5 beste BitTorrent-clients in 2020 – Top torrent-downloaders

Het BitTorrent-protocol is een zeer effectief en efficiënt middel voor het delen en "downloaden" van inhoud. Online streamingdiensten zoals die aangeboden via de Kodi-app of via streamingwebsites halen tegenwoordig alle krantenkoppen, maar traditionele torrenting blijft erg populair. Door een VPN te gebruiken, kunt u op sites veilig blijven. Bezoek voor meer informatie onze gids over de beste VPN voor torrent-sites.


Om torrent te hebben, heb je een BitTorrent-client nodig. Dit is de software waarmee u bestanden op uw computer kunt delen met andere BitTorrent-gebruikers om inhoud te “downloaden”. Het goede nieuws is dat er veel goede BitTorrent-clients zijn.

Waarschuwing: Torrenting zelf is technisch legaal mits je toestemming hebt voor inhoudseigenaren. Als u geen toestemming hebt, wordt het aanbevolen om geen torrent te gebruiken vanwege de manier waarop het BitTorrent-protocol werkt, zodat auteursrechthouders gemakkelijk het IP-adres kunnen vinden van iedereen die hun intellectuele eigendom downloadt. Ze kunnen vervolgens uw ISP op de hoogte stellen of juridische stappen tegen u ondernemen.

Het is daarom belangrijk om uzelf te beschermen met een VPN bij het downloaden van de onderstaande websites. Een VPN verbergt uw echte IP en codeert uw verkeer zodat uw ISP niet kan zien wat u doet. Het is ook een goed idee om een ​​kill-schakelaar te gebruiken om u te beschermen als de VPN de verbinding verbreekt tijdens het downloaden. Lees dit artikel voor een meer gedetailleerd artikel over de beste VPN's om te gebruiken.

Maar terug naar het onderwerp bij de hand, wat is de beste klant?

Wat is het beste??

Editor Keuze

Winnaar

qBittorrent

Qbittorrent Mac

PROS

 • Open source
 • lichtgewicht
 • doeltreffend
 • Kan binden aan VPN
 • Volledig uitgerust

CONS

 • Ik kan er geen bedenken

Als Vuze-fan voor de lange termijn was hier behoorlijk wat voor nodig lichtgewicht open source BitTorrent-client om Vuze op mijn bureaublad te vervangen. Een reden waarom ik zo lang bij Vuze ben gebleven, is de mogelijkheid om de torrent-client aan mijn VPN-interface te binden.

Hoewel niet strikt noodzakelijk als uw VPN-software een kill-schakelaar heeft, heb ik deze extra beveiligingslaag altijd op prijs gesteld. Het voorkomt dat de client torrents downloadt wanneer de VPN niet actief is.

qBitTorrent ondersteunt niet alleen deze functie, het maakt het veel eenvoudiger te implementeren. Dit was een belangrijke factor bij het aanbrengen van de wijziging, net als de lean and mean gemiddelde installatiegrootte van 100 MB of minder van qBitTorrent (exacte grootte afhankelijk van platform). Er is geen bloat met qBitTorrent!

Ondanks dit biedt qBitTorrent zo ongeveer alles wat de meeste torrenters nodig hebben. Dit omvat BitTorrent-protocolversleuteling, torrent-prioriteitstelling, torrent-query's, selectieve contentdownload, torrentcreatie, externe toegang en RSS-abonnement. Je kunt torrents zoeken vanuit de client, en de ingebouwde mediaspeler is handig.

qBitTorrent is 100% gratis en advertentievrij. Het is beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux. Bekijk de 5 beste VPN's voor qBittorrent voor een meer gedetailleerde kijk op deze uitstekende software, inclusief instructies voor het binden van qBittorrent aan uw VPN-interface..

2de plaats

transmissie

Transmissie-client

PROS

 • Open source
 • lichtgewicht
 • Tal van functies
 • Mooi
 • Standaard beschikbaar op veel obscure besturingssystemen

CONS

 • Niet veel (kwetsbaarheid moet worden opgelost tegen de tijd dat de meesten van u dit lezen)

Transmission begon zijn leven als een BitTorrent-client voor Mac en Linux, waar het een formidabele reputatie heeft opgebouwd. Windows-gebruikers kunnen nu ook aan de slag. Hoewel een zeer capabele BitTorrent-client, is de belangrijkste troef van Transmission de prachtige gebruikersinterface, compleet met Growl-meldingen voor Mac-gebruikers.

