Suojattu yksityisyyden suoja-asetukset 2020

Tässä artikkelissa suojatuista yksityisyyden suojaa koskevista sähköpostivaihtoehdoista tarkastellaan erilaisia ​​tapoja tehdä sähköpostistasi entistäkin parempaa, ... turvallista ja yksityistä. Kiinnitämme erityistä huomiota salattujen, salattujen verkkopostipalvelujen suhteellisen uusiin rotuihin, mutta tutkimme myös perinteisempien vaihtoehtojen etuja ja haittoja..

Paras Suojattu yksityisen sähköpostin tarjoaja

Alla on lueteltu turvallisimmat ja yksityisimmät sähköpostin tarjoajat. Lisätietoja kaikista tämän luettelon palveluista vieritä artikkelissa alaspäin yhteenveto jokaisesta palvelusta tai napsauta palveluntarjoajan verkkosivustoa.

 1. ProtonMail

  - Hinta: Ilmainen (500 Mt / 1 osoite), 5 dollaria kuukaudessa (5 Gt / 5 osoitetta).

 2. Tutanota

  - Hinta: Ilmainen (1 Gt / 1 osoite), 1,35 dollaria kuukaudessa (1 Gt (laajennettava) / 5 osoitetta).

 3. Posteo

  - Hinta: 2 € kuukaudessa (laajennettavissa).

 4. Mailfence

  - Hinta: Ilmainen (500 Mt / 1 osoite), 2,50 euroa kuukaudessa (5 Gt / 10 osoitetta), 7,50 euroa kuukaudessa (20 Gt / 50 osoitetta)

 5. StartMail

  - Hinta: 7 päivän kokeilu, 59,95 dollaria vuodessa (10 Gt tallennustilaa / 10 osoitetta).

 6. Mailbox.org

  - Hinta: 30 päivän kokeiluversio, 1 € kuukaudessa (2 Gt postin säilytys, 3 osoitetta), 2,50 € kuukaudessa (5 Gt postin säilytys, 25 osoitetta). Hinnoittelu voidaan mukauttaa tarpeisiisi.

 7. Neomailbox

  - Hinta: 49,95 dollaria vuodessa (1 Gt postilaatikko, 1 osoite), 79,95 dollaria vuodessa (5 Gt postilaatikko, 1 osoite), lisähintatasot laajentavat postilaatikon kokoa jopa 240,95 Gt / 40 Gt postilaatikkoon.

Sähköposti ei ole yksityinen tai suojattu

Teknologiana sähköposti ei ollut suunniteltu yksityisyyttä tai turvallisuutta ajatellen. Tällainen tarve ei itse asiassa koskaan rajattu verkottumisen varhaisten pioneereiden mieleen. Joten kun myöhemmin kävi selväksi, että Internet-kuluttajat eivät halua maksaa päivittäin käyttämästään erittäin kalliista ja monimutkaisesta tekniikasta ja tuskin toisen ajattelun perusteella, sähköpostin tarjoajilla oli helppo tapa ansaita rahaa palveluihinsa.

Menestyneimmän liiketoimintamallin kehitti Google, joka huomasi, että yksilön henkilötiedot ovat uskomattoman arvokkaita. Mitä enemmän sitä keräät, sitä arvokkaampi se on.

Loppujen lopuksi, jos sinulla on hyvä käsitys siitä, mitä ihminen tekee ja ei pidä siitä, minne he menevät, mitä heidän harrastuksensa ovat ja kenen kanssa he viettävät aikaa, niin on helppo kohdistaa heihin tuotteilla ja palveluilla, joita he ovat todennäköisesti kiinnostunut ostamisesta. Kassakone!

Sen lisäksi, että Google käyttää hakukoneitaan käyttäjien kiinnostuksen kohteiden seuraamiseen, Google skannaa kaikki Gmail-palvelunsa kautta lähetetyt sähköpostit. Huomaa, että tämä tarkoittaa Gmail-käyttäjille kuulumattomien sähköpostien lisäksi kaikkia Gmail-käyttäjille muista sähköpostipalveluista lähetettyjä sähköposteja!

