Voimmeko luottaa Match Group -kartelliin treffitietoihimme?

ProPrivacy-tutkimus paljastaa, kuinka vähän ihmiset tietävät Match-ryhmästä

 • Lähes puolet Match-ryhmän tilaajista ei ole tietoinen muista IAC: n omistamista treffialustoista
 • 61% Match.comin, Tinderin, OKCupidin, Plenty of Fishin ja Hingen tilaajista on huolissaan siitä, kuinka paljon tietoa he jakavat alustoille
 • 65% ei tiedä kuka omistaa heidän treffipalvelun

Jotta online-treffipalvelut löytäisivät tehokkaasti yhteensopivia kumppaneita, ne vaativat yhden asian - tietosi. Mitä enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja syötät käyttöympäristöihin, sitä paremmat mahdollisuudet on löytää ottelu.

Tämä näyttää olevan pieni hinta, joka maksetaan loputtomassa rakkaudenhaussa, mutta monet käyttäjät eivät ymmärrä, kuinka paljon tietoa he antavat tai kuinka nämä yritykset käyttävät tietoja, kun se on antanut sen.

Annamme näiden sivustojen ja sovellusten koettaa henkilökohtaisen elämämme kaikkia puolia. Ja kun löydämme ottelun, uskomme näihin palveluihin syvimmät salaisuutemme kommunikoidessamme muiden foorumin käyttäjien kanssa.

Mutta kuinka paljon tiedämme todella näistä online-treffipalveluista? Ja voimmeko luottaa heihin sielujemme intiimimmissä kulmissa? ProPrivacyn tutkimus osoittaa, että emme tiedä tarpeeksi.

Rakkauden monopoli

Match.comista on tullut kotitalousnimi Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. Sivusto aloitti toimintansa vuonna 1995 ja hallitsi online-treffin markkinarakoa jo yli vuosikymmenen ajan. Vaikka suurin osa amerikkalaisista on kuullut tuottavasta treffisivustosta, he saattavat olla yllättyneitä kuultuaan, että Match.com on vain yksi monista suosituista treffisivustoista, jotka omistaa emoyhtiö, InterActiveCorp (IAC)..

Erittäin suosittu Tinder on menestyvin tuotemerkki Match-ryhmän portfoliossa, mutta muita palveluita ovat OKCupid, Chemistry.com, Twoo ja BlackPeopleMeet.com. Jos et tiennyt näiden yritysten välisistä yhteyksistä, et ole yksin. ProPrivacy kysyi äskettäin 1 000 Yhdysvaltain kansalaista ja havaitsi, että 46% vastaajista ei ollut tietoinen treffipalvelujen välisestä yhteydestä.

Kaikki Match Group (IAC) -portfolion treffisovellukset ja -palvelut

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Ihana
 • Sarana
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Meetic-ryhmä
 • OkCupid
 • Aikamme
 • Ihmiset Media
 • Paljon kalaa
 • Tinder
 • twoo

Tämä tietoisuuden puute johtuu suunnittelusta. IAC on mennyt pitkälle varmistaakseen, että tuotevalikoimansa tuotemerkit pysyvät erillään. Mutta katso tarkemmin ja huomaat, että tietosi kulkevat vapaasti kaikkien IAC-salkun tuotemerkkien välillä.

IAC sanoo, että tämä tiedonjakopolitiikka palvelee useita tarkoituksia, mukaan lukien ”mahdollisuuksien parantaminen mahdollisuutesi luoda merkittäviä yhteyksiä toisiin” tai hyötyä “alustojen välisistä toiminnoista”, mutta onko Match-ryhmän politiikoissa piilotettuja vaaroja?

 • Paljon kalaa
 • OkCupid
 • Ottelu
 • Sarana
 • Tinder

Tietosi riskejä

Tiedot ovat tulleet suhteiden talouden polttoaineeksi, ja Match-ryhmä on vakiinnuttanut koko treffialan. IAC-salkku hallitsee 25%: n markkinaosuuden online-treffistä, yli kaksinkertaistaa seuraavan lähimmän kilpailijan, eHarmonyn. Viimeisellä raportoidulla vuosineljänneksellä Match-ryhmällä oli lähes 9 miljoonaa maksavaa tilaajaa, vaikka kokonaiskäyttäjä on paljon tätä suurempi. Pelkästään Tinderillä on yli 50 miljoonaa käyttäjää.

