5 Beste TrueCrypt-alternatieven – Open source-encryptie-apps

Als u uw gegevens tegen nieuwsgierige blikken wilt beschermen, moet u deze coderen. Voorheen vertrouwden velen van ons op Truecrypt om dit te doen, maar omdat de populaire coderingsapp op mysterieuze wijze werd stopgezet, hebben we dit artikel gemaakt om u vijf alternatieven voor TrueCrypt te geven.

Als u serieus bent over beveiliging, dan zult u dit zelf doen in plaats van een derde partij te gebruiken om het voor u te doen. Dit is wat bedoeld wordt met end-to-end encryptie (e2ee).

Maar zelfs als u e2ee gebruikt, hoe weet u dat de software niets verkeerd doet? Zoals in het geheim uw coderingssleutels terugsturen naar de ontwikkelaars of een achterdeur in de codering maken.

De enige garantie die we hiertegen kunnen hebben, is het gebruik van open-source code. Alleen als een programma vrij kan worden onderzocht om er zeker van te zijn dat het doet wat het moet doen (en alleen wat het hoort te doen), kunnen we er redelijk veel vertrouwen in stellen.

Als de code is gecontroleerd door een gerenommeerde derde partij, kunnen we er nog meer vertrouwen in hebben, maar zelfs dit is niet perfect, omdat de code altijd kan worden gewijzigd zodra de auditors het gebouw verlaten. Het feit blijft dus gewoon dat het controleren van de code de zekerste garantie is dat elk programma veilig is.

TrueCrypt-alternatieven

We hebben de beste alternatieven voor TrueCrypt hieronder opgesomd. De meeste van hen gebruiken de industriestandaard AES-codering, dus misschien wilt u ook weten hoe AES-codering werkt.

VeraCrypt

Platforms Windows. MacOS, Android en Linux. Met Android- en iOS-apps van derden kunt u opgeslagen VeraCrypt-containers openen en openen.

VeraCrypt op desktop

VeraCrypt is een vork van TrueCrypt en zijn directe opvolger. Afgezien van kleine merkwijzigingen ziet het front-end er hetzelfde uit en is de functionaliteit identiek aan die van TrueCrypt. Het is eigenlijk TrueCrypt, behalve dat de code volledig is gecontroleerd, problemen die zijn ontdekt met TrueCrypt zijn opgelost en de app actief wordt ontwikkeld.

Als zodanig wordt VeraCrypt in de beveiligingswereld algemeen beschouwd als het open-source coderingsprogramma voor de volledige schijf. Hiermee kunt u een virtuele gecodeerde schijf (volume) maken die u kunt koppelen en gebruiken net als een echte schijf Of het kan een hele schijfpartitie of opslagapparaat coderen (bijv. Een harde schijf of USB-stick), inclusief de hele schijf Systeem start op vanaf.

VeraCrypt codeert standaard alle gegevens die zijn opgeslagen in een volume met een AES-256-codering, hoewel u bij het maken van een volume een alternatieve codering kunt opgeven. De NIST-averse kan bijvoorbeeld kiezen voor een Twofish-, Serpent- of Camellia-cijfer. Gegevens worden vervolgens standaard geverifieerd met behulp van SHA-512, maar nogmaals, gebruikers kunnen ervoor kiezen om verschillende hashing-algoritmen te gebruiken als ze dat willen.

Een opvallend kenmerk van VeraCrypt is dat elk bestand, bijvoorbeeld een onschuldig ogend fotobestand, kan worden gebruikt als de container voor een VeraCrypt-volume. Nog opvallender is de verborgen volume-functie die plausibele ontkenning biedt. Het doet dit door een gecodeerd volume in een ander VeraCrypt-volume te verbergen op een zodanige manier dat, als de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen, het onmogelijk is om te bewijzen dat het tweede verborgen volume bestaat.

Gegevens die zijn opgeslagen in VeraCrypt-containers kunnen veilig worden gesynchroniseerd tussen apparaten door een volume op te slaan in (en te koppelen vanuit) een cloudopslag-synchronisatiemap. VeraCrypt kan op deze manier worden gebruikt om gegevens veilig op te slaan op anders onveilige platforms zoals Dropbox.