Vuonna 2017 Google ilmoitti jonkin verran valheellisesti, ettei se enää skannaa sähköposteja kohdistaakseen käyttäjiä räätälöityjen mainosten avulla, mutta tämä ei tarkoita, että se on lopettanut sähköpostien skannaamisen muihin tarkoituksiin. Sen paljon suosittu AI-pohjainen älykäs vastausominaisuus todistaa tämän epäilemättä, samoin kuin täydellinen luettelo kaikesta, jonka olet ostanut mistä tahansa verkkokaupasta vuodesta 2015!

Hallituksen vakooja

Google-tilanteesta riippumatta on normaalia, että sähköpostipalvelut skannaavat käyttäjien sähköpostit mainostarkoituksiin.

Ja se, mitä voidaan kerätä mainostuloista, on myös uskomattoman arvokasta "kerätä kaikki" -turvallisuusvirastoille, kuten NSA: lle.

Google teki yhteistyötä NSA: n kanssa vakoilla käyttäjiään vuosien ajan ja lopetti vasta, kun Edward Snowdenin paljastukset vuonna 2013 houkuttivat heidät alas. Tai ainakin väittää lopettaneensa. Yahoo puolestaan ​​jatkoi käyttäjiensä pettämistä NSA: lle ainakin lokakuuhun 2016 asti.

Maksa siitä!

Vanhan sanonnan mukaan "jos et maksa tuotteesta, niin olet tuote".

Siellä on joitain ilmaisia, turvallisia sähköpostipalveluita, mutta niissä on usein datakattoja, eivätkä ne sisällä kaikkia palvelun premium-version tarjoamia ominaisuuksia.

Sähköpostipalvelun suorittaminen maksaa paljon rahaa ja aikaa, joten sinun on mietittävä hyvin huolellisesti, kuinka kyseinen palvelu rahoitetaan. Palveluita, kuten RiseUp ja Autistici, ylläpitävät poliittisesti motivoituneet aktivistit, ja ne on suunniteltu ensisijaisesti tarjoamaan yksityisyyttä samanhenkisten aktivistien kanssa..

Tällaiset palvelut ovat halukkaita toimimaan taloudellisissa tappioissa perustajiensa poliittisen ideologian ansiosta. Sellaisenaan ne ovat pieniä, eikä niitä ole kovinkaan rahoitettu. Käyttäjien tulisi ehdottomasti harkita lahjoittamista heille, jos heillä on varaa siihen.

PGP-salatut sähköpostiviestit voidaan lähettää turvallisesti millä tahansa tavallisella sähköpostipalvelulla, mutta yksinkertainen tosiasia on, että hyvin harvat kontakteistasi (jos sellaisia ​​on) käyttävät myös PGP: tä. Tämä tarkoittaa, että tarvitset silti yksityisen sähköpostipalvelun päivittäiseen käyttöön ...

Kaikki selainpohjainen salaus on epävarma

Webmail-palvelut ovat erittäin käteviä, koska niihin pääsee helposti mistä tahansa selaimesta. Valitettavasti selainten kryptografia toteutetaan JavaScriptin avulla, ja JavaScriptin salaaminen selaimissa on luonnostaan ​​epävarmaa.

Tämä johtuu siitä, että vahingoittunut palvelin tai keskellä toimiva hyökkäys voi työntää vaarantuneet salausavaimet sekä sinulle että vastaanottajan selaimille.

Tekeekö tämä sähköpostipalvelut hyödyttömiksi? Ei. Kaikki riippuu uhkamallista. Useimmille käyttäjille ne ovat todennäköisesti täysin hienoja. Mutta mikään verkkopostipalvelu ei tule olemaan yhtä turvallista kuin PGP: n käyttäminen erillisen sähköpostiohjelman kanssa.

Jos käytät salattua verkkopostipalvelua sen mobiilisovelluksen tai vain erillisen sähköpostiohjelman kautta (ts. Et selaimen kautta), tämä ongelma ei koske.

