Hotspot-kilpi, jota syytetään käyttäjien snoopingista

Tällä viikolla kiista on noussut esiin Virtual Private Networks (VPN) -maailmassa. Se ympäröi yhdysvaltalaisen palveluntarjoajan nimeltä Hotspot Shield. VPN-yritys on toiminut vuodesta 2008. Sittemmin se on nauttinut kaikkiaan noin 500 miljoonaa latausta maailmanlaajuisesti. Se on uskomaton määrä latauksia. VPN on kerännyt nämä tarjoamalla palvelun ilmaiseksi noin 97%: lle käyttäjistään.


Nyt voittoa tavoittelematon edustajaryhmä, nimeltään demokratian ja teknologian keskus (CDT), on tehnyt 14-sivisen valituksen liittovaltion kauppakomissiolle (FTC) yksityiskohtaisesti, mikä sen mielestä on "epäreilut ja petolliset kauppatavat." Nämä uutiset tulivat minulle yllätyksenä, koska tiedän Hotspot Shieldin ProPrivacy.com-katsauksen lukijoille (tietosuoja- ja tietoturva-osiossa), että:

"Hotspot Shieldin käyttöehdot antavat yritykselle oikeuden kerätä käyttäjän toimintaa koskevia tietoja ja" jakaa "tietoja kolmansille osapuolille."

Otin suoraan yhteyttä CDT: hen saadakseni lisätietoja siitä, mitä sen mielestä Hotspot Shield teki väärin. CDT: n Joseph Jerome kertoi ProPrivacy.com-sivustolle seuraavaa:

Sanoisin, että ProPrivacyn arvostelu korostaa tarkalleen, mitä Hotspot Shield tekee väärin. Kuten katsauksessa todetaan, Hotspot Shieldin kanssa tapahtuu paljon peiteltyä seurantaa ja paljon hämmennystä siitä, mitä VPN tekee ja ei, etenkin kun maksat "mainosvapaa" versio. Se on harhaanjohtavaa ja epäreilua kuluttajien kannalta. Täysi pysähdys.

"Hotspot Shieldin tietosuojakäytäntö ei ole vain selvä. Se on myös haudattu sovelluskaupan lauseiden alle, että VPN: llä ei ole lokit, se suojaa luottamuksellisuutta ja nimettömyyttä eikä jaa "henkilökohtainen" tiedot. Mitä kuluttajat tekevät tästä tilanteesta? Hotspot Shieldissä ei voi olla asioita molemmin puolin - VPN: t eivät voi sanoa yhtä ja tehdä toista yksityisyyden suojaamiseksi. Se on FTC-lain 5 §: n kiellon periaate, joka kieltää sopimattomia ja harhaanjohtavia kaupan käytäntöjä. "

Henkilökohtaisia ​​tietoja

Ei ole epäilystäkään siitä, että Hotspot Shieldin tietosuojakäytäntö seisoo jonkin verran kiusallisesti App Store -sovelluksen vaatimusten vieressä. VPN sanoo Android Play -kaupassa,

"Naamioita online-identiteettisi ja käytä estettyjä sovelluksia ja sivustoja Hotspot Shield -sivustolla pitämällä mobiiliharrastuksesi nimettömänä, yksityisenä ja turvallisena!"

Tämä lausunto ei todellakaan näytä olevan yhdenmukainen palvelun kanssa, joka myöntää politiikkansa tietojen keräämiselle ja jakamiselle kolmansien osapuolten kanssa. Se on käytäntö, jonka tuomitsemme aina täällä ProPrivacy.com - se on yksi monista syistä, joiden vuoksi varoitamme ihmisiä poissa ilmaisista VPN-palveluista.

Hotspot Shieldin tietosuojakäytäntö, joka viimeksi päivitettiin vuonna 2015, satunnainen tarkastelu herättää välittömästi kulmakarvan:

”Lukuun ottamatta tämän ilmoituksen selityksiä, AnchorFree ei kerää sinusta henkilökohtaisia ​​tietoja, kun käytät Palvelua. ”Henkilökohtaiset tiedot”, joita kutsutaan myös henkilöllisiksi tunnistettaviksi tiedoiksi, ovat tietoja, jotka voidaan sitoa tiettyyn yksilöön.

"Esimerkkejä henkilökohtaisista tiedoista ovat nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, matkapuhelinnumero ja luottokortti tai muut laskutustiedot. Huomaa kuitenkin, että tässä tietosuojailmoituksessa AnchorFree ei sisällä IP-osoitettasi tai yksilöivää laitetunnistetta henkilökohtaisten tietojen määritelmässä. "

Ajatus siitä, että IP-osoitteita ei pitäisi pitää henkilökohtaisina tiedoina, on naurettava. Tällaisella sanamuodolla CDT: n valitus FTC: lle alkaa varmasti upota sisään.

