15+ digitale nomaden op de beste technologie, gadgets en locaties

Een digitale nomade worden is een levensdoel voor veel mensen die zijn opgegroeid in het tijdperk van globalisering.

Maar het kan logistiek lastig zijn.

Zodra de warme cocon van een kantoor vol mensen met gespecialiseerde rollen om je heen verdwijnt, kunnen de meest elementaire vereisten om werk gedaan te krijgen een uitdaging worden.

Het vinden van een stabiele internetverbinding, het bijhouden van uw werk en uitgaven, wisselkoersen, het plannen van vluchten, accommodatie, enzovoort - dingen waar de meeste mensen alleen aan moeten denken als ze op vakantie gaan, worden dagelijkse taken. En hoe goed u ze uitvoert, heeft direct invloed op uw professionele succes, gevoel van comfort en uiteindelijk of u de digitale levensstijl van nomaden kunt laten werken.

Maar maak je geen zorgen, of je nu overweegt de overstap te maken of een digitale nomade die je spel wil verbeteren, we hebben alles voor je.

We hebben 15 ervaren digitale nomaden gevraagd om hun handelsgeheimen over de beste technologie, gadgets en locaties te delen om wat werk als nomade te doen.

Hoogtepunten uit de Digital Nomad Interviews

15 interviews zijn veel om te verwerken, dus bekijk deze samenvatting van de meest voorkomende antwoorden op elke vraag voor enkele snelle conclusies.

Welke apps vind je het handigst om te werken als een digitale nomade?

Er was veel variatie in deze categorie, wat te verwachten was. Maar één ding gemeen tussen alle nomaden die we hebben gevraagd, en waarschijnlijk de meeste reizigers van welke aard dan ook, is het nemen van foto's en het uploaden naar internet. En natuurlijk de cruciale stap daartussen: bewerken. Er is een duidelijke winnaar in deze categorie. Zoals Dave Dean het uitdrukte: "als u online foto's deelt vanaf een mobiel apparaat en u deze niet gebruikt Snapseed om ze eerst te bewerken, zou je dat moeten zijn."

Een ander veel voorkomend probleem voor de nomaden die we vroegen, was het maken en organiseren van tekst. Hiervoor lijken de twee meest gebruikte tools te zijn Grammarly en Schrijver. De eerste heeft een browserextensie die automatisch op fouten wijst terwijl je typt, terwijl de laatste geweldig is voor het organiseren van lange teksten, zoals een roman, of grote hoeveelheden korte notities. Asana deed het ook goed voor timemanagement.

Wat zijn je waardevolle reisgadgets?

Kubussen inpakken lijken van onschatbare waarde voor de meeste nomaden, en waarschijnlijk om een ​​goede reden. Meer dingen hebben en een kleinere rugzak dragen zijn onmiskenbare voordelen. Maar wat het inpakken van kubussen een no-brainer maakt, is dat als je erin slaagt om een ​​kleinere rugzak op slechts één vlucht te nemen, je waarschijnlijk de prijs van de kubussen al hebt bespaard op de bagagekosten.

Smartphones, laptops en hun verschillende accessoires zijn ook erg populair. Het punt van deze apparaten is veelzijdigheid en draagbaarheid, wat duidelijke voordelen op de weg zijn, en externe batterijen, stroomadapters, routers en ruisonderdrukkende oortelefoons maken ze nog betrouwbaarder.

E-readers zijn ook geweldig. Veel mensen romantiseren de geur en aanraking van echte boeken, maar serieuze lezers zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan toegang tot duizenden boeken vanwege de bagagevereisten van een notebook.

Wat is de beste bestemming voor digitale nomaden die je ooit hebt bezocht?

De onbetwistbare winnaar hier is Thailand. Het land loopt al tientallen jaren voorop in alle soorten toerisme in Zuidoost-Azië en het lijkt erop dat het, in plaats van er door geruïneerd te worden of te mainstream te worden, een betaalbaar paradijs is geworden voor een breed scala aan reizigers. Digitale nomaden of mensen die in een warmer klimaat willen wonen en werken, komen hier vooral veel voor, aangetrokken door de heilige drie-eenheid van tropische stranden, goedkope accommodatie en snel internet.

Bali is ook erg populair als een relatief betaalbaar tropisch paradijs. Eindelijk, voor reizigers die op zoek zijn naar een meer traditionele westerse grote stad, met geweldige prijzen, levendige cultuur en het nachtleven, en een samensmelting van mensen van over de hele wereld, Berlijn is de plek om naartoe te gaan.

Dave Dean van Too Many Adapters

Dave Laptop Belize 1 1024X518

Dave Dean is de belangrijkste geek van Too Many Adapters, de technologie-site voor reizigers. Al meer dan zes jaar onderweg schrijft hij overal over reizen en technologie met half fatsoenlijk internet en een geweldig uitzicht.

tech

Het is moeilijk om het te beperken tot slechts drie geweldige apps voor nomadische schrijvers en bloggers, maar ik zou waarschijnlijk de volgende moeten opnemen die ik altijd gebruik:

 • Speedtest: niets verpest een werkdag zoals waardeloze wifi, dus ik gebruik Speedtest altijd om de snelheden te controleren voordat ik naar een café of inloopkamer in een hotel ga.
 • LastPass: het is in principe onmogelijk om unieke, sterke wachtwoorden te bedenken en te onthouden voor elke site en online service die ik gebruik, dus gaf ik het op en begon ik in plaats daarvan deze wachtwoordbeheerder te gebruiken. Ik liet het supersterke, willekeurige 16+ karakterwachtwoorden voor alles maken en moet gewoon het ene hoofdwachtwoord voor de app onthouden. Het vult automatisch het inlogscherm voor vrijwel elke site of app, wordt gekoppeld aan Chrome en andere browsers en synchroniseert op desktop en mobiel.
 • Snapseed: als u foto's online deelt vanaf een mobiel apparaat en u Snapseed niet gebruikt om ze eerst te bewerken, zou u dat moeten zijn. Het is krachtig en toch supergemakkelijk te gebruiken, en duurt slechts een paar seconden om bijna elke foto er merkbaar beter uit te laten zien - zonder de kunstmatige uitstraling die je krijgt met de voorverpakte filters in bijv. Instagram. Pak het uit de App- of Play-winkels.

