Miksi Cryptocurvaluutaan sijoittaminen ei ole heikkoherkkä

Tänä vuonna Bitcoinin hinta on noussut 640% sen nykyiseen hintaan, 8 100 dollaria. Eetteri on mennyt vain 30 dollarista nykyiseen hintaan 390 dollaria. Samaan aikaan Litecoin on kasvanut 1 400% vuoden alusta. Elokuussa kryptovaluuttamarkkinat olivat ennätykselliset 150 miljardia dollaria. Tällaisilla tilastoilla ei ole ihme, että sijoittajat vaativat jotain toimintaa.

Kaikista hyvistä uutisista huolimatta kryptovaluutoihin sijoittaminen ei kuitenkaan ole aina kävelyä puistossa. Päinvastoin, vaikka jotkut ihmiset saavat suuria tuottoja sijoituksistaan, toiset joutuvat hakkereiden ja huijareiden uhreiksi innokkaasti ja kunnianhimoisesti.

Esimerkiksi tällä viikolla on tullut uutisia Ethereum blockchain -yrityksestä, joka huijasi Initial Coin Offering (ICO) -sijoittajia 374 000 dollarilla. Kolikon nimi oli Confido. Se lupasi olla lohkoketjuratkaisu maksujen suorittamiseen ja lähetysten seuraamiseen. Digitaalisia merkkejä myytiin sijoittajille 6. - 8. marraskuuta. Sitten, sunnuntaina, kolikon kehittäjät vetävät yhtäkkiä sekä Twitterin että Confidon verkkosivuston.

Pian sen jälkeen Confidon tiedottaja julkaisi Redditille viestin, jossa väitettiin, että ”juridiset ongelmat” olivat estäneet Confidon kehittäjiä jatkamasta kolikon käyttöä. Sama viesti ilmestyi hetkeksi mediaan, mutta poistettiin nopeasti:

”Olemme tällä hetkellä tiukalla paikalla, koska allekirjoittamastamme sopimuksesta johtuu oikeudellisia ongelmia. On todennäköistä, että pystymme löytämään ratkaisun tilanteen korjaamiseksi. Emme kuitenkaan voi vakuuttaa teille 100% varmuudella, että saamme tämän läpi. ”

Sijoittajille huolestuttavana Confidon edustaja palasi kuitenkin Redditiin muutamaa tuntia myöhemmin sanomaan:

”Katso, minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä täällä on tapahtunut. Kaikkien sosiaalisen median alustojemme ja verkkosivustomme poistaminen on tullut minulle täydellisenä yllätyksenä. ”

Confido-kolikko

Sittemmin Confido-tokeneista on tullut arvottomia. Sijoittajille ei ole jäänyt mitään. Eli Lewitt, TokenLotin (verkkosivusto, joka ylläpitää Ethereumin lohkoketju ICO: ta Confidolle) perustajajäsen, jätettiin kiinni keskelle. Lewitt on ilmoittanut, että Confido-kehittäjät "olivat erittäin hyviä huijareita." Ne näyttävät kadonneen ilman jälkeä..

Vaikea kertoa

Valitettavasti tämä on ongelma kasvavilla kryptovaluutta-sijoitusmarkkinoilla. Altcoinit ovat suurelta osin sääntelemättömiä, ja uusia kolikoita ilmestyy jatkuvasti. Sijoittajille, jotka eivät ole päässeet Bitcoin-kultakorkeuteen, IH: t niche-kolikoille, jotka lupaavat ainutlaatuisen blockchain-kehityksen, ovat valtava houkutus. Tässä yhteydessä näyttää kuitenkin siltä, ​​että kolikko oli vain tajujen taiteilijoiden luoma tyhjä lupaus.

