Yhdysvaltain armeijan perustat ja henkilöstö, joka on vaarassa sopivan laitteen takia

On vanha uutinen, että NSA: n ja CIA: n kaltaiset tiedustelupalvelut haluavat käyttää kansalaisten tekniikkaa heitä vastaan. Itse asiassa NSA muutti äskettäin verkkosivustollaan tehtävänkuvausta poistaakseen rehellisyyden, luottamuksen ja avoimuuden perusarvoistaan. Se näyttää melko hilpeältä ottaen huomioon, että James Clapper valehteli kongressille prismasta jo vuonna 2013. Näyttää siltä, ​​että rehellisyys ei ollut koskaan erityisen tärkeä NSA: n asialistalla.

Viime vuonna Wikileaksin Holvin 7 kautta ilmestyi uutisia, jotka paljastivat, että CIA käyttää säännöllisesti ihmisten mobiililaitteita ja älytelevisioita televisioidakseen niitä. Jennifer Granick maalasi kirjassaan American Spies kirjassaan kristallinkirkkaan kuvan USA: n viranomaisten käyttämistä porsaanreikiä amerikkalaisten seurannan saattamiseksi.

Snooping on käynnissä ja jatkuu. Itse asiassa vain kaksi viikkoa sitten kongressi hyväksyi FISA: n luvun 702 uudelleenvaltuuttamisen. Laki sisältää muutoksia, jotka sallivat Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen torjua Yhdysvaltain kansalaisia ​​ulkomaalaisten vakoilun aikana. Vielä enemmän porsaanreikiä. Ainakin NSA oli riittävän rehellinen poistaakseen rehellisyytensä tehtävästään.

Karvas maku

Nyt on tullut uutisia, jotka paljastavat, että Yhdysvaltain hallitus on saanut maun omasta lääkkeestään. Katkera maku on jätetty Yhdysvaltojen suuhun suositun elektronisen laitteen käsissä - aivan kuten ne, joita kansalaisten kohtelu yleensä olisi aiheellista.

Kyseistä laitetta kutsutaan Fitbit-laitteeksi. Se on vaarattoman näköinen kuntovalvontalaite, jota ihmiset käyttävät ranteisiinsa. Laitteen tallentamisen lisäksi käyttäjän syke, suoritettujen toimenpiteiden lukumäärä ja poltetut kalorit käyttävät GPS: ää pitämään välilehtiä käyttäjiensä suorilla lenkkeilyreiteillä.

Fitbitin kehittäjä Strava - joka pitää itseään "urheilijoiden sosiaalinen verkosto" - julkaisee säännöllisesti kartan noin 27 miljoonan ihmisen lenkkeilyreiteistä. Viime marraskuussa päivitettiin harjoittelupaikkojen maailmanlaajuinen tietokanta, jonka paljastama se on lähettänyt vapina Yhdysvaltain keskusjohdon selkärankaan..

Sovita 1

Koulutusreitti epäillyn CIA-tukikohdan ympärillä Mogadishussa on paljastunut.

Sotilaspohjat täplikäs

Tapahtumaketju alkoi, kun Yhdysvaltain armeijalle annettiin Fitbits-ohjelma osana ohjelmaa, joka auttoi heitä seuraamaan omaa kuntoilua. Tuolloin se näytti kohtuulliselta suunnitelmalta. Se on viime lauantaihin saakka, kun australialainen opiskelija ja Yhdistyneiden konfliktianalyytikkojen instituutin analyytikko Nathan Ruser äkkiä Tweetoi, että Fitbitin ”lämpökartta” oli tehnyt Yhdysvaltain armeijan tukikohtia. "selvästi tunnistettavissa ja kartoitettavissa."

Jonkin verran hämmentävää, joidenkin selvästi korostettujen tukikohtien oletetaan olevan erittäin salaisia ​​sotilasyhdisteitä Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa..

