iPhone X Face ID -rekisteröity yhden viikon kuluttua

Apple julkaisi iPhone X: n maailmalle 3. marraskuuta. Siitä lähtien hakkerit ja verkkoturvallisuustutkijat ympäri maailmaa ovat kilpailleet selvittääkseen, voivatko ne rikkoa laitteen uuden kasvojen skannauksen etuosan. Ensi silmäyksellä kasvojen skannaus näyttää lisäävän turvallisuutta, mutta mitä kasvotunnus todella tarkoittaa? Ja herättääkö se mitään digitaaliseen tietosuojaan liittyviä huolenaiheita??

Estetty jo

Nyt, vain viikko iPhone X: n julkaisun jälkeen, vietnamilaisen turvallisuusyrityksen Bkavin turvallisuustutkijat väittävät huijaavansa kasvojen skannerin. Itse asiassa jo ennen kuin Apple julkaisi sen, turvallisuusasiantuntijat alkoivat kysyä, voisiko murtaa iPhone X: n 3D-naamarilla. Vietnamin tutkijat väittävät nyt menestyksekkäästi käyttäneen tätä menetelmää. Ryhmän mukaan he ovat onnistuneet avaamaan Face ID: n komposiittimaskilla, joka on valmistettu 3D-painotetusta muovista, silikonista, meikistä ja leikkauksista. Tutkijoiden mukaan naamion valmistus maksoi heille noin 150 dollaria.

Kukaan ei ole toistaiseksi pystynyt tarkistamaan näitä havaintoja tai todistamaan, että Bkav on todella tehnyt sen, mitä väitetään. Tästä syystä joudumme odottamaan, kunnes toinen tutkimusryhmä onnistuu vertaistestaamaan menetelmiä kasvojen tunnistusjärjestelmän murtamiseksi iPhone X: ltä..

Vaikka tutkimuksesta on saatu todisteita menetelmän konseptista, tämän tutkimuksen ei pitäisi oikeastaan ​​häiritä suurinta osaa ihmisistä. Tämä johtuu siitä, että on erittäin epätodennäköistä, että jollain on resursseja, aikaa tai kunnianhimoa tehdä samanlainen naamio murtautuakseen laitteeseen todellisessa maailmassa. Ensinnäkin, jos joku menettää puhelimensa, hakkerin, joka löytää puhelimen, on tiedettävä kenen kasvoille tehdä naamio, mikä on erittäin epätodennäköistä.

On tietysti mahdollista, että San Bernardinon kaltaisissa tapauksissa viranomaiset voivat luoda maskin laitteen avaamiseksi. Tuossa skenaariossa se on kuitenkin myös erittäin epätodennäköistä, koska poliisi voisi paljon helpommin pakottaa perp katsomaan puhelintansa lukituksen avaamiseksi.

Iphonex

Voisiko poliisi pakottaa puhelimesi lukituksen?

Vastaus tähän kysymykseen on todennäköisesti kyllä. Onneksi edes silmäsi sulkeminen estää iPhone X: n lukituksen avautumisen, joten tämä on vaihtoehto. Viides tarkistus ei kuitenkaan suojaa laillisesti puhuttavaa DNA: ta ja sormenjälkiä - asioita, jotka tekevät sinusta sitä, mikä olet. Tästä syystä poliisi voi saada määräyksen saada Yhdysvaltojen asukkaat käyttämään kasvonsa iPhone X: n lukituksen avaamiseen.

Stanfordin yliopiston Internet- ja yhteiskuntakeskuksen tietosuojajohtaja Albert Gidari uskoo, että tämän on muututtava. Tällä hetkellä viides muutos suojaa ihmisiä syytöksiltä. Sellaisenaan ihmisten ei tarvitse luovuttaa numeerista pääsykoodiaan viranomaisille.

Jos laitteen suojaamiseksi käytetään biometristä tunnistusmenetelmää, Gidari väittää, että biometristä tunnistetta käytetään koodin sijasta ja että sen pitäisi olettaa ilmaisevan yksi. Kuitenkin, tapahtuuko tämä muutos viidennen muutoksen ymmärtämiseen koskaan, on kenenkään arvaus. Nykyinen järjestelmä suosii viranomaisia, joten ei ole paljon toivoa, että se muuttuu milloin tahansa pian.

