Pelialan vuoto: Onko AI-hakkerointi käyttäjien tilejä?

Verkkoon on vuotanut asiakirjoja, jotka näyttävät valaisevan tietokonepeliteollisuuden käyttämää tekoälyä (AI) mainostulojen ja pelimyynnin lisäämiseksi. Luottamukselliset asiakirjat ilmestyivät Imguriin kaksi päivää sitten, ja ne ovat tehneet kierroksia Twitterissä. Jos vuotaneet asiakirjat ovat aitoja, ne paljastavat kauhistuttavan pituuden, johon tietokonepeliteollisuus on halukas menemään jäljittääkseen pelaajia, jotka käyttävät AI: tä..

"Arvaa käyttäjän tulot"

Asiakirjoissa todetaan, että seurantatiedot kerätään yksityiskohtaisten profiilien laatimiseksi käyttäjistä. Yhdessä esimerkissä kohdennettuja älypuhelimia tarkkaillaan, kun ne saavuttavat suuren nopeuden ja kulkevat “Google Mapsin merkitsemällä tiellä”. Kun näin tapahtuu, AI käyttää passiivista kuuntelutekniikkaa kiinnittääksesi älypuhelimen mikrofonin. Asiakirjojen mukaan AI käyttää sitten ”moottorimelua hashlib-moottoristamme havaitsemalla autotyyppejä tulojen arvaamista varten”.

Pelottavat asiakirjat väittävät myös, että puhelimia valvotaan, pysyvätkö ne samassa paikassa vähintään kahdeksan tuntia. Jos tämän todetaan olevan totta, kohde merkitään ”kotona”. Vahvistamattomat asiakirjat selittävät sitten käyttäjän kotona tapahtuvan yksityiskohtaisen tarkkailun:

“Kun olet kotona, tarkkaile yhteisen kävelytilan aluetta. Yhdistä pari portaikkojen lukumäärää kerättyjen äänimallien perusteella. Arvaa neliön kuvamateriaalia talosta. ”

Kohdassa, jonka otsikko on ”Aikataulu” Z ”sijainti ja paikkatiedot”, selitetään, kuinka pelaajia tarkkaillaan päivänvalossa mahdollisen työpaikan suhteen, ennen kuin ne ilmoittavat:

”Ristin vertailutulot alueella. Arvaa käyttäjän tulot. Arvaa käyttäjän ylellisyys-, viihde- ja pelibudjetteja. ”

Vuodepuhelin

Rentouttava kotona?

Sitten osa asiakirjasta, jonka otsikko on "Esimerkki korosta", selittää, kuinka päätettiin, että "korkean bonuksen pelisessio rentouttavina aikoina ei paradoksaalisesti ole aika kannustaa palkkioihin sitoutumista".

Tämän osan vuotaneista asiakirjoista mukaan käyttäjiä seurataan GSM-datan avulla selvittääkseen, milloin he laskeutuvat" ja omistaa "puhelin sylissä makuuhuoneessaan ”. Tuolloin käyttäjiä kohdennetaan ilmaisilla bonuksilla ja ”ei-tuottavilla pelimainoksilla”." Vuodon mukaan näinä aikoina ”AI estää vakavasti premium-mainoksia”.

Mielenkiintoista on, että asiakirja väittää, että AI löysi erityisen korrelaation premium-sisällön jättämättä jättämisen näinä "rentouttavina aikoina" ja "tulojen lisääntymisen seuraavina päivinä" välillä.

Ikään kuin tämä ei riittäisi, AI kuuntelee paitsi avainsanoja myös ”ei-sanallisia ääniä”." Esimerkkejä ovat mikroaaltoäänet ja jopa pureskelumelut, joiden avulla voidaan arvata, onko pakatut ateriat kulutettu. Jopa eräänlaista ruokaa AI-ohjelmisto esittelee (sirut, spagetit jne.).

Muita mielenkiinnon kohteena olevia ääniä ovat itku, huutaminen, nauraminen, ovien slamming ja monet muut. Itse asiassa asiakirjan mukaan on olemassa kirjasto, jossa on noin 500 000 "ei-sanallisia ääniä", jotka voidaan käsitellä ja luetteloida.

AI panee merkille myös tapahtumat, jotka laukaisevat pelaajan priorisoimaan todellisen elämänsä peliin nähden. Näitä kutsutaan ”häiriötapahtumiksi”. AI kuuntelee ja yrittää arvata, milloin häiriötekijät ovat ohitse, ja yrittää sitten saada käyttäjän pelaamaan uudelleen - joskus käyttämällä kohdennettuja mainoksia sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalitekniikan pelit

Psykologinen manipulointi vs. sosiaalinen tekniikka

Aikataulu K -kohdassa selitetään, kuinka psykologisella manipuloinnilla pakotetaan käyttäjät pakottamaan ostokset. Kyseisen osan mukaan teollisuus on nähnyt ”takaiskua” psykologiseen manipulointiin sosiaalisen tekniikan hyväksi - jota käyttäjät väittävät väittävän kehittäjinä, ”jotka yrittävät parantaa peliä”.