Gadgets

 • Hootoo Travel Router: deze kleine gadget is zo handig. Ik gebruik het meestal om het wifi-signaal te versterken als ik te ver van de dichtstbijzijnde router ben (dwz in bijna elke hotelkamer waar ik ooit verblijf), en als een draagbare batterij om mijn telefoon ingeschakeld te houden op lange reisdagen. Het doet meer dan dat - u kunt het gebruiken om bestanden van en naar een USB-schijf te verzenden of video van een USB-schijf naar uw apparaten te streamen - en kost minder dan $ 50 op Amazon. Totaal koopje.
 • Olixar 4-USB reisadapter: met dit kleine accessoire kan ik tot vier USB-apparaten opladen via een enkel stopcontact en wordt geleverd met clip-on-plugadapters die werken in ~ 150 landen over de hele wereld. Als ik op een bepaalde reis zonder laptop reis, is dit nu de enige oplader die ik moet meenemen.
 • Shure SE 215 geluidsisolerende oortelefoons: Ik heb deze oortelefoons nu meerdere keren verloren en vervangen, omdat ik echt niet van reizen zonder hen hou. Ze hebben geweldig geluid, schakelen het meeste geluid van buitenaf uit zonder de batterijvereisten van actieve ruisonderdrukking en kunnen omgaan met alle misbruik dat ik naar ze toe gooi. Ik wou dat ik ze niet in vliegtuigen achterliet!

locaties

Mijn behoeften van een digitale nomadenbestemming veranderen in de loop van de tijd, dus ik kan je geen enkele beste plek geven - ik heb nog nooit een plek gevonden die alles heeft wat ik ooit nodig heb. Voor gemeenschap, betaalbaar wonen en goed eten ga ik er meestal naartoe Chiang Mai of Saigon, of ergens als Playa del Carmen in Mexico. Als ik op zoek ben naar de gemakken van het westerse leven zonder een totaal fortuin uit te geven, Lissabon is een geweldige plek, samen met andere steden in Portugal en Spanje zoals Porto, Granada, Madrid, en anderen. Ik ben echter vrij flexibel en heb ontdekt dat, zolang internet en stroom betrouwbaar zijn, ik de meeste plaatsen op de wereld voor mij kan laten werken, althans voor een tijdje!

Erin van Never Ending Voyage

Simon en Erin van Never Ending Voyage

Erin McNeaney en Simon Fairbairn zijn een digitaal nomadenpaar dat alles verkocht wat ze bezaten en het VK in 2010 verlieten om voor altijd de wereld rond te reizen. Ze schrijven over hun langzame reizen over de hele wereld, het heerlijke vegetarische voedsel dat ze eten en de ups en downs van het nomadische leven op Never Ending Voyage. Zij zijn de makers van de iOS-app Trail Wallet, die reizigers helpt binnen hun budget te blijven, en het boek The Carry-On Traveller, waarin je leert hoe je licht inpakt voor elke reis.

tech

 • ik gebruik de Grammaticale browserextensie om mijn spelling en grammatica te controleren op blogposts in WordPress en alles wat ik online schrijf.
 • Schrijver is geweldig voor het schrijven van boeken en andere grote schrijfprojecten. Hiermee kunt u notities, overzichten, onderzoek en het werkelijke concept op één plaats opslaan en gemakkelijk organiseren. U kunt het laatste werk in vele formaten exporteren, waaronder .mobi om op Amazon te publiceren.

Gadgets

 • Kindle Paperwhite: Ik heb veel gelezen en het was revolutionair om duizenden boeken op een apparaat te kunnen bewaren dat kleiner is dan een paperback.
 • Verpakkingsblokjes: Hiermee kunnen we onze kleding organiseren en ruimte besparen in onze bagage. Ze zijn een van de redenen dat we fulltime kunnen reizen met slechts één handbagage. We hebben hier meer geschreven over het gebruik van pakjes.
 • iPhone 7: Ik weet niet hoe we ooit zonder een telefoon hebben gereisd (de eerste jaren deden we dat als digitale nomaden). We gebruiken het voor routebeschrijvingen, als een WiFi-hotspot, camera, notebook en nog veel meer.

Plaats

 • Ubud, Bali: Ubud is onze favoriete bestemming voor digitale nomaden. Het is betaalbaar (we huurden een huis met twee slaapkamers met een privézwembad), is omgeven door prachtige rijstvelden, heeft geweldig eten (vooral voor vegetariërs), veel yogalessen en de WiFi is goed als je ergens huurt met glasvezel.
 • Kaapstad, Zuid-Afrika: Het is niet zo goedkoop als Zuidoost-Azië, maar het is veel goedkoper dan Europa of de VS voor een vergelijkbare kwaliteit van leven. Het landschap is spectaculair met een prachtige locatie tussen de bergen en de zee. Er is zoveel te doen in de omgeving, waaronder stranden, wandelingen, voedselmarkten, picknicks, wijnmakerijen, kustritten, pinguïns zien, surfen en ongelooflijke restaurants. De nadelen zijn de relatief dure accommodatie (Airbnb was de enige echte optie) en de redelijk trage WiFi (het verbetert wel).
 • Koh Lanta, Thailand: Een van de beste plekken om aan het strand te werken. Het is een prachtig eiland dat niet te ontwikkeld is, maar beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, waaronder een ruimte voor samenwerking.

Gary van Everything Everywhere

Gary Arndt van Everything Everywhere

Gary Arndt is een bekroonde blogger en reisfotograaf die sinds 2007 de wereld rondreist. Zijn reizen hebben hem meegenomen naar 190 landen en gebieden in de Traveler's Century Club en 120 Verenigde Naties. Hij heeft ook meer dan 335 UNESCO-werelderfgoedlocaties en alle 50 Amerikaanse staten bezocht.

Zijn blog Everything Everywhere wordt algemeen beschouwd als een van de populairste reisblogs ter wereld. In 2010 noemde Time Magazine het een van de 25 beste blogs op internet en behaalde het een gouden medaille in de categorie Travel Blog in de North American Travel Journalist Association (NATJA). Hij is een van de meest bekroonde reisfotografen van dit decennium. Hij werd de SATW-reisfotograaf van het jaar 2014 genoemd, evenals de NATJA-reisfotograaf van het jaar 2013 en 2015. Hij is de enige reisfotograaf die door beide organisaties is uitgeroepen tot fotograaf van het jaar. Hij is ook een drievoudige Lowell Thomas Award-winnaar in Photo Illustration of Travel en een 2x Northern Lights Award-winnaar in fotografie.

tech

 • Adobe Lightroom voor fotobewerking
 • Google Chrome
 • Microsoft Word

Eerlijk gezegd gebruik ik veel webapplicaties, dus het aantal daadwerkelijke applicaties dat ik gebruik, neemt voortdurend af.