Maar het gaat niet alleen om er mooi uit te zien. Transmissie biedt ondersteuning voor webzaden, BitTorrent-protocolversleuteling, watch directories, tracker-bewerking, globale en per-torrent snelheidslimieten en meer. Het ondersteunt ook optionele add-ons die de functieset kunnen uitbreiden. Deze omvatten RSS-abonnementstools en een Kodi-plug-in.

Transmissie is onlangs in het nieuws gekomen dankzij een kwetsbaarheid die door hackers kan worden misbruikt. Ik bespreek dit iets later in het artikel, maar er is een patch beschikbaar en het probleem is hoe dan ook heel eenvoudig zelf op te lossen. Ik heb daarom besloten om dit probleem geen invloed te laten hebben op de rangorde van Transmission in deze 5 Beste gids.

Verzending is 100% gratis en open source. Het is beschikbaar voor Windows, Mac OSX / MacOS, Linux (veel distros), FreeBSD, Gentoo en meer.

3de plaats

vuze

Vuze-client

PROS

 • Belachelijk volledig uitgerust
 • Kan downloads binden aan VPN
 • Veel plug-ins beschikbaar om de functionaliteit te vergroten
 • Ingebouwde videospeler
 • Geweldige Android-apps

CONS

 • Enigszins omvangrijk en resource-zwaar
 • advertenties
 • Probeert crapware te installeren
 • Slechts gedeeltelijk open source
 • Interface kan mooier en intuïtiever zijn

Vuze is een grootvader van BitTorrent-clients. Het is niet langer open source en kraakt enigszins onder het gewicht van zijn talloze functies. Het is met andere woorden het tegenovergestelde van lichtgewicht clients zoals qBitTorrent.

Maar wie zei dat een enorme hoeveelheid functies noodzakelijkerwijs een slechte zaak is? De meeste torrenters zullen nooit alle beschikbare tools gebruiken, maar er is echt bijna niets Torrent-gerelateerd dat Vuze niet kan doen. Dit omvat het kunnen binden van Vuze aan uw VPN-adapter, maar laadt ook meer funky dingen zoals inhouddetectie via geautomatiseerde abonnementen, een geïntegreerde mediaspeler, beheer op afstand en nog veel meer.

U kunt bestanden naar meerdere indelingen converteren met behulp van de slepen-en-neerzetten-interface van Vuze, en uw downloads analyseren met behulp van een schat aan statistieken en visualisaties. Vuze is de droom van een krachtige gebruiker.

Het nadeel is dat Vuze veel middelen gebruikt en nogal lelijk is (vooral in vergelijking met Transmission!). De onhandige interface laat ook zijn leeftijd zien. Deze situatie wordt niet geholpen door de opname van advertenties in de gratis versie, of door het feit dat u tijdens de installatie voorzichtig moet zijn als u niet ook een lading crapware wilt installeren.

Hoewel Vuze voornamelijk gratis is, is er ook een premiumversie beschikbaar voor $ 29,90 per jaar. Een Vuze Plus-abonnement verwijdert de advertenties en biedt ingebouwde antivirusscans, een dvd-brander en "nu afspelen" ondersteuning. Het is weliswaar behoorlijk funky!

Dit brengt me ook op het punt dat, ondanks de open source-wortels, Vuze nu gesloten source-software is. Het is vermeldenswaard dat rapporten over de ondergang van Vuze erg voorbarig lijken. Vuze 5.7.6.0 werd uitgebracht in oktober 2017 en is volledig functioneel.

In tegenstelling tot de desktopclient is de uitstekende Android-app lichtgewicht en advertentievrij. Een pro-versie is nu beschikbaar via in-app aankoop (ongeveer $ 4), maar ik heb niet kunnen bepalen welke functies dit toevoegt (en ik ben te skinflint om het geld uit te zoeken dat nodig is om erachter te komen!).

Vuze Remote is een handige app voor Android waarmee je je desktop torrent-downloads op afstand kunt bedienen.

Vuze is beschikbaar voor Windows, Mac OSX / MacOS, Linux en Android.

4e plaats

Popcorn-tijd

Popcorn Time januari 2018

PROS

 • Directe streaming van BitTorrent-inhoud van hoge kwaliteit!
 • Open source
 • Zeer slimme interface
 • Ondersteuning voor Chromecast, Airplay en DLNA
 • Beschikbaar op zowat elk platform

CONS

 • Alleen voor video-inhoud

Alle andere programma's op deze lijst zijn BitTorrent-clients. U downloadt een .torrent-bestand of klikt op een magneetlink en de inhoud wordt naar uw computer gedownload waar deze lokaal wordt opgeslagen.

