Kasvojentunnistustekniikka Taylor Swift -konsertissa herättää uuden seurantakeskustelua

Kasvojentunnistustekniikan laaja käyttöönotto on tulossa, pidämme siitä vai ei. Itse asiassa raportit, että Taylor Swift käytti kasvojentunnistuskameraa piilotettuna erityisen harjoitusklipin kioskiin toukokuussa pidetyssä Los Angeles Rose Bowl -konsertissaan, eivät sinänsä ole niin järkyttäviä.


kasvojentunnistustekniikka Taylor Swift -konsertissa

Hänen puolustuksessaan pop-megastar on ollut kohteena useille takaajille, joten hänen selitys siitä, että hän käytti tekniikkaa tunnistaakseen ne, jotka saattavat aiheuttaa riskin, on kohtuullinen.

Siitä huolimatta, tapahtuma on saanut yksityisyyden kannattajat soittamaan hälytyskellot kasvojen kasvuteknologian kasvavasta käytöstä ja siitä, mitä tällä voi olla yksityisyytellemme.

Kuten ACLU: n vanhempi politiikan analyytikko Jay Stanley kertoi Guardianille:

Stalkers ovat yleensä pelottava ilmiö, ja kaikki ymmärtävät, miksi Taylor Swiftin kaltainen joku haluaisi olla suojattu heitä vastaan. Mutta tällä on suurempia vaikutuksia. Kyse ei ole tästä yhdestä käyttöönotosta, vaan siitä, mihin tämä tekniikka johtaa. "

Kasvovahvistustekniikan käyttö

Kasvojentunnistustekniikan käyttö on nousussa ympäri maailmaa. Kuten saatat odottaa, sitä käytetään laajasti poliisissa ja rajavalvonnassa. Harvemmat ihmiset ovat tietoisia siitä, että se tunkeutuu myös kaupalliseen tilaan. Huikea 59 prosenttia muodin vähittäismyyjistä ja neljäsosa kaikista kaupoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ottaa käyttöön tekniikan.

Huolestuttavaa, että he eivät käytä sitä vain myymäläkauppiaiden tunnistamiseen, mikä on kenties ymmärrettävää tekniikan käyttöä. He käyttävät sitä yhä enemmän rakentamaan yksityiskohtaisia ​​malleja asiakkaiden ostoskäytännöistä, jotka voidaan yhdistää muihin tietoihin, jotka on saatu sosiaalisen median tileistä ja web-seurannasta. Tämä auttaa heitä luomaan yksityiskohtaisen mallin "kuluttaja sinusta", jonka avulla he voivat kohdistaa sinulle entistä yksilöllisempiä mainoksia.

Isossa-Britanniassa (ja yleensä Euroopassa) GDPR: n tulisi rajoittaa tällaista käyttäytymistä, mutta muualla maailmassa asiakkailla ei ole tällaista suojaa. Lontoon keskustassa tänä jouluna pääkaupunkipoliisi tutkii haluamiensa ostajien kasvojentunnistusta, mutta kuinka kauan kestää ennen kuin he lopettavat luvan pyytämisen?

He eivät varmasti kysyneet lupaa suurelta osin Afro-Karibian väkijoukkoilta, jotka osallistuivat Noting Hill -karnevaaliin aiemmin tänä vuonna tarkkailutoimenpiteessä, jonka kriitikot ovat kuvailleet olevan lain perusteeton ja institutionaalisesti rasistinen.

Asuminen panopticon

Panopticon (kirjaimellisesti "kaikki havaitut") on tunnetun englantilaisen filosofin ja sosiaaliteoreetikon Jeremy Benthamin keksintö. Se on vankilarakennus, joka on suunniteltu siten, että yksi vartija voi tarkkailla kaikkia vankeja.

Panopticon-yhteiskunta

Kukaan vartija ei voi pitää kaikkia vankeja jatkuvasti silmällä, mutta suunnittelun nero tarkoittaa sitä, että vangit tietävät, että heitä voidaan tarkkailla milloin tahansa..

Tietäen tämän, vangit pakotettiin käyttäytymään kaikkina aikoina ikään kuin heitä tarkkailtaisiin, jos he haluaisivat välttää kurinpidolliset toimenpiteet. Bentham tervehti Panopticonia nimellä,

"Uusi tapa saada mielen voima mielen yli, tähän mennessä ilman esimerkkiä."

Olemme tottuneet yhä enemmän kameroihin, jotka seuraavat meitä aina poistuessamme talosta, mutta ajatus siitä, että elämme nyt panoptikonissa, ylittää yksinkertaisen analogian. Pikemminkin se on nykyajan uudelleenkuvittelu kauas siitä, mitä herra Bentham olisi koskaan voinut kuvitella.

Panopticonista unohdetaan tosiasia, että tekniikka on tällä hetkellä villisti epätarkkoja ja sillä on riski väärin kriminalisoida vääriä ihmisiä. Panopticonista on tullut voimakas metafora sille jäähdyttävälle vaikutukselle, joka valvonnalla on sananvapauteen..

Kuten George Orwell ymmärsi, kun ihmiset pelkäävät, että mitä tahansa tekemistä voidaan valvoa milloin tahansa, he käyttäytyvät vastaavasti. Kasvojentunnistusjärjestelmät siirtävät tämän Orwellin painajaisen digitaalisesta alueesta fyysiseen maailmaan.

Tällainen tunkeileva ja erittäin henkilökohtainen valvonta ehkäisee monia ihmisiä käyttämästä demokraattista oikeuttaan rauhanomaiseen mielenosoitukseen (vaikka he yrittäisivätkin salata identiteettinsä). Pelkästään tämä ei riitä kameroiden välttämiseen. Olemme siirtymässä kohti kasvojentunnistusta, jota käytetään tunnistamaan ennalta ehkäisevästi mahdolliset rikolliset missä tahansa väkijoukossa, ennen kuin he ovat jopa tehneet rikoksen, joka kerta kun he käyvät esimerkiksi musiikkifestivaaleilla tai konserteilla.

Ennen kuin omaksumme tämän uuden tekniikan, tarvitsemme vakavaa keskustelua siitä, millaisessa maailmassa haluamme elää. Meidän on myös puhuttava siitä, kuka hallitsee tekniikkaa, koska väärissä käsissä siitä voi tulla vertaansa vailla oleva sorron väline, kuten jota edes herra Orwell ei olisi voinut kirjoittaa.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me