49 Verbazingwekkende 3D-printprojecten en -ideeën

3D-printen heeft de wereld veroverd!3D-printprojecten

Velen van ons droom van het hebben van een 3D-printer en over afdrukken thuis.

Thuisprinters zijn niet alleen geweldig, ze zijn er ook fantastische 3D-printontwikkelingen rond de wereld!

In deze lijst hebben we enkele van de beste projecten van over de hele wereld verzameld, en sommige hiervan kun je zelfs zelf proberen.

Gebruik het onderstaande menu om te zien wat er in de winkel ligt en als u een geweldig 3D-afdrukproject vindt dat niet is inbegrepen, laat het ons dan weten in de reacties.

SLO: 3D-geprinte camera

SLO 3D-geprinte camera

Bekijk deze leuke 3D-ontwikkeling (woordspeling bedoeld)! In dit project zul je bestanden vinden om je eigen camera in 3D te printen. De basiselementen zijn allemaal inbegrepen. De sluiter en lens zijn modules, dus je kunt ze verwisselen voor verschillende zonder de camera opnieuw te hoeven afdrukken. Geniet van de nostalgie van het werken met 35 mm-film. Het meest uitdagende deel van dit project is het afdrukken van de lens. Omdat het perfect glad moet zijn, kun je er veel tijd aan besteden en je elleboogvet polijsten. Hoewel je niet alle gemakken van een digitale camera hebt, kun je toch hoge kwaliteit foto's maken met je 3D-geprinte camera.

Mobiele constructie 3D-printer

De bouwsector maakt een revolutie door. 3D-printen wordt gebruikt om huizen in minder tijd en voor minder geld te bouwen. Hoewel dit nog geen mainstream-technologie is geworden, wordt het gebruikt om huizen te bouwen in delen van de wereld waar het moeilijk is om veilig te wonen. Apis Cor is het eerste bedrijf dat een mobiele 3D-bouwprinter ontwikkelt die volledig ter plaatse kan worden gebruikt. Het bedrijf is van plan hun diensten te blijven ontwikkelen totdat iedereen op de planeet zich veilige en betaalbare woningen kan veroorloven. Met de nieuwe bouwmaterialen van vandaag kunnen huizen in 24 uur worden gebouwd met 3D-printen.Mobiele constructie 3D-printer

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia is een milieubewust project ontwikkeld door Zuza Gronowicz en Barbara Motylinska. Het concept is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Flexibele en biologisch afbreekbare filamenten en natuurlijk textiel worden gebruikt om composteerbare en functionele schoenen te maken. Dankzij de gebruikte druktechniek is naaien of lijmen niet nodig. Degenen die geïnteresseerd zijn in het ontwerpen van hun eigen schoenen, kunnen de online schoenenapplicatie gebruiken, waar ze een gepersonaliseerd printbestand kunnen maken, het kunnen kopen en vervolgens de schoenen zelf kunnen afdrukken of naar een lokaal 3D-printcentrum kunnen sturen. Hoewel dit een leuk project is, kan het ook worden gebruikt om schoenen te leveren aan minder bedeelde delen van de wereld.

Volledige kleuren sculpturen

Volledige kleuren sculpturen

Eric van Straaten is een kunstenaar die bekwaam is in met de hand gebeeldhouwde beelden. Maar toen hij de kunst van het 3D-printen leerde, bracht hij zijn ontwerpen naar een nieuw niveau. Eric gelooft dat er geen andere techniek is die het niveau van hyper surrealisme kan bereiken als 3D-printen. Hij ontwikkelt zijn eigen ontwerpen, maar neemt indien mogelijk aanvragen aan. Een van de beste eigenschappen van 3D-printen is het unieke karakter van elk stuk, wat duidelijk is in het werk van Eric. Elke gezichtsfunctie, haarlok en accessoire is met precisie ontworpen. Hoewel 3D-afdrukken verschillende toepassingen heeft, kan de artistieke waarde ervan niet over het hoofd worden gezien.

Voedsel inkt.

Eet je nog steeds voedsel dat op de ouderwetse manier is gekweekt? Waarom trakteer je je smaakpapillen niet op bedrukt voedsel? Bij Food Ink zult u het leuk vinden om op bedrukte meubels te zitten terwijl u bedrukte gebruiksvoorwerpen gebruikt om bedrukt voedsel te eten. De pop-up dinner-serie combineert kunst en technologie om een ​​echt unieke eetervaring te creëren. Het idee dat voedsel kan worden geprint lijkt iets uit de toekomst, maar met Food Ink is de toekomst hier. Terwijl de meeste restaurants zullen blijven bakken, grillen en sauteren, verliest het idee van geprint voedsel mogelijk een deel van hun stigma omdat bedrijven zoals Food Ink hun creaties over de hele wereld blijven introduceren.Voedsel inkt

