Kun Bitcoin-maksut nousevat, pitäisikö sijoittaa muualle?

Kun useimmat ihmiset puhuvat Bitcoinista, he ajattelevat heti monien vuoden 2017 aikana kertyneitä rikkauksia. Viime aikoina jotain, joka ei ole läheskään niin glamourista, on kuitenkin ollut jyrkkä nousu: kustannukset keskimääräisestä maksusta, joka aiheutuu tapahtuman käsittelystä blockchainilla.


Viikko sitten keskimääräisen palkkion hinta oli 6 dollaria. Monien mielestä tämä summa oli liian korkea. Perjantaina transaktiomaksun keskimääräinen hinta kuitenkin nousi yhtäkkiä 26 dollariin. Sunnuntaina mennessä se oli asettunut hintaan 20 dollaria - summa, joka on edelleen hirveän korkea. Niistä ihmisistä, jotka haluavat käyttää Bitcoineja ostoksen tekemiseen, nämä maksut voivat tulla kohtuuttomiksi.

Hyvä uutinen on, että kaikista palkkioista huolimatta ihmisten ei tarvitse maksaa 20 dollaria saadakseen kaupan käsitellä. Tämä johtuu siitä, että korkeiden Bitcoin-maksujen takana on tapahtuman käsittelyyn kuluva aika. Bitcoin-lohkoketju voi käsitellä vain yhden lohkon 8.8 minuutin välein. Se vastaa noin kymmenen tapahtumaa sekunnissa. Ongelmana on, että nykyään jonossa on jotain välillä 80 000 - 120 000 tapahtumaa.

Ihmiset, joilla ei ole merkitystä siirtoa, voivat valita maksamaan pienemmän maksun. Pienimmän maksun, jonka järjestelmän kautta todennäköisesti saadaan tällä hetkellä, uskotaan kuitenkin olevan noin 2,50 dollaria. Tämä johtuu siitä, että transaktioita käsittelevät Bitcoin-kaivostyöläiset voivat valita, mitkä tapahtumat käsitellään ensin. Ilmeisistä syistä he priorisoivat liiketoimia, joilla on suurempia maksuja.

Ihmiset, jotka kiinnittävät pienemmän maksun, joutuvat odottamaan vuorokauden aikaa, jolloin lohkoketju on vähemmän varattu. Siitä on kuitenkin tullut niin kiireinen, että kaikki alle 2,50 dollaria pienempi todennäköisesti epäonnistuu ja lähetetään takaisin kahden viikon kuluttua. Järjestelmä on tietysti epävakaa, ja on aikoina pienempiä maksuja, jotka voivat saada sen läpi. Siitä tulee kuitenkin jotain arpajaisista, kun kyseessä on pienempi maksu. Yleinen yksimielisyys on, että suurempaan siirtosummaan olisi liitettävä hieman suurempi maksu, jotta varmistetaan, että se käsitellään nopeasti.

Niille, jotka haluavat käyttää Bitcoineja tavallisten asioiden maksamiseen, pelkää, että maksut voivat tulla huomattavasti ongelmallisiksi. Loppujen lopuksi Bitcoinin arvo hyödykkeenä liittyy suoraan siihen, kuinka hyödyllinen se on. Jos Bitcoinin arvo muuttuu yksinomaan spekulatiivisiksi sijoituksiksi, sijoittajat saattavat alkaa vetää?

Blockchain Infographic 01 pakattu 1 1024X506

Seuraava lohko

Yhdessä verkkosivustossa arvioitiin maanantaiaamuna, että ihmisten tulisi maksaa vähintään 16,31 dollaria, jotta tapahtuma saadaan seuraavaan lohkoon. Sama verkkosivusto väitti, että jotta se saadaan yhdeksi seuraavista kuudesta lohkosta (toisin sanoen, jotta se saadaan käsittelemään tunnin sisällä), kauppaan olisi liitettävä vähintään 13,46 dollaria. Nämä ovat melko kohtuuttomia korkoja, jotka alkavat jo vaikuttaa Bitcoinin likviditeettiin.

Hidas lohkoketju, johon kohdistuu yhä paineita, luo hinnastohinnan, joka ylittää palkkioiden kustannukset. Kun ongelma pahenee, palkkiot nousevat. Tästä syystä monet ihmiset toivoivat, että Erotettu todistaja x2 (SegWit2x) tapahtuu marraskuussa.

Alkuperäinen Segwit tapahtui elokuussa, ja se lisäsi onnistuneesti verkon nopeutta. Bitcoin-yhteisössä tapahtuvan kitkan vuoksi SegWit2x kuitenkin peruutettiin viime hetkellä.

