Taistelu verkon neutraaliudesta – Liity nettoneutraalisuuden taisteluun 27. helmikuuta!

Kuten suurin osa lukijoistamme todennäköisesti tietää jo nyt, Federal Communications Commission (FCC) lopetti verkon neutraliteetin käytännössä Yhdysvalloissa joulukuussa.


Internetvapauden palauttamislaki korvaa vahvat verkon puolueettomuutta koskevat lait "kevyellä, markkinalähtöisillä" säännöillä, joita säätelee hampaaton liittovaltion kauppakomissio (FTC). FCC teki tämän huolimatta siitä, että melkein kukaan ei halua sitä.

Vanhat verkon puolueettomuussäännöt tarjosivat elintärkeän suojan kaikille Internetin kuluttajille suurten Internet-palveluntarjoajien, jotka ovat ainoat hyötyneet muutoksista, kilpailevalta ahneudelta..

Ei siis ole yllättävää, että julkinen paheksunta ja vastustus FCC: n päätöstä kohtaan on ollut kovaa. Erityisesti joukko valtioita, jotka ilmoittivat jatkavansa verkon neutraliteettisääntöjen täytäntöönpanoa FCC: n päätöksen vastaisesti.

Kalifornia, New York ja New Jersey ovat kaikki ilmoittaneet, että Internet-palveluntarjoajien on noudatettava tiukkoja verkon neutraliteettisääntöjä. Tämän lisäksi 22 valtiota vetoaa FCC: hen asiasta.

Kongressin tarkistuslaki

Fight for the Future (FFTF) on ruohonjuuritason digitaalisten oikeuksien puolustamisryhmä, joka on ollut eturintamassa vastustuskyvylle FFC: lle ja sen hyökkäykselle verkon puolueettomuudelle. Ja se on osunut uuteen hyökkäyslinjaan ...

"Kongressin tarkistuslaki (CRA) ... valtuuttaa kongressin tarkistamaan nopeutetun lainsäädäntöprosessin avulla uudet valtion virastojen antamat liittovaltion määräykset ja syrjäyttämään yhteisen päätöslauselman."

Toisin sanoen se antaa kongressissa valituille virkamiehille mahdollisuuden kumota liittovaltion virastojen, kuten FCC: n, päätökset.

”Luottoluokituslaitos kääntäisi puhtaasti FCC: n 14. joulukuuta tekemän päätöksen ja palauttaisi aiemmat verkon puolueettomuussäännöt, joita ei olisi koskaan pitänyt kumota. Facebook, Twitter ja Google sanoivat kaikki tukevansa CRA: n pyrkimyksiä lausunnossa senaattorille Markeyn kukkulalla. Sen lisäksi, että se on selkein polku sääntöjen palauttamiseen, sillä on myös ratkaiseva rooli huonojen Internet-palveluntarjoajien tukeman lainsäädännön torjumisessa, josta on tullut aloittamaton luottoluokituslaitoksen takana olevan vauhdin ansiosta. "

27. helmikuuta - toimintapäivä!

Fight for the Futures sanoo, että sillä on jo 50 senaattoria sitoutuneena tukemaan luottoluokituslaitosten käyttöä FCC: n verkon neutraalimäärän kumoamiseksi. Jotta päätöslauselma voidaan antaa senaatissa, tarvitaan vain yksi ääni!

Jos CRA läpäisee senaatin, se aiheuttaa valtavan määrän poliittista painostusta parlamentille, joka on hyvin tietoinen siitä, kuinka epäsuosittu FCC: n räikeä kronismi on äänestäjien kanssa.

Luottoluokituslaitoksen saaminen talon kautta ei kuitenkaan ole helppoa. Tarvitaan yksinkertainen enemmistö (218 ääntä), mikä vaatii voittamisen yli 20 parlamentin edustajalle. Kuten Pierce Stanley FFTF: stä kertoi,

"Se on vakava taistelu ylämäkeen, mutta se on toteutettavissa."

