Yhdysvaltain poliisi voi seurata melkein kaikkia matkapuhelimia

On saatu todisteita siitä, että Yhdysvaltain poliisi käyttää järjestelmää, jonka avulla he voivat paikantaa melkein minkä tahansa maan puhelimen, ja nyt ajatellaan, että jotkut poliisit käyttävät tätä järjestelmää ilman asianmukaisia ​​oikeuksia siihen..

Yhdysvalloissa poliisilla on pääsy Securus Technologies -nimisen yrityksen kehittämään järjestelmään. Tätä järjestelmää voidaan käyttää matkapuhelimien paikantamiseen tutkimusten aikana. Viranomaiset voivat laillisesti käyttää Securus-järjestelmää puhelimen sijainnin "pingottamiseen" vasta, kun optio on annettu. Nyt pelätään kuitenkin, että järjestelmää on käytetty väärin.

Todisteet alkoivat kerätä ensimmäistä kertaa viime vuonna, kun Missourin varajäsentä syytettiin erikoisjärjestelmän käyttämisestä matkapuhelinten sijaintien laittomaan triangulaatioon. Cory Hutcheson pääsi väitetysti käyttämään Securus-järjestelmää ”laittomassa tarkoituksessa vakoilla kantajia henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi".

Poliisiauto

Reiät järjestelmässä

Securus sallii poliisit pingittää matkapuhelinten sijainteja reaaliajassa hyödyntämällä markkinointiyritysten normaalisti käyttämää infrastruktuuria pääsemiseksi suurten matkapuhelinoperaattoreiden, kuten Sprint, Verizon ja AT, toimittamiin sijaintitietoihin.&T.

Väitteiden mukaan Hutcheson käytti järjestelmää 11 kertaa vuosina 2014 - 2017 löytääkseen paitsi suuren yleisön jäsenten - myös tuomarin ja valtion partion jäsenen sijainnin.

Valitettavasti, vaikka optioita tarvitaan puhelimen seurantajärjestelmään pääsemiseksi, näyttää siltä, ​​että Securus ei ole tutkinut perusteellisesti pyyntöjä ja seurauksena Hutcheson on pystynyt väärinkäyttämään järjestelmää.

Viime torstaina antamassaan lausunnossa Securus sanoi, että se vaatii ”asiakkaita” [poliisia ja korjaavia virkamiehiä] lähettämään asianmukaiset asiakirjat - käskyn tai vakuutuksen - ennen pyynnön käsittelyä. Senaattori Ron Wydenin (Oregon) mukaan Securus on kuitenkin myöntänyt, ettei se "tarkista valvontapyyntöjä".

Fcc-valitus

FCC: n muodollinen valitus

Wyden on nyt kirjoittanut virallisen valituksen liittovaltion viestintäkomissiolle. Wyden ilmoitti kirjeessään, että ”langattomilla operaattoreilla on velvollisuus toteuttaa myöntäviä toimenpiteitä lainvalvontapyyntöjen tarkistamiseksi.” Hän huomauttaa, että Securuksen kyky tarjota palvelua ollenkaan on todiste siitä, että matkapuhelinoperaattorit eivät “kontrolloi riittävästi asiakkaiden pääsyä. ”yksityinen tieto”. Hänen mielestään järjestelmä loukkaa vakavasti Yhdysvaltojen kansalaisten oikeutta yksityisyyteen.

Turvallisuustutkija, nimeltään Tobias Engel, kertoi emolevylle uskovansa, että yhdysvaltalaiset matkaviestinoperaattorit myyvät asiakkailleen. Sekä Engel että Wyden katsovat, että teleyritykset eivät saa asianmukaista lupaa kuluttajilta ennen kuin ne välittävät sijaintitietoja kolmansille osapuolille. Engel on todennut seuraavaa:

"LE [lainvalvontaviranomaiset] haastaa tämän" kaupallisen "vaihtoehdon, jolla näyttää olevan paljon alhaisemmat markkinoille pääsyn esteet kuin jos he pyytäisivät tällaista pääsyä liikenteenharjoittajilta itseltään."

