Voisiko Blockchain pyyhkiä pois DDoS-hyökkäyksiä?

Kyberturvallisuus on yksi maailman suurimmista ongelmista. Olipa kyse hakkeroinnista tai DDoS-hyökkäyksistä, yrityksiä koettelee jatkuvasti hyökkäykset, jotka joko hidastavat liiketoimintakäytäntöjä tai altistavat kuluttajat tietovarkauksille. Valitettavasti yritykset ovat joutuneet jonkin verran Catch 22 -tilanteeseen, kun kyse on osallistumisesta kilpailukykyiseen verkkomarkkinoille.


Kuluttajat vaativat nopeita latausaikoja, helppokäyttöisyyttä ja vaivatonta verkkosivustoympäristöä, jossa on vähän harvoja ripauksia hypätäkseen läpi kuin mahdollista. Vahva kyberturvallisuus puolestaan ​​pyrkii hidastamaan asioita. Tiedon suojaamiseksi tarvitaan, että asioiden tapahtuu taustalla, ja kuluttajien on hyppäävä läpi lankojen, kuten kaksifaktorisen todennuksen, läpi.

Juuri tämä tasapainottaminen kuluttajien odotusten ja vahvan kyberturvallisuuden välillä aiheuttaa eniten ongelmia. Kaiken kaikkiaan yritykset välittävät eniten tuloksesta. Jos nopeat latausajat pitävät ihmiset tulemaan takaisin, turvallisuuskauppaa tapahtuu todennäköisesti. Tämä ei tarkoita, että yritykset pitäisivät hakkerointia tai kiusallisia lausuntoja.

Toistaiseksi käytettävissä olevat ratkaisut eivät kuitenkaan yksinkertaisesti pysty tarjoamaan molemmat piirakkapalat tehokkaasti, joten leikkaukset tehdään. Jotkut löysät leikkaavat turvaviivalta vähentääkseen ylimääräistä nopeutta surffaajille. Onneksi näyttää siltä, ​​että maailman mielenkiintoisin nouseva tekniikka - Blockchain - saattaa tulla vastaamaan kaikkien rukouksiin..

Sisällönjakeluverkot

Tällä hetkellä yritykset luottavat keskitettyihin sisällönjakeluverkkoihin (CDN) tarjoamaan verkkosivustojaan nopealla nopeudella. Näillä CDN-yrityksillä on ympäri maailmaa sijaitsevien välityspalvelimien ja tietokeskusten verkosto. CDN-asiakkaat hyödyntävät näitä palvelimia toimittamaan sisältönsä lyhyemmillä etäisyyksillä ja siten nopeammilla toimitusajoilla.

Vaikka tämä on pätevä ratkaisu, näiden CDN-levyjen ongelma on, että ne ovat yleensä melko kalliita. Nykyaikaisten verkkosivustojen on usein toimitettava suuria määriä tietoja käyttäjille, ja koska GBN veloittaa CDN: t, nämä kustannukset voivat koota nopeasti. Koska CDN: t ovat keskitettyjä, ne ovat myös itse alttiita hyökkäyksille. Jos ja kun niitä vaarannetaan, myös niihin liittyvät palvelut kärsivät sähkökatkoksista.

Nyt Gladius-niminen turvapalveluyritys uskoo löytäneensä tavan hyödyntää digitaalisen yhteistyön voimaa CDN-tyyppisten tulosten tuottamiseksi murto-osan hinnasta. Blockchain-tekniikkaa käyttämällä Gladius aikoo sallia ympäri maailmaa sijaitsevien tietokoneiden käyttäjien tarjoavan varakaistanleveyttä sitä tarvitseville verkkosivustoille. Niille, jotka lahjoittavat kaistanleveytensä, ansaitaan pieni voitto (Gladius-tokeneissa).

Hajautettua sisällönjakeluverkostoa hyödyntäville yrityksille etuna on paitsi salamannopea sisällönjakelu, myös tehokas suojaus DDoS-hyökkäyksiltä. Se voi kuulostaa siltä, ​​että kaksi lintua osuu samalle kiville. Todellisuudessa isku voi kuitenkin tapahtua koko lintuparvella. Miksi? Koska halpa ja nopea sisällöntoimitus antaa yrityksille mahdollisuuden toteuttaa muita vahvempia kyberturvallisuuksia - jotka muuten olisivat voineet hidastaa käyttökokemusta liikaa.

Blockchain

Blockchain Hero

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun yritys on suunnitellut käyttävänsä Blockchain-voimaa ihmisten laskentatehon hyödyntämiseen. Esimerkiksi Otoy aikoo käyttää blockchain -sovellusta valjastaaksesi ihmisten prosessointitehon grafiikan tuottamiseksi etäyhteyden kautta. Tulos on yhtä suuri kuin supertietokone, joka pystyy tuottamaan grafiikkaa kuvittelemattoman nopeasti. Golem aikoo tehdä saman asian.

FileCoin sai vasta äskettäin ennätysinvestointeja visioonsa lohkoketjun tukemasta hajautetusta tietojen varastointiverkosta. Kuten Otoy ja Gladius, FileCoin käyttää Blockchainia: tällä kertaa valjastamaan ihmisten käyttämätöntä kiintolevytilaa. Huolimatta tietystä kiistasta FileCoin-alkuperäisten kolikkotarjousten (ICO) välillä, konsepti on vakaa.

Toisin kuin brittiläisessä On-line Plc -yrityksessä - jonka osuus osakkeiden arvosta on 394% yksinkertaisesti vaihtamalla nimensä On-line Blockchain Plc: ksi - nämä startupit pyrkivät aidosti käyttämään Blockchain-tekniikkaa uudella ja edullisella tavalla.

gladius

gladius

Joten miten se toimii? Gladius antaa ihmisille mahdollisuuden yhdistää vapaa kaistanleveys. Tätä kaistanleveyttä käytetään sitten joko staattisten tiedostojen isäntään tai DDoS-hyökkäysten lieventämiseen. Tulos voi olla vallankumouksellinen, koska hajautettu verkko tarkoittaa, että hakkereiden on samanaikaisesti purettava useita solmuja hyökkäysten asettamiseksi. Se tarkoittaa myös, että kehittäjät ja kuluttajat voivat kommunikoida keskenään - välittää välittäjän - ja mahdollistaa räätälöityjä ratkaisuja.

Tämä on huomattava parannus verrattuna nykyisiin keskitettyihin CDN-alustoihin, joihin voidaan helposti kohdistaa massiivisia DDoS-hyökkäyksiä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Dyniin kohdistuvat hyökkäykset (jotka hyödynsivät tuhansien Mirai-bottiverkkoa käyttävien tietokoneiden tehoa). Lisäksi Gladiusin luomat massiiviset kaistanleveysvarastot pystyvät helposti käsittelemään DDoS-hyökkäysten tuottamaa tietovirtoja. Lisäksi koska niin monet käyttäjät valvovat Gladiusa samanaikaisesti, DDoS-hyökkäykset kuten DDoS-hyökkäykset havaitaan nopeasti.

Lisää tähän tosiasia, että se luo tulovirran ihmisille ympäri maailmaa. Kun sallit myös verkkosivustojen hyödyntää sisällönjakelusolmuja, jotka sijaitsevat lähempänä kuluttajia (antavat heille mahdollisuuden toteuttaa muita vahvempia kyberejä), huomaat, miksi Gladius ~ (ja Sia) voisi olla todellinen pelinvaihtaja..

Otsikkokuvaus: dizain / Shutterstock.com

Kuvan luotto: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me