7 turvallisinta selainta – Suojattu ja yksityinen selaaminen

Jos otat verkkosi yksityisyyttä vakavasti, ensimmäinen askel on ladata yksityinen selain.

Selaimet, kuten Chrome, Edge ja Safari, keräävät kaikki käyttäjätietoja. Tämä sisältää; Selaushistoria, kirjautumistiedot, evästeet (vierailtujen verkkosivustojen lähettämät) ja automaattisen täytön tiedot (kirjautumislomakkeissa). Tätä käytetään luomaan käyttäjäprofiileja, jotta he voivat mainostaa sinulle myöhemmin.

Tämän artikkelin safari-, reuna- ja kromivaihtoehdot eivät suorita kehittäjille tarkoituksenmukaista seurantaa (jos niitä on ollenkaan), ja monet niistä sisältävät sisäänrakennetun suojauksen verkkosivustojen seurantaa vastaan.

Mitkä ovat parhaat tietosuojaselaimet?

 1. Firefox

 2. Tor-selain

 3. Waterfox

 4. urhea

 5. Kalpea kuu

 6. ICEcat

 7. SeaMonkey

Parhaat yksityiset selaimet: perusteellinen analyysi

1. Firefox

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Firefox-selain

Firefox on nopea ja yksityinen avoimen lähdekoodin selain, ja se on täysin auditoitu, mikä todistaa tekevänsä juuri sen mitä he sanovat tekevänsä. Sen on kehittänyt Mozilla-säätiö, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Firefox on kiistatta ainakin yhtä turvallinen kuin Chrome. Uusi (ish) “Kvantti” renderöintimoottori on rakennettu alusta asti nopeuksien parantamiseksi ja sisältää rajapintaan sisäänrakennetun seurantasuojauksen.

Firefox sisältää nyt myös sisäänrakennetun suojan kankaan sormenjälkien varalta, joka on yleisin selaimen sormenjälkien muoto.

Firefox on raitoja ennen yleistä kilpailuaan, koska se ei seuraa Web-selailua kohdistaaksesi mainoksia sinulle.

2. Tor-selain

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0
  / kuukausi

tor-selain

Tor-selain on suunniteltu tarjoamaan turvallinen pääsy Tor-nimettömään verkkoon. Tor-selain perustuu Firefoxiin, mutta siinä on lisäsuojausominaisuuksia.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Käytä HTTPS kaikkialla ja NoScript (kaikki skriptit ovat oletuksena poissa käytöstä) -laajennuksia
 • Estää muita selaimen laajennuksia, kuten Flash, RealPlayer ja QuickTime
 • Käytä Disconnect.me: tä oletushakukoneena
 • Käytä aina Yksityinen selaus -tilaa (seurantasuojaus, ei selaushistoriaa, salasanoja, hakuhistoriaa, evästeitä tai välimuistilla tallennettua verkkosivua)

3. Waterfox

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Waterfox-selain

Waterfox on avoimen lähdekoodin selain, joka perustuu Firefoxiin. Monella tavalla se on melko yksinkertainen vanilja Firefox 56, eikä sitä ole suunniteltu siirtymään pidemmälle. Tämä tarkoittaa, että se tukee sekä vanhoja Firefox-lisäosia että uusia lisäosia. Se sisältää seurantasuojauksen ja synkronoidaan tavallisen Firefox-tilisi kanssa. Joistakin vakavuusongelmista on ilmoitettu Waterfoxin kanssa, mutta ne vaikuttavat vain pieneen vähemmistöön käyttäjiä.

Waterfox on pohjimmiltaan yhden miehen projekti, ja näyttää olevan tekevän hyvää työtä varmistaakseen, että Waterfox sisältää viimeisimmät Firefox-tietoturvakorjaukset. Ongelmana on, että nämä korjaukset ovat eri Firefox-versiolle (tällä hetkellä 66.0.3). Tämä voi johtaa siihen, että Firefox 56 (ja aiemmat) -kohtaiset haavoittuvuudet jätetään tutkimatta.

Waterfox on saatavana Windowsille, macOS, Linux ja Android.

4. Rohkea

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Rohkea selain

Toisin kuin kaikki muut tämän kierroksen selaimet, Brave perustuu Chromiumiin Firefoxin sijasta. Chromium on Chromen takana oleva avoimen lähdekoodin koodi, jossa kaikki suljetut patenttibitit on poistettu (ainakin teoriassa).

Sen mukana tulee sisäänrakennettu mainosten esto, seurantasuojaus, komentosarjojen esto ja HTTPS-Kaikkialla -toiminnot. Bravessa on myös yhden napsautuksen sormenjäljen esto ja WebRTC-vuotosuojaus. Ja kuka tahansa Chromen kanssa tottunut tuntee olonsa kotoisaksi heti.