CD-napata

Paljon kysymyksiä

Kuten arvioimme huomauttaa, Hotspot Shieldillä on myös muita ongelmia. Yhteisön tieteellisen ja teollisen tutkimuksen organisaation (CSIRO) äskettäin tekemä tutkimus paljasti, että Hotspot Shield -sovellukset sisältävät seurantaohjelmiston. Se tallentaa käyttäjien toiminnan ja myy tiedot mainostajille. Itse asiassa tutkijat löysivät viisi erilaista seurantakirjastoa, joka on piilotettu Hotspot Shield -koodiin.

Lisäksi CSIRO-tutkimuksessa havaittiin, että Hotspot Shield ohjasi käyttäjiä yhdistämään linkkejä, kun he kirjoittivat tiettyjä verkko-osoitteita, kuten eBay, Alibaba, Best Buy, Target, Macy’s ja muut. Siten, kun Hotspot Shield -käyttäjä ostaa mitään näiltä verkkosivustoilta, Anchor Free saa palkkion.

Tässä on syytä huomata, että Hotspot Shieldin emoyhtiö Anchor Freellä on erillinen yritys, joka palvelee Hotspot Shieldin käyttäjien ilmoituksia - sekä sovelluksessa että heidän käymissään verkkosivuilla.

Ankkuri vapaa

Mikään tavallisesta

VPN-verkkoja, jotka tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi, tulisi aina suhtautua epäilyttävästi. Nopean ja luotettavan VPN-palvelun tarjoaminen, jolla on vahva salaus, runsaasti palvelimia ja vesitiivis tietosuojakäytäntö, ei tule olemaan ilmainen loppukäyttäjälle, ellei VPN luo tuloja muualle muualle..

On totta, että jotkut VPN-verkot tarjoavat luotettavia ilmaisia ​​VPN-palveluita, joiden tarkoituksena on houkutella käyttäjiä tilaamaan täysi premium-palvelu. Nämä ilmaiset VPN: t eivät uhraa käyttäjiensä yksityisyyttä. Ne kuitenkin rajoittavat palvelua kaistaleveysrajoilla tai käyttörajoilla, jotka ovat noin 500 Mt kuukaudessa.

Hotspot Shield puolestaan ​​kuuluu erilaisiin ilmaisiin VPN-luokkiin. Se tarjoaa palvelun ilmaiseksi käyttämällä mainontaa tulovirran luomiseen. Tietosuojakäytännössä todetaan selvästi, että se kerää ja jakaa tietoja kolmansille osapuolille. Kysymys kuuluu, mitä nämä tiedot ovat? Ja tekeeko VPN jotain täysin väärin??

Kysymysmerkki

Kieltäminen

Päätimme ottaa yhteyttä Hotspot Shieldiin antaaksemme yritykselle mahdollisuuden ilmaista kantansa CDT: n väitteisiin. Se antoi minulle seuraavan virallisen lausunnon:

”AnchorFree on tunnustettu johtava kuluttajien verkkotietosuoja ja Internet-vapaus. Hotspot Shield -sovelluksemme luottaa yli 500 miljoonaan käyttäjään, jotka luottavat siihen turvatakseen pääsyn maailman kaikkiin tietoihin. Uskomme vahvasti online-kuluttajien yksityisyyteen.

"Tämä tarkoittaa, että Hotspot Shield -käyttäjien meille tarjoamat tiedot eivät koskaan liity heidän verkkotoimintoihinsa, kun he käyttävät Hotspot Shieldiä. Emme tallenna käyttäjän IP-osoitteita ja suojaamme käyttäjän henkilökohtaisia ​​tietoja molemmilta kolmansilta osapuolilta ja itseltämme..

"Voittoa tavoittelemattoman puolustusryhmän, demokratian ja teknologian keskuksen, äskettäiset väitteet päinvastaisesta ovat perusteettomia. Vaikka kiitämme CDT: tä heidän omistautumisestaan ​​käyttäjien yksityisyyden suojelemiseen, yllättyimme näistä väitteistä ja pahoittelemme, että CDT ei ottanut meihin yhteyttä keskustellakseen heidän huolenaiheistaan. "

Kuten voitte nähdä, VPN väittää, ettei se tallenna IP-osoitteita tai henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja. Tämä näyttää olevan vastakohtana tietosuojakäytännön väitteelle, jonka mukaan IP-osoitteita ei pidetä "henkilökohtaisina tiedoina" ja että yritys tallentaa tietoja ja jakaa niitä kolmansien osapuolten kanssa. Osoitin tämän Tim Ansororille Anchor Free -yhtiöltä, johon hän vastasi,

”Emme säilytä käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja tai myy niitä kolmansille osapuolille. Emme kerää käyttäjien IP-osoitteita.

"Olet oikeassa, että nykyinen tietosuojakäytäntömme lähettää väärän viestin. Päivitämme sitä vastaamaan järjestelmien toimintaympäristöä ja todellisuus on, että monet alla olevista kohdista eivät ole tarkkoja. ”

Menestystarina?

