Milloin Yhdysvaltain nettoneutraalisuus kumoaa?

Ajit Pai ja FCC äänestivät viime viikolla kolme tai kaksi Yhdysvaltain nettoneutraalisuutta suojelevan lainsäädännön kumoamisesta. Näiden sääntöjen kumoamisen seurauksena Internetin tulevaisuus on nyt niiden yritysyhteisöjen käsissä, joilla on omistusoikeus. FCC: n äänestyksen tulos ei ollut mikään shokki. Miksi? Koska FCC: n päällikkö Ajit Pai toimi aikaisemmin Verizonin - yksi Yhdysvaltojen suurimmista Internet-palveluntarjoajista - asianajajana.

Mitä muutokset tarkoittavat? Ilman voimassa olevia nettoneutraalussääntöjä Internet-palveluntarjoajilla on laillista aloittaa tietyiden verkkosivustojen tai palveluiden kuristaminen. Nämä Internet-palveluntarjoajat voivat edelleen laskuttaa käyttäjiä Internet-palvelustaan, samalla kun he voivat myös hidastaa tarkoituksella tiettyjä suuren kaistanleveyden palveluita..

Videoiden suoratoisto esimerkiksi Netflixissä tai Youtubessa voi tulla tuskallisen hidasta, elleivät Internet-käyttäjät maksa erityisestä suoratoistolisäohjelmasta. Samoin verkkopelipalvelut voivat tulla hitaiksi, ellei niistä makseta erityistä maksua. Itse asiassa Internet-palveluntarjoajat voivat teoriassa kuristaa mitä tahansa haluamiaan verkkosivustoja luodakseen yrityssensorin, joka värittää massiivisesti sitä, mitä Yhdysvaltain kansalaiset saavat näkemään verkossa.

Poliittisia näkökulmia voitaisiin suosia esimerkiksi vaalien yhteydessä. Itse asiassa tämä loisi tyyppisen poliittisen tilanteen, jonka olemme tottuneet näkemään Venäjällä tai Turkissa - antamalla poliitikkoille mahdollisuuden valita käsin yritystoimintaa rahoittamalla samalla vaalien lopputuloksen propagandalla ja sensuurilla..

Tämä saattaa kuulostaa juoni jonkinlaiselle pahaen dystopian elokuvalle. Huolestuttava todellisuus on kuitenkin se, että länsi on jo jäljittelemässä poliittisten järjestelmien negatiivisia ominaisuuksia, joita kymmenen vuotta sitten he olisivat kritisoineet voimakkaasti. Yksityisyyden suoja heikkenee, sensuurista on tulossa hedelmällistä ja propagandasta tai väärennöistä on tullut normi.

Joten kuinka nopeasti nämä kielteiset seuraukset todennäköisesti alkavat? Vastaus tähän kysymykseen on hankala, koska kukaan ei oikein tiedä. Kuitenkin käyttämällä järkeä ja kuuntelemalla retoriikkaa, joka ympäröi verkon neutraliteetin kumoamista, saamme kuitenkin joitain vihjeitä. Nämä vihjeet näyttävät herättävän huolta, jotka Yhdysvaltojen kansalaisten on oltava tietoisia.

Neutraalisuusohje

Taistelu takaisin

Viime viikon äänestyksen tuloksena jotkut senaattorit ovat ilmoittaneet aikovansa taistella takaisin. Havaijin demokraatti, senaattori Brian Schatz ja Ed Markey (Dem-senaattori Massachusettsista) eivät usko, että taistelu on vielä ohitse. He aikovat vedota Kongressin tarkistuslain (CRA) päätöslauselmaan tarkoituksenaan kumota FCC: n päätös verkon neutraaliudesta.

Onnistunut CRA: n päätöslauselma ei vain palauttaisi verkon neutraalisuutta, vaan myös estäisi FCC: tä enää koskaan haastamasta sitä uudestaan. Valitettavasti surullinen tosiasia on, että nykyisen republikaanien senaatin enemmistön vuoksi onnistunut CRA-haaste on erittäin epätodennäköinen.

Demokraatit ovat aivan liian tietoisia tästä tosiasiasta, minkä vuoksi he keskustelevat jo FCC: n päätöksen kumoamisen epäonnistumisesta tulevaisuuden poliittisten kampanjoiden alustana. Niiden senaattorien mielestä Yhdysvaltain äänestäjät nousevat vastaan ​​tämän republikaanien päätöksen tulevien vaalien aikana äänestämällä demokraattien johtajien puolesta, jotka kannattavat verkon puolueettomuuden palauttamista. Ehkä jopa verkon puolueettomuuden presidentti.

