Verkon neutraalisuus on virallisesti kuollut. LEPÄÄ RAUHASSA

Federal Communications Commission (FCC) kumosi joulukuussa 2017 Yhdysvaltojen verkon neutraliteettisäännöt. Muutokset tulivat voimaan ilman minkäänlaista parlamentin haastetta maanantaina 11. kesäkuuta 2018


Sensaatin 16. toukokuuta pidetyn äänestyksen jälkeen FCC: n päätöksen kääntämiseksi monet toivoivat parlamentin seuraavan esimerkkiä ja puuttumaan asiaan tämän Internetin perustavanlaatuisimman ja perustavanlaatuisimman vuokralaisen pelastamiseksi. Sellaiset toiveet olivat kuitenkin aina toiveaikoja.

Vain kolme demokraattisen ryhmän jäseneksi liittyvää republikaanien senaattoria riitti senaatin äänestämiseen verkon puolueettomuuden puolesta. Parlamentissa republikaanit nauttivat kuitenkin 235–193-edusta.

Seurauksena on, että talon puhuja Paul Ryan kieltäytyi ajoittamasta äänestystä aiheesta. Teoriassa äänestys olisi voinut pakottaa, jos enemmistö edustajista olisi allekirjoittanut vastuuvapauden myöntämistä koskevan vetoomuksen. Mutta tietenkin republikaanien hallitsemassa talossa tällaista enemmistöä ei ollut. Ja vaikka vastuuvapauden myöntämistä koskeva vetoomus olisi allekirjoitettu, varsinaisen äänestyksen menettäminen oli ennakoitu päätelmä.

Rip Net -neutraalisuus

Joten mitä nyt?

Vaikka taistelu verkon puolueettomuudesta on virallisesti kumottu, se ei ole vielä päättynyt. Todellakin, jatkuvaan toivoon on monia syitä.

Verkon neutraalisuuden kumoaminen on erittäin epäsuosittu

Todennäköisesti suurin syy on, että FCC: n kumoaminen on hyvin ristiriidassa useimpien amerikkalaisten toiveiden kanssa. Tuoreen tutkimuksen mukaan 60 prosenttia rekisteröityneistä äänestäjistä (mukaan lukien 63 prosenttia republikaaneista) kannattaa verkon neutraalisuutta. Aikaisemman tutkimuksen mukaan 83 prosenttia vastaajista vastusti verkon puolueettomuuden kumoamista, mukaan lukien 75 prosenttia republikaanien äänestäjistä.

Tämän vuoden marraskuussa pidettävät puolivälin vaalit ovat todennäköisesti kiistanalaisia, ja torjuvat republikaanien ehdokkaat ovat varmasti tietoisia siitä, että he voisivat kerätä ylimääräisiä ääniä tukemalla vahvoja verkon puolueettomuuden sääntöjä..

Huolimatta tunnetusta antipatiastaan ​​verkon puolueettomuudelle, presidentti Trump on myös arvaamaton populisti, joka ei ole edellä tekemässä käännyttä pitääkseen kannattajansa onnellisena.

Valtiot kapinoivat

Yksittäiset osavaltiot voivat ja uhmatavat liittovaltion tason FCC: n päätöstä panemalla täytäntöön valtion tason lainsäädäntöä vahvistaakseen verkon puolueettomuuden suojaukset.

Washington ja Oregon ovat jo antaneet lait, jotka vahvistavat verkon puolueettomuuden, ja Kalifornian osavaltion senaatti on antanut lakiesityksen, jolla pannaan täytäntöön erittäin vahvat verkon puolueettomuutta koskevat säännökset. Laskun odotetaan laajasti läpäisevän Kalifornian edustajakokouksen ennen kuvernööri Jerry Brownin ratifiointia.

Tämän lisäksi New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo on osoittanut vahvaa tukea verkon puolueettomuudelle, ja osavaltio harkitsee Kalifornian johtamisen seuraamista.

