Yksinoikeus: Filipino Telecom-jättiläinen Globe vuotaa asiakkaiden rekisteröintitiedot

Verkkoilmoituksia on käynyt ilmi, että filippiinilähetysten Globe Telecom Inc. on kokenut laajan tiedon väärinkäytön.

Suurimman televiestinnän tarjoajan on väitetty vuotaneen asiakkaan yksityiset tiedot muille asiakkaille sähköpostitse. Yrityksellä, joka on yksi Filippiinien suosituimmista, on noin 60 miljoonaa asiakasta.

Perjantaina 28. tammikuuta globe's #talktoglobe Twitter-hashtagissa ilmestyi valitusjono. Vihaisten asiakkaiden mukaan Globe lähetti virheellisesti henkilökohtaiset rekisteröintitiedot muille asiakkaille sähköpostitse. Asiakkaat huomasivat ensin, että jokin oli vialla, kun he saivat sähköpostiviestin, joka sisälsi jonkun toisen henkilökohtaiset tilitiedot.

Yksi maapallon asiakas, joka menee Twitter-kahvan kautta @ rennyjr0528, sanoi:

”Sain tämän viestin @enjoyGLOBE: lta. Rekisteröintiin tietäen, että se on oikeutettu linkki, koska se tuli heiltä. Sen jälkeen minulle lähetettiin sähköposti, jossa oli jonkun toisen henkilökohtaiset tiedot! Tämä on vastoin tietosuojalakia! Hei Globe! ?? Mikä **** tämä on ??? ”

Kuvakaappaus Globe-viestinnästä

Väärä asiakas

Vaikeudet alkoivat, kun Globen asiakkaille annettiin mahdollisuus osallistua tarjoukseen saadaksesi lippuja nähdäkseen tyttöjen K-Pop-yhtyeen BlackPinkin. Kun he täyttivät rekisteröintitietonsa, Globen asiakkaat saivat sähköpostin, joka sisälsi jonkun muun henkilökohtaiset tiedot.

Yksittäisen tapauksen sijaan useat Twitterin asiakkaat ilmoittivat samasta asiasta. Yksi Globe-asiakas nimeltä Jeff Clifford Cruz kertoi ProPrivacy.com-palvelulle, että:

”Tämä telco lähetti meille tarjouksen tekstin välityksellä, joka meidän on rekisteröitävä heidän verkkosivustoille pätevyyden saamiseksi. Joten tekstiä saaneet ihmiset menivät verkkosivulle ja rekisteröivät, ja rekisteröinnin jälkeen verkkosivusto antoi meille vahvistusnumeron, ja he ottavat meihin yhteyttä 3 työpäivän sisällä. Mitä tapahtui sen jälkeen, he lähettivät kopion rekisteröintitiedoistamme toisen käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. "

Cruz, joka menee Twitter-käsitteen @fordcanhandleit kautta, kertoi ProPrivacy.com-sivustolle olevansa huolestunut kokemuksesta:

"Tarkemmat tiedot ovat sähköpostissa, ja se on huolestuttavaa."

Käyttäjiä vuotaneet tiedot sisältävät heidän nimensä, täydelliset postiosoitteensa ja matkapuhelinnumeronsa.

Vedämällä yhteen yksityisyyden nimissä

Sähköpostien leviämisen jälkeen Globe-asiakkaat muut kunnioittavat yksityisyyttään eivätkä jaa sähköposteja. Yksi kahvasta @ kaiko0424 kulkeva asiakas siirtyi Twitteriin seuraavilla neuvoilla:

”Jos sait muita Globe-prepaid-asiakkaan tietoja, älä kuvakaappausta ja lähetä se Twitteriin. Autamme toisiamme suojaamaan henkilötietojamme !!! #OnTheList @ talk2GLOBE TEE JOTKIN !!! ”

Hiljaisuus maailmalta

Eniten huolestuttavaa tiedonvuodosta on Globen vastauksen puute. Twitterissä esitettyjen syytösten lisääntymisen jälkeen emme löytäneet mitään tietoja teleyritykseltä, joka ei pyytäisi anteeksi tai neuvoisi asiakkaita siitä, mitä heidän tulisi tehdä.

Filippiineillä kuluttajia suojaa vuoden 2012 tietosuojalaki. Kyseisessä lainsäädännössä annetaan tiukat ohjeet, jotka antavat rekisterinpitäjille tietoa siitä, miten ihmisten tietoja voidaan käsitellä. Tähän sisältyy tiukka kielto siitä, kenen rekisterinpitäjät voivat jakaa ihmisten tietoja.

Mr. Cruz uskoo, että Globen pitäisi joutua sakkoon tekemästään:

"@EnjoyGLOBE: n ja @ talk2GLOBE: n pitäisi myös olla sakkoja heidän tietosuojarikkomuksistaan, kuten Googlelle äskettäin tapahtui. #DataPrivacyBreach.”

Toistaiseksi kuluttajia, joihin Globe-tietosuojaloukkaukset kohdistuvat, kehotetaan ottamaan yhteyttä Filippiinien kansalliseen yksityisyyden suojakomiteaan virallisen valituksen rekisteröimiseksi.

Kuluttajia, jotka ovat vastaanottaneet jonkun toisen tiedot sähköpostitse, kehotetaan olemaan jakamatta sähköpostia ja poistamaan se kerralla. Sähköpostiviestistä ei saa kopioida eikä kuvakaappauksia tehdä Globen tekemien vahinkojen vaikutusten minimoimiseksi mahdollisimman paljon.

ProPrivacy.com otti yhteyttä Globeen saadakseen selville, kuinka monelle asiakkaalle tietojen rikkomus vaikutti, mutta he eivät olleet kirjoittamisen ajankohtana vastanneet.

Päivitys 29.01.2019. Globe Telecom on vastannut kommenttipyyntöömme:

"Globe Telecom on korjannut asianomaisten asiakkaiden kanssa aiheutuneen ongelman lähettäessään väärän vahvistuskuitin toiselle henkilölle ja ilmoittanut tapahtumasta kansalliselle yksityisyyskomissiolle lakisääteisten vaatimusten mukaisesti. Kyseessä oli vain tietojen rekisteröintivahvistuksen lähettäminen väärälle henkilölle, eikä sitä lähetetty massalla tai tietoryhmänä. Se koski vain On The List -ohjelmaan rekisteröityneitä prepaid-asiakkaita käyttämään konserttilippuja ja muita Globe-tapahtumien musiikkipaikkoja. 60 miljoonasta ennakkomaksuasiakkaasta vaikutti noin 8 851 asiakasta."

Maapallon asiakkaita kehotetaan valvomaan tilien sääntöjenvastaista toimintaa. Lisäksi tietorannan uhreja kehotetaan valvomaan tietojenkalasteluyrityksiä. Maapallon edustajien puheluita, tekstiviestejä tai sähköposteja on käsiteltävä erittäin varovaisesti. Asiakkaiden, joita asia koskee, on varmistettava, että he eivät luovuta henkilökohtaisia ​​tietojaan, kirjautumistietojaan tai muita arkaluontoisia tietoja kenellekään, joka ottaa heihin yhteyttä. Sen sijaan asiakkaiden tulisi ottaa yhteyttä suoraan Globeen varmistaakseen, että he ovat yhteydessä Globeen eikä hakkereihin.

Jos tämä tarina on rohkaissut sinua ottamaan online-tietosuojaasi entistä vakaammin, VPN: n käyttö on hyvä paikka aloittaa. Katso paras VPN-sivu, jossa on luettelo parhaista palveluista vuonna 2019.

Kuvahyvitykset: Photon photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me