiset, pidän söpöistä ja ystävällisistä asioista!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me