Siirrä Facebookin yli – olet saanut yrityksen

Ehkä olemme oikeassa paahtamalla Facebookia ja grillaamalla sen toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergia. Mutta monien tarkkailijoiden mielestä meidän pitäisi olla paljon huolestuneempia hämärän Kalifornian yrityksen käynnistämisestä, jonka presidentti Obama valtuutti valvomaan Internetin ydintä. Määrättyjen nimien ja numeroiden Internet Corporationin (ICANN) ilmeisen törkeä huono hallinto voi olla jopa kauhistuttavampi kuin Facebookin rikkomukset.

Tahattomille (kuten minulle esimerkiksi) jokin perusta olisi hyvä alku, koska ICANN ei ollut kokonaisuus kieleni kärjessä. ICANN on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka perustettiin melkein 20 vuotta sitten, kun Internet laajeni nopeasti. Se vastaa useiden Internetin nimitiloihin liittyvien tietokantojen ylläpidon ja menettelyjen koordinoinnista.

Sen protokollat ​​varmistavat verkon vakaan ja turvallisen toiminnan. Se on yhteydessä pääasiassa verkkotunnusten nimijärjestelmään (DNS) ja sen tehtävänä on auttaa säilyttämään Internetin toiminnan vakaus ja edistämään kilpailua. Lyhyesti sanottuna, ICANN: n peruskirjan tarkoituksena oli pääasiassa parantaa Internet-nimien ja -osoitteiden teknistä hallintaa.

Esimerkiksi, jotta tavoitat toisen henkilön Internetissä, sinun on kirjoitettava osoite tietokoneellesi - nimi tai numero. Tämän osoitteen on oltava ainutlaatuinen, jotta tietokoneet tietävät mistä se löytyy. ICANN koordinoi näitä ainutlaatuisia tunnisteita ympäri maailmaa. Ilman tätä koordinointia ei olisi yhtä yhtenäistä globaalia Internetiä. Lyhyyden vuoksi sanotaan vain, että ICANN ei hallitse Internetiä, mutta sillä on tärkeä vaikutus Internetin laajentumiseen ja kehitykseen.

Ajan myötä, kuten ennalta määrättiin, kun se kasvoi Internet Assched Numbers Authority (IANA) -alueelta, ICAN toimisi jatkuvien kauppasopimusten perusteella kauppaministeriön kanssa. Kuten on tyypillistä yksityiselle yritykselle. Jos se on saanut sopimuksia Yhdysvaltojen hallitukselta, on kohtuullista olettaa, että sen toimintaa valvotaan hallituksella. VÄÄRÄ! Se saattoi olla tilanne takaisin, kun taas, mutta matkan varrella se tuli läpinäkymättömäksi, kun valvonta katosi ... suunnittelun perusteella.

Se, että ICANN: llä puuttuu sisäinen vastuu, voi johtua siitä, että presidentti Obaman hallinto on poistanut kaiken hallituksen vastuuvelvollisuuden siitä. Noin kahdeksantoista kuukautta sitten Yhdysvaltojen hallitus antoi Internetin kriittisten osien hallintaan ICANN: lle ja käytännössä poisti sen hallituksen valvonnasta tai valvonnasta..

Tämä tapahtuma oli pääkaapuri, koska se tuli Obaman hallinnon kantapäälle menemällä vastakkaiseen suuntaan sääntelykeskustelussa verkon puolueettomuuden kanssa. Niin johdonmukaisuuden vuoksi, ja se tekee verkon puolueettomuudesta poliittisia - ei käytännöllisiä - elementtejä. Presidentti Barack Obama päätti yksipuolisesti, että ICANN menestyi paremmin ilman minkäänlaista hallituksen puuttumista asiaan. ICANN hallitsee nyt ehdottomasti Internet-perusinfrastruktuuria eikä vastaa ketään.

Voitaisiin yrittää perustella sillä, että valvonnan katoaminen oli polvillaan reagoiva Edward Snowdenin paljastuksiin, jotka maalasivat hallituksen olevan liian mukana Internetissä puuttuen paremmasta selityksestä. Washington Examinerin lausunnonäytteenä esitetyllä tavoin hallituksen joutumista Internet-maailmaan (paitsi kuuluisasti verkon puolueettomuutta lukuun ottamatta) kiitettiin joillakin alueilla:

"Internet on" parhaiten suojattu geekeillä "- kuten Mark Zuckerberg? - "mieluummin kuin minkään hallituksen", media väitti. Se ei ole iso juttu, tutkijat sanoivat. Tämä "ei vaikuta Internetin käyttäjiin ja heidän internetin käyttöön", ICANN toisti.