Gadgets

 • Mijn iPhone is de belangrijkste gadget waarmee ik reis. Ik begon te reizen in 2007 voordat de iPhone werd uitgebracht en het heeft de manier waarop ik reis volledig veranderd.
 • Mijn camera (Sony a7rii)
 • Mijn laptop (MacBook Pro 15")

locaties

 • Er is een goede reden waarom Thailand is populair geworden. Het is goedkoop, de infrastructuur is goed en het weer is geweldig. Dat gezegd hebbende, ik denk dat het ook tot de dood is gedaan.
 • Berlijn is ook een geweldige stad voor digitale nomaden Buenos Aires, en veel kleinere steden in de VS..
 • Naarmate het internet over de hele wereld sneller wordt, gaat het aantal plaatsen waar je kunt werken echt open. Op een plek als gaan en werken Samoa is niet langer uitgesloten.

Erik van Notes From The Road

Erik Gauger notities van de weg

Erik Gauger woont in Portland. Zijn blog, notesfromtheroad.com, is gemaakt met een grootformaat 4x5 camera, met de hand geschilderde schetsen, aquarelkaarten en reisnotities.

tech

Ik blijf bewust schrijven terwijl ik volledig organisch reis. Als ik onderweg ben, schrijf ik uitsluitend in tijdschriften. Er is iets aan dat heel belangrijk voor me is. In ons thuisleven staan ​​we altijd voor schermen. Reizen haalt ons daar vanaf.

Desondanks gebruik ik apps tijdens het reizen, en er zijn er met name drie die een groot deel uitmaken van mijn reisworkflow.

 • De eerste is Mist van de wereld. Fog of World is een kaart-app die een soort mist wist terwijl je door gebieden loopt of rijdt. Het documenteert uitstekend waar je bent geweest en je kunt het actief gebruiken tijdens het reizen om een ​​idee te krijgen van welke delen van een stad je hebt gedekt, maar het is ook een geweldig historisch record.
 • De tweede is de eBird app. Dit is een app waarmee je de vogelsoorten kunt vastleggen die je overal hebt gezien. De gegevens worden geüpload naar eBird, waar ornithologen de waarnemingen gebruiken voor gegevensonderzoek. Ik houd tijdens het reizen constant eBird-records bij en het is een van mijn grootste geneugten tijdens het reizen.
 • Ten slotte gebruik ik een app genaamd FlashCards, waarmee ik aanpasbare quizzen voor mezelf kan maken. Ik maak bijvoorbeeld flashcards op alle vlindersoorten in een regio. Als ik in een vliegtuig of een bus zit, kan ik de app openen en krijg ik een foto van een vlinder en vijf meerkeuzeantwoorden. Dit helpt echt om uw identificatievaardigheden voor een nieuwe regio aan te scherpen.

Gadgets

Als ik op reis ben, kopieer ik veel van de gewichtsbesparende technieken van backpackers, wat betekent dat ik alles tot een minimum beperkt. In deze benadering moet alles wat u bij u draagt ​​consistent en betrouwbaar zijn en onderweg kunnen worden gerepareerd.

 • Mijello Fusion Waterproof Watercolor Palette: Ik gebruik al jarenlang hetzelfde waterdichte aquarelpalet. Het is groot genoeg om een ​​robuuste set verf te behouden en wanneer ik het sluit, komt er geen natte verf uit. Ik bewaar dit in mijn fotografie-rugzak en kan het in elk café uittrekken en beginnen met schetsen.
 • Patagonia Quandary Pants: Patagonië is een geweldige sneldrogende broek die tijdens het reizen zoveel verschillende functies heeft. Je kunt wegkomen door erin te gaan eten, maar ook door er in te wandelen. Als je echt een goede, multifunctionele broek hebt, hoef je minder in te pakken.
 • Hefty Freezer Slider Bags: Deze diepvrieszakken werken beter voor het organiseren van spullen dan alle commerciële organizerproducten. Ik gebruik ze religieus om kleine apparatuur en toiletartikelen te organiseren. Ik bewaar ook wat ik ‘stopcontacten’ noem achter in mijn auto. Ik bewaar er ongeveer tien achter in de Jeep, zodat iedereen die met me onderzoekt of wandelt, een klein overlevingspakket voor die dag kan hebben. Het is eigenlijk een klein vrieszakje met een voedingsreep, een pakje olijven, een pakje zonnebrandcrème, een pakje servetten en een pakje vochtige doekjes. Mensen vergeten altijd dingen als ze reizen. Ik heb gemerkt dat het niet hebben van één ding ervoor kan zorgen dat mensen zich ongemakkelijk voelen of vroeg willen omkeren. Als ik ze eenmaal een slag geef, zijn ze goed om te gaan.

locaties

Het internet staat vol met mensen die advies geven over de beste plekken ooit, maar ik heb dat nooit zelf gedacht en ik raad reizen in het algemeen af. Ik denk graag dat overal de beste plek kan zijn, het gaat meer om je humeur en je uiterlijk. Als je in een goed humeur bent, ben je georganiseerd en gemotiveerd en opgewonden om daar te zijn, dat is de beste plek. Er zijn enkele plaatsen die misschien comfortabeler zijn, maar ik denk dat het belangrijk is als reiziger om overal comfortabel te leren zijn. Er is een gevoel dat bepaalde plaatsen hot of up and coming zijn, en er is veel gezoem rond deze plaatsen en iedereen gaat er een paar jaar heen. Ik zou die plaatsen echt willen vermijden, en in plaats daarvan op een kaart kijken en zeggen waar ik naartoe wil?

