Onko Google Clipsin “Lifelogging” -lisälaite liian pitkä?

Googlen uusin lisälaite, Clips, on automaattinen pukeutuva kamera, joka oppii lähimmän ja rakkaimman kasvot. Se lupaa muuttaa tapaa, jolla kaapat perhemuistia, mutta onko se parempi kuin älypuhelin? Vai onko se vain kammottavaa?

Mikä on Google Clips?

Googlen yritystä elvyttää elämäntapojen kehitystä markkinoidaan yksinomaan ”sharenting-sukupolvelle” - 44% vanhemmista, jotka jakavat kuvansa perheestään sosiaalisessa mediassa.

Kannettava kamera oppii ihmisten ja eläinten kasvot, joiden kanssa olet vuorovaikutuksessa useimmin. Se käyttää näitä tietoja päättääkseen milloin ottaa seitsemän sekunnin leikkeet mistä tahansa tai kenestä tahansa, jonka kanssa olet mahdollisesti vuorovaikutuksessa.

Google Clips -sovelluksella voit sitten tarkistaa ja kuratoida kaikki leikkeet, jotka se on ottanut päivän aikana. Voit jakaa haluamasi sosiaalisen verkoston kanssa.

Google on korostanut, että kuten perinteisen kamerankin, kaikki kuvat pysyvät salattu laitteellasi, kunnes päätät poistaa ne. Lehdistötiedotteet ovat kuitenkin tuoneet mukanaan tuttuja pelkoja yksityisyydestä ja turvallisuudesta.

Lifelogging

Elämäntaito on omien henkilötietojesi seuranta ja tallentaminen, eikä se ole mitään uutta. Monet meistä käyttävät nyt terveydenseurantasovelluksia, jotka on ladattu puhelimiin. Nämä tarkkailevat tietoja siitä, missä harjoitamme, kuinka kauan, ja jopa sykeestämme, yleisestä kunnostasi ja stressitasostamme.

Menestynein esimerkki on GoPro-kannettava videokamera. Tästä tuli suosikki urheilufanaatikkojen keskuudessa. On nähty, että YouTube on tulvinut point-of-view-leikkeillä adrenaliinimunkkereita, jotka pakenevat vuorenrinteille ja hyppivät lentokoneista.

Elämäntyyliä kuvaavat kuvat ovat olleet olemassa Microsoftin 2001 MyLifeBits-projektista lähtien. Käytettävissä olevista laitteistoista ja sovelluksista huolimatta käytäntö ei kuitenkaan ole pystynyt vakiinnuttamaan itseään.

Kuinka Google Clips aikoo muuttaa tätä??

Pinnalla Google Clips ei näytä tekevän mitään radikaalia eroa aiemmista yrityksistä saada meistä elämänhakua, kuten nyt vanhentunut Autographer. Lopettanut toimintansa lokakuussa 2016, Autographerin “älykäs” kamera käytti Googlelle samanlaista ohjelmistoa valitakseen milloin ottaa parhaat valokuvat.

Suuri ero on, että leikkeet ottavat seitsemän sekunnin videot. Voit valita niistä valokuvia, kun tarkistat, mitä laite on tallentanut.

Suurin haaste, jota Google kohtaa, ei ole muista puettavista laitteista, vaan siitä, kuinka saada leikkeet erottumaan älypuhelimista. Tätä varten Google vetoaa perhe-elämän arvaamattomuuteen. Pohjimmiltaan siihen mennessä, kun olet ottanut puhelimesi taskustasi, olet saattanut unohtaa lapsesi ensimmäiset sanat tai papukaijan vannovan uraansa..

Leikkeet tarkoittavat, että puhelin pysyy taskussa ja pysyt hetkessä. Tämän pienen haitan poistaminen riittää kuitenkin vakuuttamaan ihmiset tarttumaan jokaiseen tilanteeseen lapsensa elämässä?

Miksi ihmiset ovat huolissaan Google-leikkeistä?

Google on kiinnostanut kiinnittämään huomiota turvallisuusominaisuuksiin, jotka se on sisällyttänyt Clips-laitteen suunnitteluun. Kaikki kuvat pysyvät salattuina, kunnes päätät ladata ne sovelluksesta. Et voi lähettää kuvia suoraan laitteesta. Kamerassa on myös LED-valo, joka syttyy tallennuksen aikana. Tämä tarkoittaa, että voit lopettaa kaiken sellaisen tallennuksen, jota et halua jakaa tai säilyttää.

Media on viime aikoina kiinnittänyt huomiota elämäntaitoihin, mutta se ei ole tehnyt mitään rauhoittamaan yleisön suhtautumista tekniikkaan.

Netflixin äskettäinen Dave Eggersin vuoden 2003 tekno-thrillerin, Circle, mukauttaminen keskittyy hirveän samanlaisen puettavan kameran tuhoisiin seurauksiin. Elon Musk on lisännyt huolenaiheisiinsa äskettäisessä kommentissa, jonka mukaan tekniikka "ei edes * näytä * viattomalta".

Tämä ei edes * näytä * viattomalta

- Elon Musk (@elonmusk) 7. lokakuuta 2017

Mitkä ovat Google-leikkeiden vaarat?

Google Clips muodostaa yhteyden laitteeseesi WiFi-yhteyden kautta. Tämä tarjoaa haavoittuvuuden hakkereille. Heidän on kuitenkin oltava aika päättäväisiä päästäkseen läpi Googlen salauksen.

Suurempi ongelma tulee, kun lataat kuvia esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Kun valokuva ladataan verkkoon, se sisältää EXIF-metatietoja. Se on tietoa itse valokuvasta. Tämä sisältää päivämäärän ja kellonajan, jona se otettiin, laitteen tyyppi, johon se otettiin, ja jopa IP-osoitteesi.

Onneksi on olemassa muutamia tapoja poistaa metatiedot valokuvistasi ennen niiden lähettämistä:

  • Päällä Windows, napsauta hiiren kakkospainikkeella vaadittavia valokuvia ja valitse ominaisuudet. Valitse täältä Yksityiskohdat välilehti ja napsauta Poista ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot.
  • Päällä iOS, se on vähän vaikeampaa. Tarvitset kolmannen osapuolen sovelluksen tietojen poistamiseen. Ensimmäinen askel on kuvan avaaminen esikatselutilassa. Valitse täältä Työkalut avattava valikko ja valitse Näytä tarkastaja. Alla EXIF -välilehti, näet kaikki valokuvan koodaamat tiedot. Jos täällä ei ole tietoja, hienoa. Tarvittaessa tarvitset ohjelmistoja, kuten Photos EXIF ​​Editor (saatavana hintaan 0,99 dollaria App Storesta).

Vaikka EXIF-tiedot olisi poistettu, hakkerit voivat silti käyttää IP-osoitteesi ladatusta kuvasta. Paras tapa kiertää tämä on käyttää VPN: tä (Virtual Private Network) peittämään todellinen IP-osoitteesi.

Voit käyttää VPN: ää mobiililaitteissa, koska suurin osa palveluista tarjoaa iOS VPN -sovelluksia ja Android VPN APK -sovelluksia, mutta muita mobiili-käyttöjärjestelmiä ei tueta yhtä hyvin. Tietokoneiden tuen kannalta suurin osa palveluista tarjoaa Windows VPN -asiakkaita ja Mac VPN -palveluita, mutta mukautettuja Linux VPN -asiakkaita on paljon vaikeampi löytää..

Kuvahyvitykset: Ruslan Guzov / shutterstock.com, Kathy Hutchins / shutterstock.com, George Rudy / shutterstock.com, boonchoke / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me