5 parasta VPN: tä Telegram Messengerille – Telegram ei ole niin turvallinen kuin luuletkaan

Telegram Messenger on pahamaineinen, koska se käyttää laajasti ISIL: ää. Tämä tunnetusti on todellakin saattanut levittää suosittua käsitystä, että Telegram on erittäin turvallinen ja yksityinen.

Vaikka yksityisyyden ja turvallisuuden asiantuntijat eivät jaa tätä näkemystä, sovellus on edelleen villisti suosittu. Tämä pätee erityisesti Lähi-itään. Pelkästään Iranissa Telegramilla on noin 40 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain. Sillä oli myös kriittinen rooli vuoden 2016 Iranin parlamentin vaaleissa. Keskustelen myöhemmin tässä artikkelissa Telegramin ja Iranin kanssa erityistilanteesta.

Useat hallitukset ovat yrittäneet tai ovat ehdottaneet estää Telegramia - etenkin Indonesia, Venäjä ja Iran.

Katso alla olevaa keskustelua siitä, kuinka VPN (Virtual Private Network) pystyy - eikä voi - auttaa Telegramin käyttäjiä.

 1. ExpressVPN

  - Nopein testattu VPN, joka poistaa kaiken, hämmästyttävällä palvelulla ympäri vuoden

 2. NordVPN

  - Suuri merkki, erittäin hyvä hinta-laatusuhde ja edullinen hinta

 3. CyberGhost VPN

  - Pitkäaikaisesti parhaiten VPN, hyvä hinta ja nopeus

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Yksi halvimmista VPN-verkoista siellä, mutta silti hyvä palvelu

Telegramin VPN: t: Huomioita

VPN: n avulla pääset Telegram-verkkosivustoon ja lataat työpöytäohjelmiston, vaikka se muuten olisi estetty. Sen pitäisi myös auttaa poistamaan Telegram-esto, jos Internet-palveluntarjoajat estävät Telegram-protokollan.

Jos Telegramia ei ole saatavana maasi Google Play -kaupasta, Android-käyttäjät voivat ladata sovelluksen F-Droidilla.

Valitettavasti yksityisyyden vuoksi Telegram todentaa käyttäjät puhelinnumeroillaan. Tämä tarkoittaa, että Telegram Messenger LLP tietää kuka sen käyttäjät ovat. Siten se voi (teoriassa) yhdistää salattuja keskusteluja, jotka eivät ole päästä päähän -kohtaan, yksittäisten käyttäjien kanssa (lisää tästä myöhemmin). Voisiko se koskaan levittää näitä tietoja hallituksille? Todennäköisesti ei, mutta kuka tietää?

Huolestuttavampaa on se, että Telegram tallentaa nämä tiedot palvelimilleen. Siksi se on alttiita hakkeroinnille ja valvonnalle. Venäjällä viime vuonna hakkeroitiin kaksi aktivistin Telegram-tiliä, luultavasti Venäjän turvallisuuspalveluiden toimesta aktivistien matkapuhelinoperaattorin yhteistyössä.

Kuten Yhdysvalloissa toimiva riippumaton turvallisuustutkija Nima Fatemi kertoi toimittajien suojelukomitealle (CPJ):

”Jos joku [Telegramin] palvelimista vaarantuu, kaikkien käyttäjien tiedot ovat ilmassa. Snowdenin ilmoituksesta ja kaikista massiivisista hakkereista tiedämme, että yhtäkään tietokonetta ei voida suojata hakkereilta. Varsinkin jos se on mehukas kohde, johon on tallennettu miljoonien ihmisten keskusteluja."

Telegram ei ole niin turvallinen!

Yksityisyyden ja turvallisuuden maineesta huolimatta yksityisyyden ja turvallisuuden asiantuntijat eivät ole Telegramin faneja.

Päittäin salaus

Keskeinen Telegramin yksityisyys- ja tietoturvavaatimuksissa on sen Secret Chat -vaihtoehto. Tämä käyttää päästä päähän -salausta yksityisten ja suojattujen keskustelujen mahdollistamiseksi. Se tarkoittaa, että kaikki viestit salataan lähettäjän laitteella, kun hän ottaa käyttöön salaisen keskustelun. Viestit voidaan salata ja lukea vain aiotun vastaanottajan laitteella.

Salaisella keskustelulla lähetettyjen viestien tulisi siksi suojata jopa hakkereita ja itse Telegram Messenger LLP: tä vastaan.