3D-geprinte zachte, vierbenige robot

Ingenieurs aan de Universiteit van Californië in San Diego hebben de eerste robot in zijn soort ontwikkeld met behulp van 3D-printen. Hoewel er veel uit te breiden is in robotica, is een veel voorkomend probleem het onvermogen van een robot om door ruw terrein te navigeren. Maar de door de universiteit geproduceerde 3D-geprinte robot kan obstakels doorbreken en gemakkelijk ruw terrein zoals zand of rotsen aan. Momenteel is de robot verbonden met een luchtpomp en open source-bord, maar er zijn ontwerpen in de maak om de robot in staat te stellen onafhankelijk te lopen. Dit 3D-printproject zou de robotica-wereld kunnen transformeren en robots sneller een onderdeel van ons dagelijks leven kunnen maken dan we denken.Zachte vierbenige robot

Carbon 3D-printen

Het gebruik van koolstof uit steenkool heeft fabrikanten van 3D-afdrukken in staat gesteld de medische wereld, de auto- en luchtvaartindustrie te helpen en lokale arbeidskrachten te laten groeien. Door mijnbouwbanen te behouden en tegelijkertijd steenkool te gebruiken voor een doel dat de planeet niet schaadt, wint iedereen. Ramaco Carbon is vastbesloten om steenkool op een kostenefficiënte en slimmere manier te gebruiken. Als ontvanger van een subsidie ​​van $ 3,7 miljoen die is goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Energie, heeft Ramaco Carbon gewerkt aan een revolutie in de productie van onderdelen en componenten die we dagelijks gebruiken. Ramaco Carbon heeft zich een wereld voorgesteld waarin steenkool wordt gebruikt om de planeet te redden en voordelen te bieden voor onze gezondheid en onze gemeenschappen.Carbon 3D-printen

3Space Classroom

3Space Classroom

Maak kennis met het James Madison University 3SPACE-klaslokaal, het eerste klaslokaal voor 3D-printen van het algemeen onderwijs in het land. De studenten hebben sinds de oprichting in 2003 enkele unieke projecten ontworpen en geproduceerd. Er staan ​​te veel projecten op deze lijst, maar sommige van onze favorieten zijn de Coronation Cube Puzzle en de Fidget Star. Als u op zoek bent naar iets een beetje anders, kan de Spiral Vase of een van de artistieke sculpturen het lukken. Download de bestanden en druk deze af of gebruik de projecten als inspiratie voor uw eigen creaties. We kunnen niet wachten om te zien wat studenten vervolgens gaan ontwerpen.

Project AME & 3D-geprinte Shelby Cobra

Shelby Cobra

Het Oak Ridge National Laboratory (ORNL) is verantwoordelijk voor twee monumentale 3D-printprojecten. De eerste, de Shelby Cobra, is een 3D-geprint chassis en body van een 194 Shelby Cobra. Het project toont de mogelijkheid om sterke maar lichtgewicht composietonderdelen te produceren. ORNL werkt samen met TruDesign voor dit project en de Shelby Cobra heeft de wereld rondgereisd. Het is zelfs bekeken door voormalig president Barack Obama. Het tweede project, de AME, is een samenwerking tussen de ORNL en verschillende partners, waaronder Georgia Tech, de Universiteit van Minnesota en het Department of Energy. Het is een volledig functionele, gedeeltelijk 3D-geprinte graafmachine. Deze projecten tonen het potentieel van 3D-printen in zware projecten.

Handschoen één

Handschoen één

Mobiele telefoons hebben de manier waarop we leven veranderd. Net als we denken dat het apparaat zo geavanceerd is als het maar kan, komt er een project als Glove One. Glove One is een draagbaar mobiel communicatieapparaat dat uw hand transformeert van de ondersteuning van uw telefoon naar uw telefoon. Het project komt niet van de ene op de andere dag voor je klaar als je besluit er zelf een te maken. Het kostte de maker ongeveer twee maanden om de zijne te voltooien. Als je alle stappen hebt doorlopen, heb je een futuristisch mobiel communicatie-apparaat dat zeker een paar hoofden zal zijn.

3D Kunstgebak

Kunstgebak

Hier is een leuk project dat zeker je aandacht zal trekken. Dinara Kasko bundelde de krachten met Jose Margulis, een Miami-kunstenaar die bekend staat om zijn 3D-sculpturen met kleurrijke plastic platen. Samen creëerden ze een verscheidenheid aan verleidelijke taarten met ontwerpen die bijna te goed waren om te eten. De toppen van elke taart lijken op unieke landschappen te lijken. Afhankelijk van de hoek waarin je het stuk bekijkt, zul je precieze sneden en diepten opmerken die er eerder nog niet waren. Sommige van de beste kunst komt samen wanneer meer dan één zintuig wordt gebruikt. Door de indrukwekkende visuele elementen met smaak te combineren, is dit 3D-project echt uniek in zijn soort.

Mycelium-stoel

Mycelium-stoel

Naar schatting komt elk jaar bijna acht miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht. Wat als er een manier was om plastic te vervangen zonder afbreuk te doen aan zijn veelzijdigheid? Nederlandse ontwerpers Eric Klarenbeek en Maartje Dros geloven dat we dichterbij zijn dan de meeste mensen denken. Het team kweekt algen en verwerkt het vervolgens tot een materiaal dat kan worden gebruikt om objecten in 3D te printen. Ze gebruiken ook andere materialen om milieuvriendelijke afdrukken te ontwikkelen. Een voorbeeld is de levende mycelium-stoel, gebouwd en versterkt met schimmels en grondstoffen. Dit is iets wat je moet zien om te geloven.