Dan van Uncornered Market

Dan en Audrey van Uncornered Market

Daniel Noll en Audrey Scott zijn het verhaalteam van man en vrouw achter het bekroonde reisblog Uncornered Market. Meer dan 10 jaar en 90 landen later gaan ze nog steeds ... en zijn nog steeds getrouwd.

tech

 • Zak (om artikelen op te slaan om later te lezen)
 • Evernote
 • Asana

Gadgets

 • Siliconen oordoppen: slaap is essentieel, het wegwerken van lawaai cruciaal
 • Verpakkingsblokjes: organisatie staat centraal
 • iPhone batterij / hoesje zoals deze: iedereen voelt zich aangetrokken tot de mijne. Een beetje omvangrijk, maar absoluut de moeite waard, vooral als iPhoneography jouw ding is

locaties

We zouden mee gaan Thailand - Bangkok / Chiang Mai: snel internet, betaalbare accommodatie, fantastisch (& goedkoop eten. Of misschien Oaxaca, Mexico om soortgelijke redenen, waaronder geweldig eten.

Nora Dunn van The Professional Hobo

Nora Dunn Professional Hobo

Nora Dunn was een digitale nomade voordat het zelfs maar een ding was; je zou haar zelfs een 'pionier' kunnen noemen" in de branche of de 'grootmoeder' van bloggen over reizen!

Ze verkocht alles wat ze bezat (inclusief een drukke financiële planningspraktijk) in Canada in 2006 en woont sindsdien over de hele wereld. Ze schrijft de populaire reissite The Professional Hobo, die mensen leert hoe ze voltijds kunnen reizen op een financieel duurzame manier, en haar boeken bevatten werken als Hoe krijg je gratis accommodatie over de hele wereld, en werken op de weg: de onconventionele gids voor volledige -Tijd Vrijheid.

tech

Ik ben niet zo in de buurt als technisch onderlegd als andere bloggers en digitale nomaden, dat weet ik zeker. Mijn beste apps zijn meer reisgerelateerd dan bloggen / schrijven. Zij zijn:

 • Trail Wallet: voor het eenvoudig bijhouden van uitgaven in meerdere valuta's
 • XE-valuta: vaak van locatie / valuta veranderen kan een beer zijn om bij te houden
 • Stadskaarten: een online / offline kaartapplicatie die GPS van je telefoon (in plaats van data / wifi) gebruikt om je locatie te volgen - handig zorg ervoor dat taxichauffeurs je niet ver van de luchthaven brengen, of dat je niet verkeerd loopt richting

Gadgets

Afgezien van mijn laptop, wat volgens mij vanzelfsprekend is:

 • Hoboroll. Ik ben een grote fan van creatieve verpakkingstools en ik gebruik mijn Hoboroll elke dag. Het is een gesegmenteerde tas om een ​​heleboel dingen te organiseren, die vervolgens wordt gesloten en gecomprimeerd. Bekijk mijn ultieme paklijst voor digitale nomaden.
 • smartphone. Het is niet alleen een telefoon; het is ook een fotocamera, videorecorder, kaart, onderzoekstool, fitness-tracker, onkosten-tracker en meer. Bekijk hier welke andere elektronica ik hier aanbeveel.
 • Koplamp. Hoewel ik het niet altijd nodig heb, is het van onschatbare waarde voor alles, van wandelen in de wildernis tot 's avonds / nacht, tot middernacht wandelingen naar de badkamer op plaatsen waar ik niet bekend mee ben

locaties

Ik ben het grootste deel van mijn 11 jaar als een digitale nomade een eenzame wolf geweest, die er vaak de voorkeur aan geeft om semi-landelijk te leven en gratis accommodatie te krijgen met huisoppas, vrijwilligerswerk, enz. Terwijl ik op een meer "lokale" manier leef. In het afgelopen jaar ben ik echter in een paar digitale nomaden-hotspots terechtgekomen Ubud (Bali) en Chiang Mai (Thailand). Van de twee zou ik zeggen dat Chiang Mai beter is opgezet op het gebied van infrastructuur / internet / nomadengemeenschap, maar Ubud neemt de prijs voor toegang tot de prachtige natuur. Beide hebben mooie lokale culturen, keukens en goedkope kosten van levensonderhoud; Chiang Mai biedt je nog wat meer comfort.

Agness en Cez van Etramping

Agness Cez Etramping

Wij zijn Agness en Cez, twee beste vrienden die besloten onze 9-5's achter te laten en het leven te beginnen als digitale nomaden. We hebben de hele wereld over gereisd en zullen dat blijven doen totdat we ofwel niet kunnen bewegen, of zij zeggen dat we dat niet kunnen. Zelfs dan zullen we waarschijnlijk proberen ergens uit te zoeken waar we naartoe kunnen. Ga naar eTramping om te zien wat we van plan zijn en hoe u het zelf kunt doen.

tech

 • Grammarly: De belangrijkste app voor het gemak van digitale nomaden is Grammatica. Waarschijnlijk omdat we een paar schrijvers zijn en een blog hebben. We maken allemaal grammaticafouten. Het maakt niet uit hoeveel moeite je steekt, er is altijd iets dat je mist of niet begrijpt, of misschien niet eens weet. Grammatica lost dit op, door ons te laten weten waar de fouten zijn en hoe deze te verhelpen. Het is net als Microsoft Office spellingcontrole, behalve dat het ook grammatica doet. Het is niet altijd goed, dus je moet in de gaten houden wat je aan het veranderen bent. Bovendien is een vluchtige doorlezing van inhoud nog steeds een goed idee, maar Grammarly maakt het proces absoluut een stuk eenvoudiger.
 • pepo: Pepo is een app waarmee u in contact kunt komen met reizigers en experts op hun vakgebied. Het gaat allemaal om deskundig advies en als zodanig is het van onschatbare waarde voor iemand die online geld wil verdienen. Het is de plek waar je echt contact kunt maken met mensen die al hun dromen over een levensstijl van digitale nomaden hebben waargemaakt en vragen kunnen beantwoorden.
 • EEN top VPN: We hebben gewoond in China (allebei van ons) en kennen het gevreesde gevoel van proberen je e-mails via Gmail te controleren, maar ontdekken dat de Grote Firewall van China je ervan weerhoudt. Er zijn zoveel andere online services die we nodig hebben, waartoe we zonder een VPN geen toegang hadden gehad. Er zijn zelfs geruchten dat Skype op weg is om geblokkeerd te raken. Dat is een van de belangrijkste diensten voor digitale nomaden die thuis in contact willen komen met vrienden en familie. Er zijn gratis VPN's, maar de betaalde zijn ALTIJD beter - vooral als je ook diensten met een hogere bandbreedte wilt gebruiken, zoals YouTube en Netflix. Een goede VPN is een redder in nood.