Käytä sen sijaan signaalia

”Olen äskettäin tullut siihen tulokseen, että sähköposti on täysin turvaamaton. Asiat, joita haluamme sähköpostista ja sähköpostijärjestelmästä, eivät ole helposti yhteensopivia salauksen kanssa. Kehotan viestintäturvaa haluavia ihmisiä olemaan käyttämättä sähköpostia, vaan käyttämään salattua viestiasiakasta, kuten OTR tai Signal. ”Bruce Scheier.

Salattuja viestisovelluksia on paljon helpompaa käyttää kuin PGP: tä (mikä ei ole ?!), ja ne ovat paljon turvallisempia kuin minkäänlaiset sähköpostit. Signaalien lähettäjää pidetään laajimmin turvallisimpana tapana kommunikoida toisen, vielä suunnitellun henkilön kanssa, vaikka se ei kuiskaisi jotain heidän korvaansa.

Signaali on siis paras käytettävissä oleva ratkaisu viestien todellisen sisällön pitämiseksi turvassa. OTR on myös hyvä vaihtoehto pöytätietokoneiden käyttäjille.

End-to-end (e2e) yksityisyyden suojauspalvelut

Miksi käyttää yksityisyyteen keskittyvää sähköpostipalvelua??

Jos tarvitset keskustelun ollaksesi mahdollisimman yksityinen, käytä Signaalia sähköpostin sijasta. Mutta sähköposti ei katoa ja on edelleen suosituin viestintätapa planeetalla. Alla kuvatun tyyppisen yksityisen ja suojatun sähköpostipalvelun käyttö tarkoittaa:

 • Palvelu ei skannaa sähköpostiasi (mainostamista tai muuta tarkoitusta varten)
 • He käyttävät päästä päähän -salausta (e2ee). Salaat ja purkaa sähköpostisi omalla laitteellasi, jotta sähköpostipalveluntarjoajasi tai NSA eivät pääse niihin.
 • Ei mainoksia

Parhaat yksityiset sähköpostipalvelut

1. ProtonMail

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  Enintään 500mb

ProtonMail oli ensimmäinen Snowdenin jälkeisessä tilassa “uusi aalto” verkkopostipalveluista, joiden tarkoituksena on tarjota kaikki Gmailin ja sen piirteiden toiminnallisuus, mutta jotka kunnioittavat käyttäjiä’ yksityisyyttä ja tarjoa sähköposteille täydellinen salaus (e2ee).

Käyttäjät voivat lähettää kenelle tahansa salatun sähköpostin, johon he voivat myös vastata turvallisesti.

ProtonMail sijaitsee Sveitsissä, jossa on tiukat tietosuojalait ja joka on NSA: n ja GCHQ: n ulkopuolella’suora vaikutusalue. Siksi palvelukseen perustamista pidetään yleensä vahvana ominaisuutena.

Äskettäin hyväksytyt hallituksen valvontalait ovat kuitenkin huolestuttavia, ja huolimatta ProtonMailin vakuutuksista on edelleen epäselvää, vaikuttavatko nämä lait ProtonMailin kaltaisiin palveluihin.

Upea uutinen on, että ProtonMail otti käyttöön täydellisen OpenPGP-tuen vuonna 2018. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat lähettää PGP-salattuja sähköposteja muille kuin ProtonMail-yhteyshenkilöille ja avata PGP-salattuja sähköposteja ProtonMail-tililleen..

Tutustu ProtonMail-katsaukseen tarkempana palveluna.

2. Tutanota

Hinta: Ilmainen (1 Gt / 1 osoite), 1,35 dollaria kuukaudessa (1 Gt (laajennettava) / 5 osoitetta).

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Tutanota on monella tapaa samanlainen kuin ProtonMail. He sijaitsevat Saksassa. Siinä on tiukat yksityisyyden suojaa koskevat lait, mutta se myös harjoittaa omaa laaja-alaista valvontaa, tarjoaa pohjan NSA: lle’laajan eurooppalaisen toiminnan, ja sen tiedetään tekevän yhteistyötä NSA: n kanssa. Mutta kaikki sähköpostit tallennetaan e2e-salattuina, joten tämän ei pitäisi olla’t asiaa.

