Uuden tutkimuksen mukaan Facebookin arvo on 1000 dollaria vuodessa käyttäjille

Äskettäinen PLOS ONE -tutkimus viittaa siihen, että keskimääräinen Facebook-käyttäjä vaatisi yli 1000 dollaria korvausta korvatakseen tilinsä käytöstä poistamisen vuodeksi.

Tulokset ovat kuumia viime vuoden paljon julkistetun Cambridge Analytica -skandaalin ja New York Timesin kirotun raportin kantapäässä. NYT-raportti paljasti, kuinka sosiaalisen median jättiläinen jakoi ennennäkemättömän määrän käyttäjätietoja kumppaniyritysten kanssa. Vaikuttaa siltä, ​​että kaikesta tästä huolimatta Facebook-käyttäjät kokevat edelleen, että alustan hyödyt ja mukavuus ovat suuremmat kuin mahdolliset tietoturva- ja digitaalisen yksityisyyden riskit.

Tutkimusta suorittaneet tutkijat, mukaan lukien useat taloustieteilijät ja sosiaalisen median tutkija, rahoitettiin Kenyonin yliopiston ja Michiganin osavaltion yliopiston apurahoilla. Tutkimuksen ensisijaisena tavoitteena oli selvittää, mitä arvoa sosiaalisella mediapalvelulla on kuluttajille ottaen huomioon, että palvelua tarjotaan ilmaiseksi. Tutkijat järjestivät sarjan huutokauppoja, joissa osallistujille tarjottiin taloudellista korvausta Facebook-tilien käytöstä poistamisesta yhdestä päivästä vuoteen..

Yksi tutkimuksen kirjoittajista, Jay Corrigan, selitti tutkijoiden ajattelua lehdistötiedotteessa: ”Tiedämme, että ihmisten on saatava Facebookista valtava arvo tai he eivät viettäisi miljoonia tunteja sivustolla päivittäin. Haasteena on, kuinka saada dollariarvo palveluun, josta ihmiset eivät maksa. "

Tutkijoiden perustamat kolme huutokauppaa keskittyivät kahteen otokseen Länsi-yliopistojen korkeakouluopiskelijoista, yhteen otokseen osallistujista yleisestä yhteisöstä ja yhteen online-otokseen. Tutkijoiden mukaan yhden otoksen opiskelijoiden osallistujien keskimääräinen tarjous oli yli 2 000 dollaria Facebookin deaktivoimiseksi vuodeksi, kun taas yhteisön näytteen keskimääräinen tarjous oli hiukan yli 1000 dollaria vuodeksi ilman Facebookia.

Nämä havainnot ovat varmasti kertomalla, ja osoittavat, että käyttäjät arvostavat sosiaalista mediakokemustaan ​​suuresti, jopa skandaalin ja vakavien henkilökohtaista yksityisyyttä koskevien huolenaiheiden edessä. Corrigan totesi CNBC: lle osoittamassaan kommentissa, että Facebook on: "niin hauskaa ja niin hyödyllistä, että [he ovat valmiita] sivuuttamaan yksityisyyttä koskevat huolenaiheensa."

Tutkimuksessa jaettiin joitain uskomattomia tilastoja, jotka osoittavat, kuinka suosittu sosiaalisen median sivusto on ja kuinka juurtunut palvelu on käyttäjien jokapäiväiseen elämään: ”Jos Facebook olisi maa, se olisi maailman suurin väestömäärältään yli 2,20. miljardi kuukausittain aktiivista käyttäjää, joista 1,45 miljardia on päivittäin aktiivisia ja viettävät keskimäärin 50 minuuttia päivässä Facebookin omistamissa alustoissa (esim. Facebook, Messenger, Instagram). Tämä tarkoittaa, että sen käyttäjät käyttävät yhdessä yli 100 000 vuotta Facebookissa päivittäin. ”

"Huolimatta merkityksellisyyden menetyksestä, joka johtuu käyttäjien henkilökohtaisten viestien vähentymisestä, teini-ikäisten ja nuorten aikuisten kiinnostuksen vähentymisestä adoptiota ja käyttöä varten, väitteistä sen sisällön mahdollisesta manipuloinnista poliittisiin tarkoituksiin ja vuodoista, jotka kyseenalaistavat yrityksen käsittelyn yksityisten käyttäjätietojen kanssa, Facebook on edelleen maailman suosituin sosiaalisen verkostoitumisen sivusto ja kolmanneksi käydyin sivusto Internetissä Googlen ja YouTuben jälkeen. ”

Se viittaa siihen, että Facebookista on tullut niin voimakas läsnäolo ihmisten elämässä, että monet ovat halukkaita unohtamaan sosiaalisen verkoston väitetyn käyttäjän tietojen väärinkäytön sen havaittujen etujen hyväksi. Tutkimuksessa todetaan, että ”Tietojen yksityisyyttä koskevat huolet, kuten Cambridge Analytican väitetty käyttäjien yksityisten tietojen ongelmallisesta käsittelystä, jonka uskotaan olevan käytetty vaikuttamaan Yhdysvaltain 2016 presidentinvaaliin 2016, vain korostavat arvoa, jonka Facebookin käyttäjien on johdettava palvelusta . Huolimatta Cambridge Analytica -lehden maaliskuun puolivälissä 2018 tapahtuneesta paljastuksesta, Facebook lisäsi 70 miljoonaa käyttäjää vuoden 2017 lopun ja 31. maaliskuuta 2018 välisenä aikana. Tämä tarkoittaa, että arvot, jotka käyttäjät saavat sosiaalisesta verkosta enemmän kuin kompensoivat yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. ”

Tämä ei välttämättä tarkoita, että Facebook-käyttäjät ovat tietämättömiä yksityisyyden suojaan liittyvistä huolenaiheista, eikä se tarkoita, että käyttäjien ei tulisi olla valppaita henkilökohtaisesta yksityisyydestään sivustoa käyttäessään. Se osoittaa yksinkertaisesti, että käyttäjät kokevat tietyn määrän Facebook-kokemuksestaan ​​arvon, joka ylittää kaikki alustan käyttöön liittyvät yksityisyyden riskit.

Vaikka tutkimuksen tulokset ovat silmiä avautuvia, ne eivät ole yllättäviä. Sosiaalinen verkosto on onnistuneesti sulautunut olennaiseksi osaksi miljardien ihmisten jokapäiväistä elämää. Facebookin ja sen muiden muiden alustojen ulottuvuus on monoliittinen, ja yhä järkyttämättömämpi johtuen yrityksen käsittelemien valtavien henkilötietojen määrästä.

Facebook-käyttäjien, jotka ovat huolissaan henkilökohtaisesta yksityisyydestään Internetissä, tulisi harkita VPN: n käyttöä verkkotietojensa suojaamiseen. Nykyisten markkinoiden parhaimmat VPN: t voivat auttaa käyttäjiä salaamaan online-viestintänsä ja turvaamaan henkilökohtaisen yksityisyytensä käyttäessäsi Facebookia tai tekemällä jotain muuta Internetissä.

Jos tämä tarina on saanut sinut harkitsemaan omaa online-tietoturvasi, miksi et katsomaan lisätietoja parhaalta VPN-palvelusivultamme.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me