Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajien on lopetettava laajakaistan nopeuksien virheellinen mainonta

Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajille (ISP) on kerrottu, että heidän on lopetettava Internet-yhteyden nopeuden mainostaminen käyttämällä termiä "jopa". Yhdistyneen kuningaskunnan mainontastandardiviranomainen (ASA) on päättänyt, että brittiläisten kuluttajien voitto mainitaan Ison-Britannian mainonnan standardointiviraston (ISA) mukaan. sen sijaan on mainostettava "keskimääräistä" nopeuttaan.

Uudet ohjeet otetaan käyttöön 23. toukokuuta 2018. Tuolloin brittiläisiä kuluttajia ei enää myytä väärin Internet-suunnitelmilla, joiden väitetään olevan jopa 50 Mbit / s - kun niiden keskimääräinen keskimääräinen arvo on esimerkiksi noin 35 Mbit / s. Ohjeilla varmistetaan, että kuluttajat tietävät mitä he saavat, ennen kuin he ostavat laajakaistaliittymänsä.

Kuinka se toimii?

Toukokuusta alkaen laajakaistapalvelujen tarjoajien on mainostettava yhteysnopeudet, jotka voidaan saavuttaa ainakin 50 prosentilla valtakunnallisista kuluttajista ruuhka-aikoina. Tämä auttaa selvittämään Yhdistyneen kuningaskunnan Internet-käyttäjien yleisen ongelman: nimittäin se, että Internetin nopeudet vaihtelevat suuresti paitsi eri paikoissa, mutta myös eri vuorokauden aikoina..

Uudella Internet-nopeuden lainausmenetelmällä on todennäköisesti dramaattinen vaikutus tietoihin, jotka kuluttajille annetaan ennen Internet-liittymien ostamista. Mainontakäytäntökomiteoiden johtaja Shahriar Coupal kommentoi ASA: n päätöstä seuraavasti:

”On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat laajakaistanopeuteen, jonka asiakas saa omassa kodissaan - tekniikasta maantieteeseen tai siihen, kuinka kotitalous käyttää laajakaistayhteyttä.

"Vaikka tiedämme näiden tekijöiden merkitsevän sitä, että jotkut ihmiset saavat huomattavasti hitaamman nopeuden kuin toiset, laajakaistamainosten suhteen uudet standardimme antavat kuluttajille paremman käsityksen eri palveluntarjoajien tarjoamista laajakaistanopeuksista päättäessään vaihtaa palveluntarjoajia."

Epätosi tosi

Pitkä aika tulossa

Tähän asti Internet-palveluntarjoajat ovat saaneet mainostaa nopeuttaan, jonka vain 10% kuluttajista voi tosiasiallisesti saavuttaa. Tämä tarkoittaa, että 90 prosentilla brittilaisista kuluttajista Internet-yhteyden nopeus näyttää aina olevan asia, josta valitetaan.

Guy Mitchell, brittiläinen Solicitors Own Software -yritys, tukee tietokoneita etäällä. Mitchell tietää aivan liian hyvin, että Yhdistyneen kuningaskunnan ihmiset kärsivät usein huonommasta Internet-nopeudesta kuin mitä mainostetaan:

”Pysyminen päivittäin yhteydessä asiakkaiden kanssa ja etähallinnalla heidän tietokoneensa antaa minulle ainutlaatuisen kuvan ongelmasta. Siitä ei ole epäilystäkään, kuluttajat saavat Yhdistyneessä kuningaskunnassa erittäin vaihtelevan Internet-nopeuden, ja monet ihmiset uskovat, että Internet-palveluntarjoaja on myynyt heidät väärin. Ongelmana on, että ei ole väliä kenen kanssa menet, he kaikki virheellisesti väittävät olevansa nopeampia kuin todellisuudessa ovat ".

Valitettavasti brittiläisten kuluttajien kannalta, uudet ohjeet eivät tule voimaan kuuden kuukauden ajan, vaikka Internet-palveluntarjoajat ovatkin tällä hetkellä täysin cowboyja suunnittelemassaan laajakaistaa. Kirjoittaessaan Telecoms.com-sivustolle Jamie Davies huomauttaa osuvasti, että:

”Sinun on kysyttävä, miksi mainostajat tarvitsevat kuuden kuukauden ikkunan tottuakseen sääntöihin. Jos hallitus muuttaa huomenna moottoritien nopeusrajoitusta, meidän on vielä noudatettava sääntöjä huomenna. "

Ehkä vielä huolestuttavampaa on kuitenkin se, että nämä suuntaviivat pysyvät juuri sellaisina: oppaina. Ei ole laadittu todellisia säädöksiä, jotka pakottavat Internet-palveluntarjoajat selkeästi lopettamaan termin "enintään" käytön. Sellaisenaan meidän on odotettava ja selvitettävä, vaikuttavatko nämä ohjeet käytännössä Internet-palveluntarjoajiin käytännössä.