Tutanota salaa viestit AES-128-salauksella, RSA-2048-kädenpuristuksella ja täydellisellä eteenpäin salaisudella PGP: n käytön sijasta. Tämä mahdollistaa sen, että se salaa sähköpostin aiherivit, kun se lähetetään muille Tutanotan käyttäjille, mutta se tarkoittaa, että järjestelmä ei ole yhteensopiva “säännöllinen” PGP-käyttäjät.

3. Posteo

Hinta: 2 € kuukaudessa (laajennettavissa).

 • hinnoittelu

  alkaen $ 1.13
  / kuukausi

Myös Saksassa toimiva Posteo on hiukan erilainen peto kuin Tutanota ja ProtonMail. Se on turvallinen sähköpostipalvelu, joka salaa palvelinyhteytensä TLS: n kanssa (DANE: n ja täydellisen eteenpäin salaisuuden avulla) ja tallentaa kaikki sähköpostit AES-salattuihin kiintolevyihin (avaimen koko ei tiedossa).

Oletuksena Posteo ei ole e2e-salattu palvelu. e2e-sähköpostien salausta tuetaan kuitenkin “yksi klikkaus” OpenPGP- ja S / MIME-tuki selaimessa. Vastaanottajilla on oltava tietokoneisiinsa asennettuna samanlainen salausohjelmisto (OpenPGP tai S / MIME, kumpaa käytetään), mutta niiden ei tarvitse olla Posteon käyttäjiä..

Posteolla on myös oma PGP-avainhakemisto, joka on yksityisempi kuin perinteiset PGP-avainpalvelimet. Roundcube-verkkoliitäntä toimii hyvin mobiiliselaimissa, mutta Posteolla ei ole erillisiä mobiilisovelluksia. IMAP-tuki tarkoittaa kuitenkin, että palvelun kanssa voidaan käyttää kolmansien osapuolien sähköpostisovelluksia.

Vuonna 2013 tämä palvelu osoitti yksityisyyden suojansa vastustamalla menestyksekkäästi poliisin vaatimuksia Posteo-tilinomistajan henkilöllisyydestä, jonka ajateltiin käyttävän palvelua laittomiin tarkoituksiin. Se, että se ei tallenna tietoja asiakkaiden henkilöllisyydestä, teki tällaisten tietojen luovuttamisen mahdottomaksi.

4. Mailfence

Hinta: Ilmainen (500 Mt / 1 osoite), 2,50 euroa kuukaudessa (5 Gt / 10 osoitetta), 7,50 euroa kuukaudessa (20 Gt / 50 osoitetta)

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0.00
  / kuukausi

Mailfence sijaitsee Belgiassa, maassa, jossa on tiukat tietosuojalait ja jolla ei ole kokemusta yhteistyöstä NSA: n ja GCHQ: n kanssa. Internet-palveluntarjoajia vaaditaan suorittamaan laaja yleistietojen säilyttäminen, mutta pääsy näihin tietoihin on tiukasti säännelty ja vaatii luvan.

Mailfence käyttää helppoa “yksi klikkaus” OpenPGP-salaus sähköpostiviestien suojaamiseksi ja muille Mailfence-käyttäjille lähetetyt sähköpostit salataan automaattisesti (älä jätä Mailfenceä’palvelimet).

Muille kuin jäsenille tarkoitetut sähköpostit voidaan lähettää salattuina PGP: n kautta tai lähettää salaamattomina, mutta digitaalisesti allekirjoitettuna PGP-avaimella. Vaihtoehtoisesti symmetrisesti salatut sähköpostit voidaan lähettää muille kuin PGP-käyttäjille käyttämällä jaettua salaisuutta heidän suojaamiseksi.

