Leaker Manningin lausunto muutettiin viattoman Snowdenin varttuessa

Lähtevä presidentti Barack Obama muutti yhdentoista tunnin siirrossa Chelsea Manningin (entinen Bradley Manning) 35 vuoden vankeusrangaistuksen. Toiminta on raivostanut monia, etenkin republikaanien enemmistöä, jotka katsoivat tuomion olevan perusteltu petollisille, haitallisille rikoksille. He pelkäävät, että se on luonut vaarallisen ennakkotapauksen, joka saattaa rohkaista muita viemään salaisia ​​tietoja rankaisematta, murehtimatta vakavista seurauksista..

Keskustelua varten on kysymys siitä, onko tämä merkityksellinen voitto vapaan puheen puolestapuhujille. Vai onko kyse liian pienestä, liian myöhäisestä - vain tuleva presidenttihallinto vähentää pelkästään hänen perintönsä tuntevan presidentin ampuma-ajattelua, joka erottaa vain paljon? Samaan aikaan ne, jotka puolustavat armoa Edward Snowdenille, jätetään deflatoituneiksi, koska tämä saattaa vähentää hänen mahdollisuuksiaan.

Ei auttamista heidän syynsä on se, että vaikka Manning on ilmaissut katumustaan, Snowden on edelleen epätietoinen. Manning on myös palvellut lähes seitsemän vuotta baarien takana, kun taas maanpaossa sijaitseva Snowden on toistaiseksi kiertänyt syytteitä. Itse asiassa hänelle on juuri myönnetty turvapaikka vielä kolme vuotta.

Toinen tapa tarkastella tätä on, että Snowdenin kaltaiselle ihmiselle, jolla on ollut niin paljon myönteisiä vaikutuksia yksityisyydensuojalainsäädäntöön ja kansalliseen yksityisyyspolitiikkaan, on oltava takaosa. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että Valkoinen talo halusi pisteitä poliittisesti korrektin ja LGBT-ryhmän kanssa. Snowden siis menee "jonon takana" (lainata Obamalta tarjous, joka lausui sen varoittaakseen brittejä Brexit-rivin aikana.)

Manningin kommutoinnin puolustajat (häntä ei armahdettu, mikä palauttaisi monet hänen oikeuksistaan) viittaavat moniin itsemurhayrityksiin vankeudessa ollessaan ja hänen tuomitsemiseensa vahvoina syinä selittää presidentin motiivia. Odotetusti hänen puolustajansa olivat innoissaan päätöksestä.

"Meillä kaikilla on parempi tietää, että Chelsea Manning kävelee vankilasta vapaa nainen," sanoi Chase Strangio, Manningia edustava Yhdysvaltain kansalaisvapauksien liiton asianajaja. Jotkut ovat jopa kysyneet, olisiko häntä koskaan pidetty armoilla, jos hän olisi pysynyt Bradley - uros.

Toiset katsovat presidentin toiminnan yrittävän kääntää lähes vuosikymmenen ajan sortovat Valkoisen talon yksityisyyden suojaa koskevat periaatteet yksinkertaisella kynän painalluksella. Valkoinen talo on viime vuosina ollut usein ristiriidassa yksityisyyden / sananvapauden ryhmien kanssa. Tällaiset kommutaatiot ovat erityisen kultaisia, koska toimet ovat pysyviä, eikä tuleva presidentti Donald Trump voi kumota niitä.

Vaikka oppilaitokset voivat kantaa siitä, vaarantavatko Snowdenin ilmoitukset turvallisuuden ja ihmishenkät, Manningia ei ole olemassa. Hän teki rikoksia. Tapaus oli slam-dunk. Hän vuoitti WikiLeaksille turvaluokiteltuja hallitus- ja armeijan asiakirjoja, sekä todellisia taistelukentän videomateriaaleja. Tämä oli selvästi vakoilulain vastainen. Ja toisin kuin Snowden, hänet tuomittiin rikoksistaan.

Kritisoi ankarasti eroavaa presidenttiä, parlamentin puhemies Paul Ryan sanoi, "Chelsea Manningin petos vaaransi amerikkalaisten hengen ja paljasti joitain kansallisemme arkaluontoisimpia salaisuuksia." Nämä sanat saattavat antaa yhden tauon muistuttaaksesi vastaavaa retoriikkaa, joka pyörii Snowdenin esityksen jälkeen. Lukuun ottamatta Snowdenin tapausta, se oli vain olettamusta, ja myös hänellä oli nurkassaan monia ihmisiä.

Manningin teot eivät olleet kiistanalaisia, ja ne tuomittiin siinä rikollisessa tilanteessa. Äänten kuoro hänen tukemiseksi kasvoi vain vakavasti hänen itsemurhayritystensä jälkeen. Meille sanotaan, että heidän oli kiinnitettävä huomiota hänen ahdinkoonsa vangittuna transsukupuolisena yksilönä..

Nyt kun tämä peruuttamaton päätös on tehty, huomio kääntyy toiseen armeijan johtajien draaman toimijaan - WikiLeaksin perustajaan Julian Assangeen. Assange oli twiitannut, että hän suostuisi luovuttamiseen, jos Manningin tuomio muutetaan. Tästä kirjoituksesta lähtien hänen luovuttamisasetuksensa on pysynyt muuttumattomana ja epäselvä.

Vaikka on mahdollista, että Manning sai armahtelun vain yrittää saada kiinni isompi kala, Assange, se ei ole todennäköinen syy. Uskottavampaa on, että tämä on vain Obaman uusi yritys tehdä viime hetkellä, mitä hän ei voinut tehdä toimiessaan kahdeksan vuoden ajan. Kahdeksan vuotta yksityisyyttä, lehdistönvapautta ja sananvapautta kärsivät toistuvat iskut.

Toimittajat huomauttavat: kuten aina, Stanin näkemykset ovat täysin hänen omia, eikä niiden pitäisi nähdä heijastavan muiden ProPrivacy.com-työntekijöiden näkemyksiä..

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me