Pizzaravintola kasvojentunnistuksen avulla asiakkaiden skannaamiseksi

Nykyään on vaikea tehdä mitään ilman seurantaa: valvonta on laajalle levinnyttä. Ihmisten ei tarvitse vain varoa Googlen invasiivista kohdistamista (kuten Eyes On You -kilpailu osoittaa). Maantieteellisen sijainnin poistaminen käytöstä, väärennettyjen nimien käyttäminen online-palveluihin liittymiseen, Internet-protokollan (IP) osoitteen naamioiminen ja tietosi salaaminen virtuaalisella yksityisellä verkolla (VPN) auttavat suojaamaan yksityisyyttäsi..

Nyt kuitenkin on tullut uutisia, jotka osoittavat, että jopa ihmiset, jotka tekevät kaikkensa suojellakseen yksityisyyttään, ovat edelleen vaarassa. Kiista ympäröi pizzakauppaa Norjasta Oslosta, joka päästää käyttämään kasvojentunnistusohjelmaa asiakkaidensa skannaamiseen..

Tarina rikkoi sen jälkeen, kun joku napsautti kuvan digitaalisesta kyltistä Peppen Pizzan ulkopuolella Oslossa. Kyltti palvelee yleensä asiakkaiden ilmoituksia erikoistarjouksista ja pizzakaupan valikosta. Kuten seuraavasta kuvasta voidaan nähdä, digitaalisen mainostaulun yläosassa on myös kamera.

Pizza kasvohoito 2

Meille onneksi oslon ostaja (epäilemättä erittäin korkealla tarkkaavuuspisteellä!) Sattui huomaamaan merkin toimintahäiriön. Sen sijaan, että näytettäisiin pizzaa koskevia ilmoituksia, merkki oli kaatunut ja näytti seuraavaa:

Pizza kasvojentunnistus

Yllättäen kaatunut merkki paljastaa pizzakaupan dystopisen kasvojentunnistusjärjestelmän toiminnan. Rikkoutunut mainostaulu tarjoaa loistavan kuvan yksityiskohdista, jotka kasvojentunnistusohjelmat voivat kerätä kuluttajien suhteen.

Näiden yksityiskohtien joukossa ovat kohteen sukupuoli, arvioitu ikä, kasvojen ilme (jota arvostetaan hymypisteillä), tarkkaavaisuuspiste (joka ilmoittaa kuinka kauan asiakas katsoi merkkiä) ja jopa yksityiskohdat siitä, käyttävätkö he silmälaseja.

Onnekas saalis

Rikkoutuneen pizzamerkin napsautus ilmestyi ensin Linus Tech Tips -blogissa. Kuvia latasi pizzaa rakastava käyttäjä, joka meni kahvasta Nepturion. Norjalainen herrasmies kommentoi myös seuraavaa kommenttia lataamalla kuvan:

"Joten tämä sai tänään huomion .. tämä tuntui kuin elokuvasta Minority Report."

Toinen käyttäjä ('Bouzoo') foorumilla nimeltään:

”Et voi enää edes luottaa pizzaan? Tämä maailma on mennyt helvettiin. ”

Vanhat uutiset

Tätä tekniikan tasoa nähdään toiminnassa shokina. Sen käytön ei kuitenkaan pitäisi olla niin yllättävää. Vuonna 2012 Facebook osti israelilaisen kasvojentunnistusyrityksen Face.com tunnistaakseen valokuvissa olevat ihmiset.

Hämmästyttävää, että siitä lähtien Facebookin tekniikka on päässyt pisteeseen, jossa se tunnistaa ihmiset takaa (jotain, jonka tilastot osoittavat jopa ihmisten kamppailevan). Aivan kuin se ei olisi tarpeeksi huono, Facebook osti helmikuussa jälleen toisen Israelin kasvojentunnistusohjelmistoyrityksen, nimeltään RealFace.

Facebook ja Peppe's Pizza eivät myöskään ole ainoat kasvotunnistusta käyttävät yritykset. Isossa-Britanniassa supermarket jättiläinen Tesco ilmoitti aikovansa käyttää kasvojentunnistusta huoltoasemillaan jo vuonna 2013.

Tuolloin Tesco ilmoitti, että luomalla tietokannan ihmisten kasvoista (ja siitä, mitä he yleensä haluavat ostaa) se pystyy kohdistamaan kuluttajille suunnattuja erityistarjouksia koskevia erityisiä ilmoituksia, kun he ovat pumppuissa. Pohjimmiltaan nämä mainokset lisäävät tuotteiden myyntiä houkutellakseen asiakkaita tulemaan huoltoasemalle (sen sijaan, että maksat vain kortilla pumpulla).

Se oli neljä vuotta sitten. Jos Oslosta tulevia todisteita on jotain menossa, näyttää erittäin todennäköiseltä, että Tesco (ja muut yritykset) ovat myös alkaneet käyttää kasvojentunnistusta asiakkaidensa skannaamiseen..

Kasvo Rec 2

Ei kaikki huono ... tai onko se?

Huolimatta tämän tyyppisen tekniikan kurjalaisista käytöistä, yritykset väittävät haluavansa käyttää sitä hyväksi. Vuoden 2015 Apple-patentti paljastaa, että Apple pyrkii aktiivisesti lisäämään kasvojentunnistusta iPhonisiin, jotta käyttäjät voivat avata laitteen kasvoillaan. Samoin äskettäin Facebookin hankkima israelilainen yritys keskittyy pääasiassa kyberturvallisuuteen ja kasvojentunnistuksen käyttäjien todentamiseen.