Kaikesta tästä huolimatta Brave on kiistanalainen valinta…

 • Rohkea auttaa rahoittamaan itseään mainosten korvausohjelman avulla. Tämä korvaa "huonoja mainoksia” jotka sisältävät seurantapikselit “hyviä mainoksia” sen verkostokumppaneilta. Ohjelmaan osallistuminen on opt-in, mutta harkittajien mielestä se lisää ongelmaa, jonka yksityisten selainten on tarkoitus korjata.
 • Brave Software: n toimitusjohtaja on entinen Mozilla-toimitusjohtaja ja JavaScriptin keksijä Brendan Eich. Eich pakotettiin eroamaan Mozillasta 2014, kun hän lahjoitti 1 000 dollaria Kalifornian esityksen 8 tukemiseen, joka yritti estää saman sukupuolen avioliittoa LGBTQ-kalifornialaisille. Tällä ei tietenkään ole merkitystä ohjelmiston laadulle, mutta sinun kannattaa harkita, haluatko taloudellisesti hyötyä jollekin näistä näkemyksistä käyttämällä hänen tuotetta.

Brave on saatavana Windows, macOS, Linux, Android ja iOS.

5. Kalpea kuu

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Pale Moon -selain

Pale Moon on kevyt ja hyvin muokattavissa oleva Firefoxin avoimen lähdekoodin haarukka. Toisin kuin Waterfox, sen koodi on eronnut täysin Firefoxista. Se on yhteensopiva monien klassisten Firefox-lisäosien kanssa, mutta ei kaikkien kanssa.

Se ei ole yhteensopiva Firefoxin kanssa’uusia WebExtensions-lisäosia, mutta siinä on kasvava lisäosien kirjasto, joka on uusittu erityisesti Pale Moon -sovellusta varten.

Suuri osa vaaleasta kuusta on päivitetty Firefoxin uusimpien versioiden koodilla, mutta sen käyttöliittymä on edelleen erittäin muokattavissa oleva XUL-pohjainen käyttöliittymä, jota viimeksi nähtiin Firefox 28: ssa. Tämä sisältää tuen monille mukautetuille teemoille ja nahoille..

Pale Moon ei tarjoa mitään "erityiset yksityisyysominaisuudet” sellaisenaan, mutta se ei sisällä epäilyttäviä, yksityisyyttä loukkaavia ohjelmistoja, jotka sisältyvät muihin valtavirran selaimiin.

Vaikka se tarjoaa “tiukka noudattaminen virallisia web-standardeja ja eritelmiä” Pale Moon työskentelee edelleen HTML5: n ja CSS3: n täyden tuen luomisessa, joten se voi kamppailla, kun se tuottaa joitain verkkosivuja.

Jotkut käyttäjät sanovat, että se on jäljessä tietoturvapäivityksistä, mutta tämä on erittäin epäreilua. Voi kestää jopa viikon, ennen kuin Mozilla antaa Pale Moon -kehittäjille pääsyn uusimpiin korjauksiin, mutta ne otetaan aina käyttöön niin pian kuin mahdollista ja ovat aina ajan tasalla..

Pale Moon on saatavana sekä Windowsille että Linuxille.

6. IceCat

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

IceCat-selain

GNU IceCat on vain Firefox ja tavaramerkkituotteet on poistettu vastaamaan GNU-projektia’ilmaiset ohjelmisto-ohjeet.

Se estää kolmannen osapuolen nollapituiset kuvatiedostot, joita kutsutaan myös verkkovirheiksi. Se myös havaitsee ja estää ei-ilmaisen JavaScriptin, ja sillä on mahdollisuus asettaa kullekin eri käyttäjäagenttiriville eri verkkotunnuksille noin: config. Tämä on hyvä selaimen sormenjälkien torjumiseksi.

IceWeasel on hyvin samanlainen kuin IceCat, paitsi Debian (Linux) ja ilman IceCat’s muita tietosuojaominaisuuksia. Nyt kun Firefox on palannut Debianiin, IceWeaselia ei enää ylläpidetä. IceWeasel perustuu vanhemppaan (pre-Quantum) Firefox-versioon, mutta Icecat perustuu viimeisimpään Firefox ESR: ään. Tämä tarkoittaa, että se voi käyttää ajan tasalla olevia Firefox-lisäosia, ja sillä on Quantum-nopeuslisäys.

IceCat on saatavana GNU / Linuxille, Windows (epävirallinen rakennus), Android ja macOS (itse koottu).

7. SeaMonkey

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

SeaMonkey-selain

SeaMonkey, kuten Pale Moon, käyttää Firefox-koodia ja Geckon renderointimoottoria. Se eroaa kuitenkin kaikista muista yksityisen selainluettelomme palveluista.

Se sisältää selaimen, sähköposti- ja uutisryhmäohjelman ja WYSIWYG HTML-editorin. Jotkut saattavat väittää, että se tekee siitä erittäin turvonneen, mutta nykyaikaisimmat laitteet pystyvät käsittelemään turvotusta helposti.

SeaMonkey on hieno niille, jotka haluavat vanhan koulun Internet-kokemuksen, mutta päivitysten ja tietoturvakorjausten suhteen se on Firefoxista jäljessä.

Huoli tavallisista selaimista

Kaupalliset selaimet, kuten Chrome, Edge ja Safari, aiheuttavat kaikki tietosuojaongelmia.

