Kuinka RFID-implantin vallankumous vaikuttaa sinuun?

Brave New World -lehdessä Aldous Huxley kuvaa maailmaa, jossa iso veli on pakottanut ihmiset hyväksymään valvontatilan. Verrattuna George Orwellin samantapaiseen profeetalliseen mestariteokseen 1984, Brave New World on paljon lähempänä luuta. Nykyään ihmiset ovat todellakin sitoutuneet luovuttamaan kaikki elämän yksityiskohdat sosiaalisen median sivustoille kuten Facebook. Monet ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä sitä, että heidän sosiaalisen mediansa tiedot voidaan louhia löytääkseen kaiken heistä.

On jatkuvasti tulossa todisteita siitä, että tiedustelupalvelut käyttävät sosiaalista mediaa löytääkseen ihmisten rodun, uskonnollisen kuuluvuuden ja seksuaalisen mieltymyksen - olipa he päihteiden väärinkäyttäjiä. Mainostajat seuraavat meitä, ja pakolliset tietojen säilyttämistä koskevat lait pakottavat Internet-palveluntarjoajat (Internet Service Provider, ISP) tallentamaan web-selaushistoriamme. Lisäksi Edward Snowdenin paljastukset todistavat, että hallitukset ovat valmiita vakoilemaan omia kansalaisiaan.

Kanin koloon

Nyt kun ihmiset tietävät hallitusten rakentavan niistä massiivisia tietokantoja, tietoisuus digitaalisesta yksityisyydestä on räjähtää. Luonnollisesti kaikki suhtautuvat skeptisesti seuraavan sukupolven uusiin tekniikoihin. Mikrosiru-implantit ovat luonteeltaan invasiivisia, ja koska melkein kaikilla tekniikoilla (Internet, sosiaalinen media, älypuhelimet, kasvojentunnistus), joita on käytetty kansalaisten nuoruuttamiseen, vaikuttaa luonnolliselta olettaa, että radiotaajuisen tunnistuksen (RFID) sirut tekee saman asian.

Spychips-kirjassa Katherine Albrecht ja Liz McIntyre herättävät tämän pelottavan käsityksen elämään. Heidän teoksensa kuvaa maailmaa, jossa yritykset ja hallitukset käyttävät siruja seuratakseen ihmisiä jatkuvasti. Ensimmäisessä luvussa sanotaan:

“Eräänä päivänä nämä laitteet voisivat kertoa johdolle, kenen kanssa keskustelet vesijäähdyttimessä ja kuinka kauan olet viettänyt vessassa - vaikka peseisit kädet vai ei. Seuraavan sukupolven työntekijämme voitaisiin ehdollistaa kuuliaisesti hyväksymään tämä heikentävä valvonta pakotetun varhaisen altistumisen kautta.

Ajatus siitä, että siruimplantit saattavat tulla jonain päivänä pakollisiksi, on erittäin huolestuttava - varsinkin jos niitä voidaan käyttää sinua seuraamaan. Mutta mikä on totuus RFID-implantteihin? Kuinka pahatahtoiset he todella ovat? Ja mitä hyötyä he tuovat pöydälle, jos niitä on, mikä saattaa korvata nämä tuhoisat kyvyt?

Spychips

Kolmen neliön tori

Ruotsissa monet ihmiset on istutettu ja käyttävät jo mikrosiruja. Tulevaisuutta ajattelevassa Skandinavian maassa kansalaiset käyttävät käsiinsä asetettuja RFID-siruja päästäkseen kuntosaleille, päästäkseen julkiseen rautatiejärjestelmään, päästäkseen töihin ja kirjautumaan tietokoneisiin.

Kolme Square Marketia, Wisconsinia, haluavat työntekijät ovat päättäneet seurata Ruotsin futuristisia jalanjälkiä. Ruotsalainen Biohax -yritys on mikrosiruusi haluavat työntekijät. Sirun avulla työntekijät voivat avata ovia, kelloa, kirjautua sisään tietokonepäätteelleen ilman salasanaa ja käyttää jopa myyntiautomaatteja.

Suurimmalle osalle ajatus halkeilla niille suhteellisen vähäisille eduille voi tuntua typerältä, varsinkin jos se uhkaa vakavasti heidän yksityisyyttään. Amal Graafstra - yksi johtavia asiantuntijoita sirujen istuttamisessa ihmisiin - on melko erilainen mielipide. Hän on onnellisesti käyttänyt omiin käsiinsä upotettua sirua auton lukituksen avaamiseen ja käynnistämiseen, kotiin pääsyyn, aseen avaamiseen, kirjautumiseen tietokoneeseensa ilman salasanaa - ja koko joukon muita asioita - aina takaisin vuonna 2005.

