Länsimaiden hallitukset rahoittavat ulkomaisia ​​vakoojia

Isossa-Britanniassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö Privacy International (PI) julkaisi tänään raportin, joka valaisee useiden hallitusten petollisia tapoja ympäri maailmaa. Äskettäin julkaistun raportin mukaan PI on paljastanut todisteita laajasta kansainvälisestä juoni, johon hallitukset kouluttavat ulkomaisia ​​virastoja vakoilemaan kansalaisia.

Useimmissa länsimaissa on olemassa lainsäädäntöä kansalaisten suojelemiseksi heidän oman hallintonsa tukahduttamiseksi. Näistä suojauksista huolimatta valtion tukema valvonta on yleistä. Muualla ongelma on vielä pahempaa, kun tarkkailua käytetään kitkemään ja vangitsemaan poliittisia toisinajattelijoita ja oppositiota.

Snooping kotona

Yhdistyneessä kuningaskunnassa IPA-laki (IPA) sallii jo epäterveellisen valvonnan. IPA antaa satojen valtion virastojen käyttää ihmisten verkkosivujen selaushistoriaa ilman, että he tarvitsevat optiota. Samoin Yhdysvalloissa ulkomaan tiedusteluvalvontalaki (FISA) sallii NSA: n vakoilla Yhdysvaltain kansalaisia.

Vaikka näitä tunkeutuvia käytäntöjä onkin olemassa, suurimmaksi osaksi on saatava optio-oikeudet henkilökohtaisen tarkkailun tai hakkeroinnin tapahtumiseksi. Kohtuullinen syy on osoitettava, ja tuomarin lupaa on haettava, jotta invasiivisempi ja perusteellisempi valvonta voisi kehittyä. Tämän vuoksi virastot haluavat usein lisää.

Vuonna 2013 Edward Snowden paljasti, että Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hallitukset olivat rikkoneet omia sääntöjään jo pitkään suorittaakseen ylimääräisen valvonnan.

Tietosuojaasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että liitot, kuten Viisi silmää, 9 Silmää ja 14 Silmää, ovat olemassa, jotta hallitukset voivat hyödyntää rajatylittävää valvontatietojen vaihtoa. Valitettavasti edes ne, jotka ylittävät tarkkailusopimukset ja porsaanreikiä, eivät ole riittäviä tukahduttamaan tiedustelupalveluiden halua torjua.

Nyt PI: n uusi raportti on paljastanut kansainvälisen hallituksen snoopingin syvyyden ja laajuuden. Se selittää, kuinka länsimaiset hallitukset ja yritysten intressit tukevat suoraan korruptoituneita autoritaarisia voimarakenteita - joiden tiedetään helpottavan ihmisoikeuksien loukkauksia - vastineeksi yhteistyölle, joka suorittaa valvontaa ulkomailla ja kotona.

Opettakaa kalaa

Opettakaa heidät Phishille

Raportin nimi on "Opettakaa heitä Phishille: Valtion sponsoreita seurannalle". Raportti paljastaa, että hallitukset ovat aktiivisesti "rahoittaneet, kouluttaneet ja varustaneet maita - myös autoritaarisia hallituksia - valvontakykyineen." Raportin mukaan miljardien dollarien arvoinen veronmaksajien rahoista on käytetty pois ulkomaalaisten vakoojien kouluttamiseksi.

Yhdysvalloissa vuosittain ulkomaisiin maihin suuntautuvaan turvallisuusapuun käytetty summa on nelinkertaistunut viimeisen 17 vuoden aikana. Vuonna 2001 Yhdysvallat käytti noin 5 miljardia dollaria vuodessa ulkomaisten tarkkailuvalmiuksien piristämiseen. Vuoteen 2015 mennessä sotilaallinen ja ei-sotilaallinen turvallisuusapu oli kasvanut arviolta 35 prosenttiin Yhdysvaltojen kaikista ulkomaisen avun menoista.

Trumpin valvonnassa ”turvallisuusapuun” käytetty summa on noussut 20 miljardiin dollariin vuodessa. Tätä taloudellista tukea vahvistetaan Yhdysvaltojen ulkoministeriöiden, puolustus- ja oikeusministeriöiden logistisella tuella, joka tarjoaa jatkuvaa koulutusta ja tukea ulkomaisille virastoille, joiden kanssa he työskentelevät..

