Räjähtävä New York Times -raportti paljastaa enemmän Facebook-tietosuojaa epäonnistuu

Facebook kohtaa jälleen kerran kritiikkiä sen välinpitämättömästä lähestymistavasta käyttäjän yksityisyyteen. New York Times paljasti tällä viikolla räjähtävässä raportissa, että Facebook oli vuosien ajan sallinut muiden Internet-jättiläisten, kuten Netflix, Spotify, Amazon ja Yahoo, ennennäkemättömän pääsyn käyttäjien yksityisiin tietoihin..

Facebook paljasti NYT-raportin

NYT: n tutkimus perustui entisten Facebook-työntekijöiden, valtion virkamiesten ja yksityisyyden suojan edustajien haastatteluihin paljastaaksesi silmien avaamisen todellisuuden siitä, kuinka maailman suurin sosiaalinen verkosto jakaa käyttäjiensä henkilötiedot. Haastattelujen lisäksi The Times sai yli 270 sivua vuotaneita sisäisiä Facebook-asiakirjoja, jotka vahvistivat Mark Zuckerbergin ja Co: n sallivan Netflixin, Spotifyn ja Kanadan kuninkaallisen pankin pääsyn lukemaan, kirjoittamaan ja poistamaan käyttäjien yksityisiä viestejä ja kuinka se oli jakanut yksityisiä tietoja kolmansien kanssa, mahdollisesti ilman asianmukaista käyttäjän suostumusta.

Raportin mukaan Facebook loi kumppanuuksia yli 150 yrityksen kanssa ja jakoi heidän kanssaan yksityisiä käyttäjätietoja pyrkiessään vauhdittamaan valtavia määriä kasvua ja levittämään yrityksen vaikutusmahdollisuuksia niin laajalle kuin mahdollista. Nämä kumppanuudet alkoivat vuonna 2010, ja jotkut niistä olivat edelleen voimassa tänä vuonna, vaikka monet yritykset ovat sittemmin lopettaneet ominaisuudet, joille tietoja alun perin jaettiin. Esimerkiksi Yahoo: lla oli edelleen laaja pääsy Facebookin käyttäjätietoihin vuonna 2017, jota tarvittiin ominaisuudelle, jonka Yahoo oli hylännyt vuonna 2012. Samoin The New York Timesillä oli edelleen pääsy Facebookin käyttäjätietoihin vuonna 2017, jota uutistoimistot eivät enää vaadin pistoksen vetämisen jälkeen. uutisten jakamisominaisuudesta vuonna 2011.

Nämä ovat vain muutamia niistä monista esimerkeistä, joissa Facebook oli huonosti käyttänyt yksityisten käyttäjien tietojen käyttöä kumppanuusohjelmansa kautta. Sen lisäksi, että Facebook jatkoi käyttäjätietojen jakamista yritysten kanssa vuosia vaadittua pidempään, myös Facebook jakoi käyttäjätietoja, joita ei yksinkertaisesti tarvita tiettyihin integrointeihin. Netflixille, Spotifylle ja Kanadan kuninkaalliselle keskuspankille antama poikkeuksellinen pääsy käyttäjien yksityisiin viesteihin, mukaan lukien tietyn säikeen kaikkia osallistujia koskevat tiedot, ylittää paljon mitä koskaan vaadittiin..

Lisäksi New York Timesin tutkijoiden kanssa puhuneiden entisten työntekijöiden mukaan Facebook ei tehnyt paljoakaan tarkistaakseen ja auditoidakseen sitä, mitä sen kumppanit tekivät heidän kanssaan jaettavan suuren joukon tietojen kanssa. Entiset työntekijät ehdottivat myös, että yrityksen johtajat harkitsisivat vain vähän yksityisyyden arvioinnin ja auditointien tekemistä väittäen, että tällaiset tehtävät rasittavat innovaatioita ja kasvualoitteita.