Tämä on suurenmoista. Asiantuntijat ovat kuitenkin kritisoineet Telegramia siitä, ettei se ole sallinut salaista keskustelua oletuksena. Ellet aktivoi salaista keskustelua, Telegram-sovelluksella lähetetyt viestit eivät ole turvallisia. Tämä tarkoittaa, että Telegram Messenger LLP ja hakkerit voivat käyttää heitä.

On huolestuttavaa, että monet Telegramin käyttäjät eivät tiedä, että heidän viestinsä eivät ole oletuksena suojattuja. Jotkut saattavat yksinkertaisesti unohtaa ottaa salaisen keskustelun käyttöön.

Yhdistettynä Telegramin tapaan todentaa käyttäjät puhelinnumeroidensa avulla tämä tekee hallituksille erittäin helpon takavarikoida tilejä ja käyttää salaamattomia viestejä.

Viestisalaisuus

Käytä aina Secret Chat -vaihtoehtoa, kun haluat pitää keskustelut yksityisinä

Salaus huolenaiheita

Lisäksi, vaikka otat salaisen keskustelun käyttöön, tutkijat suhtautuvat kriittisesti Telegramin käyttämään salaukseen. Sen sijaan, että käytettäisiin kokeiltuja, testattuja ja täysin auditoituja salausstandardeja, Telegram käyttää omaa MTProto-salausprotokolliaan.

MTProton muistiinpanojen yksityiskohtaisena turvallisuusarviointina (.pdf):

”Tärkein löytömme on, että Telegramissa käytetty symmetrinen salausjärjestelmä, joka tunnetaan nimellä MTProto, ei ole IND-CCA-suojattu, koska on mahdollista muuttaa kaikki salatut tekstit eri salausteksiksi, joka salataan samaan viestiin.

"Koti-viesti (jälleen kerran) on, että hyvin tutkitut, todistettavasti suojatut salausmenetelmät, joilla saavutetaan vahvat turvallisuusmääritelmät (esim. Todennettu salaus), ovat parempia kuin kotitekoiset salausohjelmat. "

Tämä on kritiikki, jonka on hyväksynyt Electronic Frontier Foundation -säätiön vanhempi asianajaja Nate Cardozo, joka on suositellut käyttämättä Telegramia "sen päästä päähän -salauksen puuttuminen [oletusarvoisesti] ja epästandardin MTProto-salausprotokollan käyttö, jota salakirjoitustutkijat, mukaan lukien Matthew Green, ovat kritisoineet julkisesti."

Jos haluat tietää enemmän salauksen toiminnasta, miksi et tutustu viimeisimpään oppaan online-yksityisyyteen?

Avoin lähdekoodi?

Ainoa tapa tietää, voidaanko ohjelmistoon luottaa, on se, jos se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Tämä tarkoittaa, että tutkijat voivat tutkia koodia vapaasti varmistaakseen, ettei mitään haitallista ole tapahtumassa. Telegram-asiakas on ensisijaisesti avoimen lähdekoodin, mutta sisältää joitain elementtejä (kutsutaan binaariblobiksi), joita ei ole.

Jotkut asiantuntijat ovat myös kritisoineet Telegramia siitä, että se julkaisee hitaasti viimeisimpien versioiden avoimen lähdekoodin. Tämä on tietoturvaongelma, koska koodia voidaan muuttaa ilman, että kukaan olisi tietoinen siitä.

Palvelinpuolen koodi on suljetun lähdekoodin ja oma. Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma, jos otat käyttöön päästä päähän -salauksen (salainen keskustelu).

Telegram 1

Signaali on turvallisempaa

Jos yksityisyys ja tietoturva ovat tärkeimmät syyt käyttää Telegramin käyttöä, sinun tulisi harkita siirtymistä Signaaliin. Asiantuntijat pitävät signaalia laajimpana tällä hetkellä käytettävissä olevan etäviestinnän välineenä.

WhatsApp-sovellus perustuu signaaliin. Vaikka ei ilman ongelmia, WhatsApp on myös paljon turvallisempi kuin Telegram.

Tietysti haluat ehkä käyttää Telegramia, koska ystäväsi ja kollegasi käyttävät sitä. Voit myös seurata tiettyjä Telegram-käyttäjiä sovelluksen yleislähetyskanavan kautta. Tämä on ehdottomasti hieno, mutta ota huomioon Telegramin yksityisyyden suojaa koskevat rajoitukset.

Sähköposti Iranissa

Iran estää valtamedialustoja, kuten Facebook, Twitter ja useimmat kansainväliset uutissivustot. Telegramia käytetään laajalti keinona ohittaa valtion sensuuri ja päästä käsiksi reformististen näkökulmiin.

