Kaksinkertainen murhatapaus herättää kysymyksen: Kuunteleeko Alexa ympäröivää keskusteluamme?

kuunteleeko amazon echo sinua?

New Hampshiren tuomari on määrännyt Amazonin luovuttamaan nauhoitukset kaikulaitteesta, jolla saattaa olla tärkeitä todisteita New Hampshiren osavaltion kaksoismurhatapauksessa v. Timothy Verrill..

Joskus 27. tammikuuta ja 29. tammikuuta 2017 välisenä aikana syyttäjät väittivät, että Verrill pisti kaksi naista kuolemaan kotonaan Farmingtonissa, New Hampshiressä. Christine Sullivan ja Jenna Pellegrini löydettiin muutama päivä myöhemmin tarpin alle kiinteistön takapihalle murha-aseen ollessa haudattu ruumiinsa läheisyyteen. Verrillille syytettiin kaksi astetta ensimmäisen asteen murhasta, ja hän on tunnustanut syyllisyytensä tappamisissa. Tällä hetkellä hän istuu vankilassa odottaen oikeudenkäynnin alkamista ensi vuoden keväällä.

Avain valtion Verrillia vastaan ​​nostamaan tapaukseen voisi hyvinkin olla Amazonin palvelimien sisältämä äänisisältö kaikulaitteesta, joka sijaitsee kodin keittiössä, jossa murhat oletettavasti tapahtuivat. Amazonin Echo-laitteet on varustettu äänellä aktivoidulla Alexa-digitaalisella henkilökohtaisella avustajalla, joka kuuntelee tiettyjä laukaisusanoja ja alkaa sitten äänittää. Nämä äänitallenteet tallennetaan sitten Amazonin palvelimille, kunnes käyttäjä poistaa ne manuaalisesti. Asian syyttäjät toivovat, että kyseinen kaiutinlaite kuunteli ja nauhoitti talossa tapahtuvaa toimintaa välittömästi ennen murhaa, sen aikana ja sen jälkeen; ja että kyseisillä nauhoituksilla on keskeinen todiste heidän tapauksensa vahvistamiseksi herra Verrillia vastaan.

Perusteltu vai ei?

Tuomarin määräyksen mukaan valtio vaatii, että Amazon luovuttaa Echo-laitteelta 27. tammikuuta - 29. tammikuuta 2017 tallennetut tiedot. Määräys perustelee pyynnön seuraavalla lausunnolla:

"Tuomioistuimen mielestä on todennäköistä syytä uskoa, että palvelimet (palvelimet) ja / tai Amazon.com: n ylläpitämät tietueet sisältävät Echo-älypuhelimen tekemät nauhoitukset 27. tammikuuta 2017 - 29. tammikuuta 2017 alkaen ja että nämä palvelimet sisältävät tietoja, jotka tunnistavat kaikki matkapuhelimet, jotka on kytketty kyseiseen älypuhelimeen kyseisenä ajanjaksona, ja että nämä tiedot sisältävät todisteita rouva Sullivania vastaan ​​tehdyistä rikoksista, mukaan lukien hyökkäys ja ruumiin mahdollinen poistaminen keittiöstä ajallaan. ajanjakso 27. tammikuuta 2017 - 29. tammikuuta 2017. ”

Jos nämä Amazonin palvelimilla sijaitsevat kaiun tallenteet sisältävät syyttäviä todisteita, joita valtio epäilee tekevänsä, se voi osoittautua olennaiseksi todisteeksi, jonka avulla syyttäjät voivat varmistaa tuomion tapauksessa.

