La Liga sakottiin älypuhelimen vakoojasovelluksesta

On käynyt ilmi, että Espanjan jalkapalloliiga, La Liga, on käynnistänyt ihmisten älypuhelimien mikrofonit kuunnellakseen faneja seuraten otteluita. La Liga on saanut 250 000 euron sakon sovellusluvien laittomasta käytöstä laitteen mikrofonien kytkemiseen ja jalkapallofanien sijaintien määrittämiseen otteluiden aikana GPS: n ja matkapuhelimen tornisignaalien avulla.


Espanjan jalkapallofanit

La Liga -sovelluksen, jonka uskotaan käyttävän noin neljä miljoonaa espanjalaista jalkapallo-fania, käytettiin älypuhelinmikrofoneilla löytääkseen baareja, jotka lähettävät otteluita laittomasti ilman lupaa.

Yksityisyyden suojan kannattajat uskovat, että kuluttajien yksityisyyden suojaa koskevia oikeuksia on loukattu valvonnan puitteissa. On myös esitetty huolenaiheita siitä, että La Liga on saattanut saada yksityisiä keskusteluja ja tietoja espanjalaisten sovellusten käyttäjistä tänä aikana.

Espanjan liiga kieltää tämän väittäen, että tekniikka on erityisesti suunniteltu kuuntelemaan TV-lähetystä vastaavia ympäristön ääniä,

"[Sovelluksesta] saapuva signaali muunnetaan binäärikoodiksi, jota verrataan lähetyssignaalin koodiin automaattisen järjestelmän avulla, joka suorittaa toiminnan alle sekunnissa".

La Ligan virallisen lausunnon mukaan tekniikka on automatisoitu ja toimii samalla tavalla kuin sovellus Shazam. Jalkapalloliiga väittää, että kukaan ihmistyöntekijä ei koskaan kuuntele sovelluksesta peräisin olevia ääniä eikä mitään tallenteita luoda tai tallentaa etsimällä paikkoja, jotka lainvastaisesti lähettävät otteluita maksamatta.

”Vaikka haluaisimme, vaikka tuomari määräsi meidät, emme pystyneet nauhoittamaan keskusteluja. Se ei yksinkertaisesti ole miten tekniikka toimii."

Tästä huolimatta Espanjan tietosuojavirasto (AEPD) on katsonut kannattavan kuluttajien yksityisyyttä. AEPD katsoi, että sovellus oli toiminut laittomasti, koska siinä ei mainita nimenomaisesti sen valvontakykyä kuluttajille. AEPD: n mukaan sovelluksen on tiedotettava kuluttajille ja haettava suostumus sekä sovelluksen lataamisen yhteydessä että valvonnan ollessa aktivoituna.

AEPD: n mukaan kuluttajien on liian vaikea muistaa tarkalleen, mitkä tiedonkeruuun liittyvät oikeudet myönnetään sovelluksen lataamisen yhteydessä. Tästä syystä tietosuojavirasto on ehdottanut, että sovelluksen pitäisi näyttää kuvaruudussa kuvake, joka osoittaa passiivisen kuuntelun alkaneen. Tämä antaisi kuluttajille mahdollisuuden poistaa sovellus käytöstä tai poistaa sen asennuksen, jos he huomaavat kuuntelevansa.

La Liga väittää, että se ei ole tehnyt mitään väärin, ja on ilmoittanut aikovansa valittaa viraston päätöksestä, joka on sen mielestä kohtuuton. La Liga katsoo, että sen antaminen kuluttajille suojata laittomasti lähetettyjä paikkoja toimii vastoin sen tekijänoikeuksia. Espanjan jalkapalloliiga totesi virallisessa lausunnossaan:

"Olemme syvästi eri mieltä siitä, miten AEPD: n on tulkittu tätä tekniikkaa, ja uskomme vilpittömästi, että se ei ole pyrkinyt ymmärtämään, miten se toimii."

La Liga uskoo, että kuvakkeen näyttäminen, kun mikrofoni on kytketty päälle, voisi "saa käyttäjän pelkäämään, että kuuntelimme jotain, kun tämä tekniikka ei voi vangita ihmisen keskustelua."

Näistä väitteistä huolimatta tosiasia, että sovellus on kuunnellut ihmisten puhelimia ja seurannut heidän sijaintiaan GPS: n avulla - mikä tarkoittaa, että käyttäjien yksityisiä tietoja on kerätty. AEPD: n mukaan myös kuluttajien GDPR-oikeutta on loukattu. Se väittää, että EU: n GDPR: n kohtia 5.1 ja 7.3 rikotaan, koska kuluttajilla ei ole koskaan annettu mahdollisuutta peruuttaa suostumustaan ​​tietojen keräämiseen.

Ilmoitukset siitä, että Espanjan jalkapalloliiga on hyödyntänyt käyttöoikeuksiaan sovelluksilleen suorittaa yritysvalvonta, on terävä muistutus siitä, kuinka helppoa yritykset ovat vakoilemaan yleisöä. Aina kun sovellus pyytää lupaa päästä laitteen mikrofoniin - on mahdollista, että mikrofoni kytketään päälle tällaisen passiivisen kuuntelun suorittamiseksi..

Muina aikoina kuluttajat ovat ilmoittaneet tarjoavansa ilmoituksia keskustellessaan tuotteesta puhelimensa lähellä. Aikaisemmin on esitetty myös väitteitä, että Facebook suorittaa tällaista valvontaa; väite, että sosiaalisen median jättiläinen on kumonnut useita kertoja.

Kuluttajien kannalta ainoa vaihtoehto on olla aina tarkkaavainen mobiiliohjelmistojen lataamisen ja asentamisen yhteydessä. Jos jokin sovellus pyytää tunkeutumattomia käyttöoikeuksia, joita se ei näytä tarvitsevan, kuluttajien on harkittava huolellisesti, luottaako sovellukseen ja haluavatko ne asentaa sen.

AEPD on antanut Espanjan jalkapalloliigan kuukauden korjata sovelluksesta löytyneet yksityisyysongelmat.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 50 = 56

map