1800 3D huifwagen

Bedekte wagon

Ioan Florea is een kunstenaar met een uniek vermogen om twee schijnbaar tegenovergestelde materialen te combineren en een naadloos kunstwerk te creëren. Een goed voorbeeld hiervan is zijn 1800 3D Covered Wagon-stuk. De kunstenaar gebruikt een grootschalige 8 x 4 inch industriële 3D-printer voor zijn creaties. Dit levensgrote kunstwerk maakt gebruik van het authentieke houten frame van een huifkar terwijl de bovenkant een 3D-geprint stuk is. Wanneer ze bij elkaar worden geplaatst, lijkt het alsof ze zijn ontworpen om elkaar te complimenteren en dat de bovenklep op een of andere manier zo oud is als de basis. Gebruik de creativiteit van Ioan om je eigen kunst te inspireren of verken eenvoudig zijn unieke online galerij.

Artistieke Skull Sculptures

Artistieke Skull Sculptures

Niet alle 3D-geprinte kunst is op dezelfde manier gemaakt. Wanneer je deze gedrukte schedels ziet, weet je de artistieke waarde die ze hebben. De kunstenaar achter hen, Joshua Harker, is een beeldhouwer en uitvinder, maar wordt ook beschouwd als een pionier en visionair in de wereld van 3D-geprinte kunst. Het filigraanontwerp heeft een vintage uitstraling, maar de stukken zien eruit als iets uit een toekomstige droom. De betoverende stukken worden beschreven als 'niet te maken', maar Joshua blijft het onmogelijke tot een artistieke realiteit maken. Verken zelf zijn portfolio en je zult zien waarom zijn werk zo goed is ontvangen.

Digital Grotesque II

Digitale grotesk

Wat krijg je als je een getalenteerde architect combineert met zeven ton bedrukt zandsteen? Het antwoord is de Digital Grotesque II, een full-scale 3D-geprinte grot. Ontworpen door Michael Hansmeyer, is het stuk een viering van geavanceerde architectuur die tien jaar geleden nog onmogelijk zou zijn geweest. De Digital Grotesque II is te zien op de tentoonstelling 'Imprimer le monde' van Centre Pompidou in Parijs. Als je de reis niet kunt maken, zijn er genoeg foto's om online te bekijken. We betwijfelen echter of de afbeeldingen nauwkeurig het immense detail en de textuur weergeven die door het stuk worden weergegeven.

XOCO chocoladeprinter

XOCO Chocoladeprinter

Technologische vooruitgang heeft het leven eenvoudiger gemaakt. Gezondheidstechnologie heeft bijvoorbeeld talloze levens gered. Maar waar we erg enthousiast over zijn, is de XOCO, een 3D-printer die alles maakt waar je van kunt dromen uit ... chocolade. Dit is een ideaal product voor 5-sterrenrestaurants en cakekunstenaars. Het kleine profiel van de printer is ideaal voor bedrijven van elke omvang. Het kan zelfs een plekje op uw aanrecht vinden. De XOCO is momenteel niet te koop, maar het ontwerp opent deuren voor de 3D-printgolf die de industrie begint te veroveren.

Pannenkoek Bot

Pannenkoek Bot

Als je ooit zelf pannenkoeken hebt willen maken vanuit je eigen huis, dan is de PancakeBot waar je op hebt gewacht. Ontworpen door Miguel Valenzuela, zit de PancakeBot boven een bakplaat en drukt ofwel uw eigen ontwerp of een uit de bibliotheek van ongeveer 300 afbeeldingen af. Elke week worden nieuwe afbeeldingen toegevoegd. Of je nu gewoon wat plezier thuis wilt hebben of artistieke pannenkoeken wilt toevoegen aan het menu van je restaurant, de PancakeBot zit vol met precisie, kunst en verrassing. Ontdek de grillige kant van 3D-voedselprinten met PancakeBot.

Bronzen zonnebloemen

Bronzen Zonnebloem

3D-printen heeft de wereld op veel manieren veranderd. Maar wat het de kunstwereld heeft aangedaan is echt indrukwekkend. Kijk maar eens naar Sunflowers, een 3D-geprinte sculptuur ontworpen door Rob en Nick Carter, een man en vrouw team dat al meer dan 20 jaar kunst maakt. Geïnspireerd door de gelijknamige olieverf op doek van Vincent van Gogh uit 1888 met dezelfde naam, heeft dit bronzen beeld zowel moderne als historische accenten. Elk bloemblad lijkt alsof het tot leven kan komen. Als je een echt voorbeeld wilt van de kracht die 3D-printing biedt voor kunstenaars, is Sunflower een prachtige plek om te beginnen.