Hyvä uutinen on, että viime kerralla kun ASA antoi ohjeita (Internet-palveluntarjoajien on määrä alkaa sisällyttää linjavuokraus laajakaistan hintoihin), Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajat ottivat huomioon neuvoja..

Ofcom-arvostelu

Ehkä hiukan hämmentävä, Yhdistyneen kuningaskunnan media- ja televiestintäviranomainen Ofcom on myös äskettäin tarkistanut laajakaistan nopeuksia. Neuvottelu, jonka se julkaisi lokakuussa, nimeltään "Laajakaistan nopeuden käytännesäännöt," sanoo seuraavan:

"Ofcomilla on jo käytännesäännöt laajakaistanopeuksista yksityisasiakkaille ja yritysasiakkaille, jotka edellyttävät allekirjoittajaa antamaan kuluttajille arvioita nopeuksista, joita he todennäköisesti saavat myyntipisteessä. Lisäksi ne antavat asiakkaille oikeuden poistua sopimuksistaan ​​ilman rangaistusta, jos heidän nopeutensa alittaa minimitason.

Ehdotamme nykyisten koodien vahvistamista parantamaan myyntipisteessä, myynnin jälkeen ja asiakassopimuksissa annettuja nopeusarvioita ja parantamaan asiakkaiden poistumisoikeutta. Nämä muutokset varmistavat myös, että koodeja sovelletaan kaikkiin tekniikoihin, joita käytetään laajakaistan toimittamiseen."

Toisin kuin ASA-ohjeet, Ofcom ehdottaa kuitenkin, että nopeudet olisi mainostettava alueena selkeästi ilmaistua vähimmäisnopeuden odotusten kanssa. Jos tätä vähimmäisnopeutta koskevaa odotusta ei saavuteta, kuluttajilla olisi oikeus poistua sopimuksestaan ​​laillisesti.

Ei ole vielä ymmärretty, miten nämä kaksi erilaista metodologiaa voisivat sopia yhteen. Se tosiasia, että Internet-palveluntarjoajille kerrotaan kahdesta eri asiasta, näyttää varmasti antavan heille vähän tarpeetonta heilutustilaa.

Kuituyhteydet

Kuituyhteydet

Uusien ohjeiden lisäksi ASA on parhaillaan tekemässä tutkimusta siitä, miten termiä "kuitu" käytetään mainonnassa. Toistaiseksi se ei ole tehnyt mitään konkreettisia päätöksiä siitä, kuinka Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää termiä väärin. Alustavat havainnot ovat kuitenkin mielenkiintoisia.

ASA: n tutkimuksen mukaan kuluttajilla on taipumus uskoa, että kuitu on ”yleinen sanasana kuvaamaan mainonnan nopeuksia”. Lisäksi kuluttajilla ei näytä olevan mitään todellista käsitystä siitä, mikä kuitu on - tai miksi se saattaa olla ”erottava tekijä ”ostaessaan laajakaistapalvelua.

Valitettavasti sama tutkimus päättelee, että kuluttajat eivät näytä välittävän siitä, onko laajakaista täyskuitu vai osakuitu, edes sen jälkeen kun heitä on koulutettu eroista.

Voisi toivoa, että ASA päättää, että Internet-palveluntarjoajien on oltava selkeämmin saatavilla olevista kuitutyypeistä sen sijaan, että merkitsisivät ne kaikki "kuitu". Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että ASA on päättänyt, että koska kuluttajat eivät näytä välittävän tiedoista, he eivät ansaitse tietää. Tämä vaikuttaa naurettavalta. ASA: n tulisi varmasti varmistaa, että liioittelua ja väärää mainontaa ei esiinny - riippumatta siitä, kuinka heikosti koulutetut brittiyleisöt voivat olla.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Kerdkanno / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Markus Mainka / Shutterstock.com, asharkyu / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me