Skype-salaus loppuun salaus signaaliprotokollan kautta

Skype on suosittu viestipalvelu, jota käytetään maailmanlaajuisesti. Laajasta käytöstä huolimatta Skypeä on tähän asti usein kritisoitu siitä, ettei se ole tarjonnut läpinäkyviä suojattuja viestintäominaisuuksia. Nyt se on muuttumassa, koska Skype on ilmoittanut aloittavansa Signalin suojatun viestintäprotokollan käyttöönoton.

Skype toteuttaa Signal-protokollan viestien turvallisen salaamiseksi käyttäjilleen. Suojattu viestintä tunnetaan Skype-alustalla nimellä “Yksityiset keskustelut”. Signaalin kehittäjät ovat kommentoineet:

"Tavoitteenamme on tehdä yksityisestä viestinnästä yksinkertaista ja yleistä. Satojen miljoonien aktiivisten käyttäjien kanssa Skype on yksi maailman suosituimmista sovelluksista, ja olemme innoissamme siitä, että Skypen yksityiset keskustelut antavat yhä useammille käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää signaaliprotokollan vahvoja salausominaisuuksia turvallisen viestinnän kannalta. "

Kritisoitu menneisyydessä

Skypen ensimmäisen käyttöönoton jälkeen kriitikot ovat usein valittaneet sen omistamaan algoritmiin liittyvästä salaisuudesta. Skypen vertaisarkkitehtuurin ja salaustekniikan suljetun lähteen luonne tarkoittaa, että kolmas osapuoli ei ole koskaan tutkinut sitä. Tämä tarkoittaa, että koskaan ei ole todistettu, että takaovia ei olisi, joita voitaisiin käyttää kirjeenvaihtoon.

Tietojen puute salauksen toteuttamisesta Skype-alustalla - samoin kuin puutteelliset tiedot suojausominaisuuksista ja toteutuksista - jättävät useimmat tietoturva-asiantuntijat kylmäksi. Onneksi nuo päivät ovat nyt ohi. Uusin Skypen esikatselu tukee Moxie Marlinspike's Open Whisper Systemsin suunnittelemaa signaaliprotokollaa.

Signaaliprotokollaa tukee Edward Snowden, jota on aiemmin lainattu sanoneen “käytä mitä tahansa Open Whisper Systems”. Sitä kannattaa myös Oscar-voittaja-toimittaja Laura Poitras, joka tuottaa palkitun Citizenfour-elokuvan:

”Signaali on skaalautuvin salausväline. Se on ilmainen ja vertaisarvioitu. Kannustan ihmisiä käyttämään sitä joka päivä. ”

Citizenfour-kuva

Suosituin pöytäkirja

Kuten näette, signaaliin luotetaan - mikä syy sen korkealle käyttöasteelle viestipalveluissa. Se on tällä hetkellä protokolla, jota käytetään salatussa viestinnässä Whatsappissa, Facebook Messengerissä, Google Allos ja Open Whisperin omassa viestimessä. Tätä Microsoftin on sanottava päätöksestään toteuttaa Signal-protokolla:

”Tiedämme, että lisäsuojaus on tärkeä, kun jaat arkaluontoisia tietoja Skypen kautta, joten olemme ilo ilmoittaa esikatselusta salattuihin yksityisiin keskusteluihin, jotka ovat nyt saatavana Skypen sisäpiiriin..

”Yksityisissä keskusteluissa sinulla voi olla salattuja Skype-äänipuheluita päästä päähän ja lähettää tekstiviestejä tai tiedostoja, kuten kuvia, ääntä tai videoita, käyttämällä Open Whisper Systemsin alan standardin mukaista signaaliprotokollaa. Keskustelujen sisältö piilotetaan chat-luetteloon sekä ilmoituksiin, jotta jakamasi tiedot pysyvät yksityisinä. "

Whatsapp-salaus

Yksityinen ja turvallinen?

Yksityinen keskustelu -ominaisuuden avulla Skype-käyttäjät voivat tehdä yksityisiä tekstiviestejä, äänipuheluita ja tiedostojen siirtoja käyttämällä päästä päähän -salausta, jota kolmansien osapuolien uskotaan pääsevän käyttämättä. Tämä ei sisällä pääsyä Microsoftilta, Signal / Open Whisperiltä ja myös valtion virastoilta.

Vaikka meillä ei ole lopullista näyttöä siitä, että hallituksen tiedustelupalvelut eivät ole päässeet tuntemaan signaaliprotokollaa, meillä on paljon ylivoimaisia ​​välillisiä todisteita. Britannian hallitus kehotti viime vuoden maaliskuussa asettamaan takaovet Whatsappiin Lontoon terrori-iskun jälkeen. Syyskuussa 2017 ilmoitettiin, että Whatsapp oli kieltäytynyt tekemästä yhteistyötä Ison-Britannian hallituksen kanssa.