Kuitenkin esimerkki K1 selittää, että käyttäjiä voidaan manipuloida ostamaan pelejä, joita ystäväluettelossaan olevat ihmiset myös ostavat, saaden heidät ajattelemaan, että “kaikki tekevät sitä, ja haluan vain sopia siihen: mikä on haittaa?” Lisäksi AI voi odottaa pelaajien väsymystä pitkien pelisessioiden jälkeen. Tässä vaiheessa AI voi kääntää ilmaisten ja maksettujen pelinimikkeiden (yleensä sininen ja punainen) värin "huijata pelaajaa ostamaan vahingossa".

Hakkeripelit

Hakkeroitujen tietojen kaatopaikkojen käyttäminen?

Uskomatonta se pahenee. Vuotuisten asiakirjojen mukaan peliala käyttää hakkeroituja dataa myös kerätäkseen lisätietoja käyttäjistä. Jakso, jonka otsikko on ”Aikataulu O”, selittää ”kuinka keräämme sivukanavan tietoja”:

”Käyttäjä ilmoittautuu palveluun muualla käyttämänsä sähköpostin avulla. Nämä profiilit voidaan integroida nykyiseen profiiliinsa. Jos 2-tekijän puhelinnumeroa käytetään muualla, myös nämä muut profiilit voidaan yhdistää. Lähetetty salasana on salaisuus, mutta MD5-tiiviste voidaan älykkäästi tutkia ennen sen suolaamista yhdessä muiden käyttäjän tietojen kanssa.

”Jos käyttäjä oli osa toista sivustoa tai palvelua ennen sen hakkerointia, löytyy samanlaisia ​​yksityiskohtia. Hakkerit aikoivat avoimesti lähettää tietolähteitä pastebiin ennen kuin näiden käyttäjien todettiin olevan rahaa arvoisia välittäjille. Nyt huonojen tapojen takia ne hämärtävät vain ne jätteet, jotka meidän kaltaiset yritykset voivat poimia. "

On syytä huomata, että viimeinen osa on merkitty käsin piirretyllä nuolella, jonka vieressä on käsin kirjoitettu "älä myöntä, että teemme tätä".

Peliteollisuuden vuoto 1

Suojele itseäsi!

Toistaiseksi on vielä selvitettävä, onko tämän tiedonsiirto osoittautunut todelliseksi. Tiedämme, että passiivinen kuuntelutekniikka ja automaattinen äänentoisto ovat todellisia ja että oikeilla käyttöoikeuksilla sovellukset voivat todellakin seurata ihmisiä käyttäessäsi sekä GSM-dataa että mikrofonia. Sellaisenaan nämä asiakirjat näyttävät olevan kirottavia todisteita siitä, kuinka peliala käyttää AI: tä asettaakseen älypuhelinten käyttäjät tiukkaan valvontaan.

Kuten aina, niin kehotamme älypuhelimien käyttäjiä olemaan varovaisia ​​asentamiensa sovellusten suhteen. Tarkista aina tunkeutumattomat käyttöoikeudet, ennen kuin suostat asentamaan minkä tahansa sovelluksen tai pelin. Jos peli pyytää lupaa mikrofonin käyttöön, muista, että tällaista valvontaa saattaa tapahtua.

Lopuksi käyttäjiä muistutetaan siitä, että suuria hakkerointeja ja tietojen tyhjennyksiä tapahtuu säännöllisesti. Nämä hakkerit vuotavat usein verkkoon, paljastaen ihmisten salasanat ja käyttäjätunnukset suosituille verkkosivustoille ja palveluille. Nämä salasanat voidaan myydä myös korkeimman tarjouksen tarjoavalle syväverkkoon. Jos hakkeroitua käyttäjänimeä ja salasanaa käytetään myös toisella sivustolla, hakkerit voivat helposti päästä näihin muihin verkkopalveluihin.

Näiden vuotaneiden asiakirjojen mukaan AI-ohjelmistot saattavat myös käyttää aiemmin hakkeroituja tietoja pääsyyn kolmansien osapuolien palveluihin. Jos näin tapahtuu, peliyhtiöt saattavat ryhtyä toissijaisiin palveluihin ohjatakseen käyttäjiä tarkkailuun ja luomaan yksityiskohtaisen profiilin heistä.

Toistaiseksi nämä vakavat väitteet eivät ole vielä todistettuja. Käyttäjiä kehotetaan kuitenkin käyttämään aina vahvoja ainutlaatuisia salasanoja kaikissa eri online-tileissään - tehdä yrityksille huomattavasti vaikeampaa käyttää tällaisia ​​käytäntöjä.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus Robnroll / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me