Kuluttajien yksityisyyden suojelemisen kannalta on välttämätöntä, että yritysten yksityisyydensuojapolitiikat pysyvät valvonnassa. Huonosti muotoiltu ja hämmentävä tietosuojakäytäntö, joka jättää epäilyksen, voi olla erittäin turhauttavaa kuluttajille. Lisäksi ne voivat johtaa siihen, että kuluttajat uskovat saavansa palvelutasoa, jota he todellisuudessa eivät ole.

VPN-verkkojen tapauksessa - joissa ihmiset luottavat palveluun tarjotakseen heille yksityisyyttä - tämä välttämättömyys on sitäkin pahempaa. Siksi kiitämme CDT: tä tämän asian nostamisesta FTC: n kanssa.

Jos otamme Hotspot Shieldin kommentit nimellisarvoon, näyttää siltä, ​​että VPN uskoo, ettei se ole käsitellyt käyttäjiensä tietoja väärin. Tämä on täysin mahdollista. Täällä ProPrivacy.com-palvelussa ymmärrämme, että VPN: ien ei ole vaikeaa pitää tiettyjä tietoja käyttäjistään tallentamatta myös henkilökohtaisia ​​tietoja.

Esimerkiksi, VPN voi olla mahdollista tietää, kuinka monta käyttäjää sillä on tietyssä maassa, ilman että hän tosiasiallisesti pitää kirjaa kunkin käyttäjän IP-osoitteesta.

Nyt meidän on odotettava FTC: n tutkimusta ollaksemme varmoja siitä, että näin on. Hotspot Shieldin ehdotus, että se aikoo päivittää tietosuojakäytäntöään, on kuitenkin varmasti hyvä uutinen. Sikäli kuin tiedän, CDT halusi juuri tämän päästä eroon: selkeys kuluttajille. Sinänsä tämä valitus näyttää jo antaneen positiivisen tuloksen.

Sekava nainen

Pitäisikö minun käyttää Hotspot-kilpiä?

Anchor Freen VPN-verkon käyttäminen on todella sinun asiasi. Ei ole epäilystäkään siitä, että siellä on parempia VPN-verkkoja, joissa on parempia tietosuojakäytäntöjä.

Hotspot Shieldillä on kuitenkin etuja, jos haluat VPN: n estävän verkkosisällön esityksen kansakunnassa, jossa sensuuria tarjotaan. Jos tarvitset VPN: tä kiertääksesi vuokranantajan tiukkoja verkkosivustoja tai toisen paikallisen verkon järjestelmänvalvojan (kuten työpaikan) määräämiä lohkoja, Hotspot Shield tekee myös tempun. Lisäksi se auttaa pitämään tietosi turvallisena julkisessa Wi-Fi-tilassa (jotta hakkerit eivät voi varastaa salasanasi ja pankkitietosi) ja yksityisesti (Internet-palveluntarjoajaltasi ja hallituksen snoopingilta). Hotspot Shield hoitaa nämä asiat onnistuneesti.

Loppujen lopuksi sinun täytyy kysyä itseltäsi, mitä yksityisyyden tasoa haluat. Jos ilmainen VPN, joka palvelee mainoksia ja ansaitsee sinulta rahaa, ei ole erityinen huolenaihe, Hotspot Shield voi olla jumalallinen. Monet ihmiset muun muassa Turkissa ja Ukrainassa käyttävät VPN: tä onnistuneesti kiertääkseen hallituksen verkkosivustojen sähkökatkoksia.

Päivän lopussa, jos VPN on vapaa, sitä tulisi pitää epäilyttävänä. Jos haluat parhaan mahdollisen yksityisyyden, joka on saatavana verkossa, sinun tulee purkaa luoti ja sijoittaa parhaaseen VPN-palveluun.

Hunajapurkki

Lopulliset ajatukset

Muista lopuksi, että on olemassa mahdollisuus, että Hotspot Shield tekee todellisuudessa enemmän vääriä kuin myöntää. Pahimmassa tapauksessa se voi olla jopa hunajapotti. Koska Yhdysvallat päätti sallia Internet-palveluntarjoajien myydä tietoja kolmansille osapuolille, monet Yhdysvaltain kansalaiset ovat alkaneet käyttää VPN-verkkoja. Hotspot Shield on nauttinut erityisen massiivisesta tulosta.

Se on huolestuttavaa, koska VPN perustuu Yhdysvaltoihin. Sellaisena sille olisi voinut helposti toimittaa määräys- ja vapausmääräyksen, ja se olisi voinut salaa kerätä tietoja Yhdysvaltain hallitukselle. Pelkästään tästä syystä tarina on syytä pitää silmällä. Voi olla syytä olla poissa Hotspot Shieldistä, kunnes FTC palauttaa luottamuksen palveluun.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Hotspot Shield -kotisivu.

Kuvahyvitykset: CDT, Anchor Free, amasterphotographer / Shutterstock.com
Peshkova / Shutterstock.com
NatBasil / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me