NordVPN: llä ei ole riippumattomien tilintarkastajien tutkittua lokikirjausta

Alan ensimmäisessä NordVPN: ssä ei ole ollut lokitietopalvelua riippumattoman tilintarkastuksen tarkastamiseen asti.


Nord VPN: llä ei ole tarkistettuja lokitietoja

NordVPN on aina väittänyt olevansa VPN-palvelu, joka ei ole kirjautunut, mutta tämä väite heitettiin epäilykseen kesän aikana käydyssä kiihkeässä keskustelussa omistajuudesta.

Varmistaakseen tämän väitteen ja vakuuttaakseen asiakkaita sen eheydestä, NordVPN on tilannut hakkuujärjestelmiensä riippumattoman tarkastuksen.

Tämän tyyppistä tarkastusta ei ole koskaan tehty VPN-palvelulle aiemmin, joten täällä ProPrivacy.com-sivustolla olimme innostuneita saamaan käsiimme siihen.

Tarkastus

Tilintarkastuksen suoritti yksi maailman neljästä suuresta tilintarkastusyhteisöstä. Toisin kuin Surfsharkin äskettäin julkaisemat auditoinnit, joissa tarkastellaan palveluntarjoajien ohjelmistojen teknistä turvallisuutta, tämä auditointi keskittyi lokiin, joita NordVPN tekee eikä pidä.

Tämä on ensin markkinoita ja tervetullut, koska tarvitaan kipeästi avoimuuden lisäämistä ilman tukkihakemuksia.

Tällä hetkellä tarkastus on käytettävissä vain ennalta valitulle toimittajien luettelolle. BestVPN.com-sivustolla meillä oli onni olla ensimmäisten joukossa, jotka näkivät tulokset.

Olimme iloisia kuullessamme, että raportti tukee täysin NordVPN: n lokitonta vaatimuksia. Kerätään pieni määrä henkilöitä tunnistamattomia palvelimen käyttöä koskevia tietoja, mutta tämä ei ole uhka käyttäjien yksityisyydelle.

Tarkastuksemme, joka meille osoitettiin, ei tarjoa paljon yksityiskohtaisia ​​teknisiä tietoja, vaikka siinä esitetään menettelyt, joita tilintarkastusyhteisö käytti päätelmiensä tekemiseen..

Tällä hetkellä se on vähemmän täydellinen tarkastus kuin yrityksen lausunto siitä, että se tarkasteli NordVPN: n järjestelmiä ja totesi kaiken olevan tyydyttävää siltä osin kuin se ei sisällä lokitietoja. Tämä tilintarkastusyhteisö on erityisen luotettava riippumaton tilintarkastuselin, jonka sanoihin luotamme enemmän kuin mielellään.

rajoitukset

Kaikilla tämän tarkastuksen alaisilla tarkastuksilla on selvät rajoitukset. Se voi antaa vain tilannekuvan siitä, mitä tietyissä paikoissa tapahtuu tarkastuksen suorittamishetkellä.

Kuten NordVPN itse myöntää:

"Tarkastuksessa voidaan viitata vain palvelu- ja palvelinkonfiguraatioihimme 1. marraskuuta 2018. Koska digitaalinen palvelu voidaan määrittää uudelleen, ymmärrämme, miksi tarkastus ei voi soveltaa päätelmiään laajempaan päivämäärään."

Tärkeää tilaajille, mitä se todistaa, että NordVPN: llä on käytössä olevat järjestelmät, jotka tarjoavat täysin lokitonta VPN-palvelua. NordVPN on myös luvannut jatkossa suorittaa säännöllisiä auditointeja varmistaakseen, että nämä järjestelmät pysyvät paikoillaan ja kuuluvat NordVPN: n tavanomaiseen toimintatilaan.

ProPrivacy.com: n asiantuntijalausunto

Täällä ProPrivacy.com-sivustossa olemme jo kauan toivoneet tapaa tarkistaa VPN-palveluntarjoajien lokitonta vaatimuksia. Lokit, joita VPN-palvelu pitää tai ei pidä, on käyttäjiensä yksityisyyteen huomattavasti suurempi vaara kuin käyttämä tekninen suojaus, ja siksi se on tärkein epäonnistumiskohta.

Jopa tekninen perusturva suojaa VPN-käyttäjien tietoja ja selaustapoja useimmilta rikollisilta hakkereilta. Valtion tason toimijat ovat erilainen pallopeli, mutta jopa nämä menevät palveluntarjoajan lokien jälkeen kauan ennen kuin he yrittävät vaarantaa VPN-asiakkaan tekniset turvatoimet.

Jokainen julkiseksi tullut tapaus, jossa VPN-käyttäjä on kiinni, johtui palveluntarjoajan luovuttamisesta lokit viranomaisille, joskus pakollisesti.

On selvää, että jos VPN-palveluntarjoaja ei pidä lokkeja, sillä ei ole mitään, mitä se voi luovuttaa. Siksi palveluntarjoajan lokitietovaatimusten eheys on niin tärkeä palveluntarjoajan tietosuojatodistuksille.

Mikään palveluntarjoajan hakupalvelujen tarkastus ei voi osoittaa täysin varmuudella, että kirjaajaa ei pidetä, kun tilintarkastaja menee kotiin, mutta NordVPN: llä suoritetun kaltainen tarkastus tarjoaa korkeimman mahdollisen avoimuuden..

NordVPN: n lähestymistapa on upea ja toivomme vilpittömästi, että se rohkaisee muita VPN-palveluita seuraamaan esimerkkiä.

johtopäätös

Tällainen tarkastus tarjoaa mahdollisimman suuren läpinäkyvyyden VPN-palveluntarjoajan kirjausvaatimusten todentamisessa.

Tärkeintä on, että yksi maailman merkittävimmistä riippumattomista tilintarkastusyhtiöistä on tarkastellut yksityiskohtaisesti mitä ja miten se kirjaa tietoja ja on antanut NordVPN: lle mitään lokitietoja..

Tällä hetkellä tämä tekee NordVPN: stä ainutlaatuisen VPN-teollisuudessa ja toivomme, että monet muut seuraavat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me