Smart TV: n tietosuojadilema

Consumer Reports (CR) julkaisi uuden tutkimuksen, joka paljastaa markkinoilla olevien suosittujen älytelevisioiden tunkeutumisen. Yksityiskohtainen tutkimus - joka paljastaa myös useiden suosittujen älytelevisioiden haavoittuvuuden hakkerointiin - tehtiin yhteistyössä Disconnectin insinöörien ja Ranking Digital Rights -yritysten kanssa. Raportti osoittaa, että kuluttajia on höllennetty hyväksymään kohtuuttoman määrän snoopia kotonaan.

Yhdysvalloissa 69 prosentilla vuonna 2017 toimitetuista televisioista oli Internet-yhteys. Valitettavasti tähän yhteyteen liittyy joitain erittäin yksityisyyteen liittyviä seurauksia. Älytelevisiot tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden suoratoistaa sisältöä suosituilla sovelluksilla, kuten Netflix ja Hulu. Niiden avulla kuluttajat voivat myös etsiä sisältöä nopeasti äänikomentojen avulla.

Valitettavasti valmistajat käyttävät tätä lisättyä toimintoa rautatieliikenteen kuluttajiin hyväksymään erittäin tunkeutuvat luvat. Markkinatutkimusyhtiön IHS Markitin mukaan 82 miljoonaa älytelevisiota on jo suorittanut tiensä Yhdysvaltain kodeihin. Äskettäin julkaistussa raportissa korostetaan, että todennäköisesti melkein kaikki 82 miljoonaa näistä kodeista on hyväksynyt ainakin joitain tunkeutuvia lupia.

FTC-määräykset

Smart TV -valmistaja Vizio sai vuonna 2017 sakkoja tietojen keräämisestä ilman ensin luvan saamista kuluttajilta. Vizio pyydettiin pikseliskannauksella ja muilla menetelmillä selvittääkseen, mitä televisio-ohjelmia, elokuvia ja mainoksia katsojat olivat katsoneet. Liittovaltion kauppakomission (FTC) mukaan Vizio oli kerännyt "jopa 100 miljardia datapistettä päivässä miljoonista televisioista". Vizio oli sitten myynyt kyseisiä tietoja kolmansien osapuolien mainostajille siistisen voiton vuoksi..

Vizio pakotettiin selvittämään liittovaltion kauppakomission kanssa 1,5 miljoonaa dollaria ja New Jerseyn osavaltion kanssa 2,2 miljoonaa dollaria. Siitä lähtien liittovaltion kauppakomissio on tehnyt selväksi, että kaikkien älytelevisioiden on saatava käyttäjien lupa ennen kuin he hakevat heille tietoja myytäväksi kolmansille osapuolille. Voisi toivoa, että tämä asetusmuutos oli parantanut huomattavasti Yhdysvaltain kuluttajien yksityisyyttä, mutta todellisuus on hyvin erilainen.

Dilemma

Kuvittele skenaario, olet juuri ostanut Smart TV: n ja alat käynnistää sen ja suorittaa asennusprosessin. Kun olet vihjattuna digitaaliseen yksityisyyteen, ajattelet itsellesi:

"Ei helvetissä! En minä! Aion olla erityisen varovainen enkä hyväksy mitään drakonista tarkkailua (lisää valmistajan nimi tähän). Televisioni - säännöt ”

Tämä on täysin oikeudenmukainen oletus. Loppujen lopuksi Yhdysvaltain laissa säädetään kiistattomasti, että kuluttajien on annettava lupa ennen tietojen keräämistä. Valitettavasti käytännössä sellaiset ajatukset osoittautuvat fantasiaksi. CR-tutkimus osoittaa, että ihmiset yksinkertaisesti eivät saa vapaata tahtoa luopua yritysvalvonnasta, jos he haluavat Internet-yhteyden.

Cr Smart Tv

Kuluttajaraportit

Tutkimuksen suorittamiseksi CR osti viisi älytelevisiota säännöllisiltä jälleenmyyjiltä. Samsung UN49MU8000 ja LG 49UJ7700 toimivat kumpikin räätälöityissä käyttöjärjestelmissä. Kolme muuta (TCL 55P605, Sony XBR-49X800E, Vizio P55-E1 SmartCast TV) hyödyntävät kolmannen osapuolen ohjelmistoja (Roku, Android TV ja Chromecast).