On syytä korostaa, että nämä eivät ole tavanomaisia ​​valtioita. Washingtonin, Kalifornian ja New Yorkin äänestäjät muodostavat 17% koko Yhdysvaltain äänestäjistä. Ja minne he johtavat, on todennäköistä, että muut seuraavat. Nykyään mahtava 21 osavaltiota haastaa FCC: n verkon neutraalisuuspäätökseen.

Oikeudelliset taistelut

Väittävät, että a "sekamelska" Eri osavaltioiden laista tulee rasittamaan Internet-palveluntarjoajia, FCC vahvisti osana kumoamismääräystänsä, että yksittäiset valtiot eivät voi antaa kumoamista peruuttavaa lainsäädäntöä. Se, että jotkut ovat niin tehneet, ja todennäköisemmin, johtaa väistämättä joukkoon oikeudellisia haasteita. Ei ole kaukana siitä, onko FCC: llä laillinen valta antaa tällainen määräys.

Lisäksi FCC: lle itsessään on jo annettu vähintään 12 oikeusjuttua sitä vastaan, ja odotettavissa on lisää haasteita.

verkon neutraalisuus

Mielenosoittajat, jotka puolustavat verkon puolueettomuutta Philadelphian kaduilla, lauantaina 13. tammikuuta 2018.

Joten mikä on pahempaa, mitä voi tapahtua?

Verkon neutraliteetti on ajatus siitä, että Internet-palveluntarjoajat ja hallitukset kohtelevat yhtäläisesti kaikkea Internet-liikennettä. Se tarkoittaa, että "käyttäjää, sisältöä, sivustoa, alustaa, sovellusta, liitetyn laitteen tyyppiä ja viestintätapoja ei eroteta tai veloiteta eri tavalla".

Se on innovoinnin ja ilmaisen ilmaisun kulmakivi Internetissä. Ilman verkon neutraalisuutta Internet ei yksinkertaisesti olisi ollut menestys. Ilman verkon neutraalisuutta:

 • Internet-palveluntarjoajat voivat syrjiä kilpailevia palveluita. Esimerkiksi kurottamalla (tai jopa estämällä) sisällöntuottajia, kuten Netflix, Facebook ja Google, antamalla asiakkaille rajoittamattoman, etusijalle pääsyn omiin palveluihinsa.
 • Innovaatio tukahdutetaan. Netflixillä, Facebookilla ja Googlella on todennäköisesti varaa maksaa Internet-palveluntarjoajille lisääntyneestä kaistanleveydestä palveluilleen. Aloittavat yritykset eivät kuitenkaan pysty tähän. Tämä jättää pienet, innovatiiviset yritykset käytännössä kuolleiksi veteen, samalla kun vahvistetaan monopolistista kuristusta, joka isoilla, vakiintuneilla yrityksillä on Internetissä.
 • Mikään ei estä Internet-palveluntarjoajia polttamasta tai jopa täysin sensuroimasta sisältöä poliittisista, sosiaalisista tai uskonnollisista syistä.
 • Internet pirstaloituu kahteen tai useampaan "tasoon". Vähemmän varakkaille asiakkaille kohdistetaan erityiset "kaapelityyliset" Internet-paketit, jotka tarjoavat pääsyn vain valittuihin palveluihin. Rajoittamaton pääsy Internetiin annetaan vain niille, joilla on varaa maksaa siitä. Tämä syventää digitaalista kuilua ja johtaa lisääntyneeseen taloudelliseen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen.

Toisin sanoen, iso raha saa sallia ajaa karkeasti tavallisten ihmisten etuja.

Internet-palveluntarjoajiin ei luoteta

FCC: n kannattajat (lähinnä Comcastin, Verizonin ja AT: n lobbaajat)&T) sanovat, että tällaiset vaatimukset ovat vain pelottavia ja että Internet-palveluntarjoajille voidaan luottaa itsesääntelyyn ja asiakkaiden etujen suojaamiseen.