Amal Graafstra

Nukkuu helposti

Graafstra on osa Seattlessa sijaitsevaa startupia nimeltään Dangerous Things. Hän uskoo, että useimmat ihmiset ovat liian huolestuneita implantteista ja ovat hänen mielestään luonnostaan ​​hämmentyneitä nykyisen RFID-tekniikan todellisista vaaroista. Graafstra toteaa, että kiihkeimmin kritiikkiä mikrosiruttamista uskovat implantit tekevät asioita, joita he eivät vain voi tehdä.

”Vaikuttaa siltä, ​​että sirpaleella on mahdollista väärinkäsityksiä siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei ole mahdollista. Haasteen määritelmän ongelmana on, että se on tulkittava enimmäkseen Hollywood-elokuvissa.

"RFID-siru on todella hyvä vain tunnistamaan jotain, olipa kyse sitten ihmisestä tai vaatekappaleesta Walmartin hyllyllä."

Graafstra kertoi minulle, että jokaisesta implantoidusta sirusta tulee hyödyllinen valvontatyökalu, sen täytyy olla huomattavasti erilainen kuin tällä hetkellä liikkeessä olevat sirut. Eräänä päivänä tällainen seuranta saattaa hyvinkin tulla mahdolliseksi. Toistaiseksi RFID-sirut, jotka voivat jäädä ihmiskehoon, voidaan kuitenkin lukea vain yhden tuuman päässä. Tämän vuoksi on mahdotonta käyttää passiivisia RFID-siruimplantteja sellaiseen seurantaan, jota tekniikan vääristäjät pelkäävät.

Microchip

Tarvitaan enemmän virtaa

Tällä hetkellä implantteilla ei ole virtalähdettä. Ja virtalähde on välttämätön, jos sirut aikovat muuttua tulevaisuuden paljon pelätyiksi psykopeiksi. Se ei tarkoita sitä, ettei sitä koskaan tapahdu, vain että emme ole vielä siellä. Graafstra selittää miksi:

"Jos tarkastellaan sitä, mitä ihmiset sanovat mikrosirun mahdollisista kielteisistä vaikutuksista ja yksityisyyden suojaan liittyvistä kysymyksistä, mistä syystä se on, että se voidaan" skannata "tai" lukea "tai" seurata "jotenkin ilman lupaasi. Totuus on, että tätä ei tule tapahtumaan.

”Mikä voi olla teknisesti mahdollista, on perustaa suuritehoinen lukija maan jokaiseen neliöjalkaan seuraamaan ketään reaaliajassa selvittääkseen missä he ovat. Se on teknisesti mahdollista - mutta se on täysin epäkäytännöllinen. "

Positiiviset ominaisuudet

Vaikka implantoinnin kielteisiä vaikutuksia ei ole (toistaiseksi), RFID-sirujen positiiviset puolet ovat itsestään selviä. Salasanat ovat nykyisen digitaalisen tunnistusprosessin ainoa epävarmuus. Jotta salasana olisi todella turvallinen, sen on oltava sekä ainutlaatuinen että vaikea.

Itse asiassa todella turvallisen salasanan on oltava niin vaikeaa, että tavallinen ihminen ei muista sitä. Mieti, kuinka monta palvelua tavallisen ihmisen on muistettava salasanat nykyään, ja alat saada käsitys ongelmasta. Istutetut sirut voivat olla kelvollinen ratkaisu.

Vivokey

Jopa RFID-implantin käyttö esimerkiksi korkean turvallisuuden rakennukseen pääsemiseksi on paljon turvallisempaa kuin avainkortin käyttö. Avainkortti voidaan varastaa ja sillä voi olla korkeampi lukualue, mikä tekee siitä alttiimman hakkeroinnille. Kyllä, implantoidun sirun koodi voidaan myös hakkeroida saattamalla uhri liikkumaan alueen läpi, joka on erityisesti asetettu antennilla sirun sieppaamiseksi ja lukemiseksi. Se on teknisesti mahdollista. Se on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, koska tällä hetkellä markkinoilla olevat implantit voidaan lukea vain, kun ne tuodaan tuuman lukijaan.

On totta, että hakkerit voivat suunnitella tapoja "sosiaalisesti insinööri" ansoja, jotka saavat ihmiset tuomaan kätensä lähellä piilotettua lukijaa. Jos implantin vallankumous tapahtuu, tällainen asia näkee epäilemättä myös tuloksen. Tästä syystä laitteiden turvallisuuden on oltava ensiarvoisen tärkeää. Hyvä uutinen on, että seuraavan sukupolven implantit, kuten VivoKey, menevät askeleen pidemmälle antamalla ihmisille mahdollisuuden luoda salausavaimia Bitcoin-lompakkoihin tai salaamaan ja salaamaan muun tyyppisiä tietoja turvallisella tavalla.