Gadgets

 • Struisvogel kussen: Als je net zoveel hebt gevlogen als wij, wordt vliegen iets waar je nogal tegenop ziet, en niet de opwindende "ik ben een miljoen mijl boven de aarde en reis met een miljoen mijl per seconde" hyperbolische ervaring. Het is ongemakkelijk en op lange afstandsvluchten kan slapen een probleem zijn. Iedereen heeft op zijn minst een typisch reis-nekkussen geprobeerd. Het probleem is dat ze onzin zijn. Je nek neigt te veel naar voren, het begint pijn te doen en uiteindelijk geef je het idee op om helemaal te slapen (tenzij je super moe bent). Het struisvogelkussen stopt dit en het heeft zelfs een coole naam.
 • Reisadapter: Het gemak van digitale nomaden wordt niet beter dan dit. Dat komt omdat wanneer je de neiging hebt om overal naartoe te gaan als een digitale nomade, je ook de neiging hebt om je elektrische apparaten mee te nemen. Reisadapters betekenen dat u ze overal kunt aansluiten. Een goede reisadapter is net zo belangrijk voor een digitale nomade als een schroevendraaier voor een bouwer. We vinden meestal dat een goede reisadapter klein en licht is en geen irritant zoemend geluid maakt. Veel van de goedkopere modellen zullen zoemen als je ze gebruikt. Hierdoor slaapt u naast uw oplaadtelefoon alsof u in een kamer vol muggen bent. Dit is absoluut iets waar u in moet investeren en waar u geen budget voor kunt gebruiken.
 • E-Reader: je herkent waarschijnlijk de naam Kindle, toch? Het populairste product van de Amazone. Nou, het hoeft geen Kindle te zijn, maar een soort e-reader is meestal een goede aankoop. Naast dat je kunt lezen terwijl je op plaatsen wacht (misschien een treinstation of een luchthaven?), Kun je er ook wat van je werkinformatie op laden en een project doorlezen zonder de ogen te belasten. Deze zijn perfect als u op een verre reis bent en iets nodig heeft om u bezig te houden. Een van Cez's eerste treinreizen in China was bijvoorbeeld een 21-uur geldig ticket. Ze hadden gewoon geen stoelen meer over. Welnu, een e-reader zou perfect passen om die reis net iets sneller te laten verlopen. Of op zijn minst lijken.

locaties

Op dit moment was een van onze favoriete plekken om te wonen als digitale nomaden China. Het is goedkoop, handig (relatief) en je krijgt goede toegang tot internet - zolang je een VPN hebt. China heeft wel wat problemen, maar over het algemeen is het waarschijnlijk een van de gemakkelijkere plaatsen om te wonen en te bewegen, zolang je een visum hebt. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste om te krijgen als je een ‘pure’ digitale nomade bent die freelance werkt voor klanten online.

We waren daar een tijdje Engels aan het onderwijzen, en dit dekt ons op het vlak van Visa. U
kan meestal "parttime" werken als leraar en dit zal uw visumbehoeften dekken en u voldoende vrije tijd geven om andere projecten na te streven. Bovendien heeft China, ondanks de vervuiling die vaak wordt gemeld, - wat wij denken - enkele van de mooiste bezienswaardigheden en natuurgebieden ter wereld. Bovendien heeft het land de afgelopen jaren enorm veel geld geïnvesteerd in infrastructuur, wat betekent dat rondreizen alleen maar eenvoudiger en eenvoudiger wordt.

Als je bereid bent om ergens een beetje duurder te wonen dan Taiwan is ook een goede gok. Net naast het vasteland heb je nog steeds veel voordelen van China, zonder het gedoe met visa. Het is ook relatief eenvoudiger om ook gewoon naar Zuid-Korea of ​​Japan te springen.

Stefan en Seb van Nomadicboys

Stephan en Seb Nomadische jongens

Nomadic Boys zijn homopaar Stefan (Grieks) en Sebastien (Frans) die elkaar in 2009 in Londen hebben ontmoet. Ze hebben hun leven en baan opgezegd in 2014 en reizen sindsdien fulltime als digitale nomaden op hun homoreisblog - Nomadic Boys.

tech

 • XE-valuta: wanneer uw bankrekening in het VK is gevestigd en u klanten hebt die Canadese / Amerikaanse dollars of euro's gebruiken, heeft u een app nodig waarmee u allemaal dezelfde taal spreekt. XE is zo belangrijk bij het verzenden van e-mails met offertes en vervolgens bij het verhogen van facturen.
 • Skyscanner: dit is onze go-to-app om ons onderzoek te starten om alle vluchtopties voor onze planning te controleren en te vergelijken. We vinden het leuk omdat het alle budget / low cost / lokale luchtvaartmaatschappijen omvat die je anders niet zou kennen.
 • Instagram: Instagram is zoveel meer geworden dan alleen een sociaal mediakanaal. Nu is elke klant en elk merk er geobsedeerd door en heeft het als nummer 1 sociale media doelstelling. Het is ook waar veel bedrijven ons vinden, dus het is zo belangrijk om de juiste hoeveelheid tijd in onze Instagram-galerij te investeren. Het is zo ongeveer onze geworden "portefeuille" als beïnvloeders.

Gadgets

 • Laptops / smartphones: voor Seb is het iets dat niet van Apple is. Hij denkt dat Apple de duivel is en probeert de nieuwste Samsung-smartphone te kopen. Stefan is echter een slaaf van Apple en is er trots op een MacBook Air en de nieuwste iPhone te hebben.
 • camera's: Seb heeft een Sony 6500 voor video's. Stefan gebruikt zijn iPhone voor foto's van sociale media en een Panasonic TZ100.
 • Verpakkingsblokjes: deze zijn zo belangrijk geworden bij het inpakken. Het is een geweldige manier om je spullen in je tas te ordenen en ervoor te zorgen dat alles goed geplaatst is, niets vergeten en gemakkelijk toegankelijk is. Je kunt een set goedkoop kopen op Amazon en we raden ze zeker aan.