Analyytikot todellakin uskovat, että Telegram auttoi kymmeniä maltillisia ja uudistusmielisiä ehdokkaita valittaessa Majlesiin (Iranin parlamentti) vuoden 2016 vaaleissa. Kuten Iranin ihmisoikeuskeskuksen Internet-tietoturvatutkija Amir Rashidi kertoi CPJ: lle,

”Telegramilla oli valtava vaikutus Iranin viimeisissä parlamentin vaaleissa. Reformistisilla aktivisteilla oli hyvin rajallinen pääsy tärkeimpiin tiedotusvälineisiin sekä valtion radioon ja televisioon, joten he lähettivät ja levittivät viestejä Telegramin avulla."

Iranin konservatiivinen ja autoritaarinen hallitus on vastauksena tähän pyrkinyt sääntelemään Telegramia. Se vaatii nyt kaikkia Iranin kansalaisia ​​lain mukaan rekisteröimään yli 5000 seuraajan seuraavilla Telegram-kanavilla kulttuuriministeriön ja islamilaisen oppaan ministeriön. Noin 2000 kanavaa (persialaista) on nyt rekisteröity tällä tavalla.

Telegramin lausunnon mukaan "ennen vuoden 2017 vaaleja" maan Internet-palveluntarjoajat estävät protokollan, jota käytetään yhteyden luomiseen käyttäjien välillä ennen kuin P2P-puhelu voidaan aktivoida. "

Jos aiot kiertää Iranin sisällön rajoituksia, viiden parhaan Iranin VPN-palvelun tulisi tehdä mielenkiintoisesta lukemisesta.

pidätykset

Iranin viranomaiset pidättivät 12 uudistusmielisen Telegram-kanavan ylläpitäjät ennen toukokuun 2017 vaaleja. Näihin kanaviin kuuluivat Reform News -julkaisut, joilla on yli 111 000 seuraajaa, ja Reformistien edustajakokous, jolla on 94 000 seuraajaa.

Ymmärrän, että viranomaiset myöhemmin vapauttivat Kanavan järjestelmänvalvojat. Radhidi väittää kuitenkin, että pidätykset auttoivat luomaan maan liberaalien ja edistyneiden keskuudessa pelon ja pelottelun ilmapiirin..

Venäjä kielsi sähkeen

Moskovan tuomioistuin perjantaina 19. huhtikuuta 2020 valtuutti Venäjän viestintä- ja teknologiavartiolaitoksen Roskomnadzorin estämään Telegramin.

Muutto seuraa liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) vaatimuksia, että Telegram luovuttaa salausavaimensa salaiselle KGB-seuraajalle väittäessään, että terroristit käyttävät sitä laajalti. Telegram kieltäytyi.

Hyvä uutinen on kuitenkin, että Telegramiin pääsee edelleen vapaasti Venäjällä VPN: n avulla. Tämä johtuu siitä, että VPN piilottaa sen, että muodostat yhteyden Telegram-verkkoon Internet- ja / tai matkapuhelinoperaattoriltasi (ja siten Roskomnadzor).

Lisätietoja tarinasta on täydellisessä Russia Bans Telegram Messenger -artikkelissa.

Parhaat sähköpostiviestien VPN: t: Johtopäätös

Telegram on osoittautunut hyödylliseksi välineeksi sensuurin kukistamisessa ja sananvapauden käyttämisessä. Jos et pääse Telegram-verkkosivustoon tai Internet-palveluntarjoajasi yrittää estää Telegram-protokollan, VPN auttaa.

Ota kuitenkin huomioon Telegramin rajoitukset tietosuojatyökaluna. Tärkeintä on aina muistaa käyttää Salainen keskustelutoiminto osallistuessasi keskusteluihin, joihin et mieluummin päästä viranomaisiin.

Parhaat VPN: t Telegram Messengerille: Side-by-Side-yhteenveto

 1. ExpressVPN

  - Nopein testattu VPN, joka poistaa kaiken, hämmästyttävällä palvelulla ympäri vuoden

 2. NordVPN

  - Suuri merkki, erittäin hyvä hinta-laatusuhde ja edullinen hinta

 3. CyberGhost VPN

  - Pitkäaikaisesti parhaiten VPN, hyvä hinta ja nopeus

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Yksi halvimmista VPN-verkoista siellä, mutta silti hyvä palvelu

Kuvahyvitys: Allmy / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me