Mozilla-kokeilu mainostaa ProtonVPN: ää Yhdysvaltojen Firefox-käyttäjille

Suositun Firefox-selaimen takana oleva yritys Mozilla on ilmoittanut tekevänsä sopimuksen ProtonVPN: n kanssa. Huomenna, 24. lokakuuta alkavan liiketoimintasopimuksen tarkoituksena on tarjota ProtonVPN-ilmoituksia Yhdysvalloissa asuville kuluttajille, jotka käyttävät uusinta selaimen Quantum-versiota (Firefox 62)..


Mozillan blogi-viestin mukaan "satunnaiselle" ryhmälle amerikkalaisia ​​käyttäjiä toimitetaan ilmoitus - se tulee näkyviin heidän Firefox-ikkunan oikeassa yläkulmassa. Yrityksen mukaan ilmoitus on toistaiseksi vain "kokeilu".

Aiheesta antamassaan blogiviestissä Mozilla sanoo, että se “alkaa tutkia uusia, ylimääräisiä tulolähteitä, jotka vastaavat tehtäväämme.” Tämä tehtävä on kaksitahoinen - vahvistaa sen tuloja ja luoda vakautta yrityksessä. - Samalla mainostetaan myös tuotteita ja työkaluja, jotka edistävät parempaa online-terveyttä.

Firefox-käyttäjät, jotka päättävät ottaa Mozillan ja Protonin käyttöön kampanjassa, voivat rekisteröityä kuukausittaiselle ProtonVPN-tilille maksamalla 10 dollaria kuukaudessa. Toisin kuin siitä, että muualla ilmoitetaan väärin - tämä ei ole kalliimpaa. Vaikka ProtonVPN on mahdollista saada vuosittain 8 dollarilla kuukaudessa, kuukausittainen ProtonVPN Plus -tilaus on aina maksanut 10 dollaria..

ProtonVPN ja Mozilla -kumppanuus

Välittäjän välittäminen

Tämä kokeellinen neuvottelu ProtonVPN: n ja Mozillan välillä on ehdottomasti mielenkiintoinen. Tällä hetkellä valtaosa VPN-käyttäjistä luottaa verkkosivustoihin, kuten ProPrivacy.com, oppiakseen tietoja VPN-verkkoista. Markkinoilla on kirjaimellisesti satoja VPN-verkkoja, ja näiden palvelujen laatu ja hinnat vaihtelevat villisti. Tämä tekee VPN: n valinnasta varsin vaikeaa, etenkin markkinoille tulleille.

Viime vuosien uutisten takia (mukaan lukien nyt surullisen surullinen Facebook Cambridge Analytica -skandaali) ihmiset Yhdysvalloissa heräävät nopeasti tosiasiaan, että heidän tietojaan kerätään - ei vain sosiaalisen median palveluiden - vaan myös muiden tekniikan jättiläiset, kuten Google ja Microsoft; samoin kuin teleyritykset, kuten Verizon ja AT&T.

Trumpin hallinto antoi huhtikuussa 2017 lain, joka sallii Internet-palveluntarjoajien säilyttää käyttäjien verkkoselaustavat ja myydä ne kolmansille osapuolille. Tämä tarkoittaa, että VPN on ainoa tapa estää Internet-palveluntarjoajia laillisesti keräämästä ja levittämästä Yhdysvaltojen kansalaisia ​​koskevia verkkoselaustapoja kolmansille osapuolille. Valitettavasti huolimatta siitä, että Pohjois-Amerikassa ostetut VPN-tilaukset ovat nousseet lain muuttamisen jälkeen - 47% kansalaisista on edelleen unohtanut VPN-liittymien olemassaolon..

Itse asiassa, vaikka tilastot osoittavat, että 95% Yhdysvaltain kansalaisista on joko "huolestuneita" tai "erittäin huolissaan" siitä, kuinka yritykset käyttävät tietojaan, vain 17% käyttää aktiivisesti VPN: ää. Tämä osoittaa, että Yhdysvalloissa on vielä paljon tehtävää VPN: ien merkityksen tiedostamiseksi.

Mozilla-mainos

Taitava kampanja

Koska 83% yhdysvaltalaisista Internetin käyttäjistä ei edelleenkään suojele yksityisyyttään VPN: llä, Mozilla ja ProtonVPN ovat päättäneet luopua Firefoxin vaikutusvallasta. Yhdysvalloissa noin 80% väestöstä (260 miljoonaa ihmistä) käyttää Internetiä. Tämä tarkoittaa hämmästyttävää 216 miljoonaa ihmistä, jolla ei vieläkään ole VPN: tä.

Yhdysvalloissa noin 5% Internetin käyttäjistä selaa Internetiä Firefoxin avulla. Tämä tarkoittaa, että Mozillalla on mahdollisuus mainostaa VPN-verkkoja noin 10 miljoonalle kansalaiselle. Ja jos Mozilla päättäisi ottaa tämän käyttöön maailmanlaajuisesti, se voisi kouluttaa noin 170 miljoonaa Internet-käyttäjää VPN-palvelujen eduista.

Tosin täällä ProPrivacy.com-sivustossa me mieluummin, että yhdysvaltalaisille kuluttajille annetaan hieman enemmän valinnanvaraa. On totta, että ProtonVPN on hyvämaineinen yritys, jolla on lähtöisyys; jonka ovat perustaneet Proton Mailin päättäjät. Tätä ajatellen Mozilla on valinnut hyvin (vaikka voin ajatella yksityisyyttä paremmin parantavia VPN-verkkoja - ja myös monia halvempia vaihtoehtoja).

Tästä huolimatta olemme yleensä kiitollisia Mozillan pyrkimyksistä kouluttaa Yhdysvaltain kansalaisia ​​VPN-verkkojen tärkeydestä. Ainoa kritiikkimme on, että haluaisimme, että Mozilla paljastaa myös käyttäjilleen, että ProtonVPN tarjoaa ilmaisen version VPN: stä, jota he voivat käyttää, jos heillä on paljon rahaa..

Loppujen lopuksi, kun ihmisten yksityisyys on vaakalaudalla, rahan ei pitäisi olla este. Ja vaikka ProtonVPN: n maksetun version mainostamiseen onkin paljon rahaa, ihmiset ansaitsevat aina tiedon siitä, että markkinoilla on ilmaisia ​​VPN-vaihtoehtoja.

Muokattu 24.10.2018 lisätäksesi: Nyt on käynyt ilmi, että Mozilla näyttää kokeellisen ilmoituksen kuluttajille erilaisissa olosuhteissa: Kun he käyvät streaming-verkkosivustoilla, kun he muodostavat yhteyden "suojaamaton wifi-verkko, jossa on vangittu portaali" (kuten hotellin aulassa) tai kun he käyvät mikä tahansa 65 VPN-palveluntarjoajan verkkotunnuksesta. Se, että Firefoxin käyttäjille tarjotaan ProtonVPN-mainos heidän käydessään kilpailevissa VPN-verkkotunnuksissa, vahvistaa tosiasiaa, että Mozillan ensisijainen huolenaihe on myydä ProtonVPN (sen sijaan, että kouluttaa ihmisiä VPN-tietoturvasta). Kaikkien Mozilla-ilmoituksia palvelevien henkilöiden (jälleen) on suositeltavaa tehdä ostoksia ennen kuin he asettuvat ProtonVPN: lle.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me