CR totesi, että voidakseen tosiasiallisesti käyttää näiden televisioiden tarjoamia Internet-yhteyksiä heidän oli hyväksyttävä ainakin jotkut tunkeutuvat luvat. Tämän tekemättä jättäminen menetti kokonaan ominaisuudet, joita kuluttaja oli ostanut television:

”Huomasimme, että ole aina helppoa ymmärtää mitä suosit, kun jatkat asennusprosessia. Ja jos hylkäät käyttöoikeudet, voit menettää yllättävän määrän toimintoja. Itse asiassa yksi televisio vaatii, että hyväksyt laajan tietosuojakäytännön asennuksen aikana, ennen kuin voit käyttää perustoiminnallisimpia Internet-vapaita toimintoja, kuten television katselemista antennilla. "

Tutkimuksessa todettiin, että vaikka käyttäjät kieltäytyisivätkin vain automaattisesta sisällön tunnistuksesta (ACR) estääkseen televisiota keräämästä tietoja katselutavoistaan, silti vedottiin yksityisyyden suojaperiaatteisiin, joissa pyydettiin ”oikeutta kerätä tietoja sijainnistasi, mitkä streaming-sovellukset napsauta, ja enemmän.

Pahinta: Sonyn älytelevisiossa oli "kaikki tai ei mitään tietosuojakäytäntöä" että kuluttajien oli hyväksyttävä edes kaikkein perustoimintojen käyttäminen (kuten television käyttäminen ilman Internet-yhteyttä ja vanhanaikainen antenni).

Älykäs TV-ongelma

Toimintahäiriöt

Vaikuttaa kohtuulliselta olettaa, että on epätodennäköistä, että kuluttajat olisivat maksaneet Internet-yhteydellä varustetuista televisioista vain jättääkseen tämän yhteyden pois asennusprosessin lupavaiheessa. CR-raportti osoittaa, että valmistajat pakottavat määrätietoisesti yritysvalvonnan kuluttajiin.

Määräykset eivät toimi, ja FTC: n on tarkistettava tämä ongelma pikaisesti. Todisteet todistavat, että ei riitä, että määrätään, että kuluttajilta pyydetään lupaa, FTC: n on myös astuttava sisään ja varmistettava, että kuluttajat voivat käyttää ostamiaan televisioita - vaikka he eivät haluakin olla snoopia..

Lisäksi tämä ongelma on maailmanlaajuinen. Älytelevisioiden osuus valtaosasta markkinoilla olevista televisioista oli vuonna 2017. Vuonna 2018 tämän suuntauksen on tarkoitus kiteytyä - melkein mitään Internet-vapaita malleja ei enää myydä. Tämä tarkoittaa, että yritykset saavat väistämättä jalansijan yhä useammissa kodeissa ympäri maailmaa.

Mitä kuluttajat voivat tehdä??

Jos sinulla on jo älykäs televisio ja et ollut tajunnut, että hyväksymät oikeudet loukkaavat yksityisyyttäsi, voit aloittaa uudelleen tekemällä tehdasasetusten palautuksen. Tämän avulla voit käydä läpi asennusprosessin uudelleen, luopua ACR: stä ja päästä parhaaseen käytettävissä olevaan tietosuojakäytäntöön. Valitettavasti on todennäköistä, että joudut hyväksymään joitain tunkeutuvia asetuksia.

Jos asetat televisiota ensimmäistä kertaa, muista poistaa ACR, joka on invasiivisin asetus. Ainoa toinen vaihtoehtosi on irrottaa televisio WiFi: stä, mutta Internet-yhteys häviää. Television yhdistämättä jättäminen Internetiin tarkoittaa, että voit hyväksyä kaikki tunkeutuvat ominaisuudet, koska valmistaja ei voi torjua sinua ilman Internet-yhteyttä.

Yksi tapa estää älytelevisioiden valmistajia antamasta IP-osoitteitasi muille yrityksille on virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) käyttö. VPN on online-palvelu, jonka avulla ihmiset voivat piilottaa IP-osoitteensa (sijaintinsa). Vaikka television valmistaja tietää, kuka olet, on silti viisasta piilottaa IP-osoitteesi. Tämä tarkoittaa, että kun TV-valmistaja myy mainostajille tietojasi, ne eivät liity oikeaan IP-osoitteeseesi. Smart TV: n VPN antaa tietysti myös estää ylimääräisen sisällön massan käytön, mikä on myös plus!

Viimeiseksi on syytä huomata, että saattaa olla parempi valita älykkäiden ominaisuuksien hankkiminen käyttämällä vähemmän yksityisyyttä loukkaavia laitteita, kuten Chromecast tai Amazon Fire TV -keppi. Molemmat laitteet ovat vähemmän invasiivisia kuin älytelevisio, koska ne voivat seurata vain tiettyjä asioita, joita katsot, kun niitä käytetään (kaiken sijaan).

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Scanrail1 / shutterstock.com, Asier Romero / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me