Popcorn Time is anders; Het is een open source-app die BitTorrent-technologie gebruikt om video-inhoud van hoge kwaliteit naar alle belangrijke platforms te streamen. Dit betekent dat je, in tegenstelling tot traditionele BitTorrent-clients, een film of programma kunt bekijken zonder te wachten tot de download is voltooid. Je denkt misschien na "is Popcorn tijdveilig?", het kan gevaarlijk zijn voor uw computer, maar het gebruik van een VPN kan uw machine beveiligen.

Het is opmerkelijk voor het hebben van een zeer gelikte en intuïtieve interface en voor toegang tot een enorme bibliotheek met up-to-date inhoud.

Hoewel het voornamelijk een streamingplatform is, kan inhoud ook lokaal worden gedownload (en sommige inhoud wordt altijd in de cache opgeslagen). Er zijn verschillende versies (vorken) van Popcorn Time beschikbaar, maar ik raad ten zeerste aan alleen een van de vorken te gebruiken die worden aanbevolen in de gids Beste VPN voor Popcorn-tijd.

Specifieke functies variëren een beetje, afhankelijk van welke vork je gebruikt, maar stomen naar je grote tv via Chromecast, Airplay en DLNA is vrij standaard.

Popcorn Time is gratis en respectabele versies zijn vrij van advertenties en andere crapware. Het is beschikbaar voor Windows, Mac OSX / MacOS, Linux en Android. PopcornTime.to heeft zelfs een iOS VPN-app die kan worden geïnstalleerd zonder uw apparaat te jailbreaken.

5e plaats

Zondvloed

Deluge klant

PROS

 • Open source
 • lichtgewicht
 • Veel functies
 • Uit te breiden via plug-ins (incl. RSS)

CONS

 • Minder volledig uitgerust dan sommige andere clients

Net als qBitTorrent is Deluge een vrij conventionele maar lichtgewicht en open source BitTorrent-client. De lijst met functies is niet enorm, maar zou meer dan genoeg moeten zijn om de meeste gebruikers tevreden te stellen. Kenmerken omvatten extern webbeheer en ondersteuning voor magneetlinks.

De functionaliteit kan verder worden uitgebreid met een reeks plug-ins, zowel intern als door derden. Hoogtepunten zijn plug-ins voor RSS-ondersteuning, Growl-meldingen, streaming tijdens het downloaden en meer.

Deluge is volledig FOSS, zonder advertenties of crapware. Het is beschikbaar voor Windows, OSX, Linux (verschillende distros) en FreeBSD.

Veelgestelde vragen over klanten

Wat is BitTorrent?

BitTorrent is een populair peer-to-peer (P2P) bestandsuitwisselingsprotocol. In plaats van te worden opgeslagen op een gecentraliseerde server waarvan u downloadt, worden torrent-bestanden gedeeld met vele andere BitTorrent-gebruikers. Populaire bestanden kunnen op deze manier eenvoudig worden gedeeld met honderden gebruikers.

Wanneer u een bestand "downloadt" (wat een verkeerde benaming is als het gaat om torrenting) met behulp van het BitTorrent-protocol, deelt u in feite kleine stukjes ervan met iedereen die datzelfde bestand downloadt.

Een bestand wordt "gedownload" zodra u alle benodigde onderdelen hebt om dat bestand opnieuw in elkaar te zetten. Het wordt als een goede vorm beschouwd om het bestand een tijdje te 'zaaien' (blijven delen) nadat het is gedownload, om anderen te helpen 100% te voltooien.

Waarom een ​​client gebruiken?

Hoewel het nog steeds erg populair is, is het gebruik van BitTorrent de afgelopen jaren enigszins gedaald. Dit is mede te danken aan de rijkdom aan legale streamingopties die beschikbaar zijn bij providers zoals Netflix en Amazon Prime. De populariteit van illegale opties, zoals Kodi en streaming-websites, speelt ook een rol. Bekijk de onderstaande handleidingen voor toptips en de beste VPN voor streaming:

 • VPN Amazon Prime
 • VPN Netflix
 • VPN Kodi
 • iPlayer VPN

De meer traditionele methode om te downloaden met behulp van een BitTorrent-client, blijft echter enkele belangrijke voordelen bieden:

 • BitTorrent-inhoud wordt lokaal gedownload, zodat het voor altijd beschikbaar is en gemakkelijk fysiek kan worden overgedragen tussen apparaten.
 • Letterlijk kan elke vorm van digitale inhoud worden gedownload - niet alleen video-inhoud. Dit omvat software, afbeeldingen, eBook, games en ... noem maar op!
 • Maar als het gaat om video-inhoud, is de kwaliteit vaak aanzienlijk hoger dan gestreamde inhoud. Dit komt omdat het niet nodig is om de bestandsgrootte klein te houden om buffervraagstukken te voorkomen, omdat inhoud lokaal wordt afgespeeld.
 • BitTorrent is een zeer efficiënte en resource-light manier om uw eigen inhoud met anderen te delen en te promoten.

