Pitäisikö Facebookin antaa ihmisten käyttää vääriä nimiä?

Vuonna 2012 paljastettiin, että yli 83 miljoonaa Facebook-tiliä oli väärennös. Ilmoituksen seurauksena Facebook-osakkeiden hinta laski alle 20 dollariin. Sanomattakin on selvää, että Facebook päätti houkutella osakkeenomistajia torjumalla salanimien käytön.


Tietysti Facebook haluaisi sinun uskovan, että sillä on vain sydämesi parhaat edut. Silti ihmisille, jotka haluavat pitää yksityis- ja liike-elämänsä aseiden pituudella, mielenterveysongelmista kärsiville, transsukupuolille, ammattilaisille, joita tunnetaan yleisesti salanimellä tai näyttämönimellä, feministeille tai muille vihamielisille aktivistiryhmille rikokset - tai ihmiset, jotka vain haluavat piilottaa henkilöllisyytensä yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä - sääntö aiheuttaa valtavan turhautumisen.

Kyllä, on totta, että on olemassa tapauksia, joissa verkkorikolliset käyttävät ihmisiä huijaamaan laitonta, vääriä ja kaksoiskappaleprofiileja. Vääriä profiileja käytetään ihmisten vaeltamiseen, ja on jopa ollut tapauksia, että pettäjät käyttävät vääriä profiileja (jotka näyttävät kuuluvan houkutteleviin naisjoukkoihin) tartuttaakseen Israelin armeijan haittaohjelmilla. Lista jatkuu.

Ja jokaisen kuulemansa väärennettyjen Facebook-tilien vaaratekijöiden kohdalla on kuitenkin toinen tapaus, joka koskee jotakuta, jolla on kohtuullinen ja perusteltu syy halua piilottaa todellinen henkilöllisyytensä.

Vaikeat identiteetit

Kaikkialla maapallolla ihmiset joutuvat alttiiksi salaisten ihailijoiden, entisten rakastajien ja seuraajien toivomattomille katseille. Niille ihmisille mahdollisuus nauttia Facebook-keskustelusta läheisten ja ystävien kanssa on vaara, että heitä häiritään. Tietysti kuka tahansa voi tiukentaa yksityisyysasetuksiaan, mutta silti ei ole mitään niin tyhjää suojattua kuin piiloutua täysin erilaisen aliaksen taakse.

Juuri viime viikolla Intiassa, Indoressa asuva naispuolinen Supriya Jain murhattiin sen jälkeen, kun entinen rakastaja oli Facebookin kiinni Facebookissa. Hänen entinen rakastajansa uskoi olevansa veljelevä liian avoimesti vastakkaisen sukupuolen jäsenten kanssa - tuoden häpeä itselleen ja yhteisölleen. Todellisuudessa Jainilla oli Facebookissa täysin viattomia miehen ystäväkontakteja, jotka saivat hänet entiseen psykoottiseen mustasukkaiseen raivoon.

Valitettavasti näyttää siltä, ​​että Jain ei tajunnut olevansa vaarassa - ja näyttää siltä, ​​että hän ei koskaan ajatellut salanimen käyttämistä Facebookissa. Silti, jos hän olisi selvinnyt hyökkäyksestään, vaikuttaa kohtuulliselta uskoa, että hän on ehkä alkanut haluta käyttää vääriä henkilöllisyyksiä turvallisuuden parantamiseksi. Facebookin nykyisten sääntöjen mukaan häntä ei olisi sallittu.

Valitettavasti nämä tarinat ovat melko yleisiä. Maissa, joissa LGBT-jäsenyyteen kuuluminen on kohtuuttomia, ja joissa LGBT-ryhmänä paljastaminen voi johtaa murhaan uskonnollisen innokkaan yhteisön jäsenen käsissä, väärennetty Facebook-nimi voi olla ero elämän ja kuolema. Privacy Internationalin tutkija Eva Blum-Dumontet kertoi ProPrivacy.com-sivustolle,

"Verkon nimettömyys on erityisen tärkeä joillekin ryhmille, mukaan lukien naiset ja LGBTIQ-ihmiset, koska se mahdollistaa tilan luomisen, jossa he voivat tutustua identiteettiin säilyttäen samalla hallinnan siitä, kuka näkee ja tietää heistä asioita. Nimettömyys sallii rajat, jotka ovat välttämättömiä, kun ihmiset eivät ehkä vielä ole julkisia sukupuolestaan ​​tai sukupuoli-identiteetistään ja etenkin maissa, joissa tietyt identiteetit on kriminalisoitu."

