Kansainvälinen piratismin torjunta osoittaa menestyksen merkkejä

Urheilukilpailujen suoratoistaminen verkossa tai niiden katseleminen TV-liittymäpaketeissa voi olla kallista. Siksi urheilufanit, joilla ei ole paljon rahaa, kääntyvät toisinaan piratismin kohteeksi. Viime aikoina urheilun piratismi on kuitenkin tullut paljon tiukempaa. Syy? Hallitukset ja lainvalvontaviranomaiset pyrkivät torjumaan piratismia viihdeteollisuuden puolesta.

Espanjassa viranomaiset pidättivät äskettäin seitsemän ihmistä useiden urheiluun liittyvien piratismi-verkkosivustojen pitämisestä. Poliisin mukaan valtakunnallinen tutkimus on huipennut koordinoituihin raideihin ja pidätyksiin. Poliisi toivoo sulkevansa urheilupiratismirenkaan, jonka uskotaan tuottavan tähän mennessä noin 1,4 miljoonaa euroa.

Pidätykset tapahtuivat viime viikolla Madridin, Alicanten, Albaceten, Gandían ja Valencian ratsioiden aikana. Seitsemän pidätettyä miestä oli ylläpitänyt verkkosivustoja, jotka tarjosivat huomattavasti halvemman pääsyn suoratoista jalkapallo-otteluihin.

Poliisin mukaan miehet koordinoivat hienostunutta merirosvousrengasta, joka tarjosi jalkapallo-otteluita suoratoiston, suoran lataamisen, tilauksen suoratoiston ja vertaisverkon jakelun kautta. Juuri tämä epätavallisen monipuolinen käyttöympäristö antoi verkkosivustojen kehittäjille mahdollisuuden tuottaa huomattavia taloudellisia tuloja laittomasta toiminnastaan.

Espanjan viranomaiset tutkivat tutkimuksensa aikana, että jalkapallopiratismirenkaan palvelimet olivat paitsi Espanjassa myös Ranskassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tutkimus on jatkunut vuoden 2016 puolivälistä lähtien, kun Espanjan premier jalkapalloliiga - La Liga - valitti virallisesti piratismista.

Tuolloin La Ligassa työskentelevät edustajat valittivat löytäneensä noin 13 verkkosivustoa, jotka tarjoavat laittoman pääsyn Espanjan jalkapallo-otteluihin ja muihin kansainvälisiin kilpailuihin.

Piratismin vastaisen lainsäädännön menestys

Massiivinen toiminta

Espanjan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että operaatio on ollut erittäin ammattimaista ja onnistunutta.

Tutkimusta lähellä olevien lähteiden mukaan verkkosivustojen kehittäjät hyötyivät ensisijaisesti mainostamisesta, joka ilmestyi laittomasti jalkapalloa tarjoaville sivuille. Poliisi on myös paljastanut, että sivuston operaattorit olivat yrittäneet vaikeuttaa toiminnan lopettamista käyttämällä hajautettuja palvelimia ja välittäjäyrityksiä sekä "palvelimen sijainnin anonyymipalveluita".

Viranomaiset ovat jäädyttäneet useita pankkitilejä, joiden uskotaan olevan yhteydessä operaatioon. Lisäksi lainvalvontaviranomaiset väittävät, että kahdeksan talon hartaukset ovat tuottaneet valtavan määrän todisteita. Poliisin mukaan tutkimus jatkuu edelleen, ja se voi johtaa verkkosivustojen sulkemiseen ja pidättämiseen.

Ihmisille, jotka haluavat seurata jalkapalloa ilmaiseksi, verkkosivustojen sammutukset aiheuttavat todennäköisesti äkillisen aukon heidän viihdeohjelmaansa. Valitettavasti laittomien urheilun harrastajien sivustojen sulkemiset eivät ole rajoittuneet vain Espanjaan.

Tsensoitu jalkapallovirta

Kansainvälinen torjunta

Isossa-Britanniassa hallitus antoi tänä vuonna lain, joka pakottaa Internet-palveluntarjoajat sulkemaan Premier League -otteluiden laittomat virrat heti, kun he löytävät ne. Tämä tarkoittaa, että jopa viime hetken otteluvirrat suljetaan heti, kun ne löydetään reaaliajassa.

Tämän vuoksi brittiläiset jalkapallofanit ovat paljon vaikeampia välttää suurien rahasummien maksamista jalkapallon katseluun. Sky-oikeudenkäynnin päällikön mukaan se toimii. Macaossa tällä viikolla pidetyssä teollisuuskonferenssissa Matthew Hibbert ilmoitti, että ilmaisen jalkapallon suoratoisto Yhdistyneessä kuningaskunnassa on tullut mahdotonta näiden uusien sivustoa estävien lakien ansiosta..

Puhuessaan Aasian kaapeli- ja satelliittitelevisioyhdistysten liiton (CASBAA) konferenssissa 2017 Hibbert kertoi yleisölle, että jalkapallo-ottelujen laittomat suoratoistot olivat juuri poistuneet Yhdistyneessä kuningaskunnassa..

Liialliset vaatimukset

Jos otettaisiin Hibbert hänen sanansa mukaan, voidaan olettaa, että pääministeriö onnistuu käyttämään uusia lakeja merirosvotun jalkapallon katkaisemiseksi kokonaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tosiasia on kuitenkin, että ihmiset käyttävät edelleen digisovittimia, kuten Kodi-laatikoita, ilmaisen jalkapallovirran suoratoistoon. Lisäksi monet sivustot ovat edelleen käytettävissä - esimerkiksi streaming-sivustot Kiinassa -, jotka näyttävät Premiership-ottelut ilmaiseksi.

Itse asiassa lähteiden mukaan, jotka ovat seuranneet laittomasti valmistettujen jalkapallovirtojen saatavuutta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, noin puolet kymmenestä suositusta sivustosta, jotka tarjoavat raitoja, ovat edelleen olleet käynnissä ottelupäivinä. Jalkapallokatkokset ovat yleensä vain ajoittaisia.

Näistä havainnoista huolimatta hallitusviranomaiset pyrkivät vuonna 2017 huomattavasti koordinoidummin pyrkimyksiin torjua urheilupiratismia eri alueilla. CASBAA-konferenssin uutinen on, että kansalaiset voivat odottaa, että vastaavat merirosvouksen estävät teloitukset vaikuttavat ajan myötä. Yhdistyneessä kuningaskunnassa koordinoidussa toiminnassa on onnistuttu torjumaan pubeissa tapahtuva laiton jalkapallo-lähetys. Lisäksi monia laittomia suoratoistolaitteiden (ISD) myyjiä on onnistuttu syyttämään laitteiden myynnistä.

Ihmiset, jotka haluavat seurata jalkapalloa tai muita urheilulajeja edullisesti verkossa, huomaavat, että virallisia jalkapallopaketteja voi ostaa eri hinnoilla ympäri maailmaa. Esimerkiksi BeIN Sports tarjoaa Lähi-idän markkinoille valtavia määriä urheilua (mukaan lukien jalkapallo) erittäin kohtuulliseen hintaan.

ProPrivacy.com ei myönnä tekijänoikeusloukkauksia. Vaikka tiedämme, että VPN-verkkoja voidaan käyttää huijaamaan sijaintiasi toiseen maahan ja siten ylittämään maantieteelliset rajoitukset, niiden ensisijainen tarkoitus on tarjota sinulle online-suojaus ja yksityisyys. Ensinnäkin, siksi suosittelemme VPN: n käyttöä.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Bloomicon / Shutterstock.com, yksi kuva / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me