Het is echter geen ideaal hulpmiddel voor deze taak. Volumegroottes kunnen groot zijn en een vaste grootte hebben die u moet opgeven bij het maken ervan. En wanneer gegevens in een volume worden gewijzigd, moet het hele volume opnieuw worden geüpload

Van alle software die in dit artikel wordt besproken, is VeraCrypt verreweg de meest grondig gecontroleerde open-source coderingsoplossing die beschikbaar is.

Bekijk onze handleidingen over VeraCrypt & how-to basics en een gids voor VeraCrypt verborgen volumes voor diepe duiken in dit belangrijke versleutelingsprogramma.

AES Crypt

Platforms: Windows, macOS, Linux, Android (derde partij maar open source). Er is ook een externe AESCrypt voor iOS-app beschikbaar, hoewel het een gesloten bron is en gratis gebruikers beperkt zijn tot het eenvoudig bekijken van vooraf versleutelde bestanden op het bureaublad met behulp van AES Crypt.

AESCrypt op desktop

AES Crypt is een gratis open source (FOSS) platformonversleuteling per bestand dat bestanden beveiligt met behulp van de AES-256-codering. Als coderingsapp per bestand kunt u afzonderlijke bestanden handmatig coderen. Batch-bestandscodering wordt niet ondersteund, hoewel deze beperking enigszins kan worden overwonnen door zip-bestanden te maken uit mappen en het zip-bestand vervolgens te coderen met AES Crypt.

Dit zeer eenvoudig te gebruiken op Java gebaseerde bestandsprogramma integreert met het besturingssysteem en biedt eenvoudige bestandscodering met de rechtsklik op de menuknop in Windows, of slepen en neerzetten in macOS en Linux (of een extensie maakt rechtsklikken in macOS mogelijk).

Het ontsleutelen van bestanden wordt uitgevoerd door eenvoudig te dubbelklikken op het bestand encrypted.aes en het wachtwoord in te voeren dat u hebt opgegeven bij het maken ervan. Een opdrachtregelinterface is ook beschikbaar.

Er moet ook worden opgemerkt dat wanneer u een gecodeerde versie van een bestand maakt, de oorspronkelijke niet-gecodeerde versie onaangeroerd blijft. Dit is geweldig als u alleen de gecodeerde versie online wilt opslaan, maar voor maximale beveiliging moet u het origineel verwijderen. Vergeet het wachtwoord niet!

AxCrypt

Platforms (gratis): Windows. Er zijn gratis MacOS-, Android- en iOS-apps beschikbaar waarmee u bestanden kunt openen en bekijken, maar niet kunt coderen. Platforms (Premium): Windows, macOS, Android en iOS.

AZCrypt op desktop

Net als AES-Crypt is AxCrypt een open-source platformonafhankelijke encryptie-app die bestanden beveiligt met AES. Het is echter een heel ander beest. Het komt in een gratis versie die voornamelijk is gericht op Windows-gebruikers en een Premium-versie die $ 35 USD per jaar kost (gratis proefperiode van 30 dagen).

AxCrypt Free integreert met het Windows-besturingssysteem voor naadloze on-the-fly AES-128 bestandscodering. In plaats van een wachtwoord in te stellen telkens wanneer u een bestand codeert, logt u in bij de app en worden alle geselecteerde bestanden automatisch gecodeerd en gedecodeerd met dat wachtwoord.

Mappen zelf kunnen niet worden gecodeerd met AxCrypt Free, maar alle bestanden in een map kunnen batch-gecodeerd zijn. Of u kunt overal op uw pc zoveel bestanden selecteren als u wilt en er batch-codering op uitvoeren.

Voor Windows-gebruikers biedt AxCrypt Free veel voordelen ten opzichte van de vrij eenvoudige AES-crypt. Wat je echter verliest, is platformonafhankelijke compatibiliteit. Met gratis apps voor macOS, Android en iOS (maar niet Linux) kunt u gecodeerde bestanden openen en bekijken, maar niet coderen.

De Premium-versie lost dit probleem op met volledige ondersteuning voor alle genoemde platforms. Het biedt ook veel nuttige extra functies op alle ondersteunde platforms, waaronder volledige mapversleuteling (met submapversleuteling), sleuteluitwisseling, back-up van accountsleutel, anonieme bestandsnamen en meer.

gocryptfs

Platforms: Linux (DEB-pakket of compileren vanaf bron), macOS (met Homebrew).