PI: n raportti tuo myös esiin huolestuttavia yhteyksiä valtion virastojen ja sotilas-teollisuuskompleksin välillä; suhde, johon väitetään kuuluvan "suurten aseyhtiöiden" ollessa "sitoutuneina tällaisiin ohjelmiin, myös Yhdysvaltojen tarkkailukoulutuksen tukikohdissa".

Raportissa esitetyt esimerkit paljastavat, että kyseiset yritys- ja valtion virastot toimivat yhdessä tarjotakseen viestinnän sieppaus- ja valvontateknologioita sekä rahoitusta ja koulutusta näiden ohjelmien toteuttamiseksi ulkomailla. Siihen osallistuvat yritykset ovat DynCorp International, Leidos Inc, AAR, Pohjois-Amerikan valvontajärjestelmät (NASS), Tyynenmeren arkkitehdit ja insinöörit (PAE), Engility ja Obera LLC.

Luettelo tavoitteista, jotka saavat rahoitusta kansainväliseltä yhteisöltä, jotta sellaiset yritykset voivat täyttää tuottoisat sopimukset, on vain painajainen.

Nsa-sotilaskompleksi

Lännessä

Yhdistyneessä kuningaskunnassa raportissa todetaan, että veronmaksajien rahaa on käytetty ”kyberpoliisien rahoittamiseen" Ukrainassa, koko Afrikan mantereella ja Saudi-Arabiassa. Entinen, selvä osoitus siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta tarjoaa edelleen taloudellista ja logistista tukea alueella, joka on jo kauan tuomittu ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Raportti valaisee myös Yhdistyneen kuningaskunnan rahoitusta ”yhteisön poliisitekniikan” tekniikoille Sri Lankassa. Koulutus, joka tapahtui hallituksen huolenaiheista huolimatta siitä, että ”yhteisöpohjaisen poliisin viilua käytetään kattamaan vähemmän miellyttävä käytös".

Ranska ja Saksa osallistuvat vastaaviin koulutus- ja rahoitusohjelmiin. Saksan tiedetään rahoittaneen Egyptin turvallisuusvirastoja; myöhemmin myöntämäänsä koulutusta on käytetty ”paitsi terroristien jatkamiseen, myös muiden ihmisryhmien vainoamiseen".

Ranskan rahoituksella on tuettu poliisin ja armeijan koulutuskeskuksia 10 Afrikan maassa. Civipolin, tietoturvakonsultointi- ja koulutusyrityksen, joka on 40 prosenttia Ranskan valtion omistuksessa, tiedetään toimittaneen tutkintatekniikoiden, tiedon jakamisen ja keräämisen, tietoverkkorikollisuuden, GPS-tietojen analysoinnin ja matkapuhelinten sijainnin seurannan / tunnistamisen koulutusta Afrikassa..

Civipol

Civipolin rahoittamisen lisäksi EU: n Afrikka-rahastosta EU: ta syytetään miljardien kuluttamisesta Eurooppaan tapahtuvan muuttoliikkeen torjumiseksi kehittämällä ulkomaan maiden rajavalvonta- ja valvontavalmiuksia. Esimerkiksi Sudanissa PI ilmoittaa, että kymmeniä miljoonia euroja on käytetty lisäämään sen valmiuksia rajavalvontaan.

"EU aikoo nyt lisätä huomattavasti menojaan rajatarkkailu- ja valvontavalmiuksien rakentamiseksi maailmanlaajuisesti tulevan monivuotisen rahoituskehyksen puitteissa, joka määrittelee sen talousarvion vuosiksi 2021-2027."