3D-geprinte grijper

Gedrukte grijper

Maak kennis met Jerry, een multifunctioneel robotica-platform. Zoals elke goede robot kan Jerry verschillende taken uitvoeren, waarvoor hij een verwijderbare grijparm gebruikt. Dit is waar 3D-printen van pas komt. Jerry’s 3D-geprinte grijper bestaat uit vijf geprinte stukken. Het fungeert als een eigen eenheid en is ideaal voor grotere robotica-projecten. De kracht is indrukwekkend en stevig. Ontwikkeld door Slant, zijn hun robotfuncties (zowel geprint als niet) ontworpen met de gedachte aan werkende robots in het achterhoofd. Slant wil de robots uit het laboratorium de wereld in krijgen en 3D-printen helpt.

Birdsnest Eierdopje

Birdsnest Eierdopje

De ochtenden zijn ruw. Ontbijten voordat je de deur uitloopt, kan een hele klus zijn. Maar de birdnest-eierdop kan die vroege ochtenduren een beetje gemakkelijker maken. Deze speelse eierdop is geïnspireerd door de natuur en wordt geleverd met 3D-printen. Hoewel het is ontworpen om een ​​medium ei te bevatten, kan het flexibele materiaal de meeste eimaten dragen. Ontworpen door Studio Gijs, maakt de eierdop een geweldig cadeau voor een vriend of voor jezelf om je humeur op ruwe ochtenden te stimuleren. Elke eierdop wordt op aanvraag geprint. Dit is een fantastische manier om uw eerste stuk 3D-afdrukken te krijgen.

Polsfractuurprothese

Polsfractuurprothese

In 2007 brak een klein meisje haar pols. Het zou zes weken in het gips duren. Traditionele afgietsels kunnen pijnlijk zijn om te plaatsen en ongemakkelijk om te dragen. Omdat 3D-printen de gezondheidsindustrie stormenderhand veroverde, leek het printen van een cast een logische stap voor Anais. Haar arm werd gescand en er werd een dunne cast afgedrukt. De beugel werd bedekt met een mengsel van koper en nikkel om andere helende eigenschappen te verkennen. Het vernikkelen maakte de beugel koeler, wat het comfort tijdens het genezen bevorderde. Maar het was ook een experiment om de grenzen tussen medicijnen en sieraden te vervagen.

Sommige problemen met dit proces zijn dat de vertraging tussen scannen en afdrukken niet ideaal is. De locatie van de fractuur kan gezwollen zijn, wat leidt tot een onnauwkeurige afdruk. Deze afgietsels zijn echter open, kunnen onder de douche worden gedragen en de genezing van weefsel kan goed worden gevolgd.

Druk uw stad af

Druk uw stad af

Druk uw stad af! is een oproep tot actie voor steden en dorpen overal. Bewoners worden aangemoedigd om hun huishoudelijk plastic afval om te zetten in grondstof voor 3D-printprojecten, zoals openbare meubels. Het project is gestart in 2016 en staat nog in de kinderschoenen. Maar de eerste feedback was positief. Burgers zijn meer betrokken geraakt bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. De gemeente Amsterdam was de eerste die het programma omarmde en een gemeenschappelijke bank bouwde van wat anders verspild materiaal zou zijn geweest. Als je Print Your City wilt meenemen! tot hun nek van het bos, bezoek hun website voor meer informatie.

Toyze - Breng je favoriete gamekarakters tot leven als op maat gemaakt speelgoed!

Toyze

Maak kennis met Toyze, een leuke en snelle applicatie waarmee je gepersonaliseerde en unieke 3D-gamekarakters kunt maken. Wat je favoriete spel ook is, je kunt je figuur naar eigen inzicht ontwerpen. Kies uit verschillende poses en maten of voeg leuke accessoires toe zoals hoeden en brillen. Nadat je je personage hebt aangepast, plaats je je bestelling. Uw figuur wordt rechtstreeks naar u verzonden. Voor nu is Toyze gewijd aan mobiele games, maar er zijn plannen om video- en computerkarakters samen met strips en filmpersonages op te nemen. Heb je een favoriet personage? Krijg wat 3D-geprinte memorabilia.

3D-geprint hondenschedelmasker

Hond schedel masker

De beste vriend van de mens - ze brengen ons vreugde en troost. Maar wat gebeurt er als zij genezing nodig hebben? Dit is waar Loca zich bevond, een puppy van 4 maanden oud dat zo ernstig was gebeten door een andere hond dat twee botten in haar gezicht waren gebroken. Vergelijkbaar met hoe een cast de arm of het been helpt te genezen na breuk, werd een gezichtsmasker op maat gemaakt met behulp van een CT-scan door het UC Davis College of Engineering. Met de Exo-K9, zoals het masker werd genoemd, kon Loca de komende maanden genezen zonder het risico te lopen op ernstigere schade. 3D-printen heeft menselijke patiënten geholpen, maar nu kan het ook worden gebruikt om meer patiënten te helpen.