Kaikessa tässä toiminnassa yksityisyyden puolustajat huutavat huonoa syyttämistä Facebookista vuoden 2011 ratkaisun rikkomisesta, jonka yritys sopi liittovaltion kauppakomission kanssa ja vaatii, "Facebook ryhtyy useisiin toimiin varmistaakseen, että se noudattaa tulevaisuuden lupauksiaan, mukaan lukien ilmoittaa kuluttajille selkeä ja näkyvä ilmoitus ja saada kuluttajien nimenomainen suostumus ennen heidän tietojensa jakamista heidän luomiensa yksityisyysasetusten ulkopuolella. "

Sähköisen tietosuojakeskuksen päällikkö ja online-tietosuojaasiantuntija Marc Rotenberg kertoivat NYT: lle antamassaan lausunnossa: ”On ollut loputon tulkkaus siitä, kuinka Facebook on jättänyt käyttäjien yksityisyysasetukset huomiotta, ja uskoimme todella, että vuonna 2011 olemme ratkaisseet tämän ongelman. Vedimme Facebookin F.T.C: n sääntelyviranomaisen alaisuuteen. valtavan työn jälkeen. The F.T.C. ei ole toiminut. ”

Facebook-virkamiehet itse väittävät, että yritys ei ole rikkonut F.T.C. Sopimus poikkeuksen takia ratkaisusta, joka luokittelee kumppaniyritykset "palveluntarjoajiksi", jotka toimivat pääasiassa sosiaalisen verkoston jatkeena. He väittävät, että koska kumppaniyritykset käyttävät tietoja vain integroitumiseen Facebookiin ja Facebookin johdolla, tietojen jakaminen näissä olosuhteissa ei ole ongelma..

Suurin osa kumppaniyrityksistä kielsi tietävänsä mitään Facebookin myöntämistä tiedoista. Yritykset, joihin NYT otti yhteyttä, väittivät myös, etteivät ne olleet millään tavalla käyttäneet tietoja mainostarkoituksiin tai mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin mitä Facebook-integraatioon nimenomaisesti vaadittiin..

Huolimatta näistä Facebookin vakuutuksista, että se toimii oikeuksiensa puitteissa, ja yrityksiltä, ​​jotka vaativat, etteivät ne käyttäneet tietoja väärin, monet eivät ole aivan vakuuttuneita. Washington DC: n oikeusministeriön toimisto nosti keskiviikkona Facebookia vastaan ​​oikeusjutun, jossa väitettiin, että yritys ylitti rajat ja jakoi tietoja ilman käyttäjien tietämystä ja ilman asianmukaista suostumusta. Vaikka oikeusjuttu keskittyy Cambridge Analytica -skandaalin ympärille, tällä viikolla paljastuksilla, jotka liittyvät kumppanuusyritysten kanssa jaettuihin tietoihin, on merkittävä rooli oikeudenkäynnissä. Kaikki tämä lisää siihen, mikä voisi olla tekniikan jättiläiselle suunnattu sakko, joka voi ylittää miljardi dollaria.

"Facebook ei pystynyt suojelemaan käyttäjiensä yksityisyyttä ja petti heitä siitä, kenellä oli pääsy heidän tietoihinsa ja miten niitä käytettiin. Suoritimme tutkimuksen ja löysimme todisteita siitä, että Facebookin heikko valvonta tietosuojaprotokollistaan ​​ja hämmentävät yksityisyysasetukset vaarantavat miljoonien amerikkalaisten henkilökohtaiset tiedot. Havaitsimme myös, että Facebook ei ilmoittanut kuluttajille, että se oli myöntänyt tietyille suosituille yrityksille erityisoikeudet, jotka antoivat yrityksille mahdollisuuden käyttää kulutustietoja ja ohittaa kuluttajien yksityisyysasetukset ”, DC: n oikeusministeri Karl Racine sanoi lausunnossaan..

