Koulut skannaavat sormenjälkiä, ja tämä Musnet-käyttäjä ei ole onnellinen

Tällä viikolla huolissaan olevat vanhemmat ovat käyneet suositussa foorumissa Mumsnet kysyäksesi muilta käyttäjiltä, ​​miltä heistä tuntuu heidän lapsistaan. Viestissä kahden äiti kirjoitti:


”Tällä hetkellä koulussa on järjestelmä avainkorttien käyttämiseksi rakennuksiin pääsemiseksi ja lounaan ostamiseksi ... Koulu haluaa siirtyä sormenjälkien tunnistusjärjestelmään syyskuusta alkaen ... Ilmeisesti todellinen sormenjäljen kuva ei tule tallennetaan, mutta sen sijaan algoritmi, joka perustuu sormenjäljen kuvasta otettuihin yksilöllisiin pisteisiin.

En osaa sanoa, miksi minusta on epämukavuus, mutta olen ... olenko kohtuutonta kieltäytyä sallimasta sitä?"

Kaikkialla maailmassa koulut ovat valinneet biometrisen sormenjäljen skannauksen, jotta lapset voivat turvallisesti päästä koulun kampuksille, rakennuksiin ja jopa saada koululounaansa. Vanhempien keskuudessa on kuitenkin yhä enemmän hälytys siitä, että nämä skannaukset voivat olla huolestuttavia.

Jatkuva Facebook-skandaalien, hakkerointitapahtumien ja kasvojentunnistustekniikan leviäminen julkisissa paikoissa aiheuttaa ihmisille ymmärrystä, että tietosuoja vaikuttaa tuleviin sukupolviin. Tämä saa jotkut vanhemmat ihmettelemään, mitä seurauksia biometristen skannausten sallimiselle kouluissa voisi olla.

Takaisin mumsnettiin, tämä ei vaikuta siltä, ​​että muut vanhemmat ryntäsivät kertomaan alkuperäiselle julisteelle, että heillä ei ole mitään huolta. SylviaAndSydney vastasi nopeasti, että hänen tyttärensä on käyttänyt sitä viimeisen neljän vuoden lukion aikana ja että hän uskoo, että se on hyvä idea. Toinen Mumsnet-käyttäjän FelicityBeedle-niminen käyttäjä myöntää, että:

”Se ei ole ollenkaan uusi järjestelmä, käytin sitä lukiossa yli kymmenen vuotta sitten. Se on aivan hienoa, koska olet jo sanonut, etteivät ne tallenna sormenjälkiä, joten yritän hieman nähdä, miksi olet niin huolissasi. "

Itse asiassa käy selväksi melko nopeasti, että suurimmalla osalla Mumsnet-käyttäjiä ei ole mitään ongelmaa tällaisen biometrisen skannauksen kanssa kouluissa. Familycourtq-niminen käyttäjä toteaa, että:

"Et ole kohtuuton, mutta enemmistön mielipide Mumsnetistä on, että sinun tulee luovuttaa kaiken, mitä kuka tahansa viranomainen pyytää."

Digitaaliset sormenjäljet

Kuten FelicityBeedlen kommentissa, näytti siltä, ​​että tärkein syy siihen, että vanhemmat näyttävät uskovan biometristen tietojen luovuttamisen olevan ehdottoman turvallista, on se, että koulu ei itse asiassa tallenna sormenjälkeä itse.

Kuitenkin, kun oppilas asettaa sormensa skannerille rekisteröidäkseen sormenjälkensä järjestelmässä - tämä prosessi muuntaa kyseisen biometrisen tulon sormenjäljen digitaaliseksi esitykseksi. Tämä ainutlaatuinen numeerinen koodi on sormenjäljen suora samankaltaisuus, ja sitä kuvataan parhaiten itse ruumiinosan digitaalisena kopiona..

Huolestuttavaa on, että koska sormenjäljet ​​eivät koskaan muutu, tätä koodia voidaan käyttää tulevaisuudessa missä tahansa vaiheessa lapsen autentikointiin - jopa kauan sen jälkeen kun he ovat lopettaneet koulunsa ja ovat hyvin aikuisiä.

Lisäksi, koska sormenjälkeä pidetään todennäköisesti muiden arvokkaiden tietojen, kuten nimen, syntymäajan ja mahdollisesti kuvan, rinnalla - jos verkkorikolliset ovat hakkeroineet kyseiset tiedot tai yritys välittää ne suoraan kolmannelle osapuolelle tai tytäryhtiölle joka asentaa biometrisen järjestelmän - vaara on, että tätä lapsen sormenjäljen digitaalista versiota voidaan käyttää mahdollisesti haitallisiin tarkoituksiin.

Toistaiseksi sormenjälkitunnistimet ovat olleet kouluissa suosituin biometrisen todennuksen valinta. Kuitenkin puhutaan iriksen skannauksen ja jopa kasvojentunnistuksen käyttöönotosta koulussa. Kuten sormenjälkitutkimuksissa, nämä luovat monimutkaisia ​​digitaalisia esityksiä ominaisuuksista, jotka ovat ainutlaatuisia ja joita voidaan skannata kerta toisensa jälkeen, eri paikoissa ja eri tarkoituksiin.

Ajatus siitä, että vanhemmat antavat lapsilleen mahdollisuuden luovuttaa nämä tiedot ilman, että heille annetaan nimenomaista tietoa siitä, kuinka tämä koodi voidaan skannata muualle, on erittäin huolestuttava. Erityisesti ottaen huomioon, että vaikuttaa siltä, ​​että vanhemmat eivät kysy kysymyksiä näiden järjestelmien liitetyistä tietosuojakäytännöistä ja tekniikkaa asentavista yrityksistä.

Tapauksissa, joissa tämä tekniikka on voinut asentaa suoraan valtion virastot, on olemassa todellinen vaara, että näitä tietoja voidaan käyttää seurantaan ja seurantaan pitkään tulevaisuuteen, mikä tarkoittaa, että näitä tietoja voitaisiin käyttää rajoittamaan heidän lapsensa tulevia vapauksia tavalla joka muistuttaa jaksoa Black Mirrorista.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 4 =

map