Linux Torrents

Veel Linux-distro's vinden dat torrent-links de beste manier zijn om hun software te verspreiden zonder deze op dure servers te hoeven hosten.

Gebruik een VPN bij torrenting

BitTorrent-inhoud wordt gedeeld tussen meerdere thuiscomputers. Dit is niet goed voor de privacy, omdat het delen van bestanden met een heleboel andere willekeurige "downloaders" op internet nauwelijks privé is.

Met behulp van de juiste software (die veel populaire BitTorrent-clients bevat), is het heel eenvoudig om de unieke IP-adressen (Internet Protocol) te zien van elke andere persoon die hetzelfde bestand deelt ("downloadt").

Peers-lijst

Zoals aangetoond in Vuze hierboven, kan ik de IP-adressen zien van elke andere persoon die dezelfde bestanden downloadt als ik.

VPN beschermt je

Een VPN beschermt u tijdens het downloaden omdat:

 • Een VPN verbergt uw IP-adresinformatie voor andere downloaders.
 • Een VPN codeert al het internetverkeer tussen uw computer en de VPN-server.
 • Het bovenstaande betekent dat uw ISP niet kan zien wat u downloadt.

VPN's met robuust loggingbeleid hebben niets aan de autoriteiten te overhandigen, ongeacht de druk die ze kunnen ondervinden. Een VPN zal ook websites deblokkeren als ze om welke reden dan ook worden gecensureerd.

Dus zolang P2P is toegestaan, is een VPN zeer effectief in het beschermen van uw privacy tijdens het downloaden.

Bekijk VPN's voor beginners voor meer informatie over hoe VPN's werken - wat u moet weten. Voor een meer diepgaande gids voor het gebruik van een VPN tijdens torrenting, bekijk de gids Beste VPN voor torrenting.

BitTorrent-protocolcodering

Sommige BitTorrent-clients ondersteunen BitTorrent-protocolversleuteling. Deze omvatten Transmission, qBitTorrent en Vuze. Het is een functie die is ontworpen om het feit te verbergen dat je torrent voor je internetprovider (ISP).

VPN's doen dit ook, en verbergen uw echte IP-adres voor andere torrent-gebruikers en iedereen die op internet kijkt. Verder:

"Analyse van de BitTorrent-protocolcodering heeft aangetoond dat statistische metingen van pakketgroottes en pakketrichtingen van de eerste 100 pakketten in een TCP-sessie kunnen worden gebruikt om het verborgen protocol met meer dan 96% nauwkeurigheid te identificeren."

Dit betekent dat zelfs de meest basale Deep Packet Inspection (DPI) technieken kunnen bepalen dat u BitTorrent gebruikt. Nu is het waar dat DPI ook eenvoudig VPN-gebruik kan detecteren (tenzij verdoezeld), maar hoewel er veel legitieme redenen zijn om een ​​VPN te gebruiken, is er maar één reden om BitTorrent-protocolcodering te gebruiken ...

Het gebruik van BitTorrent-protocolversleuteling is daarom waarschijnlijk beter dan helemaal niets, maar het gebruik van een VPN biedt veel betere bescherming tijdens het downloaden.

Hoe gebruik ik een BitTorrent-client?

Een reden voor de populariteit van online streamingdiensten (inclusief via het gebruik van Kodi-boxen) is de perceptie dat torrenting een geeky tijdverdrijf is dat technische knowhow vereist. In werkelijkheid is torrenting echter heel eenvoudig.

 1. Download en installeer een BitTorrent-client uit de bovenstaande lijst.
 2. (Optioneel maar sterk aanbevolen) Zorg ervoor dat een VPN actief is. Dit omzeilt de censuur van torrent-sites, verbergt je IP-adres voor anderen waarmee je bestanden deelt en verbergt je downloads voor je ISP. Bekijk onze VPN voor Torrents-gids voor een lijst met aanbevolen services.
 3. Bezoek een BitTorrent-website. Deze websites hosten links naar torrent-bestanden. U kunt bladeren naar inhoud die u interesseert, of zoeken naar iets specifieks. Veel websites bevatten gebruikersrecensies van torrents, die u kunnen helpen bij het kiezen van goede torrents.
 4. Als je de gewenste inhoud hebt gevonden, klik je gewoon op de torrent-link of de magnet-link. De torrent wordt geopend in uw BitTorrent-client en begint met downloaden.
 5. Wanneer de download 100% voltooid is, geniet ervan! Sommige BitTorrent-clients hebben ingebouwde mediaspelers, maar VLC speelt vrijwel elk mediabestand dat je erop kunt gooien.

zaaien

BitTorrent is een gedecentraliseerd platform voor het delen van bestanden. Om het te laten werken, delen gebruikers bestanden met andere gebruikers. Dit gebeurt terwijl u een bestand downloadt, maar het wordt als een goede vorm beschouwd om uw BitTorrent-client open te laten nadat u klaar bent met het downloaden van een bestand om andere gebruikers te helpen.