Tärkeintä on tällä hetkellä, että se on uusi taistelu toista päivää varten. Ensimmäinen asia on saada CRA senaatin kautta, mikä tarkoittaa yhden tai useamman republikaanisen senaattorin tuomista alukselle. FFTF vaatii nyt painostusta 27. helmikuuta saadakseen viimeisen äänestyksen.

mitä voin torjua verkon neutraalisuudesta?

Yhdysvaltojen kansalaiset, jotka haluavat auttaa saamaan luottoluokituslaitoksen senaatin kautta, voivat siirtää puhelut ja sähköpostit kongressille osana koordinoitua toimintaa muiden yritysten ja julkisten sidosryhmien kanssa 27. helmikuuta 2018.

Liity mukaan liittymällä FFTF: n järjestämään Battle for the Net -kampanjaan. Muista - vain yksi ääni tarvitaan sen kuljettamiseen senaatissa!

Verkon neutraalisuus - pohjamaali

Vain siinä tapauksessa, että olet asunut Marsilla viime kuukausina, verkon neutraliteetti on ajatus, että Internet-palveluntarjoajat ja hallitukset kohtelevat kaikkea Internet-liikennettä tasa-arvoisesti. Se tarkoittaa, että "käyttäjää, sisältöä, sivustoa, alustaa, sovellusta, liitetyn laitteen tyyppiä ja viestintätapoja ei eroteta tai veloiteta eri tavalla".

Se on innovoinnin ja ilmaisen ilmaisun kulmakivi Internetissä. Ilman verkon neutraalisuutta Internet ei yksinkertaisesti olisi ollut menestys. Ilman verkon neutraalisuutta:

Internet-palveluntarjoajat voivat syrjiä kilpailevia palveluita

Esimerkiksi kurottamalla (tai jopa estämällä) sisällöntuottajia, kuten Netflix, Facebook ja Google, antamalla asiakkaille rajoittamaton, etusijalle pääsy omiin palveluihin.

Tämä tapahtuu jo. Verizon vapauttaa Go90-palvelun asiakkaidensa AT-suunnitelmista&T tekee saman omalle DirecTV Now Now -suoratoistossaan, ja T-Mobile on tehnyt sopimuksia sisällöntuottajien kanssa, jotta asiakkaat voivat ohittaa sen tavanomaiset tietorajoitukset..

Innovaatio on hienostunut

Netflixillä, Facebookilla ja Googlella on todennäköisesti varaa maksaa Internet-palveluntarjoajille lisääntyneestä kaistanleveydestä palveluilleen. Aloittavat yritykset eivät kuitenkaan pysty tähän. Tämä jättää pienet, innovatiiviset yritykset käytännössä kuolleiksi veteen, samalla kun vahvistetaan monopolistista kuristusta, joka isoilla, vakiintuneilla yrityksillä on Internetissä.

Internet pirstaloituu kahteen tai useampaan "tasoon"

Heikommassa asemassa oleville asiakkaille kohdistetaan erityiset ”kaapelityyppiset” Internet-paketit, jotka tarjoavat pääsyn vain valittuihin palveluihin. Rajoittamaton pääsy Internetiin annetaan vain niille, joilla on varaa maksaa siitä. Tämä syventää digitaalista kuilua ja johtaa lisääntyneeseen taloudelliseen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen.

Mikään ei estä Internet-palveluntarjoajia polttamasta tai jopa täysin sensuroimasta sisältöä poliittisista, sosiaalisista tai uskonnollisista syistä. Toisin sanoen, iso raha saa sallia ajaa karkeasti tavallisten ihmisten etuja.

johtopäätös

Verkon neutraalisuus on elintärkeää vapaalle ja tasa-arvoiselle internetille, joten taistelu verkon puolueettomuudesta on taistelu yhä digitaalisemman yhteiskunnan sielulle..

Haluammeko elää maailmassa, jossa pääsy kaikkein transformoivimpaan ihmiskunnan käytettävissä olevaan tekniikkaan, koska ainakin painotalon keksintö on suljettu puutarha, jonka portinvartijat ovat suuria ahneuteen ja omaan etuun omistautuneita yrityksiä?

Jos ei, liity taisteluun verkon puolueettomuudesta alkaen FFTF: n toimintapäivästä 27. helmikuuta.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me