Lisäksi se, että Yhdysvaltain poliisi on jälleen lukittu puhelimesta, jonka he haluavat pääsevänsä käyttämään, näet miksi se näyttää epätodennäköiseltä.

Hätätila

Hyvä uutinen on, että vanhan sormenjälkitunnistimen tavoin myös iPhone X: n käyttäjät voivat napsauttaa virtapainiketta viisi kertaa peräkkäin siirtyäkseen hätätilaan. Tämä sammuttaa kasvonskannerin ja vaatii salasanan käytön laitteen avaamiseksi. Sellaisenaan kuluttajilla on tapa poistaa kasvonskanneri käytöstä ja päästä itsensä pois laillisesta harmaasta alueesta (jos heillä on mahdollisuus).

Ihmisille, jotka ovat tähän mennessä onnistuneet käyttämään sormenjälkeään iPhoneen avaamiseen, ei ole paljon muuttunut viidennen muutoksen suhteen. Meidän on odotettava nähdäkseni, mitä tapahtuu, kun uusi kasvotunnus oikeudenkäynnissä tosiasiallisessa tapauksessa.

Us Border

Voimme olla varmoja siitä, että Yhdysvaltojen rajavalvonnassa (jossa liittovaltion edustajien on tiedetty pakottavan ihmiset luopumaan tunnuskoodistaan) viranomaiset ovat todennäköisesti voimakkaampia, kun on kyse ihmisten avaamisesta puhelimiin. Lisäksi Yhdysvaltojen ulkopuolisissa maissa, joissa ei ole neljättä ja viidettä tarkistusta heidän oikeuksiensa suojelemiseksi, ihmiset saattavat joutua helpommin pakottamaan avaamaan iPhonen kasvonsa.

Luottakaa minuun kasvosi

Digitaalisen yksityisyyden kannalta kasvojen skannaus itsessään ei ole liian suuri huolenaihe. Numeerinen tiedosto, joka luodaan aikaan, kun iPhone X skannaa omistajansa kasvot, tallennetaan vain itse laitteeseen. Applen mukaan kyseinen tiedosto (lähinnä numeerinen koodi, joka määrittelee jonkun kasvojen merkit) ei koskaan poistu puhelimesta. Jos se jättäisi puhelimen - ja meneisi esimerkiksi Applen palvelimien kasvitiedostojen keskustietokantaan - vaarat olisivat valtavia, koska (kuten me kaikki tiedämme) tietoverkot rikolliset voivat hakkeroida tietokantoja..

Kasvotunnus Iphone

Lisäksi viitetiedosto, jota käyttäjän kasvoihin verrataan, on salattu ja tallennettu iPhone X: n suojattuun osaan. Applen markkinointijohtaja Phil Schiller selittää.,

”Kun puhelin oppii tunnistamaan omistajansa, käyttämällä 3D-karttaa, joka koostuu yli 30 000 infrapunapisteestä, joka on projisoitu ihmisen kasvoihin, se lukittuu vain, kun se havaitsee, että omistaja katsoo suoraan laitteeseen. Karttaa ei voi harhata valokuvien tai naamioiden avulla, ja se tallennetaan paikallisesti laitteen turvalliseen osaan. Puhelimen lukitseminen vaatii vain silmien sulkemisen tai välähdyksen, joten puhelimen heiluttaminen nukkumisen omistajan edessä ei avaa sitä. "

Iso kysymys on: Luotatko Appleen? Oikeudenmukaisuuden vuoksi Apple on yleensä osoittanut olevansa luotettava. Se kieltäytyi avaamasta yhtä puhelimistaan ​​esimerkiksi San Bernardino -tapauksessa. Todellisuus on kuitenkin, että emme yksinkertaisesti tiedä, jaetaanko tiedosto Applen kanssa ja piilotettu massiiviseen kasvojentunnistuskirjastoon. Jos se on, kyseinen tietokanta on vaarallisesti tunkeutuva. Se on myös omaisuuden arvoinen. Valitettavasti Applen laitteiden suljetun lähdekoodin takia emme yksinkertaisesti tiedä.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Artem Oleshko / Shuttestock.com

Kuvahyvitykset: Hadrian / Shutterstock.com

MPanchenko / Shutterstock.com

chombosan / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me