Freeform 3D-geprint huis

Freeform 3D-geprint huis

Dankzij 3D-printen ziet de toekomst van onroerend goed er vrij rooskleurig uit. WATG's in Chicago gevestigde team won de eerste prijs in de Freeform Home Design Challenge. Hun 3D-geprinte huis, genaamd "Curve Appeal", werd tot een doordachte aanpak verklaard en verlegt de grenzen van wat mogelijk is. Het huis beschikt over een keuken, een bad, een woonkamer en een slaapkamer. Het zorgt voor veel natuurlijk licht en voldoet aan alle vereisten voor elektriciteit, sanitair en verlichting zonder de opties voor zonne-energie te beperken. Hoewel het huis in jouw buurt misschien misplaatst lijkt, denken we dat het een ontwerp is dat de harten van de Amerikaanse buurten zou kunnen veroveren.

Armbanden van het zonnestelsel

Zonnestelsel armband

We leven in een samenleving die nog steeds aarzelt wanneer een jong meisje interesse toont in techniek of wetenschap. Build IT @ SDSU Library hoopt dit echter te veranderen. Op Girl Day, een dag tijdens de Engineer Week van de organisatie, kreeg een jonge groep meisjes van middelbare school de kans om hun eigen 3D-geprinte armband te ontwerpen. Het ontwerp moest iets zijn wat de meisjes wilden, maar ook een ontwerp dat 45 keer kon worden afgedrukt in het kleine venster dat ze beschikbaar hadden. Het project vereiste ook dat het ontwerp STEM-gerelateerd was. Het resultaat was een armband met het complete zonnestelsel aan de overkant. De meisjes schilderden ook hun armbanden na het afdrukken. Ontdek wat IT nog meer doet om jonge geesten te inspireren!

Project AMIE & De eerste 3D-geprinte dompelpompen

Marine dompelpompen

Een recent Navy-partnerschap ontwikkelde de eerste 3D-geprinte onderwaterboot. Het prototype kwam in minder dan vier weken samen en er zijn momenteel plannen om prototypen die geschikt zijn voor de vloot te produceren die al in 2020 beschikbaar zouden kunnen zijn. Partners in het project waren onder meer het Oak Ridge National Laboratory (ORNL), Naval Surface Warfare Center, Disruptive van Carderock Division Technologielaboratorium, Picatinny Arsenal, Defensie Advanced Research Projects Agency, Naval Air Systems Command, het Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, Naval Surface Warfare Centres van Crane, Panama City, Philadelphia, Naval Undersea Warfare Centre Newport en Portsmouth Naval Shipyard. Het tweede project waar ORNL bij betrokken was, was het printen van AMIE, een van 's werelds eerste 3D-geprinte huizen die ook dienst doet als voertuig en geïntegreerd energiesysteem.

Eerste 3D-geprinte brug

Eerste 3D-geprinte brug

3D-printen in infrastructuur kan tijd en geld besparen. Dit was precies het geval bij de bouw van 's werelds eerste 3D-geprinte brug in Madrid. Georganiseerd door het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië, de brug gemeten 12 meter lang en 1,75 meter breed. Het gebruikte materiaal was microversterkt beton. Grondstof werd tijdens de bouw gerecycled, waardoor de hoeveelheid afval werd geminimaliseerd terwijl de structurele prestaties werden gemaximaliseerd. Hoewel 3D-printen van oudsher wordt gebruikt voor kleinschalige projecten, breidt de installatie van deze brug de mogelijkheden van 3D-printen uit voor de bouwsector.

Biometrische sculpturen

Biometrische sculpturen

Monica Horcicova is een Tsjechische kunstenaar bekend om haar complexe sculpturen, allemaal gemaakt door 3D-printtechnologie. De thema's van de kunstenaar zijn een metafoor voor dood en leven. Het verkennen van haar galerij neemt je mee op een unieke reis. Bij de meeste stukken met bedrukte menselijke botten is de eerste reactie moeilijk te beschrijven. Het kunstwerk is mooi, maar toch rauw en krachtig. Van ingewikkelde stukken tot grote buitententoonstellingen, Monica omarmt volledig de kracht van 3D-printen. Ervaar haar kunstwerken zelf en zie hoe gedetailleerd en nauwkeurig 3D-printen kan zijn.

Kinematische bloembladjurk

Kinematische bloembladjurk

Voor de dames die de tijd die ze in een paskamer doorbrengen verachten, zou dit project enige interesse en nieuwsgierigheid naar de toekomst van mode moeten wekken. Nervous System heeft in opdracht van het Museum of Fine Arts in Boston een jurk ontworpen die de verbinding tussen mode en technologie liet zien. Een 3D-scan werd gebruikt om de exacte afmetingen van het lichaam van de drager te bepalen. Geïnspireerd door natuurlijke elementen zoals bloemblaadjes en veren, werd de Kinematic Petals Dress ontworpen. Het heeft meer dan 1600 unieke stukken, maar de jurk wordt volledig geassembleerd afgedrukt en is klaar om te dragen. Bekijk de afbeeldingen om te zien hoe een op maat gemaakte jurk eruit ziet.

