Yksinoikeus: käyttääko Facebook luvatonta toimintaa koskevia varoituksia käyttäjän puhelinnumeroiden keräämiseen?

Useiden Reddit-käyttäjien mukaan suositussa r / yksityisyyden keskustelufoorumissa Facebook on käyttänyt "epätavallinen toiminta" varoitukset ihmisten painostamiseksi jakamaan heidän puhelinnumeronsa.

Ihmisille, jotka arvostavat yksityisyyttään, puhelinnumeron luovuttaminen Facebookille saattaa tuntua häiritsevältä. Monille ihmisille näyttää kuitenkin siltä, ​​että on tulossa valinta kävellä pois tililtä - tai antaa puhelinnumero pääsyn palauttamiseksi. Historiallisesti Facebookin on jopa tiedetty pyytävän käyttäjien passeja, jotta he voivat käyttää estettyjä tilejä.

Facebook-tilin lukittu viesti

Huolestuttavasti jotkut Redditin käyttäjät uskovat, että Facebook todella bluffaa. He uskovat, että epätavallisen toiminnan väitteet ovat vääriä, mutta heidän tilinsä on estetty kokonaan, kunnes he luovuttavat numeron. Yksi juliste oli avannut vasta äskettäin Facebook-tilinsä töihin, kun hän sai pyynnön.

Redditin käyttäjä TuckerMcInnes kirjoittaa:

"Facebook & Instagram on faking "epätavallinen toiminta tililläsi" saada sinut antamaan heille puhelinnumerosi. Työtehtäväni vaatii luomaan FaceBook- ja Instagram-tilin. Loin ne erikseen muutaman viikon kuluessa. Olen huomannut, että molemmissa tapauksissa tilien luomisen jälkeen noin tunti myöhemmin molemmat palvelut kirjautuivat minut pois "epätavallinen toiminta" (En ollut kirjaimellisesti vielä käyttänyt tilejä vielä mihinkään) ja estänyt pääsyn edelleen, kunnes he pystyivät vahvistamaan puhelinnumeroni. "

Näyttää olevan yhä levottomampaa, että Facebook saattaa väärentää epäilyttävää tilitoimintaa pakottaakseen käyttäjät luovuttamaan puhelinnumeronsa.

Ei vain Facebook

Monien Redditissä ilmestyvien raporttien mukaan ei vain Facebook käytä tietoturvapelejä houkutellakseen ihmisiä jakamaan heidän puhelinnumeronsa. Yksi irlantilainen käyttäjä, joka menee Redditin kahvasta eirereddit, kirjoittaa:

”Google tekee samoin. Olen pakko käyttää Gmailia, koska yliopistoni käyttää sitä. Yritin saada sähköpostiani yliopistosta ja se sanoi, että se oli epätavallista toimintaa. Et edes tiedä kuinka numeroni tarjoaminen auttoi. Olisin voinut mennä kauppaan ja ostaa puhelimen 20 eurolla. Luultavasti olisi pitänyt. ”

Toinen juliste, Deadlock93 väittää, että sama asia tapahtui Twitterissä. Tällöin käyttäjä otti yhteyttä Twitteriin suoraan välttääkseen numeroidensa luovuttamista:

"Jos tämä olisi tapahtunut minulle, kun luot Twitter-tilin ottaaksesi yhteyttä joku. Kysyin Twitter-tuesta kertoa heille, että olen ratkaissut heidän captcha ja että lähetän heille tämän sähköpostiviestin, joten on melko selvää, etten ole robotti ja halusin tilini avattua. He pakottivat. Meidän on seisottava niitä kavereita vastaan, jotka yrittävät tarttua kaikkiin puhelinnumeroihimme. ”

Myös sähköpostiasiakkaat ovat kokeneet ilmiön. Reddit-käyttäjän kpham12 kommentit:

”Onko kenelläkään sama ongelma näkymien kanssa? Olen juuri luonut tavallisen uuden näkymätilin, älä koskaan käytä tiliä mihinkään sivustorekisteriin, mutta minulle kerrottiin sama asia ja pyydettiin puhelinnumeroani. ”

Yritävätkö Facebook ja muut teknologiayritykset pelotella meitä jakamaan tietomme? Vai aiheuttaako jokin oikeutettu näitä epätavallisia aktiviteettihälytyksiä? Jos tili on aivan uusi, tuntuu epätodennäköiseltä, että hakkeri olisi voinut vaarantaa sen, mutta jotkut Reddit-käyttäjät väittävät, että he olivat juuri avanneet tilinsä - ja tuskin käyttäneet sitä..

Yhtäältä on mahdollista, että käyttäjät ovat jo joutuneet hakkeroinnin uhreiksi aiemmin. Jos näin on, ja joku on jo saastuttanut koneensa keylogger-troijalaisella, on mahdollista, että hakkeri on yrittänyt päästä vasta avattuun Facebook-tiliinsä.

Toiseksi on mahdollista, että välityspalvelimen tai VPN: n käyttö ilmoittaa näille Facebook-käyttäjille epäsäännöllisen toiminnan. Ei ole mahdotonta, että Facebook lukitsee tilit sen perusteella, että on epätodennäköistä, että joku olisi kahdessa tai useammassa maassa samassa aikataulussa..

Ei ole varmaa, onko Facebook tekemässä jotain epätoivoista vai eivätkö sen automatisoidut järjestelmät toimi, mutta yleinen luottamus Facebookiin on ollut horjumattua Cambridge Analytica -skandaalin jälkeen, ja tämänkaltaiset virheet eivät auta.

Olimme yhteyttä Facebookiin kommentoidakseen, mutta julkaisuhetkellä he eivät olleet vastanneet.

Jos tämä tarina on saanut sinut suojaamaan tietosi, kannattaa ehkä harkita VPN: n käyttöä. Lisätietoja on parhaassa VPN-ohjeessa vuodelle 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me