PI valaisee myös EU: n hankkeita, joiden tarkoituksena on kehittää valvontakapasiteettia Tunisiassa, Burkina Fasossa, Somaliassa, Irakissa ja muualla. PI: n valtionvalvontatutkimuksen päällikkö Edin Omanovic on tuominnut kaoottisen rahoitusohjelman:

”Globaali kiire varmistaa, että valvonta on mahdollisimman universaalia ja läpäisevää, on yhtä hämmästyttävä, koska se on häiritsevää. Osallistuvien instituutioiden, maiden, virastojen ja aseyhtiöiden leveys osoittaa, kuinka mitään todellista pitkän aikavälin politiikkaa tai strategista ajattelua ei ole. Se on ilmainen kaikille, jossa joidenkin maailman tehokkaimpien vakoojavirastojen kehittämät kyvyt heitetään kenelle tahansa, joka haluaa palvella heidän etujaan, mukaan lukien diktaattorit ja tappajat, joiden ainoana tavoitteena on pysyä vallassa "

Globaali huolenaihe

Globaali huolenaihe

Myöskään lännessä ei käytetä rahaa ulkomaisten snoopien rahoittamiseen. Raportin mukaan Kiina avustaa ulkomaisten vakoojien kehittämistä osana vöitä ja tien aloitetta. Belt and Road on valtava infrastruktuuriohjelma, jonka tarkoituksena on yhdistää Kiina taloudellisesti 70 maan kanssa Aasiassa, Euroopassa ja Afrikassa.

PI raportoi, että kiinalaiset yritykset ovat väitetysti toimittaneet tarkkailuvalmiuksia Boliviaan, Venezuelaan ja Ecuadoriin osana näitä kansainvälistä laajentumista. Kun otetaan huomioon USA: n heikko suhde näiden maiden kanssa - vaikuttaa kohtuulliselta olettaa, että investointeja ajaa kiinalainen halu hakkeroida Amerikkaa.

Syöksykierre

Alaspäin kierre

Varmasti vaikuttaa siltä, ​​että vaikka tarkkailutekniikka etenee nopeammin kuin niitä säätelevät lait, ympäri maailmaa ihmiset joutuvat kohtaamaan merkittävät uhat heidän ihmisoikeuksistaan. Autoritaarisissa maissa valvonnan tiedetään olevan ensisijainen väline poliittisen valvonnan toteuttamisessa. Ugandassa, Turkissa ja Vietnamissa - muutamia mainitakseni - sensuuri ja valvonta haittaavat demokratiaa suoraan. Erimielisyydet tukahdutetaan, jotta autoritaariset johtajat voivat ylläpitää kuristustaan.

Vaikka länsi kannattaa demokratiaa edistävää ja humanitaarista retoriikkaa, PI: n raportti paljastaa, että monilla länsimaisen rahoituksen saajilla on ”dokumentoitu historia ihmisoikeusloukkauksista”". Mietintö on vieläkin todiste länsimaisen politiikan kaksitahoisesta luonteesta.

Vaikka lännen halu harjoittaa peiteltyä laitonta valvontaa jatkuu, korruptoituneet maailmanlaajuiset voimarakenteet, jotka voidaan helposti pakottaa avustamaan ja avustamaan, saavat todennäköisesti jatkaa tyranniaansa..

Ehkä pelottavimpana kaikesta, PI: n raportti paljastaa, että turvallisuus ja valvonta eivät ole vain etusijalla ihmisoikeuksiin, vaan kehitykseen tarkoitetut varat on suunnattu näihin ohjelmiin. Ohjelmat, joita suositaan yrityksille, joille sota on välttämätön aines selviytymiseen. Omanovic kommentoi:

"Emme tarvitse vain voimakkaita ja varakkaita maita, jotka antavat rahaa aseyhtiöille rajavalvonta- ja valvontainfrastruktuurin rakentamiseksi. Tämä palvelee vain näiden voimakkaiden, varakkaiden maiden etuja. Kuten mietintömme osoittaa, sen sijaan, että resursseja asetettaisiin pitkän aikavälin kehitysratkaisuihin, nämä ohjelmat juurruttavat autoritaarisuutta ja kannustavat väärinkäytöksiin ympäri maailmaa - ne asiat, jotka aiheuttavat ensisijaisesti epävarmuutta."

Otsikkokuvaus: Privacy International

Kuvahyvitykset: Carsten Reisinger / Shutterstock.com, Toria / Shutterstock.com, milo827 / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me