Vaarallinen potentiaali

Huolimatta siitä, että RFID-implantit ovat tällä hetkellä hyvänlaatuisia, digitaalisen tietosuojan asiantuntijat ovat huolissaan. Yksityisyys on perustavanlaatuinen ja luovuttamaton ihmisoikeus, ja ajatus siitä, että siruja voitaisiin käyttää tunkeutumaan yksityisyyteen, on pelottava.

Lisäksi, koska VivoKey-kaltainen mikrosirutekniikka on arvokasta todennusteknologiana, vaikuttaa vaikea kieltää, että siruvallankumous on matkalla. Edut ovat todellisia, ja kuluttajat alkavat haluta niitä.

Tulevan hakkeroinnin välttämättömyys tarkoittaa, että tekniikan parantamiseksi on olemassa rahoitusta ja aikomusta. Tästä syystä ihmisille on erittäin tärkeää olla varovainen tekniikan kehittymisen suhteen.

Tietoisuuden tasot

Ennemmin tai myöhemmin?

Toistaiseksi paras virtalähteen muoto, joka on riittävän pieni, jotta sitä voidaan harkita jopa implanttien suhteen, on litium-ioni. Juuri tämä antaa matkapuhelimillemme voiman, ja sitä käytetään kaikissa virran saaneissa laitteissa, jotka vaativat paljon energiaa pienessä tilassa.

Valitettavasti yrityksille, kuten Dangerous Things ja Biohax - jotka haluaisivat parantaa huomattavasti tuotteidensa etuja - litium-ioni on myös erittäin räjähtävä ja siksi soveltumaton mikrosiruimplantteihin.

Graafstra kertoi minulle, että hän on kokeillut energiankeräystekniikkaa ja että laitteiden voimanlähteenä on jonkin verran potentiaalia keräämällä kehon lämpöä, verenvirtausta tai kineettistä energiaa. Hän on jopa testannut aurinkopaneelin vasemman kätensä ihon alla, ja hän kertoo minulle, että tulokset olivat positiivisia.

Graafstra on kuitenkin myös rehellinen todennäköisyydestä, että tällaiset energiankorjuumenetelmät sallivat yhtäkkiä sellaisten läpimurtojen, joita implantit tarvitsevat, alkamaan vakoilla meitä:

”Niiden saaminen pitkän kantaman alueeksi vaihtamalla säteilykenttään - kuten Bluetooth-transponderi - vaatii virtalähteen. Se merkitsisi koon nousua, koska akku on työnnettävä sinne.

”Sitten puhut latausjaksosta ja kysyt esimerkiksi: kuinka kauan akku kestää? Ja joudutko leikkaamaan sen viiden vuoden kuluttua? Joten on joitain käytännöllisyyskysymyksiä, jotka on ratkaistava ”

Mikroprosessorien, Bluetooth-lähettimien, GPS-vastaanottimien tehontarpeet - kaikki asiat, jotka voisivat tehdä implantteistä paljon hyödyllisempiä (ja hankalia) - tarkoittavat, että energian saannon on lisättävä suuruusluokkaa. Toistaiseksi ei ole todellista ymmärrystä siitä, miten tämä saavutetaan, mikä tarkoittaa, että realistisesti implantoituneita psykippejä ei tule tapahtumaan milloin tahansa pian.

Tulevaisuudessa

Pitkäaikainen ongelma

On varmaa, että implanttitekniikka paranee. Teknologia saattaa muuttua ja muuttua vaarallisemmaksi. Vuonna 2014 maailman RFID-markkinoiden arvo oli 8,89 miljardia dollaria. Vertaa sitä 7,77 miljardiin dollariin edellisenä vuonna ja saat käsityksen teollisuuden kasvusta. Markkinakaton odotetaan nousevan vuoteen 2026 mennessä 18,68 miljardiin dollariin.

Jatkossa implantit saattavat aiheuttaa seurantaan ja yksityisyyteen liittyviä riskejä, jos ne alkavat siirtää pidemmälle etäisyydelle. Voi kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin siitä tulee totta, mutta nykyinen tekniikan vallankumous on osoittanut meille, että kun se tapahtuu, sillä voi hyvinkin olla vakavia seurauksia.

Yhdistä RFID-implantit sosiaalisiin palkitsemisjärjestelmiin, kuten Kiinan seesamihyvitykset ja Kanadan porkkanapalkinnot, ja sinulla on varmasti synkkä dystopia..

CAMCAT

Astu kansalaisiin merkitsemistä, sirpaamista ja seurantaa vastaan ​​(CAMCAT). CAMCAT on Spychips-kirjailijan Liz McIntyren perustama organisaatio. McIntyre on digitaalisen tietosuojan asiantuntija, joka työskentelee yksityisessä hakukoneessa StartPage.