Cryptocurrencies

Ei Bitcoineille

Nousevasta hinnasta huolimatta Bitcoinin käytännöllisyysvaluutan halkeamat alkavat näkyä. Viime viikolla online-tietokonepelimyyjä Steam päätti lopettaa Bitcoinien hyväksymisen. Tuolloin se mainitsi "korkeat maksut ja epävakaudet" sen syinä lopettaa niiden hyväksyminen.

Steam aloitti Bitcoinien hyväksymisen huhtikuussa 2017. Tuolloin Bitcoin oli arvoltaan noin 1 400 dollaria. Tästä päivästä lähtien Bitcoinien arvo on 17 000 dollaria, hinta, jota on vahvistettu ottamalla käyttöön Bitcoin-futuurien (johdannaiskauppa). Huolimatta koko vuoden 2017 nousutrendistä varoitukset tulevat yhä paksuiksi ja nopeasti, että Bitcoin saattaa olla kupla. Suurin osa sijoittajista on iso kysymys: mikä saa kuplan puhkeamaan?

Lohkoketjun kuva 1

Parempia lohkoketjuja

Todennäköisin asia, joka tuo Bitcoinin romahtamisen hinnan takaisin alas, on kilpailun kryptovaluuttaan tehtyjen investointien lisäys. Jos monet taitavat sijoittajat päättivät nostaa rahaa Bitcoinista, vaikka se on korkea - sijoittaa vaihtoehtoiseen digitaaliseen kolikkoon, jolla on enemmän lupauksia -, voisimme nähdä toissijaisen kultakoron. Jos näin tapahtuisi, useammat ihmiset liittyisivät kiireeseen päästä eroon Bitcoinista vaihtoehtoisen kryptovaluutan puolesta ja voimme nähdä Bitcoinin hinnan alentuvan dramaattisesti..

Tällaisessa tilanteessa Bitcoin-kupla korvataan yksinkertaisesti toisella kuplalla, joka pysyy nousevana, kunnes kilpaileva blockchain osoittautui houkuttelevammaksi. Joten onko merkkejä siitä, että tämä voisi tapahtua?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Viime viikkoina IOTA, kryptovaluutta, jolla on parannettu lohkoketju (verrattuna Bitcoiniin), on kasvanut vahvuutena. IOTA-verkkoa voidaan pitää ”blockchain 2.0: na”, koska se pystyy käsittelemään paljon suurempia määriä tapahtumia sekunnissa (500–800). Se tekee tämän käyttämällä "vyyhti" varmistaa tapahtumien jatkuva pääkirja. Lisäksi transaktiomaksut IOTA-ryhmäketjussa ovat ilmaisia: etuna on se, että se houkuttelee krypto-sijoittajat.

hitunen

Joulukuun ensimmäisellä viikolla IOTA: n hinta nousi yhtäkkiä 90%, 2,78 dollarista 5,55 dollariin. Tämä vastaa 12 miljardin dollarin markkina-arvon nousua ja asettaa sen yhtäkkiä neljänneksi suurimpaan digitaaliseen omaisuuserään markkina-arvolla (ohittaen Ripplen). Tämä äkillinen hintahyppy tapahtui sen jälkeen, kun saksalainen IOTA-säätiö ilmoitti toimineensa yhteistyössä teknologiayritysten, kuten Microsoftin, Samsungin ja Fujitsun kanssa, blockchain-pohjaisella markkinalla, jonka avulla ne voivat myydä tietoja.

Toistaiseksi on ennenaikaista ennustaa, että seuraava digitaalinen kultakiihto tulee ehdottomasti IOTA: ksi. Ympärillä on useita lupaavia kryptoja, joissa on toisen sukupolven blockchain-tekniikan parannuksia. Litecoin on toinen salaustekniikka, joka tarjoaa nopeita transaktioprosentteja ja alhaisia ​​maksuja (vaikkakin 56 tapahtumaa sekunnissa, se ei silti ole niin hyvä kuin IOTA). Sillä on ollut huomattavia voittoja vuonna 2017.

EOS (parhaillaan kolikkojen alkutarjousvaiheessa) on jälleen yksi esimerkki altcoinista, joka lupaa toimittaa massiivisesti korkeita transaktioprosentteja sekunnissa. Jos EOS noudattaa lupauksiaan, se tuottaa 50 000 tapahtumaa sekunnissa - ja ehkä jopa enemmän.

Vaikuttaa varmasti, että Bitcoin on tukossa (kuten aina ennustettiin). Tämä vain pahenee, ellei jotain dramaattista tehdä. Ainakin sen tukkeutumisen tulisi olla varoitus. Kun ihmiset kiirehtivät ostamaan kalliita Bitcoineja turhaan toivoen saavansa lisää voittoja, kyseisen sijoituksen käytännöllisyys on tulossa yhä kyseenalaiseksi.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat. Mikään tässä artikkelissa ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoksi, eikä sitä tule pitää sellaisenaan.

Otsikkokuvaus: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Kuvahyvitykset: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me