Sekava käytäntö

Uskomatonta, että vaikka jotkut ihmiset ovat kiinni väärennetyn nimen käytöstä, toiset ihmiset pakotetaan tosiasiallisesti käyttämättä oikeaa nimeään. Tämä johtuu siitä, että Facebook etsii mahdollisia vääriä nimiä algoritmin avulla.

Amerikan alkuperäiskansojen yhteisössä on yleistä, että ihmisillä on kuvaavat toiset nimet. Oikean nimipolitiikkansa täytäntöönpanon jälkeen on saatu useita raportteja alkuperäisistä amerikkalaisista, joilla on toisia nimiä, kuten Brown Eyes ja Kills The Enemy, joiden on pakko vaihtaa nimeään pysyäkseen Facebookissa.

Jopa seuraamalla suoraa yhteyttä Facebookiin ja toimittamalla todisteita siitä, että tämä on heidän oikea etunimi; Facebook on usein kieltäytynyt taaksepäin antamasta ihmisille oikean nimensä. Kuitenkin, kuten Facebook väittää:

”Facebook on yhteisö, jossa jokainen käyttää nimeään, jonka menee jokapäiväisessä elämässä. Tämä tekee siitä niin, että tiedät aina kenen kanssa olet yhteydessä. "

Eikö tämä tarkoita, että Zuckerberg pakottaa aktiivisesti jotkut sosiaalisen foorumin jäsenet rikkomaan omia sääntöjään? Vuonna 2015 erilaiset ihmisoikeusjärjestöt kokoontuivat painostamaan Facebookia väittäen, että oikean nimen politiikka:

"Ohittaa käyttäjien olosuhteet muissa kuin länsimaissa, altistaa käyttäjät vaaralle, kunnioittaa käyttäjien henkilöllisyyttä ja rajoittaa sananvapautta."

Tumma toimisto

Varjostimet

Vaikka Facebookin on helppo väittää, että vain epätoivoiset ihmiset käyttävät vääriä tilejä, on olemassa tapa torjua tämä väite rennosti. Yhdysvalloissa on ollut useita raportteja siitä, että poliisit käyttävät vääriä profiileja yrittäessään kerätä tietoja epäiltyistä, aktivisteista ja muista kiinnostuksen kohteista. Jos se tapahtuu Yhdysvalloissa, voit lyödä vetoa siitä, että se tapahtuu muualla.

Nykyisessä muodossaan se on ristiriidassa Facebookin sääntöjen kanssa, joiden mukaan poliisit käyttävät vääriä tilejä ihmisten valvontaan. Tämä on kiistatta ainoa oikea nimi -käytäntö. Ja silti, se on käytäntö, jonka poliisit edelleen harjoittavat.

Uskon, että lakia on muutettava, jotta poliisista tulee laitonta käyttämään vääriä tilejä ihmisten jäljittelyssä. Vaikuttaa kuitenkin myös siltä, ​​että hallituksen lainvalvojien tulisi käsitellä asiaa - ei Facebookia. Loppujen lopuksi, jos poliisit haluavat käyttää vääriä tilejä - ja heille on teknisesti laillista käyttää sitä - pitäisikö Facebook todella pystyä lopettamaan heidät?

Ja ellei Facebookin paikka ole päätettävä - eikö sen pitäisi käydä helposti tavallisille ihmisille, jotka haluavat käyttää myös vääriä tilejä? Loppujen lopuksi, kun poliisit käyttävät vääriä tilejä nuoruuttaakseen ihmisiä, se kuulostaa kauhistuttavalta paljon kuin vangitseminen. Kun taas tavalliset ihmiset käyttävät vääriä tiliä, mielessä tulee jotain vähemmän pahaenteistä...

Sananvapaus

On hyvin tiedossa, että ankarissa poliittisissa ilmastoissa sijaitsevissa maissa Facebookia käytetään järjestämään opposition mielenosoituksia ja mielenosoituksia. Totalitaarisissa hallintojärjestelmissä eläville ihmisille erimielisten näkemysten ilmaiseminen voi olla erittäin vaarallista.

Kansalaisille, joilla on perusteltu syy levittää elintärkeää tietoa hallituksen asettaman propagandakuplan rajoissa - väärennetyt nimet voivat merkitä eroa elämän ja kuoleman välillä.

