Venäjä kieltää Telegram Messengerin

Venäjän tuomioistuin on kieltänyt suositun viestisovelluksen Telegramin väittäessään, että terroristit käyttävät sitä laajalti. Muutto seuraa liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) vaatimuksia, että Telegram luovuttaa salausavaimensa salaiselle KGB-seuraajalle.

Telegramin perustaja ja toimitusjohtaja Pavel Durov on venäläinen maanpakolainen, joka pakeni maasta vuonna 2014 sen jälkeen kun sosiaalisen verkottumisensa yritys VKontakte (VK) kieltäytyi julkisesti luovuttamasta Ukrainan mielenosoittajien tietoja Venäjän turvallisuusvirastoille ja kieltäytyi estämästä oppositioaktivistia Aleksei Navalnyn sivu VK: llä.

Ehkäpä yllättävää, Durovin vastaus FSB: n vaatimuksiin oli uhkaavaa:

"Telegramilla meillä on ylellisyyttä olla välittämättä tulovirroista tai mainosten myynnistä. Yksityisyyttä ei ole myytävänä, eikä ihmisoikeuksia pidä vaarantaa pelon tai ahneuden vuoksi."

Mikä on Telegram?

Telegram on messenger-sovellus, jota käyttää noin 200 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa, ja Venäjällä 9,5 miljoonaa käyttäjää. Suuri osa sen suosiosta perustuu kansan käsitykseen, että se on erittäin turvallinen ja yksityinen, käsityksen, joka itsessään perustuu Telegramin tunnetuksi työkaluna, jota ISIL laajasti käyttää.

Kuten käsittelen alla, tämä yksityisyyden ja turvallisuuden maine on suuresti ansaitsematon. Salakirjoittajat ja yksityisyyden suojaamisen asiantuntijat eivät pidä sähkettä korkeana.

Kielto

Perjantaina 19. huhtikuuta Moskovan tuomioistuin valtuutti Venäjän viestintä- ja teknologiavartiolaitoksen Roskomnadzorin estämään pääsyn Telegram-verkkoon. Telegramin lakimiehet eivät osallistuneet protestiksi 18 minuutin kuulemistilaisuuteen.

Päätös seuraa Telegramin viime kuussa tapahtuneen oikeusjutun romahtamista FSB: n salausavauksia koskevia vaatimuksia vastaan. Telegram vaati toistuvasti, että se ei pysty täyttämään tätä vaatimusta, koska sellaisia ​​avaimia ei ole. Se väittää, että jokaisesta käyttäjästä neuvotellaan uusista avaimista jokaisessa istunnossa ja ettei pääavainta ole olemassa, jonka se voisi luovuttaa, vaikka se haluaisi.

Telegram ei ole niin turvallinen!

Tässä Telegram ei ole täysin rehellinen. Ainutlaatuiset uudet avaimet todellakin luodaan, kun käytetään Telegramin Secret Chat -vaihtoehtoa. Tämä käyttää päästä päähän (e2e) -salausta yksityisten ja suojattujen keskustelujen mahdollistamiseksi.

Se tarkoittaa, että kaikki viestit salataan lähettäjän laitteella, kun hän ottaa käyttöön salaisen keskustelun. Viestit voidaan salata ja lukea vain aiotun vastaanottajan laitteella.

Valitettavasti Secret Chat ei ole oletusarvoisesti käytössä. Tämä tarkoittaa, että Telegram voi itse asiassa päästä useimpiin säännöllisiin keskusteluihin mater-salausavaimilla!

Myös kryptografiatutkija on kritisoinut Telegramin omaa epästandardia MTProto -salausprotokollaa, ja sen käyttäminen suljetun lähdekoodin binaaribloboissa muuten avoimessa lähdekoodissa on herättänyt kritiikkiä.

Tai toisin sanoen, jos yksityisyys ja turvallisuus ovat tärkeimmät syyt käyttää Telegramia, ojota se ja käytä sen sijaan Signaalia!

Kiellon voittaminen

Durov on todennut, että Telegram käyttää "sisäänrakennetut järjestelmät ”, jotka auttavat kiellon voittamisessa. Tällä tarkoitetaan hänellä varmasti, että se käyttää Amazon Web Services (AWS) - ja Google Compute Engine (GCE) pilvipalveluverkkoja..

Mutta hän sanoi myös, että VPN: n käyttö on ainoa tapa taata täysi pääsy Telegramiin. Ja näyttää siltä, ​​että venäläiset pitävät häntä sanallaan. Kiellon jälkeen liikenne viidelle parhaalle venäläiselle VPN-sivulle on lisääntynyt lähes 800%!

Miksi VPN: n käyttö ylittää kiellon

VPN: n avulla voit ylittää kiellon, koska se piilottaa sen, että muodostat yhteyden Telegram-verkkoon Internet- ja / tai matkapuhelinoperaattoriltasi (ja siten Roskomnadzor).

He eivät voi nähdä tietojasi, koska se on VPN: n salaamaa tietoturvaa. He eivät voi nähdä, että muodostat yhteyden Telegram-verkkoon, koska kaikki yhteydet reititetään VPN-palvelimen kautta, joka piilottaa mitä Internetissä on..

Apulaisviestintäministeri Aleksei Volin on hiljaisesti tunnustanut, että Venäjä voi tehdä vain vähän estääkseen VPN: tä käyttäviä Telegram-käyttäjiä pääsemään palveluun:

"Monet Telegramin käyttäjät ovat jo ottaneet käyttöön erilaisia ​​lähettiläitä, ja ne, jotka haluavat pysyä tuotteen kanssa, tietävät monia tapoja kiertää kieltä ja jatkaa tottuneiden palvelujen käyttöä."

Lisätietoja VPN: n toiminnasta ja siitä, miten se voi kiertää Venäjän Telegram-kiellon, saat aloittelijoille tarkoitetusta VPN: stä - mitä sinun on tiedettävä.

Jopa Kreml käyttää VPN-verkkoja lyödäkseen omaa sähkekieltä!

Sitä, jota voidaan kuvata vain kafkaeskisena tapahtumien käännöksenä, näyttää siltä, ​​että Kreml itse käyttää VPN: ää päästäkseen Telegramiin! Tämä johtuu siitä, että Venäjän hallitus luottaa Telegramiin kommunikoidakseen lehdistön kanssa ja järjestääkseen tapaamisia presidentti Putinin tiedottajan kanssa. Mikä tekee kiellosta sille melko hankalan!

Reutersin mukaan se kysyi Venäjän hallituksessa olevalta henkilöltä, "joka pyysi, ettei henkilöä tunnisteta aiheen herkkyyden vuoksi", kuinka se toimisi ilman Telegram-ohjelmaa. Vastaus oli kuvakaappaus hänen matkapuhelimestaan, jossa VPN-sovellus oli avoinna.

johtopäätös

Venäjän Telegram-kielto on tärkeä, koska se osoittaa Venäjän hallituksen kasvavan halua poliisivoida Internetiä ja vakoilla tai sensuroida sitä, mitä ihmiset saavat verkkoon. Lyhyellä aikavälillä se on kuitenkin hiukan enemmän kuin ele, koska yksinkertaisesti VPN: n avulla venäläiset voivat edelleen päästä Telegramiin esteettä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me