Valitettavasti ei juurikaan estä tätä tapahtumasta. Siksi sijoittajien on oltava uskomattoman varovaisia ​​sijoittaessaan uusiin kolikoihin. Joillakin altcoineilla, kuten EOS, on iso nimi, kuten Dan Larimer (Bitshares, Steemit), toisten perustavat tuntemattomat.

eos

Valitettavasti sijoittajille, jotka toivovat rikastuvan nopeasti, ei ole helppoa kertoa, mikä kolikko tulee olemaan menestys tai epäonnistuminen - tai mikä pahempaa, huijaus. Tätä silmällä pitäen kukaan ei voi kiistää sitä, että uhkapeleihin liittyy investointeja alkuperäisiin kolikotarjouksiin. Se ei ole heikkoherkkä.

Turvallisuuskysymykset

Myöskään huijareiden luomat väärennetyt kolikot voivat johtaa kurjaan päivään salaustekniikan maailmassa. Tänä vuonna on tapahtunut useita kolikoita hakkeroitua, mikä herättää kysymyksiä salausvaluuttojen turvallisuudesta.

Pelkästään tällä viikolla Tether-nimisen salausvaluutan verkkohyökkäys on nähnyt kyberrikollisten tekevän 31 miljoonan dollarin arvosta digitaalista valuuttaa. Tether on kiinalainen kriptovaluutta, jota alun perin kutsuttiin Realcoiniksi. Altcoin-nimi muutettiin uudelleen Tetheriksi ja sen jälkeen sen suosio on noussut.

Hakkeroitu kolikot

Yksi teetteri on aina yhden dollarin arvoinen, mikä tekee siitä vakaan ja hyödyllisen salausvälineen online-transaktioiden tekemiseen kriptoilla tavallisista fiat-valuutoista. Sunnuntaina hakkerit onnistuivat hakkeroimaan Tether Treasury-lompakon lähettämällä 30 950 010 dollaria salausvaroja "luvattomaan Bitcoin-osoitteeseen".

Onneksi Tether-kehittäjien mukaan kolikoita ei voi lunastaa, koska osoite on mustassa listassa. Toivotaan, että tämä estää kolikoita menemästä liikkeeseen. Hakkerointi on kuitenkin jälleen yksi merkki siitä, kuinka haavoittuvat kryptovaluutat ovat hakkereille.

Vasen, oikea ja keskikohta

Muutaman viime vuoden aikana on tapahtunut monia korkean profiilin kryptovaluutta-hakkerointeja. Bitcoin-pörssit, kuten Bitfinex ja Mt. Goxiin on hakkeroitu. Tämän vuoden heinäkuussa Israelin kriptovaluuttakaupan alusta nimeltään CoinDash hakkeroitiin 7 miljoonan dollarin edestä Etheriumia. Vuonna 2016 yli 50 miljoonan dollarin eetteri varastettiin sijoittajilta, jotka omistavat varoja hajautetussa autonomisessa organisaatiossa (DAO). Tämänkaltaiset hakkerit koskevat. Ne osoittavat merkittävät riskit sala-arvojen pitämiseen.

Lisäksi on saatu näyttöä siitä, että luonnossa on haittaohjelmia, jotka on tarkoitettu keräämään ihmisten lompakkojen salasanoja tai sieppaamaan lompakkoosoitteita tapahtumien aikana varojen lähettämiseksi hakkereille. FireEyen kyberturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Kim Jong -un kanssa työskentelevien Pohjois-Korean hakkereiden on tiedetty varastavan kymmeniä tuhansia dollareita bitcoineja (ja muita kryptoja) viikossa.

Sijoita viisaasti

Päivän lopussa kryptovaluutoihin sijoittaminen antaa potentiaalin massiivisille palkkapäiville. Agressiivinen kasvu johtaa kuitenkin myös epävakauteen, ja vaikka saattaa näyttää houkuttelevalta investoida tälle kehittyvälle kentälle, sen merkittävää epävakautta tulisi harkita. Kuten minkä tahansa kaupankäynnin muodossa, on tärkeää olla pelaamasta enemmän kuin sinulla on varaa menettää.

Tätä artikkelia ei ole tarkoitettu sijoitusneuvontaan, eikä sitä tule pitää sellaisenaan.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Kuvahyvitykset: Light And Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me