Google on yritys, joka teki täydellistä yhteistyötä NSA: n kanssa PRISM-joukkovalvontaohjelmassaan.

Google tarjoaa yksityiskohtaisen erittelyn siitä, miten Chrome vaikuttaa yksityisyyteesi, mutta Chrome on pohjimmiltaan vain vakoiluohjelma Googlelle. Vaikka Chrome tarjoaa käyttäjän ohjaamia tietosuoja-asetuksia, ne piilotetaan selaimessa, ja käyttäjien on manuaalisesti poistettava käytöstä ominaisuuksia, jotka loukkaavat heidän yksityisyyttään..

Joka tapauksessa, että kaikki käyttäjän ohjaamat tietosuoja-asetukset on lukittu, on joka tapauksessa syytä olla luottamatta Googleen vakoilemaan sinua.

Tämä on sama kaikille muille kaupallisille selaimille. Microsoft kerää myös käyttäjätietoja, ja on ilmoitettu, että he ovat myös työskennelleet NSA: n kanssa, joten sen Edge- ja Internet Explorer -selaimiin ei voida luottaa.

Apple on ensisijaisesti laitteiden valmistaja, joten se ei luota mainonnan kasvuun liiketoimintamallikseen. Sillä on myös vankka maailmanlaajuinen tietosuojakäytäntö. Se osallistui kuitenkin NSA: n PRISM-ohjelmaan, ja Safari on suljettu lähde.

Opera on nyt kiinalaisen konsortion omistama ja ilmoittaa tietosuojakäytännössään selvästi, että se kerää kohtuullisen määrän tietoja, joita ”voidaan pitää henkilökohtaisina”.

Tärkeää on, että kaikki nämä suositut selaimet ovat suljetun lähteen. Tämä tarkoittaa, että ei ole mitään keinoa varmistaa, etteivätkö ne sisällä kammottavaa koodia tai etteivät ne muuten tee mitään, mitä heidän ei pitäisi tehdä.

Onko yksityinen selaustila suojattu?

Kaikissa nykyaikaisissa selaimissa on yksityinen tai inkognito-tila. On tärkeää ymmärtää, mitä tämä ominaisuus tekee, koska sen nimi on monin tavoin harhaanjohtava. Tämä voi johtaa siihen, että ihmiset selaavat Internetiä ajatellessaan väärin, että heidän yksityisyyttään suojataan tavalla, joka se ei ole.

Joten mitä yksityinen selaustila tekee??

Yksityinen selaustila on ensisijaisesti tarkoitettu estämään ihmisiä, joilla on suora fyysinen pääsy tietokoneeseesi (kuten perheenjäseniä), näkemästä mitä olet ollut verkossa. Kun käytät yksityistä tilaa:

 • Vierailemasi verkkosivustot eivät tallennu selaimesi historiaan
 • Haut eivät tallennu paikallisesti
 • Lomaketietoja ei tallenneta paikallisesti
 • Evästeet poistetaan istunnon päättyessä
 • Selausistunnot ovat erillään säännöllisistä istunnoista

Poistamalla evästeet istuntojen välillä, yksityinen selaustila estää hyödyllisesti joitain verkkosivustojen suorittamia seurantoja, mutta tämän edut ovat helposti yliarvioitu..

Mitä tarjoaa tila, ei tehdä?

Periaatteessa yksityinen tila ei tee sinusta yksityistä Internetissä:

 • Verkkosivustot näkevät yksilöivän IP-osoitteesi
 • Verkkosivustot eivät voi seurata sinua evästeiden avulla, mutta voivat seurata sinua käyttämällä selaimen sormenjälkiä, piirtoalustan sormenjälkeä ja monia muita menetelmiä
 • Internet-palveluntarjoajasi (ISP) voi nähdä jokaisen verkkosivustosi, jota käyt Internetissä
 • Yksityisessä tilassa tehdyt ladatut tiedostot ja kirjanmerkit tallennetaan normaalisti
 • Järjestelmään asennetut näppäimistöt ja haittaohjelmat voivat seurata kaikkea mitä teet verkossa

Nouto

Yksityinen tila on hieno, jos haluat piilottaa syntymäpäivälahjaksi ostoksesi puolisoltasi perheen tietokoneella tai piilottaa aikuisten katselutapoja jaetulla kannettavalla tietokoneella. Sitä kutsutaan syystä usein pornoksi!

Se, mitä se ei tee, on tarjota merkityksellistä yksityisyyttä (puhumattakaan nimettömästä) Internet-palveluntarjoajaltasi tai muilta, jotka katsovat Internetiä. Tätä varten sinun on käytettävä VPN-protokollaa piilottaaksesi IP-osoitteesi ja erilaisia ​​selaimen lisäosia estääksesi web-seurannan (joka voi olla mukana paketissa yllä mainittujen tietosuojaselainten kanssa)..

Kaikki tämän luettelon selaimet ovat avoimen lähdekoodin palveluita ja tarjoavat paljon enemmän yksityisyyttä kuin Chrome, Edge / Internet Explorer tai Safari.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me