Ja koska Mailfence käyttää OpenPGP: n vakiototeutusta, jossa on käytettävissä täysi avainten hallinta, palvelu on yhteensopiva “säännöllinen” PGP-käyttäjät. Postilaatikko ylläpitää omaa avainpalvelintaan. PGP-avaimet luodaan selaimessa ja tallennetaan Mailfenceen’palvelimet käyttävät AES-256-salausta.

Selainpohjainen PGP-salaus on avoimen lähdekoodin, mutta suuri osa taustajärjestelmäympäristöstä on suljettu lähdekoodi. Poistettuja viestejä säilytetään kaksi viikkoa varmuuskopioita varten. Huolestuttavampaa on, että Mailfence kirjaa kaikki sähköpostien metatiedot, mukaan lukien “IP-osoitteet, sanoman tunnus’s, lähettäjän ja vastaanottajan osoitteet, aiheet, selainversiot, maat ja aikaleimat.”

Suuri haittapuoli tälle palvelulle on, että se tarjoaa turvallisia ja vietäviä kalentereita ja turvallista asiakirjavarastoa.

Valitettavasti Mailfence ei tällä hetkellä tarjoa mobiilisovelluksia, vaikka viestit voidaan synkronoida iOS- ja Android-laitteisiin käyttämällä Microsoft Exchange ActiveSync POP- ja IMAC-tuki tarkoittaa, että voit käyttää palvelun kanssa kolmannen osapuolen sovelluksia (vain maksetut käyttäjät). Se tarjoaa myös leikatun verkkoliittymän, joka on erityisesti suunniteltu mobiililaitteille.

5. StartMail

 • hinnoittelu

  alkaen $ 4.99
  / kuukausi

StartMail on yksityisyyteen keskittyvä sähköpostipalvelu, jota ylläpitävät myös ihmiset, jotka käyttävät myös StartPage-tietosuojahakua.

PGP: n integroidun käytön takia StartMail on täysin yhteensopiva muiden PGP-käyttäjien kanssa. On myös mahdollista lähettää salattuja sähköposteja muille kuin PGP-käyttäjille, joiden on tiedettävä valitsemasi salaisuus sähköpostin avaamiseksi..

Yksi tämän palvelun merkittävimmistä ominaisuuksista on, että PGP-salaus suoritetaan palvelinpuolella. Toisin sanoen, se ei ole päästä päähän. StartPage mainitsee syynä JavaScript-pohjaisten selainsalausten todellisiin ongelmiin, joista keskustelimme tämän artikkelin johdannossa, mutta se on epäilemättä kiistanalainen päätös.

Tätä tilannetta ei auta se, että StartPage käyttää sekä avoimen että suljetun lähdekoodin komponenttien yhdistelmää.

StartMail sijaitsee Alankomaissa. Aivan kuten Sveitsi, tämä on maa, jota pidetään perinteisesti yksityisyyttä suojaavana, mutta joka on äskettäin hyväksynyt hälyttävät uudet valvontalait.

Yksi asia, josta pidämme StartMailin kanssa, on kyky luoda rajoittamattomia kertakäyttöisiä sähköpostiosoitteita. Ei ole erillisiä mobiilisovelluksia, mutta täysi IMAP- ja SMTP-tuki tarkoittaa, että palvelun kanssa voit käyttää mitä tahansa kolmannen osapuolen sähköpostisovellusta.

6. Postilaatikko.org

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0
  / kuukausi

Kuten Tutanota, myös mailbox.org sijaitsee Saksassa. Siinä on tiukat yksityisyyden suojaa koskevat lait, mutta se myös harjoittaa omaa laaja-alaista valvontaa, tarjoaa pohjan NSA: lle’laajan eurooppalaisen toiminnan, ja sen tiedetään tekevän yhteistyötä NSA: n kanssa.

PGP-salaus voidaan suorittaa palvelinpuolella mukavuuden vuoksi, mutta tämä ei ole päästä päähän. mailbox.org lievittää tätä ongelmaa vaatimalla myös salasanan salattuihin sähköposteihin pääsemiseksi, jonka vain tilin käyttäjä tietää. Tiettyä luottamustasoa vaaditaan kuitenkin edelleen.

