Onko Singaporesta tulossa valtio?

Hallituksen suunnitelmissa asentaa keskitetyn kasvojentunnistustietokantaan linkitetyt kamerat ensi vuonna Singaporeen yli 100 000 lampppostiin ovat hälyttäneet yksityisyysaktivistit.

VPN Singaporelle

Muutto tulee osaksi LaaP-projektia, joka on osa laajempaa aloitetta, jonka tavoitteena on parantaa kansalaisten elämää tekniikan avulla. "Smart Nation" -nimisenä tätä hanketta valvoo valtion virasto GovTech, joka vahvisti Reutersille aiemmin tänä vuonna, että:

"Osana LaaP-kokeilua testaamme erilaisia ​​sensoreita lamppupisteissä, mukaan lukien kamerat, jotka tukevat taustan kasvojentunnistusominaisuuksia. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää suorittamaan väkijoukkojen analysointia ja tukemaan seurantatutkimuksia terrori-iskujen sattuessa."

Muut lamppupaikoilla isännöidyt anturit pyrkivät seuraamaan ilmanlaatua ja vesitasoja ja keräämään kaupunkisuunnittelua auttavia tietoja, kuten jalankulkijoiden ja sähköisten skootterien numeroita.

GovTech on kehottanut yrityksiä tekemään tarjouksia uudesta tekniikasta toivoen, että ne otetaan käyttöön kokonaan ensi vuonna.

Kuten Lontoon ja New Yorkin kaltaisissa kaupungeissa, videovalvonta on jo laajaa Singaporea, toisin sanoen kaikkialle kuuluvaa. Mutta kasvojentunnistusohjelmien käyttö on huolestuttavaa, vaikka ei ehkä ole yllättävää paikassa, jota usein kutsutaan ”poliisivaltioksi”.

Mutta onko Singapore poliisivaltio?

Vastaus tähän riippuu jonkin verran siitä, kuinka määrittelet ”poliisivaltion”. Singapore on tiukasti poliisin alainen, sillä on tiukat lait, jotka säätelevät, mikä on ja mitä ei saa sallia julkisesti, ja se rajoittaa tiukasti sananvapautta (etenkin kun kyse on hallitsevasta ihmisten toimintapuolueesta, joka on ollut vallassa Singaporen itsenäistymisen jälkeen vuonna 1959)..

Toisaalta rikollisuusaste on erittäin matala ja terrorismi on kaikkea muuta kuin tuntematonta (huolimatta terrorismin uhasta, jota käytetään perusteena LaaP: n kasvojentunnistusta koskevalle aloitteelle). Poliisi ei häiritse niitä, jotka noudattavat lakia, ja niitä sitovat itse tiukat lait ja käytännesäännöt.

Sensuuri ja poliittinen sorto

Teknisellä tasolla Singaporen mediakehitysviranomainen (MDA) noudattaa "kevyt kosketus" -käytäntöä. Kun OpenNet Initiative testasi 100 verkkosivustoa, joiden uskottiin estävän, havaittiin, että vain seitsemän, kaikki liittyvät pornografiaan, oli tosiasiallisesti suodatettu..

Se, että verkkosivut, jotka sisälsivät sex.com, playboy.com ja penthouse.com, olivat kaikki erittäin korkeaa profiilia, viittaa vahvasti siihen, että lohkot asetettiin paikalleen pisteen asettamiseksi, eikä vakavana sensuuriyrityksenä.

Hallitus (kuitenkin oikeuslaitoksen avustuksella, joka käyttää ”lakia”, mukaan lukien sanomalehti- ja painokonelaki, kunnianloukkauslaki, sisäisen turvallisuuden laki (ISA), istuntolaki ja rikoslain artiklat) palauttaa järjestelmällisesti tuomiot hallituksen hyväksi ”) on nopea kohdistaa PAP: n jäsenten poliittisiin erimielisyyksiin ja kriitikkoihin.

Se perustelee tällaisen aggressiivisen sensuurin viittaamalla Singaporen voimakkaaseen etniseen ja uskonnolliseen sekoitukseen, joka on aikaisemmin johtanut häiriöihin ja mellakoihin (mutta ei tapahtumia, joita voidaan luokitella terroristeiksi)..

Näiden toimenpiteiden lisäksi kaikkien Internet-palveluntarjoajien ja Internet-sisällön tarjoajien (ICP), joiden sääntelyvälineiden kehittämisviranomainen (MDA) määrittelee olevansa poliittisia puolueita tai "jotka harjoittavat Singaporeen liittyvien poliittisten tai uskonnollisten kysymysten levittämistä, edistämistä tai keskustelua", on rekisteröidyttävä. MDA: n kanssa.

Rekisteröinti tarkoittaa 50 000 dollarin suuruisen suoritussitoumuksen luovuttamista ja sitoutumista poistamaan kaikki materiaalit, joita MDA pitää loukkaavina tai poliittisesti arkaluontoisina 24 tunnin kuluessa. Huolestuttavaa, että tämä sisältää myös ”materiaalia, [joka] puolustaa homoseksuaalisuutta tai lesboa”, mikä voi johtaa LBGT-yhteisön uhriksi joutumiseen ja sensuuriin..

Ei-teknisten toimenpiteiden käytön seurauksena poliittisen, uskonnollisen tai etnisen erimielisyyden tai sisällön hillitseminen on johtanut laajalle levinneen itsesensuurin muotoon. Suurin osa ihmisistä, joita ohjaavat jonkin verran epämääräisesti määritellyt, mutta virallisesti tunnustetut ”rajojen ulkopuolella olevat merkinnät” (OB-merkinnät), jotka kuvaavat, mitkä aiheet ovat sallittuja julkiseen keskusteluun, päättivät rajoittaa osallistumisensa arkaluontoisiin aiheisiin..

Keskittyminen keskittymiseen?

Ne, jotka puolustavat raskaan käden poliisin läsnäoloa Singaporessa, viittaavat usein siihen tosiseikkaan, että hallitus ei vainota tai kohdistu lainkuuliaisiin kansalaisiin. Itse asiassa Singapore on yksi turvallisimmista kaupungeista maailmassa, jossa voi kävellä!

Kasvontunnistustekniikan käyttö suurelle yleisölle tarkoittaa kuitenkin, että ensi vuodesta lähtien hallitus seuraa laaja-alaisesti tavallisia lainkuuliaisia ​​kansalaisia, jotka harjoittavat päivittäistä liiketoimintaa..

Tätä ei ole koskaan tehty. Se on tehnyt laajaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja Australian kanssa viiden silmän maailmanlaajuisissa seurantaohjelmissa tarjoamalla heille pääsyn kaupungin osavaltion läpi kulkeviin kansainvälisiin fibroottisiin Internet-kaapeleihin. Mutta tämä ei ole samaa kuin viltti omien kansalaistensa vakoilu.

meren salaisuudet

Useimmat singaporelaiset asukkaat eivät ole huolissaan siitä, mitä voitaisiin pitää pahanaikaisena keskittymisenä, sen sijaan, että hallitus näyttäisi olevan luja, mutta hyväntahtoinen ohjaava käsi. Mutta riippumatta siitä, asuvatko ne hyvin järjestetyssä utopiassa tai lopulta kullatussa häkissä, jota pahaenteinen isovelihallitus valvoo, on vielä nähtävissä..

Kuvaluotto: kirjoittanut Prasit Rodphan / Shutterstock

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me