GoCryptfc-app op desktop

gocryptfs is geïnspireerd door de briljante maar gebrekkige EncFS. Net als Encfs maakt het gepaarde mappen of 'volumes'. Eén volume bevat de niet-gecodeerde bestanden (laten we het de 'privémap' noemen), terwijl het tweede overeenkomende volume (laten we het de 'gecodeerde map' noemen) een gecodeerde versie van de bestanden in het eerste (privé) volume.

In tegenstelling tot VeraCrypt, wordt elk bestand in een volume gecodeerd en afzonderlijk opgeslagen, dus een wijziging in één bestand betekent niet dat een hele gecodeerde container opnieuw moet worden geüpload.

Dit maakt gocryptfs veel beter dan VeraCrypt bij het opslaan van bestanden op cloudservices zoals Dropbox, omdat lokale bestanden niet-gecodeerd worden bewaard in het privé-volume, maar in gecodeerde vorm op Dropbox (enz.) Worden gespiegeld door eenvoudigweg het bijpassende "gecodeerde volume" in te plaatsen een cloudmap.

Wat gocryptfs niet doet, is eenvoudig een bestand coderen. Iemand met toegang tot de 'persoonlijke map' heeft toegang tot de niet-gecodeerde bestanden. Daarnaast zijn bestandsnamen in de gecodeerde map verborgen, maar metagegevens zoals de mapstructuur en de bestandsgrootte zijn niet.

gocryptfs is alleen opdrachtregel, maar de installatie is erg eenvoudig. Eenmaal ingesteld, kunt u bestanden van en naar de privémap slepen met uw gewone GUI-bestandsbeheer. Als alternatief is SiriKali een GUI-frontend compatibel met gocryptfs.

Gegevens worden beveiligd en met behulp van AES-256-GCM, waarbij GCM ook authenticatie biedt.

SecureFS en Crysfs zijn vergelijkbare door EncFS geïnspireerde apps. SecureFS lost de problemen met EncFS op en is opmerkelijk omdat het beschikbaar is voor alle belangrijke platforms, inclusief Windows (vereist MS Visual C ++ 2015 herdistributiepakket). De ondersteuning van Crysfs voor Windows is nog steeds erg experimenteel, maar ondersteunt Linux en macOS volledig en verbetert gocrypt en SecureFS door metadata en directorystructuur te coderen.

Cryptomator

Platforms: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Cryptomator-app op desktop

Cryptomator biedt transparante codering van bestanden die zijn opgeslagen in de cloud. De gecodeerde kluis wordt opgeslagen in uw cloudmap, maar wordt gedecodeerd en lokaal gemonteerd als een virtuele schijf voor naadloze drag-and-drop-functionaliteit.

Bestanden worden individueel gecodeerd, dus als er wijzigingen worden aangebracht, wordt alleen het overeenkomstige gecodeerde bestand gewijzigd. Naast de inhoud van bestanden is de mapstructuur verborgen, hoewel bestandswijzigingsdatums niet kunnen worden verborgen zonder de synchronisatiefunctie van uw cloudaanbieder te verbreken.

Kluizen worden beveiligd met behulp van AES-256-CTR en ontgrendeld met een wachtwoordzin die wordt beschermd tegen brute force-aanvallen met behulp van de scrypt key derivation-functie.

Cryptomator voor de desktop werkt tegen betaling wat u wilt model. Het is gratis verkrijgbaar, maar gebruikers worden aangemoedigd om te doneren voor de ontwikkeling ervan. De mobiele apps (die vingerafdrukontgrendeling ondersteunen) kosten $ 8,99 op het moment van schrijven.

Laatste gedachten

VeraCrypt is een vervangende drop-in voor TrueCrypt. Als uw coderingsbehoeften enigszins verschillen, weerspiegelen de open-sourcehulpmiddelen die in dit artikel worden besproken de verscheidenheid aan gebruiksscenario's voor coderingsapps.

Je moet misschien kiezen tussen AES Crypt en AxCrypt, en tussen gocryptfs (of een andere door Encfs geïnspireerde variant) en Cryptomater, maar de meeste apps-lijsten hier doen hun eigen specifieke ding met heel weinig crossover in functionaliteit tussen hen.

Het beste advies is daarom om verschillende encryptie-apps te implementeren. Dit betekent dat u het juiste gereedschap voor het werk hebt, in plaats van vierkante pinnen in ronde gaten te slaan door een enkele app te gebruiken om taken uit te voeren waarvoor het niet is ontworpen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me