De eerste autonome, volledig zachte robot 4D Printing of Shapeshifting Devices

4D Shape Shifting Devices

Stel je een robot voor. Omvat het dramatische hoeken, koude materialen en scherpe hoeken? Een team van onderzoekers van Harvard University verandert de veronderstelling hoe een robot eruit zou moeten zien. Ze ontwierpen een kleine 3D-geprinte robot zonder elektronica of traditionele robotmaterialen. Beschouwd als de eerste autonome, volledig zachte robot, werd het project de "octobot" genoemd, omdat het op een octopus lijkt. Het apparaat wordt aangedreven door een chemische reactie, die de armen van de robot opblaast. Toekomstige ontwerpen zullen idealiter kunnen zwemmen en communiceren. De "octobot" is ontworpen om robotartsen en onderzoekers te inspireren om zachte robotica te verkennen.

Gedrukte Wi-Fi

Gedrukte WiFi

Stel je een fles wasmiddel voor die de vervanging voor je bestelt. Stel je nu hetzelfde concept voor, maar zonder batterijen of elektronica. Als dit hekserij lijkt, zult u verrast zijn om te horen dat dit het werk van 3D-printen is. Draadloze sensoren, invoerwidgets en slimme communicatieobjecten kunnen in 3D worden geprint en in ons dagelijks leven worden geïntegreerd. Hoewel dit project veel ruimte biedt voor groei en ontwikkeling, heeft een team bestaande uit twee studenten en een lid van de faculteit van de Universiteit van Washington volledig 3D-geprinte gewichtsschalen, stromingssensoren en anemometers ontworpen. Er zijn ook verschillende prototypes om inspiratie uit te halen.

Equus

Equus

3D wall art is niet ongewoon. In vergelijking met schilderijen of canvasafdrukken biedt 3D wall art tal van voordelen. Bekijk dit stuk ontworpen door Dominik Raskin. Het 3D geprinte paardenhoofd en twee voorpoten lijken uit de muur te barsten. Dit stuk kon een huis vinden in verschillende decorstijlen. Het Equus-artwork is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om aan individuele behoeften te voldoen. Omdat het 3D-geprint is, is de lichtgewicht draadstructuur gemakkelijk op te hangen zonder muren te beschadigen. Ga naar de website om te zien hoe eenvoudig het is om een ​​3D-geprint kunstwerk te bemachtigen dat zeker de aandacht trekt.

Lego Minifig Rocket Adapter

Lego Rocket Adapter

AirRocketWorks werkt met scholen, STEM-clubs, scouts, bibliotheken, musea en leercentra om hun liefde voor raketten naar mensen van alle leeftijden en vaardigheden te brengen. Een van hun projecten maakte op een eenvoudige en leuke manier gebruik van 3D-printen, waardoor het bouwen van een huisraket voor bijna iedereen mogelijk is. Hun 3D-geprinte raketadapters kunnen worden gebruikt met een plastic buis, een schuimneus en een set stickervinnen. Voor een leuke draai is er ruimte om je favoriete LEGO-beeldje toe te voegen. Stuur je beeldje op een onvergetelijke rit met dit project en ontdek het plezier van raketten.

Kunstmatig Hart

Kunstmatig Hart

ETH News en ETH Zurich hebben de fabricage van het eerste siliconen menselijke hart gemeld. De mogelijkheid om menselijke organen te produceren voor transplantatie is een van de meest veelbelovende toepassingen van 3D-printen. Het siliconenhart lijkt sterk op een menselijk hart, zowel van binnen als van buiten. Het heeft bijvoorbeeld een rechter en linker ventrikel en kan naar behoefte samentrekken om bloed te pompen. Er is echter een belangrijk probleem met het prototype. Het kan slechts ongeveer 3000 slagen duren, wat minder dan een uur zou zijn bij een mens. Het materiaal kan de spanning niet langer aan dan dit. Maar deze eerste cruciale stap naar 3D-orgelafdrukken zou ingenieurs en onderzoekers zeker moeten inspireren om te blijven werken aan een prototype dat ooit menselijke orgaandonaties zou kunnen vervangen.

3D-geprint automatisch weerstation

Automatisch weerstation

3D-PAWS, of 3D-geprint automatisch weerstation, werd gelanceerd door de University Corporation for Atmospheric Research en het Amerikaanse National Weather Service International Activities Office. Het doel van het initiatief is om goedkope systemen te bouwen die duurzaam en betrouwbaar zijn om weergegevens via landelijke gemeenschappen te verzamelen en te communiceren. Een van de belangrijkste voordelen van deze systemen is dat de 3D-geprinte componenten indien nodig opnieuw kunnen worden afgedrukt wanneer systemen falen. Bij traditionele weersystemen zijn vervanging duur en zijn reparaties soms onmogelijk. De mogelijkheid om het weer nauwkeurig te volgen, houdt bewoners veilig.

Lichte rijder

Lichte rijder

Brengt u warme, zonnige dagen door met uw motorfiets over de snelweg? Zo ja, zult u genieten van dit volgende project. De Light Rider is 's werelds eerste 3D-geprinte prototype voor een elektrische motorfiets. Het plan is om een ​​exclusieve kleine serie van de Light Rider te ontwikkelen die op straat legaal zal zijn. Het ontwerp combineert verschillende concepten in één ontwerp. Eerst werd een voor de ruimtevaart goedgekeurde aanpak gebruikt om het frame te ontwerpen. Het werd vervolgens 3D-geprint met materiaal van vliegtuigkwaliteit. De vermogen-gewichtsverhouding van de fiets is gelijk aan die van een supercar, waardoor het perfect is voor elke snelheidsduivel. De fiets is ook milieubewust en produceert geen uitstoot. Een sterkere, snellere en veiligere motorfiets is mogelijk met 3D-printen.