Miksi verkkorakkauden oligopoli haittaa yksityisyyttä? Ei olisi, jos Otteluryhmä ei nimenomaisesti ilmoittaisi, että henkilötiedot jaetaan kaikkien sen tuotemerkkien kesken.

Treffisovellusten monopoli edustaa yksityisyyden kannalta yhtä epäonnistumispistettä. Mitä tapahtuu tiedoillesi, kun jonkin yrityksen järjestelmistä hakkeroidaan? Vaikka et olisi koskaan käyttänyt kyseistä palvelua, saatat löytää, että syvimmät salaisuutesi ovat vaarantuneet.

Tinder toteaa jopa tietosuojakäytännössään "... emme lupaa, ja sinun ei pitäisi odottaa, että henkilökohtaiset tietosi pysyvät aina turvassa."

Kun kysyimme treffisovellusten käyttäjiltä, ​​kuinka he suhtautuivat jakamaansa tietomäärään, 62% myönsi olevansa huolestunut siitä, ja 70% koki, että treffisovellukset rohkaisivat heitä jakamaan liikaa ja lupauksensa täyttää täydellinen ottelu.

Ja älä erehty - jos käytät säännöllisesti jotakin Match Group -palvelun treffipalvelua, IAC tietää todennäköisesti enemmän sinusta, että tunnet itsestäsi.

He tietävät kuinka usein kirjaudut sisään, tarkka sijainti koko päivän (ja yön), he keräävät valokuvia ja videoita useille alustoille, he tietävät rotuasi, sukupuoliasi, ikääsi; samoin kuin jokaisen henkilön tiedot, joihin olet koskaan kiinnostunut. He tietävät sanat, joita käytät eniten; mikä saa sinut päälle, mikä sammuttaa sinut, kuinka monta ihmistä tapaat, kuinka monta haamua ajat, kuinka paljon aikaa vietät ennen jonkun pyyhkäistä ja kuinka paljon aikaa he viettävät ennen pyyhkimistä.

Se on oikeastaan ​​vain jäävuoren huippua, ja kaikki nämä tiedot voivat kulkea vapaasti kaikkien Match-ryhmien treffipalvelujen välillä. Vain koska olet valmis jakamaan tietosi Tinderissä, tarkoittaako se, että olet valmis jakamaan ne BlackPeopleMeetin tai OKCupidin kanssa?

Ainoa tapa löytää linkkejä yritysten välillä on sukeltaa tietosuojakäytäntöihin tai käydä holdingyhtiön verkkosivustolla. Ei siis ole yllättävää, että tutkimuksemme paljasti, että lähes puolella (49%) Tinderin käyttäjistä ei ollut aavistustakaan, että emoyhtiö omisti useita online-treffialustoja..

Avoin kirje IAC: lle

Online-treffit ovat muuttaneet rakkauden löytämisen yhteiskunnallisia käytäntöjä. Lähes 50 miljoonaa amerikkalaista on käyttänyt online-treffipalveluita, tai noin 92% Yhdysvaltain yksittäisestä väestöstä. Stanfordin yliopiston tietojen mukaan lähes 40% heteroseksuaaleista parista tapasi verkossa. Tämä luku on lähempänä 60 prosenttia saman sukupuolen parista.

Näistä palveluista on tullut keskeinen työkalu pyrkimyksessämme löytää rakkaus nykymaailmassa, ja ne korvaavat hankalat sokeat päivämäärät täysin orgaanisemmalla tavalla tavata sielunkumppaninsa. Mutta maailmassa, jossa ihmiset heräävät henkilötietojensa todelliseen arvoon, IAC: n kaltaisten yritysten on noudatettava paljon avoimempia käytäntöjä, jos aiomme jatkaa niiden käyttöä.

IAC väittää, että sen tiedonvaihtokäytännöt on selkeästi määritelty sen tietosuojakäytännöissä - ja tämä on totta. Uskomme kuitenkin, että käyttäjillä on oikeus tietää tarkalleen, milloin tietoja jaetaan ryhmän sisällä, ja että heidän pitäisi voida hallita tarkalleen mitä nämä tiedot ovat.

Siksi olemme kirjoittaneet avoimen kirjeen IAC: lle ja kehotamme palvelun käyttäjiä tekemään samoin.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me