GCHQ laajentaa joukkotietokoneiden hakkerointikäytäntöjä

GCHQ-tietoturvasivusto

Ison-Britannian tiedustelupalvelut valmistautuvat laajentamaan huomattavasti laajamittaista tietojen hakkerointitoimintaansa pyrkiessään tunnistamaan tehokkaammin mahdolliset kansallisen turvallisuuden uhat..

Kansalaisvapauksien ryhmät ja digitaalisen yksityisyyden puolustajat ovat herättäneet huolta siitä, mitä tällaisen ”irtolastien häiriöjärjestelmän” (EI) laajentaminen merkitsee tavallisten kansalaisten henkilökohtaista yksityisyyttä.

Suuri EI-järjestelmä on kehys, jonka avulla GCHQ-agentit voivat hakata yksittäisiä puhelimia, tietokoneita, USB-tikkuja ja jopa kokonaisia ​​viestintäverkkoja. EI: n laajentumisen myötä yksityisyyden suojaan erikoistuneet asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että se antaisi Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusviranomaisille mahdollisuuden harjoittaa joukkotuusioperaatioita ilman valvontaa ja rajoittamatonta.

Kun tutkintavaltaa koskeva laki hyväksyttiin parlamentin läpi vuonna 2016, Edward Snowden kritisoi sitä välittömästi länsimaailman laajimpana hallituksen valvontaohjelmana. ”Yhdistynyt kuningaskunta on juuri laillistanut länsimaisen demokratian historian äärimmäisen tarkkailun. Se menee pidemmälle kuin monet autokirjat ”, Snowden tweetoi tuolloin. Lord David Anderson, Yhdistyneen kuningaskunnan riippumaton terrorilainsäädännön tarkastaja, totesi vuonna 2016, että EI: tä käytetään vain ”säästeliäästi” IPA: n puitteissa..

Tässä kuussa turvallisuusministeri Ben Wallace lähetti tiedustelupalvelun ja turvallisuuskomitean päällikölle Dominic Grievelle kirjeen, jossa selitettiin, että GCHQ: n kanta EI: hen on "kehittynyt sen jälkeen, kun tutkintavaltuuksista annettu laki sai kuninkaan puoltavan lausunnon vuonna 2016."

Wallace tarkoittaa käytännössä sitä, että GCHQ: n on laajennettava EI ottamaan huomioon viestintävälineiden teknologiset edistykset siitä lähtien. GCHQ-agentit eivät pysty kohdistamaan oikein kokonaan uutta laitteisto- ja ohjelmistosovellusta ilman EI: n laajennusta.

EI-operaatiot ovat turvallisuus- ja tiedustelupalveluidemme kriittinen kyky pitää maa turvallisena. Lakiesityksen jälkeen viestintäympäristö on jatkanut kehitystä etenkin kohdistettavien laitteisto- ja ohjelmistosovellusten suhteen. Lisäksi vähemmän perinteisten laitteiden käyttöönotto ja näiden tekniikoiden käyttö mielenkiinnon kohteena olevissa henkilöissä on edistynyt merkittävästi. Nykyisen operatiivisen ja teknisen todellisuuden tarkastelun jälkeen GCHQ on tarkistanut aikaisempaa kantaansa ja päättänyt, että on tarpeen suorittaa suurempi osa meneillään olevaa ulkomaille kohdistettua operatiivista toimintaa käyttämällä irtotavarana EI-järjestelmää kuin alun perin oli suunniteltu ”, Wallace selitti kirjeessään..

Jo nyt laajan hallitusvalvontapiirin merkittävä laajentaminen ei varmasti sovi Yhdistyneen kuningaskunnan yksityisyyden suojan kannattajien kanssa. Vapauden edistämis- ja politiikkavastaava Hanna Couchman pyrkii "todistamaan, että joukkovalvontaa ei voida koskaan perustella oikeuksia kunnioittavassa demokratiassa".

Couchman selittää: ”Yksi Yhdistyneen kuningaskunnan valvontajärjestelmän häiritsevimmistä näkökohdista on” bulkkivaltojen ”käyttö. Nämä valtuudet antavat valtiolle mahdollisuuden pitää yllä ja pitää valtavan määrän tietoja monista ihmisistä. Sinun ei tarvitse epäillä rikoksista tai väärinkäytöksistä, jotta yksityisyyttäsi loukataan tällä tavalla. Se voi tapahtua kenelle tahansa meistä - tai todennäköisemmin suurelle joukolle meitä. Irtotavaramerkki voi koskea koko väestöä. "

Rajoittamaton soveltamisala, jonka ehdotettu joukkoseurannan laajentaminen mahdollistaisi, on pelottava mahdollisuus yksityisyyttä ajatteleville henkilöille. Couchman ja muut yksityisyyden suojan puolustajat eivät halua antaa tämän tapahtua ilman taistelua: ”Vapaus on jo kauan taistellut joukkovalvontavaltuuksia vastaan. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on hyväksynyt useita syvästi tunkeilevia valvontajärjestelmiä, ja Liberty on aina vastannut haasteeseen vastustaa näitä tunkeilevia valtion valtoja. "

Couchman varoittaa edelleen, että joukkoseurantaa "hallitus voi käyttää arkaluonteisimpien henkilökohtaisten tietojemme - sanomme ystäville ja perheelle, verkkosivustojen, joissa vierailemme ja mitä postitamme verkossa, minne menemme ja kenen kanssa - seuraamiseksi. Ja näitä tietoja voidaan käyttää meitä häiritsevän yksityiskohtaisen profiilin luomiseen. "Ei vain, mutta myös tämän tyyppisillä valtion virastojen joukkorajoittamattomilla valvontakäytännöillä voi olla erittäin haitallinen vaikutus ihmisten käyttäytymiseen kokonaisuutena. Joukkotarkkailu mahdollistaa yksityisyyden loukkaamisen niin tunkeutuneena, että se voi aiheuttaa yksilöiden sensuurin ja muuttaa käyttäytymistään kokonaan, Couchman väittää.

Ajatus asumisesta jatkuvassa varjossa, jonka mukaan jokainen online-vuorovaikutus on avoin valtion virastojen tarkastettavaksi, on epäilemättä monille häiritsevä. Yksi parhaimmista tavoista torjua tällaista tarkastusta ja suojata online-yksityisyyttä on käyttää VPN: tä. Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuvan laajamittaisten tarkkailemattomien valvontakäytäntöjen laajentuessa on nyt tärkeämpää kuin koskaan salata Internet-liikenne VPN: llä. Yhden Ison-Britannian VPN-palvelun avulla voit helposti suojata yksityisyyttäsi verkossa ja estää arkaluonteisia henkilötietojasi pääsemästä jatkuvasti valtion edustajien käytettäväksi..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me