Plaats

Thailand! Meeste liefde Chiang Mai, waar we het mee eens zijn. Voor homo digitale nomaden is Bangkok echter veel beter. Het is erg goedkoop om daar te wonen, geweldig internet, een uitstekende transporthub in Azië en een van de beste homoscènes in Azië. We zouden teruggaan in een hartslag (en overwegen het zeker!)

Charli uit Wanderlusters

Charli uit Wanderlusters

Charli Moore is een avontuurlijke liefhebber die locatie-onafhankelijk is sinds 2011. Als freelance-schrijfster en redacteur van de reisblog Wanderlusters, heeft ze een voorliefde voor adrenalinekaarten en knapperige pindakaas. Volg haar op Instagram om je reislust te voeden.

tech

 • Asana. Als freelancer wissel ik constant tussen projecten en heb ik vaak moeite om mijn 'to do'-lijsten bij te houden, dus gebruik ik een app met de naam Asana om me te helpen mijn deadlines te blijven halen. Het heeft me in feite geholpen mijn workflow te organiseren en helpt mijn productiviteit. Ik zou niet zonder kunnen leven.
 • Cloudflare. Ik zou ook niet zonder kunnen Cloudflare. Kortom, het houdt mijn blog veilig en laadt zo snel mogelijk; iets dat elke blogger weet is van vitaal belang als je goed wilt scoren en je lezers op je site wilt houden.
 • TrustedHouseSitters. Zonder twijfel is mijn uiteindelijke keuze degene die naar mijn mening mij de meeste waarde geeft, mijn lidmaatschap van 's werelds grootste huis- en huisdierenoppasplatform TrustedHousesitters. Ik ben 30 jaar oud en het is alweer een tijdje geleden dat ik echt genoten heb van een verblijf in goedkope accommodatie. Via TrustedHousesitters vind ik kansen om huurvrij te leven in landen over de hele wereld. Lees mijn gids voor huiszitten in het buitenland voor meer informatie.

Gadgets

Dit gaat ongelooflijk saai klinken, maar de eerste is mijn slaapmasker. Toen ik voor het eerst begon te reizen, vond ik het een uitdaging om op vluchten te slapen en zou ik moeite hebben om te ontspannen tijdens mijn verblijf in een nieuw bed. Toen kocht ik een slaap masker en heb mezelf getraind om het dragen van het masker te associëren met gaan slapen. Ik kan nu overal en altijd slapen. Het is een levensredder.

Als blogger ben ik schrijver en fotograaf en heb ik mijn camera altijd bij de hand voor het geval ik de perfecte opname zie. Mijn Spider Camera Holster stelt me ​​in staat om mijn camera aan de riem van mijn rugzak of rugzak te houden, zodat ik handsfree kan blijven tijdens het reizen en mijn camera uit heb en klaar om de actie vast te leggen.

Een goed paar hoofdtelefoon met ruisonderdrukking is iets waar ik absoluut niet zonder kan. De mogelijkheid hebben om mezelf aan te sluiten, of een bijzonder irritant geluid te overstemmen, kan het verschil maken tussen genieten van een vlucht en elke minuut als luchttijd worstelen.

locaties

Omdat ik huurvrij blijf als ik per huis en op huisdieren reis, heb ik het geluk gehad om op een aantal afgelegen bestemmingen te verblijven waar de meeste digitale nomaden alleen maar van konden dromen. Als zodanig heb ik een andere kijk op wat een geweldige werkomgeving is. Zeker, samenwerkende ruimtes zijn geweldig, maar ik vind het aanmoedigen om los te koppelen en wat tijd in mezelf te investeren, wat me echt helpt om mijn productiviteit te maximaliseren. Voor mij plaatsen zoals St Kitts & Nevis, Molokai Hawaii, en Coromandel-schiereiland van Nieuw-Zeeland zijn ideaal.

John Michael Eubank

John Michael Eubank

Momenteel werk ik in Buenos Aires, Argentinië, op afstand als Lead Network Engineer voor Secom, Inc - een telecommunicatieprovider in het zuidoosten van Colorado, VS. Ik besloot om een ​​blog te starten over persoonlijke ontwikkeling en het gemeenschapsleven en reizen, schrijven een keer per week op maandag in de loop van de externe jaarreis. 12 steden over de hele wereld + 1 maand in elke stad = 1 jaar met geweldig perspectief.

tech

 • Medium: mijn blog wordt hier gehost. Het is een elegante interface voor schrijven die uit de weg gaat. Helemaal gratis. Geweldige schrijfgemeenschap. Ik krijg veel motivatie van andere schrijvers die op Medium publiceren zoals Benjamin Hardy, Ryan Holiday en iedereen die schrijft voor The Mission.
 • Google Photos: Elke foto die ik maak, wordt hier automatisch verzameld. Als ik inspiratie nodig heb om over te schrijven, open ik eenvoudig mijn recente foto's.
 • Woud: Dit is een app die mijn telefoon gedurende een bepaalde periode vergrendelt. Als digitale nomade moet ik mijn behoefte om in contact te blijven met vrienden en familie in evenwicht houden met de behoefte om zonder afleiding te werken. Ik heb 30 minuten tot een uur gereserveerd om te schrijven, stel de timer in Forest in en heb de mentale vrijheid om te weten dat mijn telefoon me niet kan afleiden totdat ik klaar ben met schrijven.

Gadgets

 • Analoge bagageschaal. Ik had een digitale weegschaal maar deze stopte met werken. Hiermee kan ik het maximale nut halen uit mijn beschikbare bagageruimte zonder dat ik exorbitante overdoseringskosten moet betalen aan de luchtvaartmaatschappijen.
 • PowerCube Extended - Gemaakt door Allocacoc, gevonden op Amazon: een perfect verlengsnoer met 5 stopcontacten dat met gemak grote onhandige bouwstenen aankan. Redder in nood op luchthavens. Komt in verschillende internationale plugstijlen, niet alleen Noord-Amerika.
 • Google Chromecast. Altijd leuk om een ​​dia-deck op een scherm te gooien voor zaken of een film voor filmavond - en ik gebruik het elke ochtend om muziek naar mijn tv te streamen.

locaties

Chiang Mai, Thailand is een toevluchtsoord voor digitale nomaden. Thais eten is goedkoop en lekker, de huurprijs is ongeveer de helft van het Amerikaanse equivalent. Je kunt een willekeurig aantal prachtige parken en tempels in de buurt bezoeken en er zijn een miljoen prachtige eilanden en stranden op een goedkope vlucht. Ik hield van heen en weer slenteren tussen de meer toeristische oude binnenstad en de overvloedige cafés en werkplekken in de Nimman-district. Kortom, een geweldige plek om andere nomaden en expats te ontmoeten en te praten, samen te werken en te creëren.