Vaikka tällä mahdollisella äänitetyllä näytöllä voi varmasti olla hyötyä lopullisessa oikeudenmukaisuudessa tässä hirvittävässä tilanteessa, se asettaa kyseenalaiseksi luontaisia ​​yksityisyyden suojaan liittyviä huolenaiheita, jotka liittyvät niiden henkilökohtaisten tietojen runsauteen, joita tarjoamme suuryrityksille tällaisten ääni-aktivoitujen palvelujen kautta jatkuvassa pyrkimyksessä mukavuutta ja mukavuutta. Amazonin kaiun kaiuttimet ovat epäilemättä erittäin hyödyllisiä monissa tilanteissa. Käyttämällä vain ääntäsi voit komentaa Alexaa Echo-kaiuttimen kautta antamaan sinulle sääennusteen, tarkistaa pankkitilisi, toistaa suosikkimusiikkiasi, tilata pizzan tai jopa kertoa sinulle vitsi. Vaikka tämä voi olla ehdottomasti kätevää ja toisinaan huvittavaa, on tärkeää huomata, että nämä laitteet kuuntelevat ja keräävät kaikenlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja käyttäjältä.

Emme kuuntele ... rehellisiä

Siitä huolimatta, että kaiun kaiuttimet saattavat jatkuvasti kuunnella mikrofonin ollessa päällä, Amazonin Alexa FAQ: n mukaan ”kaiutinlaitteet on suunniteltu tunnistamaan vain valitsemasi herätesana (Alexa, Amazon, Computer tai Echo). Laite tunnistaa herätesanan tunnistamalla akustiset kuviot, jotka vastaavat herätyssanaa. Ääntä ei tallenneta tai lähetetä pilveen, ellei laite havaitse herätesanaa (tai Alexa aktivoidaan painikkeella). "

Tämä on rauhoittava tieto kaikujen käyttäjille osoittaen, että heillä on täysi määräys siitä, mikä on ja mitä ei tallenneta ja tallenneta Amazonin palvelimille. Kaiun käyttäjillä on myös mahdollisuus käydä läpi äänityshistoria ja poistaa pysyvästi kaikki nauhoitukset. Tämä voi kuitenkin osoittautua ongelmalliseksi syyttäjille tässä tapauksessa, koska he pankkivat sellaisten tallenteiden olemassaolon suhteen, joita ei välttämättä ole saatavilla tai joita ei ole olemassa.

Sitä vastoin rohkaiseva syyttäjiä on se, että muista tapauksista, joissa Alexa-yhteensopivia laitteita on tallennettu enemmän kuin mitä käyttäjät odottavat heidän tallentavan, on ilmoitettu. Joskus kaikulaitteet voivat tulkita väärin ”herässanaa” tai muuta komentoa ja aloittaa nauhoituksen, vaikka käyttäjä ei aio tallentaa. Tällainen tahaton tallennus kaikulaitteessa tämän tapauksen keskellä voi olla hyödyllinen syytteeseen asettamiselle. Siksi, vaikka mitään tallennuksia ei ole tarkoituksellisesti aloitettu kyseisellä laitteella, on silti mahdollista, että laite on siepannut muita äänibittejä, jotka voivat osoittautua hyödyllisiksi valtion tapauksissa.

Tämä kohta paljastaa kuitenkin myös huolestuttavan tosiasian, että nämä laitteet eivät ole täysin tyhjiä ja eivät ole ilman virheitä. Tämän tyyppisten älylaitteiden tietosuojaongelmat ovat hyvin todellisia. Huolimatta Amazonin vakuutuksista asiakkaidensa yksityisyyden suojelemisesta, emme todellakaan voi olla 100% varmoja heidän keräämiensä henkilökohtaisten tietojen koko laajuudesta ja älykaiutinlaitteidensa kautta tallentamistaan..

Amazonin tiedottaja paljasti Associated Press -lehdessä antamassaan lausunnossa, että he eivät julkaise nauhoituksia "ilman pätevää ja sitovaa laillista vaatimusta, joka on annettu asianmukaisesti." Tuleeko nähdä, aikooko Amazon taistella tuomarin määräyksestä vai suostuuko nauhoitusten julkaisemiseen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me