Koska muna on koko kasvonsa, Pentagon on ilmoittanut myöntävänsä tahattoman valvonnan. Tiedottaja, eversti Rob Manning kommentoi maanantaina antamassaan lausunnossa, että Yhdysvaltain puolustusministeriö tarkistaa älypuhelimia ja puettavia laitteita koskevaa politiikkaansa:

"Suhtaudumme näihin asioihin vakavasti ja tarkastelemme tilannetta selvittääksemme, tarvitaanko lisäkoulutusta tai -ohjeita, ja onko kehitettävä lisäkäytäntöä DoD-henkilöstön jatkuvan turvallisuuden varmistamiseksi kotona ja ulkomailla. "

Manning lisäsi, että puolustusministerillä James Mattisilla oli "olleet hyvin selkeitä siitä, ettei ole korostanut kykyämme auttaa vihollista tai antaa viholliselle mitään etua, joten se olisi myös tämän lähestymistapa."

Liian myöhään?

Joten kuinka paljon vahinkoa on tehty? Tiedetään, että vuonna 2013 noin 2200 sotilaalle annettiin Fitbit Flex -rannekkeet. Sitten vuonna 2015 tätä ohjelmaa laajennettiin ja 20 000 lisä sotilasta ja sotilashenkilöä sai Fitbitin osana kutsuttua ohjelmaa "Esityskolmio."

Australialaisen opiskelijan mukaan Fitbits näyttää aiheuttavan erittäin vakavan tiedusteluvuodon. Tätä Ruser sanoi Twitter-tilinsä:

"Jos sotilaat käyttävät sovellusta kuten tavalliset ihmiset, se voi olla erityisen vaarallinen kääntämällä sen seurantaan, kun he menevät harjoittamaan. Tämä tietty kappale näyttää siltä, ​​että se kirjaa säännöllisen lenkkeilyreitin. Minun ei pitäisi pystyä määrittelemään mitään elämää koskevia tietoja tästä kaukaa."

Kun käydään armeijan tukikohdissa, joita Ruser on havainnut, näyttää siltä, ​​että Fitbit-luvan saaneille sotilashenkilöille ei ilmoitettu tarpeesta sammuttaa GPS-lokitiedot Stavan palvelimille. Scott Lafoy, avoimen lähdekoodin kuva-analyytikko, sanoo, että on liian aikaista sanoa, kuinka vahingolliset tiedot voivat olla. Hän myöntää kuitenkin olevansa huolestuttava:

"Strategisten asioiden suhteen tiedämme kaikki siellä olevat perustat, tiedämme paljon kantoja, tämä on vain mukavaa aputietoa. Sivustolta on mahdollista tunnistaa yksilöiden juoksureitit. Tukikohtien liikkeiden ajoituksen seuraaminen voisi antaa arvokasta tietoa partioreiteistä tai erityishenkilöstön sijoituspaikoista. "

Vaikuttaa todennäköiseltä, että ulkomaiset sotilas- ja tiedustelupalvelut kiirehtivät - paitsi nähdäkseen, pystyvätkö osoittamaan salaiset Yhdysvaltojen tukikohdat - vaan myös selvittääkseen, onko heidän tukikohtansa myös vaarantunut. Alla olevassa kuvassa Strava-kartta selvästi "lämpenee" RAF-tukikohta Mount Pleasantissa Falklandissa: todistamalla, että se ei koske vain Yhdysvaltain armeijaa.

Fitbit Raf

Ehkä kaikkein huolestuttavinta on mahdollisuus, että Lähi-idän ja Afrikan militantit voisivat käyttää karttoja seuratakseen amerikkalaisten sotilaiden liikkeitä. Teoriassa kyseinen tiedustelu voi johtaa tunkeutumiseen näiden militantien käsissä. Lafoy kommentoi:

"Jos tiedot eivät ole oikeastaan ​​nimettömiä, voit alkaa selvittää aikatauluja ja pitää mielestäsi erittäin taktisia tietoja ja sitten ryhtyä joutumaan melko vakaviin asioihin.."

Hyvä uutinen on, että Strava on antanut lausunnon, jonka mukaan se on onnellinen yhteistyöstä Yhdysvaltojen armeijan kanssa piilottaakseen kartan osat, jotka sen mielestä voisivat olla vahingollisia. On vaikea sanoa, kuinka kauan tämä vie ja kuinka paljon vahingollista tietoa voi vuotaa sillä välin.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

Kuvapisteet: Näyttökuvat otettu Stavan lämpökartasta

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me