Laurence Norah van Finding The Universe

Laurence en Jessica Norah van Finding The Universe

Voorheen een IT-ontwikkelaar en met een graad in computerwetenschappen, is Laurence Norah tegenwoordig een professionele reisfotograaf & blogger die twee blogs met zijn vrouw Jessica runt: fotografie & avontuur gericht Finding the Universe & koppels luxe gerichte Independent Travel Cats. Hij is de meest gevolgde reisblogger op Facebook, met meer dan een miljoen volgers. Hij runt ook een online fotografiecursus.

tech

Ik merk dat ik gebruik Dropbox, Snapseed en Google Maps het meest. Met Dropbox kan ik mijn documenten ophalen vanaf elk apparaat waarop ik me bevind, bewaar ik ze allemaal veilig en kan ik ze delen met mijn blogpartner (en vrouw!) Jessica. Snapseed is van onschatbare waarde voor snelle fotobewerking onderweg. Google Maps, nou, ik zou verloren zijn zonder.

Gadgets

Ik reis altijd met een stekkerdoos, een multi tool, en duct tape. Niet bepaald high-tech dingen, maar ik merk dat ik altijd meer stopcontacten nodig heb dan beschikbaar is, en in staat zijn om dingen weer samen op de weg te zetten, hetzij met mijn multitool of met ducttape, is bij talloze gelegenheden handig geweest.

locaties

De beste bestemming is waarschijnlijk Thailand. Het eten is geweldig, de mensen zijn vriendelijk, de kosten van levensonderhoud zijn redelijk en snel internet is gemakkelijk toegankelijk.

Michael Turtle van Time Travel Turtle

Michael Turtle van Time Travel Turtle

Michael Turtle werkte tien jaar als televisie- en radioverslaggever in Australië voordat hij besloot al zijn bezittingen kwijt te raken en voor onbepaalde tijd de wereld rond te reizen. Hij richtte zijn blog Time Travel Turtle op om de verhalen te vertellen van de mensen die hij ontmoette, plaatsen die hij ontdekte en culturen die hij ervoer. Hij reist en schrijft al meer dan zes jaar en heeft geen plannen om te stoppen!

tech

Ik denk dat het concept van 'bloggen' veel is veranderd in de tijd dat ik het doe en het is nu erg belangrijk om meer te doen dan alleen schrijven. Fotografie is uiteraard essentieel, maar video en audio zijn ook echt nuttig. Om deze reden is de applicatie die ik het meest gebruik Adobe Lightroom - en ik gebruik ook Photoshop, première en Auditie best veel om multimedia-inhoud te maken. Voor mijn eigenlijke schrijven gebruik ik Schrijver als een manier om al mijn verschillende blogposts en gedachten te ordenen. En ik gebruik de e-mailapp van Google Postvak IN om al mijn correspondentie georganiseerd te houden en herinneringen voor mezelf achter te laten.

Gadgets

Mijn nummer één gadget - ik zou niet zonder kunnen - is een voedingsadapter Ik heb dat elk type stekker kan gebruiken, in elk stopcontact past en heeft ook twee USB-opladers. Het is perfect om ervoor te zorgen dat al mijn spullen altijd opgeladen zijn. Ik heb ook een set van Bluetooth koptelefoon die vrij goedkoop zijn (en er een beetje suf uitzien), maar ze zijn ontworpen om te sporten, dus ze zijn fantastisch voor allerlei situaties zoals wandelen, hardlopen, slapen of werken. En dat heb ik ook een kleine rugzak dat vouwt tot de grootte van een doos met kaarten die ik eruit kan trekken en als een dagrugzak kan gebruiken als ik gewoon een waterfles of een jumper bij me wil hebben - en redt me van het uitpakken van al het andere uit mijn grotere normale dagrugzak.

locaties

Ik breng tegenwoordig het grootste deel van mijn tijd door in Azië of Europa. In Azië vind ik het heel leuk Bangkok als een werklocatie. Het is extreem goed verbonden voor reizen, maar heeft ook betaalbare accommodatie, goede deelkantoren en geweldig eten. Het helpt ook dat digitale nomaden altijd passeren, dus er is een levendige gemeenschap. Als het gaat om Europa, zijn er zeker veel kansen in Londen voor netwerken en inspiratie en ik ga er vrij regelmatig naartoe - maar het is duidelijk niet goedkoop. Voor meer betaalbare en ontspannen steden, heb ik behoorlijk genoten van de tijd waarin ik heb doorgebracht Tallinn en Berlijn.

Linda Martin van Indie Travel Podcast

Linda Martin is een Nieuw-Zeelandse en fulltime reiziger die sinds februari 2006 met haar echtgenoot Craig de wereld rondreist. Eind 2006 startten ze de Indie Travel Podcast om tips en verhalen over zelfstandig reizen te delen; ze runnen ook een website-ontwikkeling en hostingbedrijf, Performance Foundry.

tech

Persoonlijk houd ik dingen vrij eenvoudig - als ik op mijn telefoon schrijf, gebruik ik meestal de standaard notities app! Mail en Safari zijn de andere twee apps die ik het meest gebruik om te bloggen. Op mijn laptop vind ik Schrijver erg handig voor het organiseren van notities, en ik plan berichten rechtstreeks in WordPress in plaats van via een app. Een tijdmanagementsysteem is ook behoorlijk belangrijk - we gebruiken Wrike.

Gadgets

Ik weet niet wat ik zonder mijn zou doen ontsteken - het is mijn favoriete vrijetijdsapparaat. Voor werk, mijn Roost laptopstandaard houdt mijn houding gezond terwijl ik werk. En voor onze podcast, de Zoom H2 recorder helpt ons om onderweg op te nemen.

locaties

Een van mijn favoriete landen om te bezoeken als digitale nomade was Colombia. In beide hebben we uitstekende coworking-ruimtes gevonden Bogotá en Medellín - hoewel ik moet zeggen, het weer was veel beter in Medellín! Eten en accommodatie waren redelijk geprijsd, en mensen waren erg vriendelijk in beide steden.