Ensi silmäyksellä tämä näyttää järkevältä ajattelutavalta. Toisaalta katsomalla Ajit Pai: n juhlallisuutta FCC: n päätöksestä saa sinut ihmettelemään. Jos Internet on heikentymässä nopeasti Yhdysvaltain kuluttajille: eikö Pai tule näyttämään maidolta ja hullualta nopeasti? Itse asiassa, jos hitaasta internetistä ja huomattavasti nousevista kustannuksista tehdyt kauhujutut ovat totta: ehkä Pai: n ei tarvitse joutua piiloutumaan pelkääessään, että hänet voi lynsata?

Todellisuudessa republikaanit vaikuttavat melko varmoilta, ja ei pidä ajatella, että heillä ei ole suunnitelmaa estää tätä alustaa käyttäviä demokraateja varastamaan äänestäjiä tulevaisuuden vaaleissa. Olisi helppo olettaa, että republikaanit tulevat kärsimään ensi vuoden puolivälissä vaaleissa. Mutta varmasti se ei ole suunnitelma? Joten mitä antaa?

Ovela suunnitelma

Hitaasti tekee

Paljon todennäköisempää on, että verkon neutraalisuuden kumoamisen kielteiset vaikutukset ovat aluksi vähäpätöisiä tai ehkä jopa olemattomia. Itse asiassa, jos republikaanit ovat tehneet suotuisat sopimukset yhdysvaltalaisten Internet-palveluntarjoajien jättiläisten kanssa, saatamme jopa nähdä alkuperäisiä etuja yhdysvaltalaisille kuluttajille. Edistämällä verkon puolueettomuuden puuttumista kuluttajien voitoksi, kaikki negatiivinen lehdistö rinnastetaan nopeasti ”väärennettyihin uutisiin” ja “pelkoa hakeviin”.

Tämä antaisi republikaaneille alustan taistella demokraateille väittämällä, että he olivat koko ajan ulottumattomissa todellisuuteen. "Obama oli väärässä", he sanoisivat - ja Yhdysvaltain äänestäjät söisivät sen. Valitettavasti tämä vaikuttaa erittäin todelliselta vaaralta.

Verkon puolueettomuuden kumoamisen kielteisten seurausten levittämisen odottaminen pari vuotta - ja sitten niiden negatiivisten seurausten tiputtaminen vähitellen - voisi piristää ja vahvistaa republikaanien asemaa Yhdysvaltain äänestäjien silmissä..

Näin toimimalla petokset voisivat onnistua, ja verkon puolueettomuuden poistamisen todelliset kielteiset seuraukset - yritys sensuuri ja puolueellinen, kallis Internet-kokemus - eivät huomanisi, ennen kuin oli liian myöhäistä.

ISP-sensuuri

Ankara todellisuus

Yksi asia on varma, Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajat ovat halunneet tätä jo kauan. Vielä 2000-luvun puolivälissä FCC: n puheenjohtaja Michael Powell poisti elintärkeät suojatoimet monopolien perustamista televiestinnältä vastaan. Tuolloin Powell valmisteli Yhdysvaltoja poistamaan verkon neutraalisuuden kaltaisen laajakaistaisen yleisen kuljetuksen suojatoimenpiteet. Se aiheutti kilpailun Yhdysvaltojen laajakaistamarkkinoilla alasajoille ja pakotti ahneita teleyrityksiä palaamaan kuoreensa.

Siitä lähtien Internet-palveluntarjoajat ovat käyttäytyneet pääosin hyvin (huolimatta niiden todellisten värien näyttämisestä ja liikenteen sensuroimisesta ajoittain). Tämä johtuu siitä, että he tiesivät, että heitä vastaan ​​tapahtuu massiivinen poliittinen takaisku, elleivät he niin toimineet. Pitkän ja kärsivällisen odottamisen jälkeen telealan jättiläisillä on nyt miehensä (Ajit Pai) FCC: n ruorissa. Kun otetaan huomioon, kuinka kärsivällisten televiestintämogulien on pitänyt päästä tähän pisteeseen - olen epäilevä, että ne liikkuvat liian nopeasti ja antavat demokraateille helpon tavan lopettaa suunnitelmansa.