Pinnalla tämä saattaa tuntua harppaukselta turvallisuuden kannalta. Pankit näyttävät varmasti ajattelevan niin ja ovat jo jonkin aikaa kokeilleet biometrisiä tietoja, mukaan lukien verkkokalvotutkimukset ja sormenjälkitunnistimet.

Valitettavasti biometrian ongelma on, että jotta ohjelmisto tunnistaisi sinut, sen on pidettävä kasvosi digitaalinen viite tietokannassa. Paras kasvojentunnistus toimii keräämällä kolmiulotteisia monipisteisiä kasvoominaisuustietoja noin 250 kasvopisteestä. Nämä kasvopisteet käännetään sitten digitaaliseksi koodiksi, joka tallennetaan joko paikallisesti laitteen sisällä (esimerkiksi tulevien iPhonien tapauksessa) tai tietokantaan..

Ihmisten kasvojen digitaalisen koodin olemassaolossa ilmeinen ongelma on, että - toisin kuin salasana, kasvot eivät voi muuttua, jos ne vaarannetaan. Jos hakkeri onnistuu tunkeutumaan tietokantaan, hän voi varastaa kaikkien 250 pisteen kasvoominaisuudet. Tämä on erittäin ongelmallista. Tällaisia ​​erittäin yksityiskohtaisia ​​ihmisiä koskevia piirroksia voitaisiin käyttää etsimään ihmisiä valokuvista ja jäljittämään heitä. Lisäksi, huolimatta todennäköisyydestä, että sellaisessa tietokannassa käytetään vahvaa salausta, AI- ja kvantitietokoneiden (kuten esimerkiksi

Lisäksi huolimatta todennäköisyydestä, että tällaisessa tietokannassa käytetään vahvaa salausta, AI- ja kvantitietokoneiden (kuten D-Wave) noususta on nopeasti tulossa erittäin todellinen ongelma - joka saattaa vaarantaa jopa vahvan salauksen.

D Aalto

Epäilyttävä tekniikka

Pelkäämme myös pelkästään hakkereita. Jos Apple tallentaa vain kasvojentunnistustietoja paikallisesti iPhonessa, riskit ovat todennäköisesti hyvin pieniä. Loppujen lopuksi, vaikka kadottaisit laitteen, ilman kasvojasi kukaan puhelimen löytänyt ei pystyisi pääsemään sisäisiin tietoihin.

Vaikuttaa kuitenkin erittäin epätodennäköiseltä, että tekniikan jättiläinen ei siphonisi ihmisten kasvoja, jotta voitaisiin luoda yksityiskohtaisempi tietokanta käyttäjistään. Itse asiassa kun otetaan huomioon FBI: n vaikeudet päästä San Bernardinon iPhoneen, voidaan helposti väittää, että taskuissamme jo oleva tekniikka on turvallista. Tätä silmällä pitäen on vaikea olla ihmettelemättä, onko kasvojentunnistus yksi niistä ”parannuksista”, jotka ovat paljon kannattavampia jättiläisyrityksille kuin meille.

Otetaan esimerkiksi San Bernardino-tapaus. Tuolloin FBI olisi voinut yksinkertaisesti pitää puhelimen kuolleen ihmisen kasvojen edessä päästäkseen siihen. Tuskin hypätä eteenpäin turvallisuuden suhteen, että se aluksi näyttää!

Apple Face Rec

Suojele itseäsi!

Puhelimen nouto ja sen lukituksen avaaminen automaattisesti, kun katsot sitä, olisi varmasti käytettävyyden korkeus. Voimmeko kuitenkin todella luottaa Applen, Facebookin ja Googlen kaltaisiin yrityksiin käyttämästä kasvojamme tavalla, joka ei ole massiivisesti tunkeutuva?

ProPrivacy.com Eyes On You -kilpailu paljastaa (kevyesti), että ihmisten on mietittävä voimakkaasti arkipäivän tekemistä, jos he välittävät yksityisyydestä.

Nykyään henkilötietomme ovat paljon rahaa arvoisia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Trumpin hallinto on antanut Internet-palveluntarjoajille laillisen myydä ihmisten hakuhistoriaa. Tämä on erittäin tunkeutumaton muutos Yhdysvaltain lakeihin kansakunnassa, jota pidetään jo yksityisyyden kannalta haitallisena. Ylin VPN on ylivoimaisesti paras ratkaisu tietojen pitämiseen yksityisenä kotona.

Kuten Oslon digitaalinen merkki paljastaa, joudumme kuitenkin tulevaisuudessa ajattelemaan kovasti tekniikoita, joita suosimme käyttämään. Todellisuudessa kuluttajilla on valtaa. Jos he eivät halua puhelinta, jolla on kasvojentunnistus, heidän tulisi lähettää valmistajille vahva viesti kieltäytymällä ostamasta niitä.

Silmät päällä Esitelty kuva 01 1

Ihmisten on herättävä valvonnan tasolle, jonka alla he elävät. Siksi kehotamme voimakkaasti ihmisiä ottamaan Eyes On You -kilpailu ja jakamaan se ystävien ja perheen kanssa tietoisuuden lisäämiseksi tästä aiheesta.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat

Otsikon kuvan luotto: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Kuvan luotto: Artem Oleshko / Shutterstock.com, Montri Nipitvittaya / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me