Chase Guttman

Chase Guttman

Drie keer ontvanger en eerste Amerikaan die Young Travel Photographer of the Year won, een prestigieuze internationale wedstrijd beoordeeld door museumconservatoren en tijdschrift-editors, Guttman werd uitgeroepen tot World's Top Travel Photographer door Condé Nast Traveler, een Rising Star door Instagram en won de 2017 Walter Cronkite Award for Excellence in Storytelling and Exploration - een eerbetoon voor het leven. Zijn recente boek, The Handbook of Drone Photography, was een van de eerste boeken over dit onderwerp en ontving lovende kritieken van publicaties zoals Travel + Leisure, The Telegraph, Business Insider, The Daily Mail en de New York Post, onder andere.

tech

Roadtrippers voor het helpen plannen van al mijn geweldige langlaufavonturen, Sky Guide voor het aanmoedigen van mij om te genieten van de nachtelijke hemel en Prachtige planeet HD voor inspirerende reislust en een liefde voor culturen over de hele wereld.

Gadgets

Mijn drie meest waardevolle gadgets op de weg zijn mijn camera, mijn dar, en mijn computer.

locaties

San Francisco is een van mijn favoriete steden ter wereld omdat het op opvallende afstand ligt van enkele van de mooiste uitzichten van het continent.

Miguel uit Travelsauro

Miguel Travelsauro

Hallo, ik ben Miguel, avonturier en wandelaar. Ik reis de afgelopen vijf jaar de wereld rond en probeer altijd de meest afgelegen gebieden te verkennen en te wandelen. Volg mij op mijn blog Travelsauro en geniet van spannende avonturen op plaatsen als Papoea, Timor, de Himalaya, Afrika en het Caribisch gebied!

tech

Ik gebruik zelf niet veel apps. Ik vind Later, Grammatica en Google Analytics echter zeer nuttig. ik gebruik Later voor Instagram. Het maakt het plannen en posten van berichten en het instellen van tags heel eenvoudig. Grammatica is geweldig voor het controleren van mijn Engelse teksten. Ik ben geen Anglo-spreker, dus dit is absoluut een must-have voor mij. Google Analytics is een belangrijke app voor het controleren van verkeer, gedetailleerd per land, taal, leeftijd, artikelen, enz.

Gadgets

Mijn laptop is zeker de eerste. Anders zou het moeilijk zijn om al het werk bij te houden. De tweede plaats gaat naar mijn DSLR-camera. Ik hou van fotografie, dus ik hecht veel belang aan hoe mijn berichten eruit zien. Ik schrijf voornamelijk over wandelen, dus naast alle praktische informatie, laat ik mensen graag zien hoe de paden eruit zien, het uitzicht vanaf de toppen van de bergen, de valleien, enz..

Een ander waardevol gadget zijn mijn wandelschoenen. Het eerste wat ik vraag als ik ergens aankom, is: "Wat is de hoogste berg hier?" Ik klim erop en schrijf een artikel over de ervaring!

locaties

Ik probeer altijd buiten de gebaande paden te reizen, dus ik ben nooit te lang gebleven in populaire nomadenbestemmingen zoals Chiang Mai of Bali. Mijn favoriete plek voor digitale nomaden zou zijn San Pedro de la Laguna in Guatemala. De plaats is gewoon spectaculair. Het is een klein stadje tegenover een gigantisch meer omringd door vulkanen. U kunt genieten van indrukwekkende zonsopgangen en zonsondergangen. Naast de natuurlijke schoonheid is het een goedkope plek, en hoewel de internetverbinding niet geweldig is, is het acceptabel zolang je niet veel hoeft te uploaden. Er is een kleine gemeenschap van reizigers, avonturiers en andere digitale nomaden, dus het is heel gemakkelijk om vrienden te maken, rond te hangen enz..

Jeremy Scott Foster van Travel Freak

Jeremy Scott Foster van Travel Freak

Jeremy Scott Foster is een reisschrijver, fotograaf en professionele avonturier. Hij reist al 7 jaar de wereld rond, stelt de moeilijke vragen en leert daarbij zowel over de wereld als over zichzelf.

Zijn avontuurlijke reisblog, travelFREAK, heeft hem meegenomen naar 35+ landen op zes continenten - hij wandelde gletsjers in Nieuw-Zeeland, feestte tot zonsopgang op de stranden van Montenegro, gaf Engelse les in China, veroverde de hoogste bungee jump ter wereld, doorkruiste Europa met de trein, en klom in de grote piramides van Gizeh.

tech

De drie apps die momenteel het meest van vitaal belang zijn voor mijn bedrijf zijn Asana voor teamsamenwerking, Google documenten voor inhoudssamenwerking en Wave-apps voor het factureren van klanten. Dat gezegd hebbende, de zaken evolueren altijd, dus deze kunnen elk moment veranderen!

Gadgets

Ik kan natuurlijk nergens heen reizen zonder mijn smartphone. Ik gebruik de Google Pixel 2 XL (de camera is opmerkelijk) en met T-Mobile blijf ik verbonden in 140+ landen over de hele wereld. Voor het bewerken van foto's is mijn Wacom Intuos een waardevol onderdeel van mijn workflow. Ten slotte reis ik nooit zonder muziek, en mijn Jaybird X3's zijn veruit mijn favorieten.

locaties

Er zijn er zoveel over de hele wereld -Boekarest, Chiang Mai, Playa del Carmen...maar ik denk Medellin, Colombia is veruit de beste. Er is een levendige scène van digitale nomaden, geweldig eten en, belangrijker nog, enkele van de beste koffie ter wereld!

Samenvatting van digitale nomaden, gadgets en locaties

Elke reiziger heeft verschillende behoeften en voorkeuren en elke reis vereist andere uitrusting en trekt verschillende mensen aan. Maar er is wijsheid in cijfers, dus als je wat tijd als een nomade wilt doorbrengen of een werkzware vakantie wilt nemen, en nog steeds onbeslist bent over de details, download dan Snapseed, pak wat inpakblokjes en ga naar Thailand. Oh, en vergeet niet om een ​​VPN mee te nemen!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me