Ja muista, että kun on vaarallista puhua mieltäsi, ihmiset yleensä sensuroivat. Siksi Facebookin oikea nimipolitiikka vahingoittaa suurta määrää ihmisiä, joilla on arvokas rooli yhteiskunnan parantamisessa. Blum-Dumontet kommentoi:

"Nimettömyys on usein edellytys poliittisten mielipiteiden ilmaisemiselle, mutta myös pillin puhuttamiselle. Olisiko MeToo-liike ollut olemassa samalla tavalla, jos jokainen sosiaalisen median tili olisi sidottu oikeaan nimeen? "

Laiton määritelmä

Laiton pyyntö

Huolimatta Facebookin vaatimuksesta, että sen politiikat on suunniteltu luomaan turvallinen ympäristö, jossa ihmiset voivat luottaa ja pitää toisiansa vastuussa." Tosiasia on, että sen oikea nimipolitiikka ei ole koskaan ollut käyttäjien suojelemiseksi. Perustamisestaan ​​lähtien on aina ollut kyse mainostulojen voittoista ja osakekurssiin liittyvästä aukosta, jonka vääriä tilejä aiheutti vuonna 2012.

Nyt saksalainen tuomioistuin on päättänyt, että Facebookin politiikat ovat sekä kaupallisia että laittomia. Saksan kuluttajajärjestöjen liiton (VZBV) mukaan Facebookin vaatimus oikeiden nimien käytöstä on peitelty tapa saada käyttäjän suostumus oikeiden nimien tietojen säilyttämiseen, jakamiseen ja hyödyntämiseen. Berliinin aluetuomioistuin on nyt pitänyt tätä arviota voimassa.

Vaikka se on pieni voitto digitaalisen tietosuojan aktivisteille, Facebook aikoo valittaa päätöksestä. Lisäksi, vaikka se hyväksyttäisiin, on todennäköistä, että Facebook pienentää politiikkaansa vain niillä alueilla, joilla se pakotti niin tekemään..

Seurauksena on helppo päätellä, että Facebook ei välitä ihmisten turvallisuudesta. Itse asiassa näyttää selvältä, että se mieluummin asettaisi ihmiset tarkoituksella vaaraan pysyäkseen moraalittoman tulomallinsa kanssa.

Käyttöohjeet

Kuinka käyttää Facebookia väärennetyllä nimellä

Jos epäilet voimakkaasti, ettet käytä Facebookia oikealla nimellä, olemme yleensä yhtä mieltä siitä, että se on hyvä idea. Mitä vähemmän todellisia tietoja annat Facebookista itsestäsi; sitä vaikeampaa sosiaalisen median jättiläisen on ansaita rahaa sinulta.

Lisäksi on tunnettu tosiasia, että monet riskiryhmät - mukaan lukien lapset - voivat hyötyä huomattavasti vain heille ja heidän ystävilleen ja perheelleen tunnettujen salanimien käytöstä. Onneksi koska Facebook käyttää ensisijaisesti algoritmia väärennettyjen nimien etsimiseen, on mahdollista käyttää vääriä nimiä Facebookissa menemättä kiinni.

Vaikka tietysti, jos sinut löydetään (tai joku panee sinut sisään väärennetyn nimen käytöstä; kyllä, sinun on valittava ystäväsi huolellisesti), saatat lopulta joutua palaamaan takaisin oikeaan sukunimeesi. Kaikkien, jotka haluavat käyttää vääriä nimiä Facebookissa, tulee noudattaa näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä:

  1. Valitse nimi, joka näyttää todelliselta. Typerät nimet tai lempinimet, joita ei pidetä "oikeina", merkitään paljon nopeammin kuin yksinkertainen nimi, kuten Sam Smith.

  2. Älä käytä kuuluisia nimiä. Vaikka voi olla hauskaa tehdä itsestäsi Kardashian; se todennäköisesti saa sinut selville paljon nopeammin.

  3. Pysy kaukana kuvitteellisista kirjojen ja elokuvien hahmoista; vaikka ne olisivat ”normaalia” nimeä. Tyler Durden voi tuntua hieno nimeltä, mutta et tee tarpeeksi vaikeaa piiloutua Facebook-nimipoliisin takia!

  4. Lukitse yksityisyysasetukset. Jos käytät nimeä, jonka Facebookin automatisoidulla algoritmilla on vaikea havaita olevan väärennös; ainoa tapa saada kiinni on toinen käyttäjä, joka merkitsee sinut. Tästä syystä on hyvä idea piilottaa profiilisi kaikilta muilta kuin läheisiltä ystäviltä.

Otsikkokuvaus: PK Studio / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Gorodenkoff / Shutterstock.com, Casimiro PT / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me