4 essentiële hulpmiddelen die u nodig hebt om online privé te blijven – de beste privacyhulpmiddelen

Burgers over de hele wereld worden wakker van het feit dat hun digitale privacy wordt aangevallen. We zijn getuige van wat bekend staat als 'function creep'; de geleidelijke uitbreiding van het gebruik van technologieën die verder gaan dan waarvoor ze oorspronkelijk waren bedoeld.

Het World Wide Web is ontworpen als een samenwerkingsruimte, waar gebruikers konden communiceren door informatie te delen. Het is geëvolueerd zoveel meer te zijn dan dat. Het is ingebed in onze sociale structuur en is een uitbreiding van onze fysieke wereld geworden.

Maar de rechten die we genieten in de fysieke wereld strekken zich niet uit tot ons digitale leven.

Privacy is een gekwalificeerd en fundamenteel mensenrecht. Dit recht komt tot uitdrukking in alle belangrijke internationale en regionale mensenrechtenverklaringen:

 • VN-verklaring van de rechten van de mens (UVRM) 1948, artikel 12
 • Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (ICCPR) 1966, artikel 17
 • Amerikaans Verdrag voor de rechten van de mens, artikel 11
 • Amerikaanse verklaring van de rechten en plichten van de mens, artikel 5
 • Europees Verdrag voor de rechten van de mens, artikel 8

In feite hebben meer dan 130 landen grondwettelijke verklaringen met betrekking tot de bescherming van de privacy, in alle uithoeken van de wereld.

Ondanks de bijna universele aanvaarding dat privacy een recht is dat dezelfde geloofwaardigheid draagt ​​als het leven zelf, blijven velen van ons gevoelloos voor zijn aanhoudende erosie; en juist de instanties die we belasten met het beschermen van onze levenswijzen, zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor hun ondergang.

Bij ProPrivacy zeggen we dat genoeg genoeg is. Het is tijd voor ons, de mensen, om [spreekwoordelijke] wapens op te nemen en te vechten voor onze juiste digitale privacy. Als je mee wilt vechten, ben je hier aan het juiste adres.

"Het is tijd om internet te erkennen als een fundamenteel mensenrecht. Dat betekent betaalbare toegang voor iedereen garanderen, ervoor zorgen dat internetpakketten worden geleverd zonder commerciële of politieke discriminatie, en de privacy en vrijheid van webgebruikers beschermen, ongeacht waar ze wonen." ~ Sir Tim Berners-Lee

Tegen wie bescherm ik mijn privacy??

In grote lijnen zijn er vandaag vier onmiddellijke bedreigingen voor digitale privacy:

Uw internetprovider

Alles wat u online doet, wordt gerouteerd via uw internetprovider (ISP). Dat betekent dat ze logboeken hebben van elke site die u bezoekt. De meeste mensen geven dit geen tweede gedachte, tenzij ze iets doen dat juridisch of ethisch twijfelachtig is.

Degenen die ISP-surveillance afwijzen door te beweren dat ze 'niets te verbergen' hebben, kijken via het verkeerde uiteinde van de telescoop naar privacy. We zouden niet allemaal met ons recht op privacy moeten zwaaien vanwege een paar slechte acteurs. En we moeten niet bang zijn om ons ware zelf online te zijn uit angst dat het buiten het spectrum van 'normaal gedrag' valt.

Uw regering

Ons onvermogen om te erkennen dat onze eigen regeringen onze digitale privacy rechtstreeks bedreigen, is misschien wel het grootste handigheid en onuitgesproken schandaal in een generatie. Zelfs na de onthullingen van Snowden, die details onthulden van een wereldwijd bewakingsapparaat waarvan we eerder dachten dat het onmogelijk was, pauzeerde de gemiddelde burger niet eens na te denken.

We kennen nu de feiten - elk telefoongesprek dat we voeren, elke e-mail die we verzenden, elke site die we bezoeken, wordt mogelijk geoogst door overheidsinstanties; en toch zitten we werkeloos bij.

Commerciële entiteiten

Het web wordt gedomineerd door een handvol krachtige bedrijven. Er worden elke seconde 63.000 Google-zoekopdrachten uitgevoerd; bijna 2,4 miljard actieve gebruikers op Facebook, bijna een derde van de wereldbevolking. Deze diensten zijn ingebed in onze sociale make-up omdat ze een behoefte vervullen, ze doen het heel goed ... en ze zijn gratis op het moment van gebruik. Het enige waar ze om vragen is onbelemmerde toegang tot uw privégegevens.

En het is een afweging die de meesten van ons willen maken, want laten we eerlijk zijn, deze diensten verrijken ongetwijfeld ons digitale leven - en als we een deel van ons recht op privacy in het proces moeten weggeven - het zij zo. Rechtsaf?

hackers

Overheden gebruiken geavanceerde massabewakingsprogramma's. Commerciële entiteiten gebruiken cookies en de gegevens die we bereidwillig aan hen overhandigen in ruil voor toegang tot hun diensten.