3D-geprinte lenzen

3D-geprinte lenzen

Luxexcel wordt gecrediteerd als het eerste en enige bedrijf ter wereld dat 3D-geproduceerde oftalmische lenzen kan maken. Deze lenzen vereisen geen polijsten of slijpen en zijn momenteel beschikbaar voor oogheelkundige laboratoria. Traditionele productie van oftalmische lenzen omvat verschillende stappen en overmatig materiaal, die allemaal tot hogere kosten leiden. 3D-geprinte versies zijn net zo effectief en betrouwbaar, maar met een lager prijskaartje. De oplossing was echter niet ontworpen rond de kosten. In plaats daarvan ontwikkelde Luxexcel de technologie voor onafhankelijke oogheelkundige laboratoria en hun klanten, zodat aangepaste lenzen voor iedereen beschikbaar konden zijn.

3D-geprinte mobiele telefoons

3D-geprinte mobiele telefoons

Marco Mahler, een kinetische beeldhouwer, bundelde de krachten met Henry Segerman, een universitair docent aan de Staatsuniversiteit van Oklahoma, om 's werelds eerste volledig 3D-geprinte mobiele telefoons te ontwikkelen. Hun stukken zijn op zijn zachtst gezegd gedetailleerd, met één ontwerp met 1365 stukken. Zonder de mogelijkheid om deze mobiele telefoons in 3D te printen, zouden ze voor sommigen tijdrovend en financieel onbereikbaar zijn. De mobiele telefoons worden afgedrukt op bestelling bij Shapeways met behulp van de ontwerpen van Marco en Henry. Overweeg een van deze 3D-geprinte mobiele telefoons voor een uniek stuk voor thuis. Hun ontwerpen zijn verfijnd en het verhaal erachter is inspirerend.

3D geprinte roestvrijstalen fiets

Arc fiets

Dit drie maanden durende project, uitgevoerd door studenten van het Industrial Design Engineering 3D Building Field Lab, gebruikte recente technologie bij het 3D-printen van een roestvrijstalen fiets. Door de vooruitgang konden de materialen in elke richting en zonder ondersteunende structuren in de lucht worden afgedrukt. De "Arc Bicycle" weegt hetzelfde als een normale fiets, maar heeft een indrukwekkend ontwerp en een onberispelijke sterkte. Dit type project laat zien dat beperkingen afnemen als het gaat om het afdrukken van middelgrote en grote objecten. Vormvrijheid maakt het afdrukken van bijna alles mogelijk, inclusief deze betrouwbare vorm van transport.

Eerste 3D-geprinte versterkte brug

3D-geprinte brug

Nederland is de thuisbasis van 's werelds eerste 3D geprinte versterkte, voorgespannen betonnen brug. De brug is 8 meter lang en 3,5 meter breed. De sterkte werd getest met een belasting van vijf ton, veel zwaarder dan de dagelijkse belasting die het zal moeten weerstaan. Het maakt deel uit van een fietsroute voor bewoners en wordt verondersteld honderden fietsers per dag te vervoeren. Onder leiding van BAM Infra werkte het team samen met onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven om een ​​manier te ontwikkelen om staalwapeningskabel tijdens het printen te integreren. Het project kostte minder geld, gebruikte minder materiaal en verminderde de hoeveelheid CO2-uitstoot tijdens de bouw.

3D-printen een concurrentievoordeel voor sneeuwmachines

Sneeuwmachines

Er zijn niet veel industrieën (indien aanwezig) die 3D-printen niet kunnen helpen. Een dergelijk bedrijf dat zich dit realiseerde, is Snow Business, makers van hoogwaardige machines voor het maken van sneeuw. De prestaties en duurzaamheid van hun machines zijn cruciale functies, die zaken kunnen beveiligen of vernietigen. Door 3D-printers te gebruiken om hun spuitmondjes te maken, heeft Snow Business de ontwikkeling versneld en kosten bespaard. Dit concurrentievoordeel maakt hun producten beter ontworpen, goedkoper en wenselijker voor consumenten. Gebruik hun verhaal als inspiratie bij het bedenken van een manier waarop 3D-printen uw werk of bedrijf kan helpen.

3D-printen in Zero-G-technologie

3D geprint

3D-printen is niet langer beperkt tot een laboratorium. Printers kunnen het veld in worden gehaald en bieden oplossingen die ooit onmogelijk werden geacht. Maar kunnen 3D-printers in de ruimte operationeel zijn? Dat is de vraag die NASA had. Als het internationale ruimtestation in staat zou zijn om in 3D af te drukken, zou het de mogelijkheid hebben om hulpmiddelen op aanvraag af te drukken en beter te werken met beperkingen aan het vlieggewicht. Na het testen van 3D-printhardware op parabolische vluchten, begon het testen in het ruimtestation. De resultaten toonden aan dat 3D-printen inderdaad in de ruimte werkt, waardoor de deur wordt geopend voor nieuwe missies, experimenten en kansen.