Dit staat bekend als seeding en het wordt beschouwd als een goede netiquette om te zaaien tot een verhouding van minimaal 1: 1 (d.w.z. upload voor andere gebruikers dezelfde hoeveelheid gegevens die u downloadt). De meeste BitTorrent-clients geven de seed-ratio van gedownloade bestanden weer.

Andere dingen

Je hoeft, om eerlijk te zijn, nooit veel meer te weten over torrenting dan de bovenstaande informatie. Als u het onderwerp ooit verder wilt verkennen, is deze woordenlijst een goede inleiding tot het gebruikte jargon.

Met name filmtorens hebben veel jargon. Om weloverwogen beslissingen te nemen over de inhoud die u van plan bent te downloaden, is het handig om er vertrouwd mee te raken.

Een ding om op te letten op openbare torrent-sites zijn gesponsorde links. Deze worden vaak prominent weergegeven en zijn vaak opzettelijk ontworpen om te verwarren. Ze verwijzen meestal naar commerciële sites voor direct downloaden of naar Usenet-services. Zoek naar een link die specifiek "Torrent" of "Magnet Link" zegt.

uTorrent

uTorrent (en zijn vrijwel identieke broer of zus de officiële BitTorrent-client) blijft de meest populaire BitTorrent-client ter wereld. Het is daarom redelijk om te vragen waarom ik het niet in deze 5 Best-lijst heb opgenomen.

uTorrent is een gesloten bron en ondersteunt zichzelf met advertenties. Deze advertenties kunnen worden uitgeschakeld als u zich diep genoeg verdiept in de instellingen van de software, maar dit is nog steeds erg irritant. Het is mijn persoonlijke mening (en hey, deze lijst is een persoonlijke keuze), dat dit betekent dat uTorrent alle nadelen van Vuze heeft, maar niet zo veel handige functies.

Dus als je een ietwat onhandige closed-source advertentie-ondersteunde BitTorrent-client wilt, maar een die dit compenseert door een schat aan functies aan te bieden, gebruik dan Vuze. Andere meningen zijn beschikbaar.

Het beveiligingslek met betrekking tot overdracht

Een beveiligingsonderzoeker heeft een fout in Transmission ontdekt waardoor hackers schadelijke code kunnen uitvoeren op de computers van doelen. In theorie zou dit hen in staat kunnen stellen het geïnfecteerde systeem volledig over te nemen.

De fout maakt gebruik van lakse beveiliging in de externe webtoegangsfunctie van Transmission. Merk op dat dit een proof of concept-aanval is en er is geen bewijs dat het in het wild wordt uitgebuit. Er is al een patch beschikbaar en Transmission heeft aangekondigd dat er binnenkort een update beschikbaar zal zijn die deze bevat.

Mac Transmission Fix

Als alternatief is de fout eenvoudig genoeg om zelf op te lossen. Als u de functie voor externe internettoegang niet gebruikt, schakelt u deze gewoon uit! Ga naar voorkeuren -> Extern en schakel "Externe toegang inschakelen" uit. Als u de functie voor externe webtoegang gebruikt, wijzigt u het standaardwachtwoord in iets veiligs. Gemakkelijk!

Merk op dat de beveiligingsonderzoeker die het probleem heeft ontdekt, heeft aangegeven dat andere BitTorrents-clients ook kwetsbaar kunnen zijn. Het is daarom waarschijnlijk een goed idee om vergelijkbare instellingen te controleren in de client die u gebruikt.

Conclusie

Als er iets is, wordt het torrentende publiek overmatig bediend door geweldige BitTorrent-clients! Inderdaad, deze top vijf lijst schraapt nauwelijks zelfs het oppervlak van de vele die beschikbaar zijn. Het feit dat de meeste gratis en open source software (FOSS) zijn, verwarmt de kokkels van mijn hart!

Omdat er zoveel opties beschikbaar zijn, weet ik zeker dat velen van jullie een favoriet hebben die hier niet wordt vermeld. Als dat zo is, schrijf dan alsjeblieft in om mij en andere lezers te vertellen waarom je het zo geweldig vindt!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me