Voitko saada halpoja lentoja ja hotelleja VPN: n avulla?

VPN-palveluntarjoajien usein esittämä väite on, että VPN: n avulla on mahdollista saada halvempia hotelli- ja lentovarauksia huijataksesi maantieteellisen sijaintisi ja varausmaasi palvelumaassa..

Tarkoituksena on, että yritykset odottavat ulkomaisten vierailijoiden olevan halukkaampia käyttämään rahaa kuin 'paikalliset' ja korottavat siksi merentakaisista IP-osoitteista tehtyjen hakujen hintoja..

Me olemme täällä aina olleet jonkin verran valitettavia tällaisista väitteistä, koska satunnaiset tutkimukset aiemmin eivät ole koskaan osoittaneet, että IP: n paikkatiedot tekisivät pienimmän eron palveluiden hintaan.

Olemme kuitenkin päättäneet, että on aika tutkia tätä väitettä perusteellisemmin.

Metodologia

Vierailimme laajassa valikoimassa matkahotellien vertailusivustoja ja kirjoitimme joka kerta kaksi identtistä hakutermeä - kerran ilman VPN-yhteyttä (olemme kotipaikka Isossa-Britanniassa) ja kerran kytkettynä Yhdysvaltain VPN-palvelimeen. Kaikkiin hakuihin liittyi matka- tai hotellivarauksia Yhdysvalloissa.

Varmistaaksemme, että verkkosivustot eivät poistuneet aiemmista hauistamme ja muokata niiden tuloksia vastaavasti, käytimme yksityis / inkognito-tilaa (evästeiden poistamiseksi kokonaan käytöstä) vieraillessamme niissä ja käytimme myös täysin erillisiä selaimia Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa tekemiin hakuihin.

Tämän lisäksi suojauduimme verkkosivustoilta, jotka käyttävät salaperäisiä keinoja löytää IP- tai IP-osoitteemme VP: tä käytettäessä tarkistamalla DNS-vuodot ja alttius WebRTC: n hyväksikäytölle käymällä ipleak.net.

tulokset

Vietimme noin kolme tuntia metsästämällä kymmenien lento- ja hotellien vertailusivustojen, kuten Expedia.com, Skyscanner.com, Hotel.com, ja monien muiden kautta, ja melkein kaikissa tapauksissa havaittiin hinnat samoiksi riippumatta siitä, käytettiinkö VPN: ää vai ei. (joskus hinnat vaihtelevat dollarilla tai kahdella, mutta emme pidä tätä tärkeänä).

Näyttämme siltä, ​​että saamme silmiinpistävimmät menestykset matkapalvelujen vertailusivustolla Kayak. Kun verrattiin hintoja, emme löytäneet eroa luetelluissa taloudellisissa hinnoissa, mutta kun tarkastelimme Business-luokan hintoja, kuva muuttui dramaattisesti riippuen siitä, missä näytimme sijaitsevan.

Lentoliiketoiminta UK Kayak

Business-luokan hinnat listattu Ison-Britannian verkkosivuilla

Lentoyhtiö US Kayak

Business-luokan hinnat listattuna Yhdysvaltain verkkosivuilla - ero yli 250 dollaria!

On huomattava, että jostain syystä esitetyt lennot eivät ole identtisiä, mutta vielä tärkeämpää on, että yksinkertaisesti siirtyminen verkkosivuston .co.uk-versiosta (johon meitä ohjataan automaattisesti ilman, että VPN olisi päällä) Yhdysvaltoihin .com versiolla (jotain mitä useimmat matkasivustot sallivat) oli sama vaikutus kuin VPN: llä.

Kajakinvaihtosivustot

Se saattaa olla hiukan piilossa, mutta kuten melkein kaikissa muissa vastaavissa verkkosivustoissa, Kayak antaa sinun valita, mitä versiota haluat käyttää

Päätimme tarkistaa kuvitteellisen matkamme hotellien hinnat ollessamme siellä…

Hotellia LA Kayak UK

Tulokset Yhdistyneen kuningaskunnan verkkosivuilla

Hotellia LA Kayak US

Tulokset Yhdysvaltain verkkosivuilla

Jälleen kayak.com: n käyttö kayak.co.uk: n sijasta tuotti halvempia tuloksia, mutta VPN: ää ei vaadita pääsyyn kayak.com: iin. Saimme myös mielenkiintoisia tuloksia Fly.com-sivustolla...

Lennot kaikki fly.com UK

Fly.comin brittiläisessä versiossa hinnat olivat samat kuin Yhdysvaltain sivustolla, mutta…

Lennot kaikki fly.com UK

… Yhdistyneen kuningaskunnan sivustolla oli saatavana halvempi erikoistarjous!

Tämä on itse asiassa odotetun tuloksen käänteinen, mutta meidän on pantava merkille, että suorassa samankaltaisessa vertailussa (esim. Best Western Plus Carriage Inn) hinnat olivat samat. Jälleen yksinkertaisesti verkkosivustojen vaihtaminen tuotti samat tulokset kuin VPN: n käyttö.

johtopäätös

Vaikuttaa siltä, ​​että ostokset verkkosivuston eri versioissa voivat tuottaa edullisia tarjouksia, koska erilaiset tiedot näytetään joskus käytetystä verkkosivustosta riippuen (vaikka kuten Fly.com-esimerkki osoittaa, parhaat tarjoukset eivät aina näy siinä versiossa, jonka saatat odottaa!)

Emme löytäneet todisteita hintojen tarkoituksellisesta noususta sen IP-osoitteen perusteella, josta haku tehtiin.

Havaitsimme myös, että vaikka jokainen vieraillamme verkkosivusto (jossa maakohtaiset versiot ovat saatavilla) ohjasi meidät automaattisesti versioon, joka näkyy näennäisellä IP-osoitteellamme, ne kaikki tarjosivat mahdollisuuden vaihtaa käytetty maakohtainen versio manuaalisesti ilman VPN tai muut keinot subteruge.

VPN on fantastinen monille asioille - se tarjoaa yksityisyyttä Internetissä surffailun aikana, suojaa sinua hakkereilta käyttäessäsi WiFi-yhteyspisteitä, antaa sinun katsella Netflixin ulkomaanversiota ja muuta, mutta joudumme päättämään, mitä olemme jo kauan epäilleet - väittää, että VPN voi säästää rahaa lennoilla ja hotellit ovat perusteettomia.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me