Ellei muuta sanota, vapaiden markkinoiden kilpailu varmistaa hyvän käytöksen. Loppujen lopuksi, jos asiakkaat eivät pidä siitä, mitä heidän Internet-palveluntarjoajansa tekevät, he voivat yksinkertaisesti muuttaa Internet-palveluntarjoajan.

Tämä voi olla totta kaupunkialueilla, joilla Internet-asiakkailla on todellakin valinnanvaraa, mutta jätetään huomioimatta tosiasia, että suuressa osassa Amerikan maaseudun suuria Internet-palveluntarjoajia on virtuaalinen monopoli internetyhteydessä. Ilman vahvoja verkon neutraliteettisääntöjä suuret Internet-palveluntarjoajat voivat tehdä melkein mitä haluavat, ja asiakkailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin imeä se.

Ennen Obaman verkkoneutraaluuslainsäädäntöä:

 • Vuonna 2005 Pohjois-Carolina ISP Madison River Communications esti VoIP-palvelun Vonagen, koska se ei halunnut asiakkaiden pystyvän soittamaan ilmaisia ​​puheluita Internetin kautta.
 • Vuonna 2007 AT&T sensuroi Pearl Jamia sen jälkeen, kun päälaulaja Eddie Vedder kritisoi presidentti Bushia.
 • Vuosina 2007–2009 AT&T esti Applea asettamasta Skype VoIP -sovellusta App Storeen.
 • Vuonna 2009 AT&T ja Apple estävät asiakkaita myös lataamasta Google Voice -sovellusta.
 • Vuonna 2010 DSL-palveluntarjoaja Windstream Communications aloitti Google-hakupalkkiin kirjoitettujen hakutulosten uudelleenohjaamisen omaan hakukoneeseensa.
 • Vuonna 2011 matkapuhelinoperaattori MetroPCS tarjosi asiakkaille 4G-datasuunnitelman, joka estäisi kaikki streaming-palvelut, paitsi YouTube. Se esti myös kaikki VoIP-sovellukset kaikissa suunnitelmissa.
 • Vuosina 2011 - 2013 AT&T, T-Mobile ja Verizon estivät Google Walletin. Sen sijaan asiakkaat pakotettiin käyttämään lompakkosovellusta, jossa kaikki kolme Internet-palveluntarjoajaa omistavat osakkeet.
 • Vuonna 2012 AT&T esti Applen FaceTime-sovelluksen omaa kilpailevaa tuotetta varten.
 • Myös vuonna 2012 Verizon pyysi Googlea estämään jakosovellukset, joita voitaisiin käyttää kiertämään 20 dollarin jakomaksu.
 • Vuonna 2014 AT&T: n sponsoroidun tietojärjestelmän ansiosta sisällön luojat voivat ostaa tiesi AT: hen sijoitettavista tietolähteistä&T asiakkaita.
 • Samana vuonna Netflix teki sopimuksen Comcastin kanssa priorisoidakseen streaming-palveluaan muihin nähden.
 • Ja T-Mobilen Music Freedom -aloite poisti tietyt rajoitukset valituista musiikin suoratoistopalveluista.

On myös syytä muistaa, että Internet-palveluntarjoajat, jotka lobahtivat niin tiukasti verkon neutraliteetin lopettamiseksi, ovat samoja Internet-palveluntarjoajia, jotka lobbaasivat vuonna 2017 FCC: llä oikeutta myydä tai jakaa asiakkaiden yksityiskohtaista selaushistoriaa ja paikkatietoa mainostajien ja kumppaniyritysten kanssa..

Suhteellisuus | analyysi

Taistelu verkon puolueettomuudesta Yhdysvalloissa on kuollut, mutta tämä sota ei ole vielä kaukana. Jos haluat auttaa, Fight for the Future (FFTF) jatkaa tehtäväänsä painostaa taloa FCC: n päätöksen kääntämiseksi. Kaikki mitä tarvitset apua taistelussa, on saatavilla täältä.

Kuvaluotto: FutureGravestone.com: n kohteliaisuus.

Kuvahyvitys: Michael Candelori / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me