McIntyre uskoo, että olemme jo alkaneet nähdä merkkejä tulevasta pakollisesta siruistutuksesta. Hän kiinnitti huomiooni Maailman olympialaisten liiton pääjohtajan Mike Millerin äskettäiset kommentit. Miller on vihjannut kannattavansa urheilijoiden pakollista haketusta:

”Pysäyttääksemme dopingin käytön, meidän täytyy sirotella urheilijamme siellä, missä on uusinta tekniikkaa. Jotkut sanovat, että kyse on yksityisyyden loukkaamisesta. No, urheilu on klubia eikä ihmisten tarvitse joutua liittymään klubiin, jos he eivät halua, jos he eivät voi noudattaa sääntöjä.

”Mikrosirut ymmärtävät, voidaanko tekniikkaa manipuloida, koska niillä ei ole laitteen hallintaa. Nykyisen antidopingjärjestelmän ongelmana on, että sanotaan vain, että tarkkaan ajankohtaan mennessä ei ole kiellettyjä aineita, mutta tarvitsemme järjestelmää, joka sanoo, että olet laiton aineeton aina ja jos merkeissä tapahtuu muutoksia ne havaitaan. ”

Liukas tie

Liukas kaltevuus

McIntyre on perustellusti huolestunut ideasta pakollisesta haketuksesta. Hän näkee nämä nurinaukset alkavana liukkaalle rinteelle, joka voisi ”tasoittaa tietä tekosyiden löytämiselle sirotella kaikkia.” Lisäksi McIntyre ei ole vakuuttunut siitä, että työnantajien (kuten Three Square Market) haltuun hakeminen on täysin vapaaehtoista tai riittävän tietoinen.

Hänen mielestään, koska ihmiset pelkäävät menettää työpaikkansa ja haluavat, että heidän katsotaan tekevän työnantajansa onnelliseksi, he todennäköisesti tuntevat painostustaan ​​mikrosirun saamiseen sisäisestä epäilyksestään huolimatta:

”Toimitusjohtaja Millerin törkeä suositus sai minut ymmärtämään, että aika on loppumassa. Siksi perustin CAMCATin. Lainsäätäjien on toimittava nyt suojellakseen äänestäjiään. CAMCAT pyrkii saamaan aikaan tämän. "

Parempi katsoa kuin katua

Toistaiseksi implanttien aiheuttama uhka on jonkin verran eksistentiaalinen, ja lyhytaikaiset hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset tulevaisuuden haitat. McIntyre huomauttaa kuitenkin perustellusti, että meidän on oltava varautuneita tuleviin muutoksiin, jotka voivat vaikuttaa yksityisyyteen ennen niiden tapahtumista - sen sijaan, että meidän pitäisi jättää yrittämään kiinni jälkeenpäin. Poliittisten päättäjien on valmistauduttava maailmaan Spychipsissä käsiteltyihin vaaroihin, tai yritysten ja hallitusten implanttien seuranta voi tulla todellisuudeksi.

Tällä hetkellä tekniikka seuraa meitä vain tuumaa elämästämme. Lisäksi tulee jatkuvasti lisää todisteita siitä, että tiedustelupalvelut vakoilevat meitä aktiivisesti. Sekä yksityisiin että julkisiin tietokantoihin keräävä tietotaso on häiritsevä. Kasvojentunnistustekniikka on tulossa kaikkialle, ja älypuhelimemme seuraavat meitä ympäri vuorokauden.

Tavallaan voisit väittää, että meitä seurataan jo niin laajasti, että ihmisten jäljittämistä implantoiduilla siruilla ei juurikaan tarvita. Samanaikaisesti ei ole haittaa aloittaa valmistautuminen tulevaisuuteen ottaen huomioon, mitä nyt tapahtuu.

Lopuksi nimillä, kuten Biohax (kuulostaa invasiiviselta) ja Dangerous Things (tarvitsenko sanoa lisää?) Sekä mainosmateriaalilla, joka julistaa "Internet meistä" (mikä antaa kuulostaa siltä, ​​että Internet seuraa meitä kaikkina aikoina), näyttää siltä, ​​että RFID-teollisuus joko vihjailee tuotteidensa tarkoituksellista huonoa puolta tai sekoittaa vahingossa tuotteensa mainostamisen..

Teknologialla on joitain melko vakavia tietoturvaetuja, joista kaikkien, jotka osallistuvat salaustekniikoihin, suositellaan pitämään itsensä ajan tasalla. Sellaisena RFID-teollisuudella olisi hyvä maalata tuotteitaan paljon vähemmän pelottavalla tavalla.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Kuvahyvitykset: Amal Graafstra / Vaaralliset asiat, donskarpo / Shutterstock.com, raffaelemontillo / Shutterstock.com, easyshutter / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me