Vaihtoehtoisesti voit e2e-salata PGP-sähköpostit selaimessa käyttämällä Mailvelope-selaimen lisäosaa, joka on esiasetettu toimimaan mailbox.org-palvelun kanssa ilman, että vaaditaan lisämääritysohjeita.

Kaikki lähetetyt ja vastaanotetut sähköpostit tallennetaan valinnaisesti PGP-salatussa Guard-postilaatikossa. Salaamattomat sähköpostit ovat edelleen alttiita sieppauksille siirron aikana, mutta niiden tulisi olla turvallisia levossa. Kuten yksittäisten sähköpostien täydellisessä PGP-salauksessa, myös Guard-postilaatikot suojataan salasanalla, jonka vain käyttäjä tietää.

Mobiilisovelluksia ei ole, mutta mailbox.org tukee IMAP- ja POP-sovelluksia käytettäväksi kolmansien osapuolien sähköpostisovellusten kanssa. Yhteystiedot ja kalenterit voidaan synkronoida mobiililaitteisiin ActiveSyncin avulla.

7. Neomailbox

 • hinnoittelu

  alkaen $ 0
  / kuukausi

Neomailbox sijaitsee Sveitsissä. Kuten keskustelumme ProtonMail-ohjelmassa, epävarma siitä, kuinka sen uusia valvontalakeja käytetään, heikentää tätä maata’Perinteinen maine yksityisyyden suojaamisesta.

Neomailbox ei salli sinun lähettää tai vastaanottaa PGP-salattuja sähköposteja, mutta se tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden salata palvelimilleen tallennetut sähköpostit automaattisesti julkisella PGP-avaimella. Tämä tarkoittaa, että Neomailbox ei pääse sähköpostiisi, mutta vaatii ulkoisten työkalujen, kuten Mailvelope tai Gpg4win, käyttöä PGP-avainparin luomiseen..

Rajoittamaton aliakset ovat sallittuja ilman ennakkoasetusta, vaikka nämä kaikki käyttävät yksilöivää aliverkkotunnuksesi nimeä. Nämä aliakset voidaan estää ja vapauttaa vapaaehtoisesti, mikä tekee niistä ihanteellisia käytettäväksi kertakäyttöisinä osoitteina.

Kunniamaininnat

Disroot ja Runbox ovat yksityisyyttä edistäviä sähköpostipalveluita, jotka tallentavat sähköpostit salattuihin kiintolevyihin. Ne eivät kuitenkaan tarjoa minkäänlaista päästä päähän -salausta. Kolab Now on myös yksityisyyttä suojaava sähköpostipalvelu, mutta ei tallenna salattuja sähköposteja.

Kun julkaisimme tämän artikkelin alun perin noin kolme vuotta sitten, äskettäin ylösnoussut Lavabit -palvelu näytti lupaavalta. Suurimman osan luvattuista tietosuoja- ja turvaominaisuuksista ei ole kuitenkaan vielä toteutunut, ja meillä on vaikeuksia suositella mitään Yhdysvaltoihin sijoittautuvia palveluita (kuten Lavabitsin oma alkuperäinen kuolema osoittaa melko dramaattisesti!).

Melko hyvä tietosuoja (PGP)

PGP kehitettiin protokolliksi sähköpostien turvalliseen salaamiseen, ja vaikka alkuperäinen standardi ei ole enää avoimen lähdekoodin sisältö (se on nyt Symantec), Vapaa ohjelmisto -säätiö on ottanut avoimen lähdekoodin bannerin 100-prosenttisesti yhteentoimivana OpenPGP standardi.

lähettäjä ja vastaanottaja

Perinteisin (ja edelleen turvallisin) tapa käyttää PGP: tä on GNU Privacy Guard (tunnetaan myös nimellä GnuPG tai vain GPG). Tämä on saatavana Windowsille, macOS: lle ja Linuxille erillisillä sähköpostiohjelmilla, kuten Claw-Mail tai Thunderbird..