Oikeudenkäynnin nettoutraaluus

Oikeusjutut

FCC: n ilmoituksen jälkeen olemme nähneet useita oikeusjuttuja, jotka uhkaavat organisaatiota. New Yorkin oikeusministeri Eric Schneiderman (D) on luvannut johtaa oikeudenkäynnin muiden osavaltioiden yleisten asianajajien rinnalla FCC: n päätöksen kumoamiseksi:

"Tämän päivän peruuttaminen antaa Internet-palveluntarjoajille uusia tapoja hallita sitä, mitä näemme, mitä teemme ja mitä sanomme verkossa. Se on uhka ilmaiselle ideoiden vaihdolle, mikä on tehnyt Internetistä arvokkaan hyödyn demokraattisessa prosessissamme."

Myös Washingtonin oikeusministeri Bob Ferguson paljasti aikovansa aloittaa oikeusjutun FCC: tä vastaan. Massachusettsin demokraattinen senaattori Edward Markey uskoo, että heillä on hyvät mahdollisuudet lyödä FCC: tä tuomioistuimessa: "Oikeudelliset asiantuntijamme ovat erittäin varmoja siitä," hän kommentoi viime torstaina. Markeyn kanssa liittyy republikaanien senaattori Anna Eshoo tukee kaikkia mahdollisia veroneutraalisuutta koskevia riita-asioita, ja ne ovat varmasti muiden liittymiä..

Toistaiseksi Washingtonin, Illinoisin, Kentuckyn, Pennsylvanian, Delawaren, Oregonin, Vermontin, Columbian piirikunnan ja Massachusettsin asianajajat ovat ilmoittaneet aikomuksestaan ​​haastaa FCC: n päätös. Voidaan vain toivoa, että nämä oikeudenkäynnit ovat onnistuneet, koska muuten asiat saattavat muuttua luonnoksiksi.

Muuttaa

Äänestä muutosta?

Ensi vuonna Yhdysvaltojen kansalaiset saavat mahdollisuuden äänestää nykyisen republikaanien enemmistön kumoamiseksi senaatissa. Valitettavasti tämä on kuitenkin liian myöhäistä käyttää kongressin tarkistuslakia FCC: n päätöksen kumoamiseen. Luottoluokituslaitokselle on turvauduttava 60 päivän kuluessa säännön toimittamisesta kongressille: tämä tapahtuu kauan ennen ensi marraskuun puoliväliä. Itse asiassa todennäköisin tapa, jolla FCC: n päätös voidaan kumota, on vuoden 1996 telelain muuttaminen.

Laajakaistan uudelleenluokittelu kyseisen säädöksen II osaston nojalla ratkaisee koko verkon neutraalisuusongelman. Tätä on kuitenkin epätodennäköistä vähemmistöhallituksen alaisuudessa. Todennäköisesti tarvitaan demokraattisen presidentin virkaa, jotta se tapahtuisi. Seuraavien presidentinvaalien myötä vasta vuoden 2020 loppuun mennessä republikaanit jättävät paljon aikaa menestyäkseen villaa Yhdysvaltain äänestäjien silmien yli..

Emily Bell kirjoittaa Guardianissa kirjoittaen seuraavaa:

”Trump FCC ja teleparonit ajattelevat, että kun sääntöä on muutettu, unohdamme sen. Mutta he ovat väärässä. Jos ne poistavat verkon puolueettomuuden, se lopulta johtaa teleparonien kaatukseen. Amerikkalaiset päättelevät pian, että ainoa mahdollinen tapa käsitellä Pai: n tekemiä vahinkoja on lopullisesti ja kokonaan hajottaa jättiläisten voima. "

Tämä on varmasti paras tapaus. Suosittelen kuitenkin, että kirjoitat tämän artikkelin kirjanmerkkeihin joka tapauksessa. Koska jos vuoden kuluttua löydät itsesi ajattelemaan "Ehkä verkon neutraalisuuden kumoaminen ei ollut niin paha" - Suosittelen, että palaat takaisin ja luet tämän artikkelin vielä kerran - muistuttaaksesi itseäsi, että sinua huijataan.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: schistra / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: aquarius83men / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com, Maxx-Studio / Shutterstock.com, nito / Shutterstock.com, Markus Mainka / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me