Koska hallitusta ei ole valvottu, ICANN: n missio ja peruskirja ovat vaarantuneet. Se ei ole enää vastuussa hallitukselle - paljon Yhdysvaltain virkamiesten kurjuudelle (vähän myöhässä) tai ensimmäiselle muutokselle. Who.is, ICANN: n maailmanlaajuinen tietokanta siitä, kuka omistaa minkä verkkosivuston ja miten heihin otetaan yhteyttä, ei ole pian enää julkisesti saatavilla. Ja siinä on vaara meille kaikille.

Nyt yrityksillä ja lainvalvontaviranomaisilla, jotka luottavat näkevän nämä tiedot nab-huijareille, merirosvoille, lapsipornografille ja muille pahoille pojille, ei ole jäljitettävää polkua. Koska kukaan ei voi käynnistää mahdollisesti huolestuttavia vuokrauskäytäntöjä - ja ilman valtion valvontaa -, on huolestuttavaa, että nämä ongelmat voivat muuttua jotain paljon suuremmaksi. Se on päinvastainen kuin hallituksen tehtävän ryömintä - josta olen usein kirjoittanut. Yksittäiset työntekijät voivat saada voiman saada koko Internet kantapäähän.

Joitakin esimerkkejä: ICANN: n työntekijä voisi kuvitella Venäjää vaalien puuttumisesta, tai "vastustaa" demokraattinen kansakunta, joka valitsee kiistanalaisen johtajan (onko ketään mielessä?) poistamalla Internet-verkkotunnuksensa käytöstä - jotain, joka on jatkunut jonkin aikaa, joka tapauksessa ilman kapinallisia ICANN-työntekijöitä, kiitos. Mutta vaikka jotain tällaista ei tapahdu, mielivaltaisella, sellaiselta ICANN: llä on riittävästi voimaa, joka esimerkiksi määrittää, annetaanko kiistanalainen dot-amazon-verkkotunnus Brasilian sademetsälle vai Amazonin Jeff Bezosille?

Jos kyse on rahasta, kuten usein, ICANN on paisuneen byrokratian, antelias etuuksien ja palkkojen sekä edellä mainitun huonon hallinnon takia punaisella musteella rahattu rahoituskori. Sitä odottaa sellainen voittoa tavoittelematon voittoa tavoittelematon yritys, joka on horisontin alla - paitsi ICANNille, mutta myös yhdistyksenä Internet kokonaisuutena -, koska Obaman hallitus antoi heidän menettää toimintaansa rankaisematta..

Nyt eivät enää ole Yhdysvaltain lipun alla, BRIC-maiden (Brasilia, Venäjä, Kiina ja Intia) kaltaiset maat voivat päättää hajottaa itsensä ja luoda omia versioita Internetistä. Euroopan unioni, joka menee jo omalla tavallaan GDPR: n kanssa, on toinen ehdokas muodostamaan ystävällisemmän sirpaleisen Internetin. Kaikki tämä tapahtuu hiljaa, turhauttavasti, kun taas Yhdysvalloissa keskitytään Facebookiin, yksityisyyteen. Ja (valitettavasti) enemmän kuin vuosikymmenen ikäisiin avioliittoihin liittyviin seksikapadeihin. On aika herätä.

Toimittajat huomauttavat: Stanin näkemykset ovat hänen yksinään, eikä niiden pitäisi nähdä heijastavan muiden ProPrivacy.com-työntekijöiden mielipiteitä. Virallista linjamme edustaa paljon paremmin tämä artikkeli, jonka päätelmät:

"Ainoastaan ​​vähemmistö republikaanien kannattajista väittää, että Obama on "antanut Internetin pois". Mielipiteen, jonka kokonaisuutena voidaan ymmärtää olevan vain pähkinäistä propagandaa. Suurin osa ihmisistä katsoo, että USA: lla, jolla ei ole yksinomaista määräysvaltaa ICANN: ssä, on hyvä asia, ja muutos pidetään historiallisena hetkenä Internetille."

Kuvaluotto: Kirjoittanut Profit_Image / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me