Ime Archibong, Facebookin tuotekumppanuuksien varapuheenjohtaja, kiisti korostavasti nämä väitteet keskiviikkona julkaistussa blogiviestissä. ”Viimeisen päivän aikana meitä on syytetty paljastamasta ihmisten yksityisiä viestejä kumppaneille ilman heidän tietämistään. Se ei ole totta - ja halusimme antaa enemmän faktoja viestintäkumppanuuksistamme. "

Archibong selittää sen edelleen, "Jotta voisit kirjoittaa viestin esimerkiksi Facebook-ystävällesi Spotifyn sisällä, meidän oli annettava Spotifylle “kirjoitusoikeus”. Jotta voisit lukea viestejä takaisin, tarvitsimme Spotifyllä “lukuoikeuden”. “ Poista käyttöoikeus ”tarkoitti, että jos poistit viestin Spotifiksestä, se poistaisi myös Facebookista. Kukaan kolmas osapuoli ei lukenut yksityisiä viestejäsi tai kirjoittanut viestejä ystävillesi ilman lupaasi. Monet uutiset osoittavat, että lähetimme yksityisiä viestejä kumppaneille, mikä ei ole totta. "

Facebookin kehittäjäympäristöjen ja -ohjelmien johtaja Konstantinos Papamiltiadis selvensi erillisessä blogiviestissä seuraavaa: ”Selvyyden vuoksi: mikään näistä kumppanuuksista tai ominaisuuksista ei antanut yrityksille mahdollisuutta saada tietoja ilman ihmisten lupaa, eivätkä he myöskään rikkoneet vuoden 2012 ratkaisua FTC: n kanssa. Olemme olleet julkisia näistä ominaisuuksista ja kumppanuuksista vuosien varrella, koska halusimme ihmisten käyttävän niitä tosiasiallisesti - ja monet tekivätkin. Useat toimittajat ja yksityisyyden suojan edustajat keskustelivat niistä, arvioivat niitä ja valvoivat niitä. "

Väitteet siitä, että käyttäjät antoivat Facebookille nimenomaisen luvan käyttää tietojaan tällä tavalla ja että Facebook ei ollut rikkonut sovintoratkaisuaan FTC: n kanssa, kuten olemme nähneet, ovat keskustelun aiheita. Yksityisyyden puolustajien mielestä Facebook ei paljastanut kunnolla, mitä tietoja jaettiin ja miten niitä käytettiin, ja seurauksena käyttäjät eivät olleet tietoisia siitä, mitä he olivat suostuneet.

Siitä huolimatta Facebookin esittämä huoltavuus jakamalla käyttäjätietoja huomattavasti pidempään kuin tietyissä tapauksissa on tarpeen, ja avainhenkilöiden väitetty heikko suhtautuminen käyttäjän yksityisyyteen ei maalaa yritystä suotuisassa valossa. Näiden uusimpien paljastusten tultua pintaan, Facebookilla on vielä enemmän työtä saadakseen takaisin yleisön luottamus. Jos yritys ei yritä toteuttaa koordinoidusti ja aitoja todistaakseen olevansa todella huolissaan käyttäjän yksityisyydestä, yhä useammat ihmiset liittyvät #DeleteFacebook-yhtyevaunuun..

Niille käyttäjille, jotka välittävät online-yksityisyydestään, mutta jotka eivät vieläkään ole halukkaita luopumaan sosiaalisesta verkosta, tässä on muutama välttämätön turvatoimenpide: Vältä Facebookin käyttämistä kirjautumaan kolmansien osapuolien sovelluksiin, älä hyväksy ystävää pyytävät ihmisiä, joita et tunne, älä jaa henkilökohtaisia ​​tietoja, aktivoi profiilisi tietosuoja-asetukset. Jos haluat viedä online-tietoturvasi seuraavalle tasolle, kirjaudu sisään huipputasolla olevan VPN-palveluntarjoajan kanssa salataksesi Internet-liikenteesi ja pitääksesi tietosi aina suojattuna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me