Gchq-signaaliprotokolla

Tämä tarkoittaa, että GCHQ - Yhdistyneen kuningaskunnan versio NSA: sta - ei kykene tunkeutumaan signaaliprotokollaan. GCHQ: n ja sen yhdysvaltalaisten CIA: n ja NSA: n välisten läheisten työsuhteiden vuoksi yleisesti ajatellaan, että signaali on läpäisemätön myös näiden turvallisuusjoukkojen keskuudessa. Ainakin teoriassa tämä tekee signaalista turvallisimman käytettävissä olevan viestintäprotokollan.

Tietenkin on mahdollista, että tiedustelupalvelut rikkovat signaaliprotokollaa käyttämällä hiljattain löydettyjä prosessorivirheitä Meltdown ja Specter. Itse asiassa on aiemmin paljastunut, että Intel on saattanut toimittaa yhdysvaltalaisille tiedustelupalveluille takaoven CPU-laiteohjelmistoonsa. Jos Meltdown ja Spectre ovat todisteita tästä, on mahdollista, että tiedustelupalvelut (ja ehkä jopa verkkorikolliset) olisivat voineet hakkeroida väliaikaisesti muistiin tallennettuja salausavaimia. Toistaiseksi tämä on kuitenkin vain spekulointia, eikä ole olemassa mitään erityisiä todisteita sulamisen ja hajoamisen hyödyntämisestä luonnossa.

Huolimatta tästä mahdollisesta haavoittuvuudesta (joka koskee kaikkia salausavaimia, jotka väliaikaisesti tallennetaan muistin ytimiin, joiden aiemmin uskottiin olevan turvattuja), Signal on edelleen alan johtava yksityinen sanansaattajaprotokolla. On myös syytä huomata, että mainittuja CPU-virheitä voidaan hyödyntää vain käyttämällä haittaohjelmia, jotka on onnistuneesti otettu käyttöön uhrin koneessa.

Skype-signaali

Milloin signaali on käytettävissä Skypessä?

Toistaiseksi yksityiset keskustelut ovat käytettävissä vain Skypen sisäpiirikohteissa. Skypen Universal Windows Platform -versio (suositeltu versio Windows 10: lle) ei tällä hetkellä tue Signal-protokollaa. Kaikille alustoille (Windows, Android, iOS, OS X ja Linux) työpöydän sisäpiiriläiset kuitenkin rakentavat nyt uuden ominaisuuden.

Valitettavasti Signaaliprotokollaa ei ole vielä toteutettu videopuheluihin. Hyvä uutinen on kuitenkin, että tämä saattaa muuttua jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Open Whisper Systems toteuttaa videoviestinnän protokollan onnistuneesti omistamassaan messengerissä. Tästä syystä toivotaan, että kun tämä viimeisin päivityskierros on testattu ja se on vakaa Skype-asiakasohjelmassa - videoviestit voivat myös saada päivityksen. Meidän on odotettava ja katsottava.

Vpn-lukko

Kuinka voittaa Skype-lohkot

Mielenkiintoista on, että Skype-päivityksen ajoitus on tullut samaan aikaan kuin Skypen käytön lopettaminen Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Yhdistyneet arabiemiirikunnat on vain viimeisin Skypeä estävien maiden luettelossa. Alusta on tällä hetkellä kielletty myös Kiinassa, Omanissa, Syyriassa, Turkissa, Malesiassa, Kuwaitissa, Qatarissa, Paraguayssa ja Guyanassa. Rajoitetut lohkot koskevat yhteensä noin 30 maata. Kiellon väitetään estävän ihmisiä ohittamasta säännöllistä televiestintää soittamaan ilmaisia ​​puheluita.

Kaikille, jotka haluavat poistaa Skypen suojauksen turvallisesti ja yksityisesti: VPN on paras vaihtoehto. Virtuaali yksityisen verkon avulla kuka tahansa voi teeskennellä olevansa eri maassa. Tämä antaa heidän käyttää sekä Skype-ohjelmistoja että ladata niitä ja käyttää VoIP-palvelua yksityisesti. Skypen parhaat VPN: t tarjoavat myös VPN-häiriöitä ISP-palomuurien kiertämiseksi.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Castleski / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Mustepudotus / Shutterstock.com, Gil C / Shutterstock.com, I AM NIKOM / Shutterstock.com, Alexander Yakimov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me