NordVPN vastaa kritiikkiin

NordVPN.com on suosittu VPN-palveluntarjoaja, joka on tunnettu omistautumisestaan ​​käyttäjien yksityisyyden suojelemiseen. Tätä mainetta vahvistaa voimakkaasti se, että NordVPN sijaitsee Panamassa.


Internetissä on kuitenkin käynyt myrskyä siitä, kuka NordVPN on ja mihin se perustuu. Tulla on todisteita, jotka osoittavat vahvan yhteyden NordVPN: n ja Liettuan verkkoinfrastruktuurin tarjoajan Tesonetin välillä.

Se, että tietyt rasenganit esittivät tämän todisteen ensimmäisen kerran, ovat vain kiihdyttäneet surua, koska rasengan on kahva, jota Dr. Andrew Lee, kilpailevan VPN-palvelun Yksityinen Internet-yhteys perustaja ja toimitusjohtaja käyttää..

Ruma oikeusjuttu

VPN-palveluntarjoajan Holan ja Tesonetin välillä meneillään olevassa oikeudenkäynnissä käytettyjen oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan:

"Holalla oli marraskuusta 2015 kesäkuuhun 2018 välisenä aikana liikesuhde Tesonetiin liittyen HolaVPN: ään ja Tesonetin VPN-palveluun nimeltään NordVPN."

Mikä on valitettavaa, koska yksi monista projekteista, joihin Tesonet osallistuu, on tiedon louhinta:

”Tesonet tarjoaa laajamittaisia ​​verkkotiedonsiirtotuotteita ja -palveluita OxyLabs-tuotemerkillä. https://oxylabs.io/ (näyttely E). ”

Oksyylilabs 1

Asiassa ei anneta tunnustusta osapuolille. Hola haastaa Tesonetia tietojen kaapimistekniikan varastamiseen liikekumppanuuden aikana ja upottamalla nämä tekniikat omiin tuotteisiinsa.

”9. Varatut patentit on suunnattu menetelmiin sisällön noutamiseksi
Internet välittävien tunnelointilaitteiden avulla.

  1. Luminati, aiemmin tunnettu nimellä Hola, tarjoaa pilvipalvelun, joka yhdistää kymmeniä
    miljoonia laitteita Internetin välityspalvelinpohjaisen verkon kautta. Jokainen osallistuva laite
    antaa verkon käyttää pienen osan laitteen laitteen käyttämättömästä ajasta verkkoon. Luminati
    käyttää tätä verkkoa välityspalvelinpohjaisten palveluiden tarjoamiseen yrityksille. ”

Joten Hola (selväkielinen) myöntää itse myyntitiedot, jotka on kaapattu VPN (proxy) -asiakkailtaan. Kiva. Aikaisemmin Holaa on syytetty asiakkaiden kaistanleveyden varastamisesta ja muista epäilyttävistä käytännöistä.

NordVPN: n vastaus

NordVPN on julkaissut asiasta virallisen lausunnon, jossa se kiistää ehdottomasti kaikki rikkomuksensa ja toistaa yrityksen sitoutuneen pitämään kaikenlaista lokia. Se ilmoitti myös tilaavansa riippumattoman tarkastuksen väitteiden todentamiseksi.

On kuitenkin sanottava, että tämä lausunto antoi meille yhtä monta kysymystä kuin vastausta. Siksi ProPrivacy.com otti yhteyttä NordVPN: ään lisätietoja.

NordVPN kertoi meille, että sillä on tiiviit yhteydet Tesonetiin, mutta että se on Panamanyhtiön Tefincom S.A: n omistama itsenäinen yhteisö. Sen tavaramerkki on myös Tefincomin hallussa. Tesonet ei missään vaiheessa ole ollut laillisesti omistuksessa NordVPN: llä, eikä sillä ole mitään yhteyttä muihin hankkeisiin, joihin Tesonet saattaa olla tai olla osallistumatta.

NordVPN selitti meille, että Tesonet vain auttaa sitä erilaisissa infrastruktuuripalveluissa tiukasti sopimusperusteisesti ja on joissain tapauksissa mukana maksujen perinnässä. Heidän kumppanuutensa ansiosta Tesonet ei hallitse NordVPN: n käytäntöjä tai miten se toimii vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.

Tärkeää, tämä tarkoittaa, että NordVPN: llä ei ole yhteyttä Holaan, eikä se ole millään tavalla mukana Luminati vs. Tesonet -juristissa. NordVPN: n mukaan nimitys Tesonet's VPN -rekisteriksi oikeudellisissa asiakirjoissa on tosiasiallisesti virhe, tosiasia, joka tullaan selvittämään, kun asia saatetaan tuomioistuimeen.

ProPrivacy.com: n asiantuntijalausunto

UAB Tesonet on suuri yritys, jolla on sormea ​​monissa piirakoissa. Haluamme lisäselvyyttä NordVPN: n täsmällisestä suhteesta Tesonetiin, mutta meille vaikuttaa täysin uskottavalta, että NordVPN ei ole osallisena Tesonetin muissa liiketaloudellisissa intresseissä ja että Tesonetilla ei ole vaikutusta NordVPN: n sisäiseen toimintaan.

Tämänhetkiset syytökset ja mutahihna (kilpailijayhtiön on muistettava, se on muistettava) perustuu puhtaasti epäsuoraan näyttöön. Huolimatta NordVPN: n suhteesta Tesonetiin, ei ole mitään näyttöä siitä, että kyseessä olisi jokin muu kuin yksityisyyteen keskittyvä VPN-palveluntarjoaja, jonka väitetään olevan.

Olemme kuitenkin tyytyväisiä NordVPN: n ilmoitukseen, jonka mukaan:

"Palkkaamme yhden suurimmista ammattimaisista palveluyrityksistä maailmassa suorittamaan riippumattoman tilintarkastuksen ja tarkistamaan" ei lokit "-vaatimuksen. Tarkastuksen odotetaan valmistuvan kahden kuukauden kuluessa, ja sen avulla varmistetaan riippumattomasti, että syytökset ovat vääriä. "

Tämän auditoinnin parametrien saaminen oikein on välttämätöntä, ja se on suoritettava täysin avoimesti. Mutta olettaen, että näin on ja NordVPN: n havainnot vahvistavat sen, riippumaton tarkastus on paras mahdollinen tapa antaa asian levätä.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me