Verloopstoel

De Aluminium Gradient Chair laat zien hoe aluminium kan worden gebruikt in meubels uit het digitale tijdperk. De stoel is een lichtgewicht aluminium structuur met de voordelen van schuim en de sterkte van metaal. Het ontwerp maakt gebruik van een unieke druktechniek die structurele sterkte biedt en tegelijkertijd de benodigde hoeveelheid materiaal vermindert. De aluminium gradiëntstoel is te vinden in de permanente collectie in de National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië, samen met het Vitra Design Museum in Duitsland. De mogelijkheid om lichtgewicht maar toch duurzaam meubilair te maken tegen een betaalbare prijs kan de meubelindustrie transformeren, waardoor fabrikanten gedwongen worden om op zoek te gaan naar klantvriendelijke productiemethoden.Verloopstoel

3D printbare wapens

3D-geprinte wapens

Defensie verdeeld is de kracht achter 3D-geprinte wapens. Op 27 juli 2012 heeft het bedrijf de bestanden vrijgegeven voor 's werelds eerste afdrukbare pistool. Geconfronteerd met zijn aandeel in juridische en politieke veldslagen wendde Defensie zich tot de Bitcoin-gemeenschap voor financiering. Het idee van gedrukte wapens is revolutionair, maar ook controversieel. Het bedrijf vecht nog steeds tegen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om de wettigheid van het verstrekken van privé-gegenereerde pistoolbestanden aan de bevolking. De zaak zou binnenkort naar het Hooggerechtshof kunnen gaan. Als dit het geval is, en ongeacht de uitkomst, zal het zeker door het Amerikaanse volk met debat worden geconfronteerd.

Eén kopje per dag

Eén kop per dag

Ben je het zat om elke dag koffie te drinken uit hetzelfde kopje? Het project One Coffee Cup a Day heeft u gedekt. Het project was een leuk en succesvol experiment over creativiteit en snelle productie. Het project stond open voor samenwerking, zodat iedereen kon spelen en zijn eigen koffiekopje kon ontwerpen. Nadat de favoriete 30 ontwerpen waren gekozen, werden ze in een winkel getoond en konden ze worden gekocht. De ontwerpen waren een mix tussen morphed cups, interessante maar niet-functionele cups en bekers bedekt met verschillende textuurkenmerken. Het project werd als succesvol beschouwd en bewees dat 3D-printen een leuk en grillig gebruik kan hebben.

Meshu

Meshu

Meshu is gestart door twee ontwerptechnologen in San Francisco. Hun ontwerpen bevatten lijnen die geodata vertegenwoordigen en consumenten een unieke manier bieden om momenten en herinneringen vast te stellen, waar ter wereld ze zich ook hebben voorgedaan. De subtiliteit van de sieraden maakt deel uit van zijn charme. De ontvanger weet precies waar de lijnen voor staan, zelfs als niemand anders dat weet. Hoewel ze geen bestellingen meer accepteren, heeft Meshu kettingen, ringen, oorbellen en posters gemaakt om de verzoeken van consumenten te herdenken. Gebruik hun werk als inspiratie voor uw eigen 3D-printcreaties. In dit geval kan 3D-printen worden gebruikt voor sentimentele doeleinden.

Eerste Desktop Metal 3D-printer

Desktop Metal

Desktop Metal is ontworpen met één ding in gedachten. De oprichters wilden een oplossing bieden voor engineeringteams die op zoek waren naar toegankelijk 3D-printen van metaal. Het bedrijf biedt twee afzonderlijke 3D-printsystemen. Bedrijven kunnen deze systemen voor alles gebruiken, van prototypen tot massaproductie. Het Studio-systeem is ontworpen voor ingenieurs en stelt gebruikers in staat om complexe metalen onderdelen in eigen huis te printen. In vergelijking met andere afdruksystemen is het Studio-systeem tot tien keer goedkoper. Maar wanneer u snelheid nodig hebt, is het productiesysteem ideaal. Het is ontworpen voor doorvoer en is 100 keer sneller dan andere afdruksystemen. Het productiesysteem zal in 2020 worden vrijgegeven.

3D-geprint micro-forensvoertuig

Micro Commuter voertuig

Kabuku Inc. werkte samen met Honda Motor Co., Ltd. om een ​​3D-geprint voertuig te ontwikkelen. Toshimaya Corp. had een op maat gemaakt voertuig nodig dat zowel voor leveringen als voor advertenties kon worden gebruikt. Hun lokale infrastructuur maakte sommige leveringen echter moeilijk. Smalle wegen waren de belangrijkste boosdoener. Kabuku en Honda wilden een afgedrukte auto ontwikkelen die nog steeds aan hun behoeften voldeed, maar de juiste afmetingen had. Het ontwikkelingsproces duurde slechts twee maanden, waarbij het afdrukken werd afgehandeld door Rinkak, een 3D-afdrukservice van Kabuku. Toshimaya werd voorzien van een origineel voertuig dat aan hun omvang, productie en advertentiebehoeften voldeed.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me