Kuinka avata sosiaalisen median verkkosivustojen lukitus Sri Lankassa

Sosiaalisen median sivustoja ja viestipalveluita on mustatettu Sri Lankassa viime viikon puolivälistä lähtien. Viime keskiviikkona hallitus aloitti Internet-palveluntarjoajien pakottamisen katkaisemaan suositut verkkosivustot, kuten Facebook, Whatsapp, Instagram ja Viber. Sähkökatkosten määrättiin osana torjuntaa sen suhteen, jota hallitus on kuvaillut "valheelliseksi vihapuheeksi" kansakunnassa.


Hätätila on julistettu väkivallan puhkeamisen jälkeen Kandyn kaupungissa saaren keskialueella. Brutaalit vastakkainasettelut ovat tapahtuneet paikallisten sinhaalaisten buddhalaisten ja muslimien välillä.

Hallituksen mukaan sosiaalisen median kautta levitettiin vääriä raportteja etnisesti motivoiduista hyökkäyksistä tilanteen pahentamiseksi. Pommien levittämistä sosiaalisen median välityksellä koskevia tietoja on jopa tullut esiin.

Sri Lankan kansalaisille tai maan vierailijoille, jotka käyttävät sosiaalisen median sivustoja kommunikoidakseen ystävien ja perheen kanssa, sähkökatkot ovat aiheuttaneet kyvyttömyyden kommunikoida rakkaansa kanssa. Onneksi kuka tahansa maassa asuva tai vieraileva henkilö, joka haluaa kommunikoida perheen ja ystävien kanssa, voi saada takaisin sensuroidut verkkosivupalvelut käyttämällä top VPN -sovellusta.

Rotuerotus

Raporttien mukaan ”vihamieliset väkijoukot, jotka koostuvat enemmistöstä singalilaisista etnisistä ryhmistä”, hyökkäsivät muslimiyhteisöihin - myös moskeijoihin. Muslimeja kehotettiin "pysy kotona ja sulje kaupat Digana-kaupungissa." Vihaiset buddhalaiset polttivat mellakoita ja tyhjät kaupat. Ainakin yksi henkilö - 27-vuotias imaami nimeltään Abdul Basith - tapettiin talon tulipalossa. Hänen isänsä Fayaz Samsudeen sanoi, että hänen on pitänyt jäädä loukkuun toisessa kerroksessa:

”Tulipalon alkaessa hän huusi apua ja pyysi ihmisiä auttamaan meitä ulos talosta. Yläkerran ulkopuolelta ei ole pääsyä, mutta ajattelimme, että hän olisi päässyt pakenemaan. Aamulla kun tulimme takaisin katsomaan talomme, löysimme hänen ruumiinsa. ”

Sri Lanka on pysynyt jonkin verran epävakaana sisällissodansa loppumisesta lähtien vuonna 2009. Se sisällissoda kesti hallitusjoukkojen ja tamilien separatistien välillä 26 vuotta. Valitettavasti jännitteet ovat edelleen suuret, ja Sri Lankan muslimivähemmistön vaino on kasvussa.

Palanut rakennus

Tilanne rauhoittuu

Väkivallan puhkeamisen jälkeen viime keskiviikkona uskomme, että tilanne saaren keskialueella on rauhoittunut huomattavasti. Lisäksi uskotaan, että matkailijoille, jotka kulkevat saaren ympäri käydäkseen ikonisissa buddhalaisissa temppeleissä ja muistomerkeissä, ei ole suuresti vaikutettu..

Parannuksesta huolimatta turisteja kehotetaan olemaan erityisen varovaisia ​​ja lähtemään suoraan hotellilleen, etenkin kun vierailla taajamissa sekä Kandyllä että pääkaupungissa Colombossa. Vaikka levottomuudet ovat laantuneet, pelkäävät, että levottomuudet voivat syttyä uudelleen. Hallituksen tiedottajan Dayasiri Jayasekeran mukaan hätätila pysyy paikassa vähintään kymmenen päivää.

Sri Lanka

Käynnissä olevat sähkökatkot?

Maan ihmiset odottivat aluksi sosiaalisen median sivustojen vapauttamista lauantaina. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että jotkut paikat kärsivät edelleen Internetin sähkökatkoksista, sosiaalisen median sähkökatkoksista ja vakavasta kaistanleveyden kaatumisesta, joka estää kansalaisia ​​pääsemästä verkkopalveluihin. Näiden Internet-sähkökatkoksien lisäksi hallitus on perustanut ulkonaliikkumiskieltoa ihmisten pitämiseksi taajama-alueilla kaduilla.

Maan vierailijoille, joiden on käytettävä sosiaalisen median verkkosivustoja rauhoittaakseen rakkaitaan kotonaan turvallisuudestaan, VPN (Virtual Private Network) on täydellinen ratkaisu. VPN antaa Sri Lankan kenelle tahansa mahdollisuuden teeskennellä olevansa eri maassa. Seurauksena on, että kuka tahansa voi ohittaa kaistanleveyden katkaisun ja verkkosivustojen sähkökatkokset päästäkseen Sri Lankan sosiaalisen median sivustoille..

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Viberin kaltaisten sosiaalisen median sivustojen ja viestipalveluiden täysi käyttöoikeus palautetaan. Kaikkia maassa neuvotaan kuitenkin VPN-palveluun vain siltä varalta, että uusia väkivallanpurkauksia ilmaantuu. Varsinkin kun otetaan huomioon, että tämä on toinen kerta kahden viikon aikana, kun suuria tapahtumia on tapahtunut.

Vain viikkoa ennen näitä viimeisimpiä purjehduksia samanlainen väkijoukko hyökkäsi Sri Lankan itäisellä alueella asuviin muslimeihin. Tämä väkivalta puhkesi sen jälkeen, kun ryhmä muslimimiehiä sattui singaalaisen kuorma-auton kuljettajaan "raivotapahtuma". Kuorma-auton kuljettaja kuoli vammoistaan ​​päiviä myöhemmin - sytyttäen rodulliset jännitteet.

Sri Lanka Vpn

Ole varautunut uusiin sähkökatkoksiin

Poliittisessa tilanteessa VPN on erittäin suositeltava. Kuukausittainen tilaaminen maksaa vain 11,99 dollaria, mikä on vähäpätöinen sijoitus, jolla varmistetaan, että pystyt edelleen ilmoittamaan rakkaillesi turvallisuudestasi ympäri maata..

Hyvä uutinen on, että suurin osa valtiosta vaikuttaa olevan vaikuttumaton, ja matkustajat onnistuvat pääsemään liikkumaan suhteellisen helposti ottaen huomioon kriittisen tilanteen..

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Wasan Ritthawon / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Kanda Saelee / Shutterstock.com, Nila Newsom / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map