Tämä ei ole yllättävää ja muistuttaa voimakkaasti, että Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajat, joille viime vuonna annettiin lupa myydä web-selaushistoriaa kolmansille osapuolille, todennäköisesti myyvät tietoja Yhdysvaltain valvontaelimille (antavat heidän torjua Yhdysvaltain kansalaisia ​​ilman valvontaa). Valitettavasti Yhdysvaltojen viranomaiset arvostavat erittäin hyvin tällaisia ​​porsaanreikiä - kuten Jennifer Granickin erinomaisessa kirjassa American Spies selitetään..

Globaali epidemia

Ei vain Yhdysvalloissa viranomaiset käyttävät epäoikeudenmukaisesti mobiilitiedotietoja tunkeutuakseen ihmisten yksityisyyteen.

Tanskassa tuomioistuimet viime vuonna päättivät, että kansalaisten pakollinen jäljittäminen, joka antaa mahdollisuuden "jokaisen fyysisen liikkeen" rekisteröintiin ja varastointiin 12 kuukauden ajan, on laillista. Yhdistyneessä kuningaskunnassa brittiläinen huipputuomari on viime aikoina julkistanut uskonsa siitä, että jonain päivänä Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille saattaa olla lakisääteinen vaatimus pitää puhelimiensa mukana aina.

Korkeimman oikeuden kansleri Sir Geoffrey Vos, QC, puhuessaan lakitoimistoon, sanoi, että jatkuvasta henkilöiden liikkumista koskevasta kirjaamisesta olisi suuri hyöty poliisille,

”Useimmat ihmiset kantavat älypuhelimia henkilökohtaisesti aina GPS-sijainnin ollessa päällä. He tekevät tämän vapaaehtoisesti, mutta jos esimerkiksi lainsäätäjät vaativat kansalaisia ​​kuljettamaan puhelimia kaikkina aikoina, tunnistaminen olisi vielä vaikeampaa. "

Mobiili valvonta

Liukas tie

Tämänkaltaisten mielipiteiden ja Securuksen kaltaisen tekniikan kanssa ei ole ihme, että hälytyskellot soivat. Jopa sellaisissa kansakunnissa, joita yleisesti pidetään hyväksi yksityisyydelle, kuten Alankomaissa, on tehty useita valituksia älykkäistä antureista, jotka skannaavat puhelimia Mac-numeroita varten, jotta voidaan seurata ihmisiä heidän liikkuessaan Hollannin kaupungeissa.

Ja matkapuhelimia ei seurata vain lainvalvonta. Australian kilpailu- ja kuluttajakomitea (ACCC) tutkii parhaillaan Googlea väitteiden mukaan, että se käyttää salaa australialaisten puhelinsuunnitelmatietojensa peittämiseen sijainnin peitossa.

Google snooping

Tietokoneohjelmistoyrityksen Oraclen mukaan Google kerää kuukausittain noin yhden gigatavun mobiilitiedon Australian Android-tileiltä. Yhdysvalloissa on näyttöä siitä, että viranomaiset hyödyntävät myös Googlen sijaintitietoja, mikä lisää ongelmaan vielä huolestuttavampaa monimutkaisuutta.

Ainakin neljässä tapauksessa viime vuonna Raleighissa, Pohjois-Carolinassa, poliisit käyttivät etsintämääräyksiä vaatiakseen tietoja Google-tileiltä - ei erityisiltä epäillyiltä -, mutta jotka koskivat kaikkia mobiililaitteita, jotka sattuivat tulemaan rikospaikan läheisyyteen. Anna sen uppoaa sisään.

Lausunnot ovat kirjoittajien omia.

Otsikkokuvaus: dennizn / Shuttestock.com

Kuvahyvitykset: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me