Dan zijn er kwaadaardige actoren die veel transactionele, maar net zo invasief zijn in hun benadering van privacy. Al uw privégegevens, of het nu uw naam, de naam van uw huisdier of uw creditcardnummer is, zijn van waarde voor iemand.

De tools die u nodig hebt om uw privacy te beschermen

ProPrivacy wil internetgebruikers de tools en kennis bieden die ze nodig hebben om hun privacy online te handhaven. Hieronder hebben we onze top vijf 'must-have' tools voor het beschermen van uw digitale privacy opgesomd.

Niet elke tool kan uw privacy beschermen tegen elke bedreiging, maar in combinatie met elkaar kunt u uw online footprint drastisch verminderen en een stap zetten om uw digitale privacy terug te vorderen.

 1. Een goede VPN

  Van alle tools die u in uw privacyarsenaal zou moeten hebben, zou een VPN bovenaan de lijst moeten staan. VPN's of virtuele privé-netwerken zijn ontworpen om al uw webverkeer te coderen en uw IP-adres te maskeren.

  Dit voorkomt dat zowel uw ISP als overheidsinstanties uw online activiteiten volgen. Het betekent ook dat u websiteblokken en andere vormen van censuur kunt ontwijken.

  U kunt uw locatie eenvoudig 'vervalsen' en toegang krijgen tot services die niet beschikbaar zijn in uw regio.

  ProPrivacy (voorheen BestVPN.com) was de eerste VPN-beoordelingssite op de markt. We hebben toonaangevende vergelijkingstools om u te helpen de juiste VPN voor uw behoeften te vinden. Bekijk onze lijst met beste VPN-services 2020 om een ​​VPN te vinden.

 2. Een veilige browser

  Browsers zoals Chrome, Edge en Safari verzamelen gebruikersgegevens actief en agressief. Ze zijn tenslotte eigendom van Google, Microsoft en Apple. Deze drie providers hebben een marktaandeel van bijna 84% aan webbrowsers. Dat betekent dat de kans groot is dat u dit artikel leest met behulp van een van de browsers.

  Doe jezelf een plezier en maak dit de laatste site die je bezoekt met een onzekere browser. Ga naar onze Meest veilige browsersgids om te zien welke browsers en extensies u kunt vertrouwen om uw privacy te beschermen.

 3. Een fatsoenlijke ad blocker

  Op een gegeven moment hebben we allemaal geconfronteerd met de gevreesde pop-up. Zelfs geweldige websites zoals die van ons, boordevol nuttige informatie, geven af ​​en toe een advertentie weer (hey, we moeten op een of andere manier het licht aanhouden). De meesten van ons kunnen omgaan met een advertentie of twee, maar wanneer commerciële belangen de gebruikerservaring in de weg staan, heb je een fatsoenlijke advertentieblokkering nodig.

  Sommige pop-ups zijn ronduit slecht en zullen je doorverwijzen naar pagina's die malware injecteren.

  Een adblocker houdt zowel vervelende adverteerders als kwaadwillende acteurs op afstand. Bekijk onze Beste gids voor het blokkeren van advertenties voor onze topaanbevelingen.

 4. Een solide antivirusoplossing

  Alle bovenstaande tools kunnen worden gezien als proactieve maatregelen om uw privacy te beschermen. Antivirusoplossingen zijn de reactieve methode om uw privacy te beschermen. Hoe hard je het ook probeert, ongeacht hoeveel moeite je doet om je persoonlijke gegevens te beschermen - virussen en malware zijn tegenwoordig bijna onvermijdelijk.

  Veel van de malware op internet is relatief goedaardig. Maar kwaadaardige code kan u van uw privacy ontdoen op manieren die u misschien nooit voor mogelijk had gehouden. Antivirussoftware is vaak de laatste verdedigingslinie tussen u en degenen die u kwaad willen doen.

  Lees onze aanbevolen antivirusoplossingen.

Wij zijn pro privacy

Onze missie is om gebruikers over de hele wereld te helpen hun recht op privacy terug te vorderen door onderzoek, beoordelingen, kennisuitwisseling, onderzoeken en directe actie. We zijn bereid alles te doen wat nodig is om deze grove schending van de wet en de erosie van online privacy ongedaan te maken.

Het internet is net zoveel van jou als dat van iemand anders.

Wij nodigen u uit om onze site te verkennen, onze tools te gebruiken en onze beoordelingen te lezen. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen. We proberen elke vraag te beantwoorden.

Onze site wordt trouwens gefinancierd via affiliatielinks, wat betekent dat als u bepaalde producten koopt door op een link te klikken, we een commissie ontvangen. Dit heeft geen enkele invloed op onze meningen. Uw klikken financieren direct het werk dat we doen. Dank je.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me