Vaikka perusohjelma käyttää yksinkertaista komentoriviliittymää, Windowsille on saatavana hienostuneempia versioita (Gpg4win) ja Mac (GPGTools). Meillä on opas sähköpostisi suojaamiseen Gpg4win-oppaan avulla muualla. On ehkä syytä lukea se läpi ymmärtääksesi miten OpenPGP toimii.

Huomaa, että PGP: n kanssa metatietoja - lähettäjän ja vastaanottajan sähköpostiosoitteita, lähetyspäivää ja -aikaa sekä sähköpostin aiheriviä - ei ole salattu. Vain runko ja kiinnikkeet. Ja kaikki palvelut, jotka haluavat olla yhteensopivia PGP: n kanssa, kärsivät välttämättä samat rajoitukset.

Toinen PGP: n ongelma on, että se ei käytä Täydellinen eteenpäin salaisuus (PFS). Joten kun yhden salatun sähköpostin avaimet ovat rikkoutuneet, myös kaikki muut samoilla avaimilla salatut sähköpostit vaarantuvat. Tämä on alue, jolla e2e PGP -sähköpostipalvelut loistavat, koska Diffie-Hellman- tai ECDE-avaintenvaihto niiden TLS-yhteyksissä tuo PFS: n käyttöön..

Meidän on huomattava, että tämä on ongelma, joka vaikuttaa kaikkiin PGP-sovellusten toteutuksiin, mukaan lukien tässä artikkelissa luetellut sähköpostin tarjoajat.

Postilaatikko - helpottaa PGP: tä

Jopa rento vilkaisu meidän Gpg4win-opas näyttää laajasti, miksi PGP ei ole kiinni yleisön kanssa. Se on monimutkainen siinä määrin, että sekava ja vaikea saada oikein. Suurin osa yllä luetelluista e2e-verkkopostipalveluista käyttää PGP: tä, mutta pyrkii tekemään siitä mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja “idioottiton”.

Tässä ne ovat suurelta osin menestyviä, mutta turvallisuuden hintaan. Kuten jo keskusteltiin, selainpohjainen kryptografia on syvästi virheellinen. Kolmas vaihtoehto on kuitenkin olemassa, joka tarjoaa jotain "keskitietä".

Mailvelope on OpenPGP-selainlaajennus, jota on paljon helpompi käyttää kuin perinteisempiä asennuksia (vaikkakaan ei niin helppoa kuin ”yhden napsautuksen” webmail-ratkaisut).

Itse ylläpidetty sähköposti

Äärimmäinen vaihtoehto kaikille yllä oleville on isännöidä omaa sähköpostipalvelinta itse. Tämä voidaan tehdä joko omalla tietokoneellasi tai vuokratulla palvelimella. Jos teet niin melko paljon, takuu siitä, että Google ja muut suuret yritykset eivät urkitse sähköpostiasi (ainakin suoraan - he voivat silti lukea salaamattomia sähköposteja, jotka on lähetetty palveluidensa muille käyttäjille).

Oman sähköpostipalvelimen asentaminen ja ylläpito on kuitenkin ei-triviaali tehtävä vielä teknisemmillekin. Ja sen turvallisuuden varmistaminen on vielä vaikeampaa. Itse asiassa, jos sitä ei tehdä oikein, oman sähköpostipalvelimen käyttäminen voi olla aktiivisesti vaarallista, koska se voi antaa väärän tietoturvan.

Tämä ei tarkoita sitä, että se on mahdotonta, ja siellä on varmasti yksityisyyden fanaatikkoja, jotka vannovat itsensä isännöimällä sähköpostiaan. Tämä on varmasti aihe, johon voimme kirjoittaa oppaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa!

Ohjelmistot kuten Posti-laatikossa ja Mailcow Tee työ helpommaksi automatisoimalla prosessi, mutta maksimaalisen turvallisuuden vuoksi sinun tulisi rakentaa oma palvelimesi tyhjästä (niin sanotusti). Löydät mahtavia oppaita tämän tekemiseen tässä ja tässä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me